דרוש מתכון כריכים לארוחת בוקר- רעיונות + מתכונים

פרח!

משתמש צעיר
בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי מתכונים :sne:
איך עושים את כל אלה?
מעדיפה להכין ביתי ולא לקנות
הרעיון של קונפי שום זה שיני שום מבושלות רכות, זה טעים במיוחד ומשדרג כל מאכל, יש כאלה שמגישים את זה כסלט בפני עצמו,
זה טעים גם לדוגמא עם כבד
עם סלטי חסה למיניהם
עם כריכים
עם כל כל דבר למי שאוהב
יש כל מיני דרכים לבשל, הדרך הקלה והפשוטה - מקלפים שיני שום, שמים בסיר, להוסיף קצת פלפל חריף חתוך דק , לכסות את שיני השום בשמן ולבשל מכוסה על האש הכי קטנה על הלהבה הכי נמוכה, מדי פעם לנעוץ מזלג ולבדוק אם זה כבר מוכן, צריך להזהר שזה לא ישרף כי זה ממש ממש לא טעים שזה נשרף
זמן הבישול תלוי ברמת חום האש ובכמות השינים.
יש כאלה ששומרים אחר כך את השמן לפעם הבאה ואז זה יוצא עוד יותר טעים...
בהצלחה!
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
בס''ד

יש רעיונות לגבינות מטובלות?
כלומר איך מכינים אותם?

מצ''ב רעיונות לגבינות מתובלות:
⁦✷⁩ שמנת, פלפלים קלוים ובצל מטוגן
✷ גבינת עיזים, בטטה בגריל, שומשום קלוי ומלח גס
⁩✷⁩ ממרח עגבניות מיובשות עם שמנת
✷⁩ ממרח פסטו עם שמנת
✷⁩ טפנד זתים עם שמנת
✷ ⁩לאבנה, חציל מעושן ומלח גס
✷⁩ קוביות בולגרית/פטה עם שמן זית , מלח וזעתר
⁩✷⁩ ועוד..

בהצלחה !!
 

לעת עתה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי מתכונים :sne:
איך עושים את כל אלה?
מעדיפה להכין ביתי ולא לקנות
קונפי שום כמו של החניות הטובות:

לקלף 4 ראשים.
להניח בתבנית חד"פ קטנה יחד עם שמן זית וזעתר בנדיבות.
להכניס לתנור על 200 מעלות.

לערבב מידי פעם, בערך חצי שעה וזה מוכן.
 

tbh

משתמש מקצוען
הטעם העיקרי של כריכי הטונה בחנות, חוץ מהמיונז ותבלינים-
זה שהם יושבים לילה.
באמת, אל תצחקו עלי. אני אוהבת להשאיר את הכריכים שלי לילה שלם (במקרר כמובן) לפחות לפני שאני אוכלת אותם, ואז יש להם טעם של קנוי.
בשביל שהלחם לא יהפוך רטוב אני מורחת מיונז על הלחם עצמו. או לפעמים שמה חסה ורק מעליו הטונה.
 

קינוח חלבי

משתמש רשום
גבינות מתובלות
מומלץ את הגבינה לסנן בתוך חיתול בד כמה שעות
ואז הופכת לגבינת שמנת,
תוספות: שומשום קלוי-קולים במחבת יבשה כמה דקות,
זיתים קצוצים עם מעט חרדל,
שום גבישי ושמיר-קונים בחנויות תבלינים ומחזיקים במקרר לתקופה ארוכה,
 

RachelH

משתמש חדש
סוג הטונה והמיונז משפיע מאד על הטעם (הכי מוצלח זה טונה סטארקיסט ומיונז טומי-חסר כרגע בשוק).
בעבר שמעתי ממישהו שמכין סלט טונה בכמות מסחרית שמוסיף בפנים בכמות סבירה שבבי סויה (כדי להוזיל עלויות).
אם מתאים אפשר לקנות טוסטר למקום העבודה ולהכין טוסט טרי.​
 

ליבש

משתמש צעיר
וואו!
מתי יש לכם זמן בבוקר הלחוץ
להכין סנדוויץ' מושקע לעבודה??
אפילו לחם עם שוקולד זה פריווילגיה.
כל הכבוד!
 

קוסקוס דק

משתמש רשום
מיונז מתובל- אפשר לפרש לכמה כיוונים ובינהם- צילי' מתוק/חריף בשילוב מיונז ; או להכין מיונז עם קונפי שום (המורכב משיני שום בשילוב שמן זית, מלח, טימין, עלי דפנה ועלי תיבול אחרים, ועוברים טיגון איטי על אש נמוכה עד לריכוך והשחמה- מתקבל טעם פיקנטי מתקתק)- טעים ביותר ומשדרג כריכים בצורה משמעותית !!
נשמע מעולה עם הקונפי,
יש כמויות?!
פחות או יותר כמה שום על כמה מיונז?
תודה.
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
בס''ד
שלום לך @קוסקוס דק
אין לי מתכון ספציפי, אך בגדול זה נתון להעדפות של מי שמכין-
אפשר לשים כמה שינים בודדות לטעם מעודן ואפשר יותר- אם רוצים טעם "שומי" מודגש יותר..

בהצלחה !!
 

M:D

מקצועית!!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מעניין לשמוע כ"כ הרבה גרסאות לטונה.
הגרסה שלי:
טונה
מיונז (די בנדיבות)
מעט חרדל
בצל - חובה!! (בעדיפות לסגול)
אפשר להוסיף ביצה קשה/ מלפפון חמוץ.

מורחים כמות נדיבה, ושמים מעל עגבניות שרי וחסה חתוך דק.
 

Ravid.G

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כריכים קלילים לדוגמא: (בלחמניה או לחם פרוס)
אבוקדו + ביצה קשה + זיתים ועגבניה
חביתה + גבינ"צ + עלה חסה + עגבניה / מלפפון
ג. נפוליאון + נבטי אלפלפא + גמבה
טונה + אריסה + לימון כבוש
פסטרמה + עלה חסה + עגבניה / מלפפון
טוסט...

כריכים כבדים לדוגמא: (בבגט / פיתה או גבטה)
טחינה + שווארמה + טבעות בצל + עלה חסה + עגבניה
מיונז + ברבקיו + קציצות מטוגנות + עלה חסה + עגבניה + מלפפון חמוץ
רוטב שום + גבינת חמד + נבטי אלפלפא + גמבה
מיונז + קטשופ + שניצל דג + טבעות בצל + עלה חסה + עגבניה + מלפפון חמוץ
מיונז + קטשופ + שניצל עוף + טבעות בצל + עלה חסה + עגבניה + מלפפון חמוץ
רוטב שום + סלומון מעושן + עלה חסה + גמבה

(מיונז / רוטב כלשהו אפשר להחליף בטחינה/חומוס או כל רוטב אחר ... כמובן גם בירק - לפי הטעם....)
 

רבקהנ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
לאלה שממהרות בבוקר (כמוני)..

שיהיה מוכן כבר במקרר סלטים כמו
סלט טונה (טונה מיונז מלפפון חמוץ תירס בצל קצוץ),
סלט ביצים (ביצים קשות, מיונז, בצל מטוגן),
סלט חצילים (משבת - מתכון ארוך יותר),
מטבל גבינה (ירוק- גבינה+זיתים+מלפפון קצוץ+זעתר/אורגנו. אדום - גבינה+עגבניה מגורדת+פלפל קצוץ+פפריקה אדומה+שום כתוש)
ואז נשאר רק למרוח.

אפשר גם להכין פוקצ'ות מראש ולהקפיא. בבוקר רק מוציאים ועד העבודה זה מפשיר.

אפשר למלא במשהו בשרי שיש בבית כמו
עוף מוקפץ עם רוטב,
שניצלים (ולהוסיף קטשופ),
קציצות עם פרוסות עגבניה.

ואם רוצים משהו חם בקלות, מכינים בערב מראש ובבוקר זה ממש מהר. לדוגמא:
טוסט - שמים בלחם גבינ"צ עם רוטב עגבניות/קטשופ, אורגנו, זיתים/תירס/פטריות, רוטב שום ועוטפים בנייר אפיה. בבוקר רק שמים בטוסטר.
חביתת ירק - חותכים מראש את כל הירקות שרוצים לחביתה (עדיף ירקות רכים או מלקט קפוא), אפשר אפילו למחבת קטנה ושמים במקרר. בבוקר שמים על האש עם שמן, ביצים וקצת מלח ומטגנים.

בהצלחה
 

נועה noa

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
לאלו שממהרות ורוצות משהו טעים שצריך רק לחמם-
מתכון לפוק'צות חלביות טעימות בטירוף וקריספיות!
לבצק:
כף מלח
קילו קמח
0.5 כוס שמן
4 כפות סוכר
2.5 כפות שמרים
7\6 כוסות מים (זאת לא טעות!)
לערבב, אפשר עם מזלג, ולהתפיח עד שמכפיל את הנפח, בערך חצי שעה.
לשטח בשתי תבניות אלומניום ענקיות עם נייר אפיה.
עכשיו מה מורחים מעל?
אפשר להכין תערובת תבלינים של פפריקה, שמן זית, שום...
אפשר לעשות את זה עם מטבל של לחמניות שום
ואפשר להשקיע על הפוקצ'ות החלביות שהובטחו לעיל....
לטגן 3 בצלים לרצועות, למרוח על כל תבנית חבילת קוטג', ולפזר מעל את הבצל.
אני מוסיפה גם פרוסות של פטריות טריות , עגבניות שרי וזיתים. אפשר להוסיף עוד ירקות כמו פלפלים...
לאפות 25 דקות 180 מעלות, ואז לעשות טורבו עוד 10 דקות בשביל ההשחמה והקרסט.
נשאר רק לחתוך, לארוז ולהקפיא!
בהצלחה!
 

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
הרעיון של קונפי שום זה שיני שום מבושלות רכות, זה טעים במיוחד ומשדרג כל מאכל, יש כאלה שמגישים את זה כסלט בפני עצמו,
זה טעים גם לדוגמא עם כבד
עם סלטי חסה למיניהם
עם כריכים
עם כל כל דבר למי שאוהב
יש כל מיני דרכים לבשל, הדרך הקלה והפשוטה - מקלפים שיני שום, שמים בסיר, להוסיף קצת פלפל חריף חתוך דק , לכסות את שיני השום בשמן ולבשל מכוסה על האש הכי קטנה על הלהבה הכי נמוכה, מדי פעם לנעוץ מזלג ולבדוק אם זה כבר מוכן, צריך להזהר שזה לא ישרף כי זה ממש ממש לא טעים שזה נשרף
זמן הבישול תלוי ברמת חום האש ובכמות השינים.
יש כאלה ששומרים אחר כך את השמן לפעם הבאה ואז זה יוצא עוד יותר טעים...
בהצלחה!
מעדן מלכים!! שווה לכולם לנסות את זה!:p
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

תודה
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה