"אף פעם לא נהיה כמו אמא", פרסמו פעם מטרנה. "תמיד נהיה הכי קרובים".
שום קמח לא ייתן תפיחה כמו חמשת מיני דגן הוותיקים והטובים, המלאים בגלוטן דביק ותופח.
אבל עם 'מולינו' אפשר קצת להתקרב לכיוון. קצת.
אז ככה:
450 מ"ל מים פושרים
שלוש כפות סוכר
כף שמרים
נותנים לנ"ל לתסוס קצת ביחד בקערה של המיקסר.
מוסיפים:
חבילת קמח מולינו כחול
שתי כפיות מלח
לשים עד שהכל מתאחד.
מוסיפים 5 כפות שמן
לשים בערך 6-7 דקות, עד שהבצק נראה טוב.
מתפיחים עם מגבת רטובה, בערך שעה-שעה וחצי. מתאכזבים לגלות שהתפיחה לא דומה לזו של קמח רגיל. מתאוששים מהאכזבה, ממשיכים הלאה.
מכדררים על נייר אפיה לחמניות (אנחנו שוקלים אותן, 100 גר' כל אחת).
לבעלי זמן מיותר: מהשאריות של הבצק מנקנקים נחש ארוך, ומקשטים איתו את הלחמניות בגרפיטי לפי טעמכם.
אופים בתנור בחום 220, עם תבנית מים על הקרקעית כדי שיהיו אדים בתנור.
בערך 25 דקות, אולי קצת יותר, עד שהן זהובות יפות גם מלמטה.
מוציאים אותן מהתנור. מורחים על כל לחמניה תערובת של שמן זית, שום כתוש ומלח.
עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים מיד - יען כי מאפי שמרים ללא גלוטן נוטים להתייבשות מהירה.
,
שום קמח לא ייתן תפיחה כמו חמשת מיני דגן הוותיקים והטובים, המלאים בגלוטן דביק ותופח.
אבל עם 'מולינו' אפשר קצת להתקרב לכיוון. קצת.
אז ככה:
450 מ"ל מים פושרים
שלוש כפות סוכר
כף שמרים
נותנים לנ"ל לתסוס קצת ביחד בקערה של המיקסר.
מוסיפים:
חבילת קמח מולינו כחול
שתי כפיות מלח
לשים עד שהכל מתאחד.
מוסיפים 5 כפות שמן
לשים בערך 6-7 דקות, עד שהבצק נראה טוב.
מתפיחים עם מגבת רטובה, בערך שעה-שעה וחצי. מתאכזבים לגלות שהתפיחה לא דומה לזו של קמח רגיל. מתאוששים מהאכזבה, ממשיכים הלאה.
מכדררים על נייר אפיה לחמניות (אנחנו שוקלים אותן, 100 גר' כל אחת).
לבעלי זמן מיותר: מהשאריות של הבצק מנקנקים נחש ארוך, ומקשטים איתו את הלחמניות בגרפיטי לפי טעמכם.
אופים בתנור בחום 220, עם תבנית מים על הקרקעית כדי שיהיו אדים בתנור.
בערך 25 דקות, אולי קצת יותר, עד שהן זהובות יפות גם מלמטה.
מוציאים אותן מהתנור. מורחים על כל לחמניה תערובת של שמן זית, שום כתוש ומלח.
עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים מיד - יען כי מאפי שמרים ללא גלוטן נוטים להתייבשות מהירה.