• פרוג למען העצמאים!

    כפורום העצמאים והעסקים הקטנים המוביל בציבור החרדי, אתר פרוג נרתם לעזרתכם. בעקבות התפשטות נגיף הקורונה והשפעתו על המשק, נגרמים נזקים כלכליים לעצמאים רבים אשר מתמודדים עם מחסור בלקוחות. לכן החלטנו להושיט לכם יד ואנו מעניקים לכם, חברי האתר היקרים, את מערכת הפרסום העצמאית שלנו ב30% הנחה!!!

    למימוש ההטבה, אין צורך בהקלדת קוד קופון, פשוט פרסמו!

    לתשומת לב! המבצע עד חג הפסח

    למעבר ליצירת קמפיין >>>
     
    להתייעצות ועזרה בין חברי הפורום >>>
     
    לחבילת פוש לעסקים לחץ כאן >>>
     

ליל הסדר בבית - איך מתכוננים?

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופירייטינג
אני שומעת ומבינה שזה נראה מלחיץ נורא ברגע הראשון.
ההצעה שלי להתחיל להתכונן היא להתחיל לשיר את סימני הסדר, רצוי במנגינת רבי אלתר :)

קדש - מה צריך? מיץ ענבים /יין, כוסות בגודל 150/86 לכל משתתף. הגדות כמספר הסועדים.
ורחץ - תלוי אם אתם הולכים על ספל חגיגי, או סתם נטלה. כנל מגבת.
כרפס - תפוחי אדמה/סלרי. מים. מלח. צלוחית לשניהם.
יחץ - 3 מצות מצווה שלמות, שקית כלשהי לאפיקומן. לא חייבים רקומה.
מגיד - הגדות
רחצה - כמו 'ורחץ'
מוציא - רק לברך, לא צריך כלום חוץ מפה ;)
מצה - מצות מצווה, כזיתים לכולם
מרור - חסה או חזרת או גם וגם. חרוסת (מוכנה או ביתית, ואם ביתית אז כל המרכיבים שצריך: שקדים, אגוזים, תמרים, תפוחים, יין אדום, רימונים למי שנוהג)
כורך - עוד חסה, עוד מצות.
שולחן עורך - תלכו על אוכל בסיסי, אם זה פעם ראשונה שלכם. מרק מאד מומלץ אחרי כל הכזיתים. עוף מומלץ יותר מבשר למי שמתקשה לעכל יותר מדי, תפוחי אדמה מן הסתם :)
צפון - שוב, מספיק כזיתים
ברך - הגדות, כבר יש מ'קדש'. כוס (נהוג גדולה, לא חייבים) לאליהו הנביא.
הלל, נרצה - כנ"ל.

וכמובן קערת סדר עם צלוחיות לסימנים.
מפה לפסח (אם עוד אין לכם)
אפשר גם צ'ופרים כמו סט לליל הסדר, ממש לא חובה. יוצאים ידי חובה גם בלי, בדקתי בשולחן ערוך :)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופירייטינג
זוגות צעירים צעירים-בלי ילדים..
אתם באמת הולכים לשבת בבית בליל הסדר? לבד?
נשמע לי הזיה :eek:
מקסימום, זה יהיה כמו סעודת שבת רק עם כמה חלקים ארוכים קצת יותר.
תגמרו בעשר-אחת עשרה. כל כך נורא?
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופירייטינג
מתכון לחרוסת:
בננה
אגוזים ושקדים טחונים
תפוח עץ קלוף
תמרים
יין
אגס
קינמון
זנגוויל - אם יש, מעט מאוד כי יש לו חריפות מסויימת
לטחון הכל בבלנדר עד לקבלת מרקם ממרחי.
ולמי שאין בלנדר לפסח -
לבשל תפוח ואגס ותמרים (עדיף מקולפים) במים+יין מתוק, (בננה לכאורה לא צריך לבשל)
למעוך במועך פירה את כל הפרות המבושלים, הכי חלק שמצליחים (התמרים צפויים לעשות קצת בעיות), ואז להוסיף אגוזים טחונים משקית ושקדים כנ"ל, לערבב היטב.
יוצא הרבה פחות חלק, כמובן, אבל טעים בכל זאת.
 

דפה

משתמש פעיל
אם מבקשים מתכון לחרוסת , כנראה שלא מדובר בחסידים,
או לפחות מהאלה כמונו שמכניסים לפה רק מנהגים.;)
החרוסת זה מנהג שהרכיבים בו הם ר"ת אב"ן ע"ץ:
א-ינגבר(זנגביל), ב-אר(אגסים) נ-יס (אגוזים) ע-פל(ת.עץ) צ-ימרינג(קינמון). ומוסיפים יין.
כמובן שהזנגביל והקינמון זה מקלות מגורדים לבד, כי לא אוכלים דברים מוכנים.
 

אתי שיף

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
מסתבר שבשנה הבאה,
רבין מכם יחזרו על החוויה המדהימה של פסח בבית
ולא יחזרו לחגוג עם ההורים...

טעמו וראו כי טוב...
לא סותר את הטעם הטוב
לא סותר הנאה בבית...
אבל ליל הסדר זה חג משפחתי מאוד!
ובטוחה ששנה הבאה (בירושלים הבנויה בעזה)
ירוצו כולם להורים על טפיהם ומשפחותיהם להיות יחד...
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
זוגות צעירים צעירים-בלי ילדים..
אתם באמת הולכים לשבת בבית בליל הסדר? לבד?
נשמע לי הזיה :eek:
בדיוק שמעתי מאישה מבוגרת (שיש לה כבר נינים)
שהשנה כנראה היא תהיה לבד עם בעלה בליל הסדר,
אבל זו לא פעם ראשונה, כשהם היו זוג צעיר הם גם עשו לבד, כי מסיבה רפואית היה אסור לה לנסוע.
היא אומרת שהיה ממש נחמד.
 

לוח דרושים

למעלה