לחמניות שום ללא גלוטן - קמח מולינו

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
"אף פעם לא נהיה כמו אמא", פרסמו פעם מטרנה. "תמיד נהיה הכי קרובים".

שום קמח לא ייתן תפיחה כמו חמשת מיני דגן הוותיקים והטובים, המלאים בגלוטן דביק ותופח.
אבל עם 'מולינו' אפשר קצת להתקרב לכיוון. קצת.

אז ככה:

450 מ"ל מים פושרים
שלוש כפות סוכר
כף שמרים

נותנים לנ"ל לתסוס קצת ביחד בקערה של המיקסר.

מוסיפים:
חבילת קמח מולינו כחול
שתי כפיות מלח

לשים עד שהכל מתאחד.

מוסיפים 5 כפות שמן

לשים בערך 6-7 דקות, עד שהבצק נראה טוב.

מתפיחים עם מגבת רטובה, בערך שעה-שעה וחצי. מתאכזבים לגלות שהתפיחה לא דומה לזו של קמח רגיל. מתאוששים מהאכזבה, ממשיכים הלאה.
מכדררים על נייר אפיה לחמניות (אנחנו שוקלים אותן, 100 גר' כל אחת).

לבעלי זמן מיותר: מהשאריות של הבצק מנקנקים נחש ארוך, ומקשטים איתו את הלחמניות בגרפיטי לפי טעמכם.

אופים בתנור בחום 220, עם תבנית מים על הקרקעית כדי שיהיו אדים בתנור.
בערך 25 דקות, אולי קצת יותר, עד שהן זהובות יפות גם מלמטה.

מוציאים אותן מהתנור. מורחים על כל לחמניה תערובת של שמן זית, שום כתוש ומלח.

עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים מיד - יען כי מאפי שמרים ללא גלוטן נוטים להתייבשות מהירה.

1626887717249.png
,
 

תמנונה

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
וואו, עשית חשק.
המתכון ממש דומה למתכון של הלחם שאני מכינה, רק שאני מוסיפה בהתחלה בערך חצי מכמות הקמח, מערבבת היטב כמה דקות ואז מוסיפה את החצי השני.
זו ההמלצה שקיבלתי ומאז אני עושה כך ויוצא (יחסית!) הכי טוב שיצא לי ממולינו.

יש מצב לקבל תמונה של לחמניה חצויה? אם לא חיסלו הכל...
הרכות, זה העקב אכילס במולינו.
ולגבי הטעם - השום מטשטש במידת מה את טעם הלואי?
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
ולגבי הטעם - השום מטשטש במידת מה את טעם הלואי?

לטענת הצליאקים שלנו - אין לזה טעם לוואי.
(מורחים גבינת נפוליון שום-שמיר, ושותים עם זה שוקו, ולא מרגישים טעם לוואי).
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
"אף פעם לא נהיה כמו אמא", פרסמו פעם מטרנה. "תמיד נהיה הכי קרובים".

שום קמח לא ייתן תפיחה כמו חמשת מיני דגן הוותיקים והטובים, המלאים בגלוטן דביק ותופח.
אבל עם 'מולינו' אפשר קצת להתקרב לכיוון. קצת.

אז ככה:

450 מ"ל מים פושרים
שלוש כפות סוכר
כף שמרים

נותנים לנ"ל לתסוס קצת ביחד בקערה של המיקסר.

מוסיפים:
חבילת קמח מולינו כחול
שתי כפיות מלח

לשים עד שהכל מתאחד.

מוסיפים 5 כפות שמן

לשים בערך 6-7 דקות, עד שהבצק נראה טוב.

מתפיחים עם מגבת רטובה, בערך שעה-שעה וחצי. מתאכזבים לגלות שהתפיחה לא דומה לזו של קמח רגיל. מתאוששים מהאכזבה, ממשיכים הלאה.
מכדררים על נייר אפיה לחמניות (אנחנו שוקלים אותן, 100 גר' כל אחת).

לבעלי זמן מיותר: מהשאריות של הבצק מנקנקים נחש ארוך, ומקשטים איתו את הלחמניות בגרפיטי לפי טעמכם.

אופים בתנור בחום 220, עם תבנית מים על הקרקעית כדי שיהיו אדים בתנור.
בערך 25 דקות, אולי קצת יותר, עד שהן זהובות יפות גם מלמטה.

מוציאים אותן מהתנור. מורחים על כל לחמניה תערובת של שמן זית, שום כתוש ומלח.

עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים מיד - יען כי מאפי שמרים ללא גלוטן נוטים להתייבשות מהירה.

צפה בקובץ המצורף 936557,
נראים ממש טוב
והקישוטים, בכלל
רעיון מעולה לפעילות עם ילדים בחופש
 

zahav1

משתמש מקצוען
תודה.
אם יש למשהי מתכון לקרואסונים. אשמח לקבל. הבת שלי חולמת על זה בלילות ובימים...
 

נחמדת

משתמש מקצוען
"אף פעם לא נהיה כמו אמא", פרסמו פעם מטרנה. "תמיד נהיה הכי קרובים".

שום קמח לא ייתן תפיחה כמו חמשת מיני דגן הוותיקים והטובים, המלאים בגלוטן דביק ותופח.
אבל עם 'מולינו' אפשר קצת להתקרב לכיוון. קצת.

אז ככה:

450 מ"ל מים פושרים
שלוש כפות סוכר
כף שמרים

נותנים לנ"ל לתסוס קצת ביחד בקערה של המיקסר.

מוסיפים:
חבילת קמח מולינו כחול
שתי כפיות מלח

לשים עד שהכל מתאחד.

מוסיפים 5 כפות שמן

לשים בערך 6-7 דקות, עד שהבצק נראה טוב.

מתפיחים עם מגבת רטובה, בערך שעה-שעה וחצי. מתאכזבים לגלות שהתפיחה לא דומה לזו של קמח רגיל. מתאוששים מהאכזבה, ממשיכים הלאה.
מכדררים על נייר אפיה לחמניות (אנחנו שוקלים אותן, 100 גר' כל אחת).

לבעלי זמן מיותר: מהשאריות של הבצק מנקנקים נחש ארוך, ומקשטים איתו את הלחמניות בגרפיטי לפי טעמכם.

אופים בתנור בחום 220, עם תבנית מים על הקרקעית כדי שיהיו אדים בתנור.
בערך 25 דקות, אולי קצת יותר, עד שהן זהובות יפות גם מלמטה.

מוציאים אותן מהתנור. מורחים על כל לחמניה תערובת של שמן זית, שום כתוש ומלח.

עוטפים בניילון נצמד ומקפיאים מיד - יען כי מאפי שמרים ללא גלוטן נוטים להתייבשות מהירה.

צפה בקובץ המצורף 936557,
תודה רותי!
זה ההזדמנות להגיד לך תודה בשם הצליאקית שלי.
מאז ההמלצה הקודמת שלך של לחמניות מקמח מולינו, התחלתי להכין לה בקביעות לחמניות מהמתכון שהמלצת.
זה הלחם היומיומי שלה, וזה ממש הצלה בשבילה ובשבילנו!
והלחמניות הפעם נראות מגירות לא פחות, והרעיון של הגרפיטי בכלל עושה חשק לחקות. אז שוב תודה!
ואם כבר אז כבר, מצרפת תמונה של הלחמניות המדוברות שיצאו זה עתה מהתנור.
IMG_20210722_002712.jpg
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני רוצה להכין....
מישהי יודעת להגיד לי?

אנחנו לא יודעים, כי מאז שקנינו בחנות של הסטוקים כלי מידה לנוזלים, פשוט ממלאים בו את הכמות הנדרשת.

לחילופין אפשר לשקול על משקל מטבח, 450 מ"ל מים אמורים לשקול 450 גרם.
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אין לי משקל מטבח

מי שמכין אוכל לצליאקים, חייב משקל מטבח!
בכל מתכוני האפיה ללא גלוטן יש כמויות מוזרות. והדיוק בהם חשוב.
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
מי שמכין אוכל לצליאקים, חייב משקל מטבח!
בכל מתכוני האפיה ללא גלוטן יש כמויות מוזרות. והדיוק בהם חשוב.
סיימתי עכשיו להכין אותם, (מקווה שיצא טוב וטעים),
הבן (בן 12) לא מפסיק לדבר על זה שהיום הוא ייטול ידיים כמו כולם,
מקווה שיאהב (לעומת המון דברים שמכינים מהקמח שלו וכולם אוהבים והוא לא),
השתמשתי ברעיון שכתבה @(:Chavy
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
אני חייבת לספר:
הבן שלי חזר עכשיו הביתה,
סיפרתי לו שסיימתי להכין לו,
הוא רצה לאכול אחד,
היה לו ממש טעים והוא רצה לאכול עוד אחד,
אבל פחד שלו יישאר לו,
אמרתי לו שלשבת יש מספיק ואפילו יותר,
וחוץ מזה שאפשר להכין עוד....
ממש תודה רבה!
אני ממש שמחה שהוא אהב את זה
(זה נדיר שהוא אוהב דברים שמכינים לו).
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אמרתי לו שלשבת יש מספיק ואפילו יותר,

תודה על העדכון.
מקווה שלא שכחת לעטוף עם מלאאא ניילון נצמד ולהקפיא מיד אחרי שמתקרר!
גם את הלחמניות שמיועדות לשבת, אנחנו מקפיאים ביום שישי.
וצריך להפשיר בזהירות, שלא יהיה רך ורטוב.
 

טכנאית רפואית

משתמש מקצוען
תודה על העדכון.
מקווה שלא שכחת לעטוף עם מלאאא ניילון נצמד ולהקפיא מיד אחרי שמתקרר!
גם את הלחמניות שמיועדות לשבת, אנחנו מקפיאים ביום שישי.
וצריך להפשיר בזהירות, שלא יהיה רך ורטוב.
ברור שעטפתי (אפילו שהיה עדיין חם),
אחרי הדלקת נרות הוצאתי לו 2 ושמתי על הפלטה.
כולנו טעמנו מזה, ובעלי שאל אותי אם אני בטוחה שזה ללא גלוטן,
לרגע חשבתי שאולי התבלבלתי....
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עדכון: התחלנו להכין את הלחמניות האלו בלי השום למעלה, רק ביצה ושומשום. יוצא עוד יותר טוב וגם לא ממלא את הכיתה בריח שום...
עדכון 2: יש מתכון שעל פי השמועה הוא עוד יותר מוצלח, בתקווה שתתקבל רשות להעלות אותו, ואז נביא אותו כאן:
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
לטענת הצליאקים שלנו - אין לזה טעם לוואי.
(מורחים גבינת נפוליון שום-שמיר, ושותים עם זה שוקו, ולא מרגישים טעם לוואי).
רותי אהבתי את כל הטקסט המתוק שלך נחבל שאני לא יכולה לנסות כי אסור לי כרגע שמרים בגלל חידק ההליקוקטור
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד הִנֵּה מַה טּוֹב וּמַה נָּעִים שֶׁבֶת אַחִים גַּם יָחַד:ב כַּשֶּׁמֶן הַטּוֹב עַל הָרֹאשׁ יֹרֵד עַל הַזָּקָן זְקַן אַהֲרֹן שֶׁיֹּרֵד עַל פִּי מִדּוֹתָיו:ג כְּטַל חֶרְמוֹן שֶׁיֹּרֵד עַל הַרְרֵי צִיּוֹן כִּי שָׁם צִוָּה יְהוָה אֶת הַבְּרָכָה חַיִּים עַד הָעוֹלָם:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה