דרוש מתכון כריכים לארוחת בוקר- רעיונות + מתכונים

אמיליה

משתמש מקצוען
נמאס לי להיות רעבה כל בוקר
ובסוף לאכול מתוך ייאוש לחמניה יבשה
או לשלם הון קטן על כריך קנוי...

מחפשת רעיונות + מתכונים
אולי קצת מצחיק לכתוב על זה מתכונים
אבל למשל אני לא יודעת אם עושים כריך טונה טעים כמו שיש במאפיות
זה לא רק טונה מקופסת שימורים, מעורבב עם זה עוד משהו
או סלט אבוקדו ביצה כזה...
או גבינות מתובלות
או כל מיני שילובים מעניינים כדי לגוון את הכריכים

וגם- רוצה מתכון טעים ושווה
ללחמניות מזונות
שיתפחו יפה כמו לחמניות אצבע של החנות....

מוזמנים לשתף
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
בס''ד

שלום לך,

תוכלי לנסות את השילובים הבאים:

כריך מוצרלה - ג. מוצרלה, פסטו, עגבניה פרוסה דק
כריך סביח- פרוסות חציל אפויות בתנור עם זילוף שמן קל(יש שמטגנים), חומוס, מלפפון חמוץ, ביצה קשה וממרח אריסה - טעים !!
כריך אנטיפסטי- חומוס, ירקות קלוים- רצועות פלפל, בצל, בטטה ועוד..
כריך בסגנון טוניסאי- טונה, קוביות תפו''א מבושלים/אפוים, סלט קצוץ, ממרח אריסה /פלפל צו'מה, ביצה קשה, מריחה עדינה של חומוס
כריך גבינת חלומי מיוחד - גבינת חלומי שעברה טיגון כמו שניצל (כולל פירורים), מיונז מתובל או קונפי שום, עגבניות פרוסות, מלפפון חמוץ פרוס וחסה- טעים !!
כריך שניצל (מתאים לארוחת בראנץ' /צהרים) - שניצל מוכן, ממרח שווה (קונפי שום/ פסטו/צי'מצו'רי/עגבניות מיובשות/ספיסי מיונז) בתוספת בצל מקורמל /ירק אחר שאוהבים
✿ ועוד..

* כדאי להשקיע בלחם - הוא משפיע על טעם הכריך- אפשר להשתמש בבאגט/לחמנית דגנים/לחם שיפון/ מחמצת וגם לחמנית מזונות..

בהצלחה !!
 

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
למשל אני לא יודעת אם עושים כריך טונה טעים כמו שיש במאפיות
זה לא רק טונה מקופסת שימורים, מעורבב עם זה עוד משהו
הם פשוט מערבבים את זה עם המון מיונז.
לסלט טונה ביתי מושקע יותר את יכולה להוסיף גם בצל קצוץ דק, וביצה קשה מרוסקת.
 

אמיליה

משתמש מקצוען
ממרח אריסה
מיונז מתובל או קונפי שום
בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי מתכונים :sne:
איך עושים את כל אלה?
מעדיפה להכין ביתי ולא לקנות
הם פשוט מערבבים את זה עם המון מיונז.
רק מיונז? ניסיתי ולא יצא ככ טוב כמו מאפיה ליד העבודה שלי....
 

אמיליה

משתמש מקצוען
אשמח גם למתכון ללחמניות המוציא, לא חייב מזונות
העיקר שיהיה אוורירי וטעים
 

קרן שמש

משתמש סופר מקצוען
רק מיונז? ניסיתי ולא יצא ככ טוב כמו מאפיה ליד העבודה שלי....
כי כנראה המיונז שלך קצת יותר איכותי משלהם, להם יש מוסדי, וכנראה גם שמת קצת פחות מהם, וגם הסנדוויץ שלך לא עמד שעות מכווץ עם הירקות בחנות כמו אצלם. :)
 

תנו חיוך (-:

משתמש פעיל
בס''ד

שלום שוב,
בדיוק לזה התכוונתי כשכתבתי מתכונים :sne:
איך עושים את כל אלה?
מעדיפה להכין ביתי ולא לקנות

רק מיונז? ניסיתי ולא יצא ככ טוב כמו מאפיה ליד העבודה שלי....

לגבי הממרחים-
* פסטו- בזיליקום, צנוברים/אגוזי מלך/שקדים, שמנ''ז, מס' שיני שום ותיבול קל- מעבדים למחית חלקה (יש שמכינים גם פסטו מעשבי תיבול - כוסברה ופטרו')
*ממרח אריסה- יש כמה אפשרויות- בגדול, לוקחים פלפלים מיובשים (יש המשלבים מתוקים וחריפים או רק מתוקים) , פפריקה, מס' שיני שום, שמן זית , שום ומלח פלפל- מעבדים לממרח.
אפשר להכין ממרח דומה ללא פלפלים מיובשים- ע''י טיגון ראשוני של פלפל אדום מתוק וחריף ושילוב המרכיבים הנ''ל ולעבד לממרח גס/חלק ( אם רוצים פחות חריף ניתן לנקות גרעינים מהפלפל חריף , אך לא לוותר על השום- שהוא מרכיב חשוב בממרח)
* מיונז מתובל- אפשר לפרש לכמה כיוונים ובינהם- צילי' מתוק/חריף בשילוב מיונז ; או להכין מיונז עם קונפי שום (המורכב משיני שום בשילוב שמן זית, מלח, טימין, עלי דפנה ועלי תיבול אחרים, ועוברים טיגון איטי על אש נמוכה עד לריכוך והשחמה- מתקבל טעם פיקנטי מתקתק)- טעים ביותר ומשדרג כריכים בצורה משמעותית !!
 
נערך לאחרונה ב:

חלום לגדול

משתמש פעיל
בצק ללחמניות(שום, בצל מטוגן, פוקאצ'ות, הכל- לחמניות אווריריות ומושלמות!)
1 כף מלח
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים(או שקית טריים+ משפר-מקפיץ את הלחמניות בטירוף)
4 כפות סוכר
4 כפות שמן
2-3 כוסות מים פושרים(אולי את יכולה להמיר בחלב ולעשות אותם מזונות. לא ניסיתי.)
לעבד במיקסר 10-15 דק' לבצק רך, להתפיח שעה, ליצור פסים ועליהם שמן עם שום כתוש, לחמניות עגולות ממולאות בבצל מטוגן(להיט!), פוקאצ'ות במגוון תוספות- בצל, בטטה וכו, להתפיח ככה עוד חצי שעה- לא חובה.
לאפות עד שמזהיב קלות ממש, להיזהר שלא יתייבש!
 

אמיליה

משתמש מקצוען
בצק ללחמניות(שום, בצל מטוגן, פוקאצ'ות, הכל- לחמניות אווריריות ומושלמות!)
1 כף מלח
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים(או שקית טריים+ משפר-מקפיץ את הלחמניות בטירוף)
4 כפות סוכר
4 כפות שמן
2-3 כוסות מים פושרים(אולי את יכולה להמיר בחלב ולעשות אותם מזונות. לא ניסיתי.)
לעבד במיקסר 10-15 דק' לבצק רך, להתפיח שעה, ליצור פסים ועליהם שמן עם שום כתוש, לחמניות עגולות ממולאות בבצל מטוגן(להיט!), פוקאצ'ות במגוון תוספות- בצל, בטטה וכו, להתפיח ככה עוד חצי שעה- לא חובה.
לאפות עד שמזהיב קלות ממש, להיזהר שלא יתייבש!
נראה מעניין ממש, אנסה
איך הן בהקפאה?
ונגיד הכנתי עם בצל מטוגן- גם שייך להקפיא?
צכה פשוט שיהיה מלאי שאפשר לשלוף בבוקר בלי להתקשקש עם זה כל פעם
 

חלום לגדול

משתמש פעיל
נראה מעניין ממש, אנסה
איך הן בהקפאה?
ונגיד הכנתי עם בצל מטוגן- גם שייך להקפיא?
צכה פשוט שיהיה מלאי שאפשר לשלוף בבוקר בלי להתקשקש עם זה כל פעם
מצוין בהקפאה. תחכי שהם יתקררו לגמרי, תארזי טוב(בשקית מוכנה לקחת) את שולפת בבוקר מהמקפיא ועד ההפסקה זה מופשר... אני אפילו לא מחממת.
גם עם הבצל מטוגן זה מצוין.
את יכולה להכין לך גם קופסאות קטנות עם גבינת שמנת- מעדן.
 

אמיליה

משתמש מקצוען
בס''ד

שלום שוב,


לגבי הממרחים-
* פסטו- בזיליקום, צנוברים/אגוזי מלך/שקדים, שמנ''ז, מס' שיני שום ותיבול קל- מעבדים למחית חלקה (יש שמכינים גם פסטו מעשבי תיבול - כוסברה ופטרו')
*ממרח אריסה- יש כמה אפשרויות- בגדול, לוקחים פלפלים מיובשים (יש המשלבים מתוקים וחריפים או רק מתוקים) , פפריקה, מס' שיני שום, שמן זית , שום ומלח פלפל- מעבדים לממרח.
אפשר להכין ממרח דומה ללא פלפלים מיובשים- ע''י טיגון ראשוני של פלפל אדום מתוק וחריף ושילוב המרכיבים הנ''ל ולעבד לממרח גס/חלק ( אם רוצים פחות חריף ניתן לנקות גרעינים מהפלפל חריף , אך לא לוותר על השום- שהוא מרכיב חשוב בממרח)
* מיונז מתובל- אפשר לפרש לכמה כיוונים ובינהם- צילי' מתוק/חריף בשילוב מיונז ; או להכין מיונז עם קונפי שום (המורכב משיני שום בשילוב שמן זית, מלח, טימין, עלי דפנה ועלי תיבול אחרים, ועוברים טיגון איטי על אש נמוכה עד לריכוך והשחמה- מתקבל טעם פיקנטי מתקתק)- טעים ביותר ומשדרג כריכים בצורה משמעותית !!
תודה על ההודעות המפורטות והברורות!
 

ששל

משתמש מקצוען
לטונה טעים להוסיף מלפפון חמוץ קצוץ דקדק.

-אני בכל כריך מורחת כבסיס מיונז/ חמאה.
-גם עלה חסה מרים את הכריך ונותן קריספיות.
-פרוסות חרמון דקיקות עושות מליחות טעימה.


מיונז חסה חביתה עגבינה (מלח) חרמון
מיונז חסה סלט ביצים חסה מלפפון
מיונז טונה גבינה צהובה עגבניה דקיקה

שימי לב איזה שילובי טעמים את אוהבת ותכיני
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה