דרוש מתכון לאטקס הכי טובים שיש..

chaya3330

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
מחפשת מתכון עם כמויות מדויקות.. וכל הטיפים ללביבה המושלמת!

תודה מראש
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
מחפשת מתכון עם כמויות מדויקות.. וכל הטיפים ללביבה המושלמת!

תודה מראש
 

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לביבות מתוקות
10 תפוחי אדמה
4 ביצים
קורט פלפל שחור
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
לערבב, לחמם שמן עמוק וכשזה רותח, לקחת מהבלילה להוציא נוזלים ליצור צורת לביבה להכניס לשמן לתגן בשני הצדדים
בתאבון
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
הכנתי היום ויצא מעולה מעולה!!!
ערבבתי את כל הטיפים והעצות ובניתי מתכון מושלם!


12 תפוא
קישוא,
3 בייצים
כף סוכר
כף מרק עוף
חצי כוס קמח
מעט שמן
מלח
חצי אבקת אפיה

מגרדת את הירקות
מוסיפה הכל
לפני שמכניסה למחבת על אש בינונית עושה צורת לביבה עם היד
ומטגנת עד ששחום והופכת לצד השני עד ששחום
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
הפטנט הוא להוסיף תפו"א מבושלים- פירה. לא תאמינו לשדרוג (עושה לפי העין 4 מבושלים ו-6 מגורדים) אין לי מתכון ביצים מלח פלפל הילדים לא מרשים לי לדחוף כלום לא בצל לא קישוא... אחרת זה לא לטקס זה סתם קציצה
 

דפה

משתמש מקצוען
הכנתי היום ויצא מעולה מעולה!!!
ערבבתי את כל הטיפים והעצות ובניתי מתכון מושלם!


12 תפוא
קישוא,
3 בייצים
כף סוכר
כף מרק עוף
חצי כוס קמח
מעט שמן
מלח
חצי אבקת אפיה

מגרדת את הירקות
מוסיפה הכל
לפני שמכניסה למחבת על אש בינונית עושה צורת לביבה עם היד
ומטגנת עד ששחום והופכת לצד השני עד ששחום
יצא פצצה!
 

יוני יולי

משתמש רשום
לאטקעס של עוז תלם יוצא מדהים ( הכמות קצת קטנה )
 

לא מאוחר

משתמש מקצוען
אפשר להעתיק כאן לחסומים?
לאטקעס של עוז תלם יוצא מדהים ( הכמות קצת קטנה )
 

יוני יולי

משתמש רשום

מתכון לטקס – לביבות תפוחי אדמה מסורתיות​


בערך 12 לביבות, 20 דקות זמן עבודה, 40 דקות זמן כולל

מצרכים:​


1 ק"ג (10 יחידות תפוחי אדמה קטנים) תפוחי אדמה אדמה – עם הקליפה (מוזמנים לקלף אם רוצים, הקליפה מוסיפה טעם וערך תזונתי)
1 בצל בגודל בינוני גדול, קלוף
כפית גדושה מלח
1 ביצה גודל L
2 כפות קורנפלור או קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה (רשות)
שמן זית לטיגון רדוד

אופן הכנה:​


…..

הכנות מקדימות:​


  • שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומקרצפים את הקליפה עם סקוץ' לכלים (כדי להיפטר מחול ולכלוך, אפשר לדלג אם התפוחים נקיים מאוד). שוטפים שוב.
  • מגררים את תפוחי האדמה (עם קליפתם) על הצד הגס של הפומפייה לקערה. ניתן גם לגרר בעזרת מעבד מזון.
  • מוסיפים את המלח לתפוחי האדמה המגוררים ומערבבים היטב. משרים את תפוחי האדמה במלח 10 דקות.
  • סוחטים היטב את תפוחי האדמה כדי להיפטר מכמה שיותר נוזלים. שומרים את המים שנסחטו 10 דקות.
  • מגררים וסוחטים היטב גם את הבצל.
  • יוצקים את מי תפוחי האדמה שבקערה לקערה אחרת ומגלים בתחתית שכבה לבנה מעט דביקה. מוסיפים אותה אל תפוחי האדמה.
  • מוסיפים גם את הביצה, הקורנפלור/קמח ואבקת האפייה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • מחממים את השמן לטיגון במחבת.

הכנת הלביבות:​


  • לוקחים כף גדושה מהתערובת, בעזרת הידיים מהדקים לצורת לביבה ומחזיקים אותה בשתי האצבעות. אם היא מחזיקה התערובת מוכנה לטיגון.
  • בודקים שהשמן חם עם גבעול פטרוזיליה – כשמכניסים אותו לשמן הוא אמור לבעבע אבל לא חזק מדי.
  • יוצרים לביבות בגודל ובעובי שאוהבים ומטגנים בנגלות, 3-4 לביבות בכל פעם, 2-3 דקות מכל צד עד להזהבה יפה. תוך כדי הכנת
  • הלביבות מומלץ לסחוט אותן היטב לפני ההכנסה למחבת. אפילו שסחטנו המון עדיין יש נוזלים שמחכים לצאת.
  • מוציאים לנייר סופג וממשיכים ליצור ולטגן לביבות משאר תפוחי האדמה.
  • מגישים ממש מיד, ביחד עם יוגורט, גוואקמולה או כל תוספת אחרת שאוהבים.
  • נשמרות בקירור 4-5 ימים, מומלץ לחמם בתנור חם – 180 מעלות 10 דקות להשבת הפריכות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  12  פעמים

לוח מודעות

למעלה