דרוש מידע לזניה בשרית - מחפשת מתכון וטיפים

R DESIGN

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
קניתי לזניה של דרומי (אוסם לא מצאתי מאחרי פסח)
מעוניינת להכין לזניה בשרית.
מחפשת - קודם כל, מתכון מנצח, טעיםםםם ומוצלח באמת. (אם זה משנה - אני מתכוונת להכין מהודו טחון)
ובנוסף, טיפים להכנה מוצלחת של הלזניה. שלא יצא דיקטים יבשים / שיחתך טוב וכו'
מישהי התנסתה עם דרומי? יוצא טוב?
 

פופקורן- עיצוב מקפיץ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
ובנוסף, טיפים להכנה מוצלחת של הלזניה. שלא יצא דיקטים יבשים / שיחתך טוב וכו'
מישהי התנסתה עם דרומי? יוצא טוב?

שהעלים יהיו רטובים ממש מכל הצדדים..
קודם להרטיב מתחת לברז וכשאת שמה את הרוטב- לשים לב שזה מכסה את כל העלה

בהצלחה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מתכון מעולה שלי:
התפרסם בהמודיע

צילום- יעל אייזיקוביץ האלופה.


מתכון ל-2 תבניות אינגליש קצרות או תבנית בינונית חד פעמית [קטנה מA4]


למלית הבשר:

500 גרם בשר עוף/הודו או בקר טחון

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 קופסא 250 גרם רסק עגבניות

1/3 כוס סוכר חום

1/3 כוס רטוב טריאקי [או רוטב סויה + עוד 1 כף סוכר חום]

1/2 כוס מים


עלי לזניה לפי הצורך.


התחילי בהכנת המלית:

בסיר קטן, טגני בצל קצוץ דק במעט שמן עד שצבעו הופך שקוף. הוסיפי את הבשר. טגני מספר דקות תוך כדי ערבוב. ערבבי את יתר החומרים לרוטב. הפרישי 3 כפות מהרוטב ושימי בצד. הוסיפי את הרוטב הנותר לסיר. בשלי כ 10 דקות.


רפדי את התבנית בניר אפיה.

צקי את שלושת כפות הרוטב מעל לניר האפיה. סדרי עלי לזניה מעל לרוטב. שפכי שליש מכמות המלית על עלי הלזניה. הניחי עוד שכבה של עלים ושוב עוד שליש של בשר. עשי כך גם עם השליש הנותר. סיימי בשכבה של עלי לזניה.

כסי את התבנית והעבירי לאפיה של 40 דקות בתנור ב 180 מעלות.


לזניה_בשרית.jpg
 

BlueRay

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
הכנת אותו? ממליצה?
וכדי שהלזניה לא תתיבש, באמת כדאי לשטוף אותה במים?
הכנתי וזה מעולה!
הכנה מעט מורכבת אבל התוצאה שווה.
אין צורך לשטוף את הלזניה, יש מספיק רוטב ותדאגי שכל העלים יהיו מכוסים היטב ברוטב.
 

R DESIGN

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון מעולה שלי:
התפרסם בהמודיע

צילום- יעל אייזיקוביץ האלופה.


מתכון ל-2 תבניות אינגליש קצרות או תבנית בינונית חד פעמית [קטנה מA4]


למלית הבשר:

500 גרם בשר עוף/הודו או בקר טחון

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 קופסא 250 גרם רסק עגבניות

1/3 כוס סוכר חום

1/3 כוס רטוב טריאקי [או רוטב סויה + עוד 1 כף סוכר חום]

1/2 כוס מים


עלי לזניה לפי הצורך.


התחילי בהכנת המלית:

בסיר קטן, טגני בצל קצוץ דק במעט שמן עד שצבעו הופך שקוף. הוסיפי את הבשר. טגני מספר דקות תוך כדי ערבוב. ערבבי את יתר החומרים לרוטב. הפרישי 3 כפות מהרוטב ושימי בצד. הוסיפי את הרוטב הנותר לסיר. בשלי כ 10 דקות.


רפדי את התבנית בניר אפיה.

צקי את שלושת כפות הרוטב מעל לניר האפיה. סדרי עלי לזניה מעל לרוטב. שפכי שליש מכמות המלית על עלי הלזניה. הניחי עוד שכבה של עלים ושוב עוד שליש של בשר. עשי כך גם עם השליש הנותר. סיימי בשכבה של עלי לזניה.

כסי את התבנית והעבירי לאפיה של 40 דקות בתנור ב 180 מעלות.


צפה בקובץ המצורף 350332

@hbecker מתכון אלוףףףף!!!!
הכנתי אותו לשבת, ויצא מעולה!
הרבה תודה...
 

זהבוש

משתמש מקצוען
מתכון מעולה שלי:
התפרסם בהמודיע

צילום- יעל אייזיקוביץ האלופה.


מתכון ל-2 תבניות אינגליש קצרות או תבנית בינונית חד פעמית [קטנה מA4]


למלית הבשר:

500 גרם בשר עוף/הודו או בקר טחון

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 קופסא 250 גרם רסק עגבניות

1/3 כוס סוכר חום

1/3 כוס רטוב טריאקי [או רוטב סויה + עוד 1 כף סוכר חום]

1/2 כוס מים


עלי לזניה לפי הצורך.


התחילי בהכנת המלית:

בסיר קטן, טגני בצל קצוץ דק במעט שמן עד שצבעו הופך שקוף. הוסיפי את הבשר. טגני מספר דקות תוך כדי ערבוב. ערבבי את יתר החומרים לרוטב. הפרישי 3 כפות מהרוטב ושימי בצד. הוסיפי את הרוטב הנותר לסיר. בשלי כ 10 דקות.


רפדי את התבנית בניר אפיה.

צקי את שלושת כפות הרוטב מעל לניר האפיה. סדרי עלי לזניה מעל לרוטב. שפכי שליש מכמות המלית על עלי הלזניה. הניחי עוד שכבה של עלים ושוב עוד שליש של בשר. עשי כך גם עם השליש הנותר. סיימי בשכבה של עלי לזניה.

כסי את התבנית והעבירי לאפיה של 40 דקות בתנור ב 180 מעלות.


צפה בקובץ המצורף 350332

איפה קונים עלי לזניה?
מה ההבדל בין עלי לזניה לבצק פילאס?
 

סולפג' solfege

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אתן את המתכון למילוי- שהוא איכשהו אילתור שלי...
משחימים בצל, מוסיפים בשר טחון ומטגנים. מתבלים בפלפל, מלח, וקמצוץ כמון.
לרוטב:
להוסיף מעל לבשר
עגבניות מגורדות/ שימורים
רסק עגבניות
מים (בערך חצי כוס)
אגוז מוסקט

לבשל בערך 20 דקות לקבלת רוטב סמיך.

לצקת מעל לעלי הלזניה בשכבות ולאפות לפי הוראות אפית הלזניה.
בתיאבון.
 

R DESIGN

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בכל סופר שהוא.
יש לזניה של אוסם, של טעמן ושל עוד חברות.
למיטב ידיעתי אוסם מומלץ.
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
בצק פילאס הוא דומה מאד לבצק עלים
עלי לזניה הם מבצק פסטה.
הפסטה של טעמן היא הכי זולה, ומניסיון שלי היא גם טובה
 

זהבוש

משתמש מקצוען
אז עדיף פשוט לבשל פסטה ואותה לשים בין השכבות או את בצק פילאס
 

S234

משתמש פעיל
מתכון מעולה שלי:
התפרסם בהמודיע

צילום- יעל אייזיקוביץ האלופה.


מתכון ל-2 תבניות אינגליש קצרות או תבנית בינונית חד פעמית [קטנה מA4]


למלית הבשר:

500 גרם בשר עוף/הודו או בקר טחון

1 בצל גדול, קצוץ דק

2 כפות פפריקה מתוקה

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור

1 קופסא 250 גרם רסק עגבניות

1/3 כוס סוכר חום

1/3 כוס רטוב טריאקי [או רוטב סויה + עוד 1 כף סוכר חום]

1/2 כוס מים


עלי לזניה לפי הצורך.


התחילי בהכנת המלית:

בסיר קטן, טגני בצל קצוץ דק במעט שמן עד שצבעו הופך שקוף. הוסיפי את הבשר. טגני מספר דקות תוך כדי ערבוב. ערבבי את יתר החומרים לרוטב. הפרישי 3 כפות מהרוטב ושימי בצד. הוסיפי את הרוטב הנותר לסיר. בשלי כ 10 דקות.


רפדי את התבנית בניר אפיה.

צקי את שלושת כפות הרוטב מעל לניר האפיה. סדרי עלי לזניה מעל לרוטב. שפכי שליש מכמות המלית על עלי הלזניה. הניחי עוד שכבה של עלים ושוב עוד שליש של בשר. עשי כך גם עם השליש הנותר. סיימי בשכבה של עלי לזניה.

כסי את התבנית והעבירי לאפיה של 40 דקות בתנור ב 180 מעלות.


צפה בקובץ המצורף 350332
השכבה העליונה של העלים לא יוצאת יבשה?
בתמונה זה כן נראה שיש מעליה קצת רוטב או משהו.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  14  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה