ציליאק כן, גם זה ללא גלוטן- קינוח מושלם...

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שכבות של בראוניס קצפת ומוס ושוקולד, מעל לכל גנאש עשיר ובין לבין עוגיות פינגרס נימוחות.
מתכון קל וכייפי.
מפנק ממש למי שאסור לו גלוטן

תמונת החתך לא מוצלחת, חתכתי כשלא היה מספיק קפוא :(
אבל בכל זאת---
IMG_6355_800x600.jpg


IMG_6354_800x600.jpg


IMG_6352_800x600.jpg


IMG_6357_800x600.jpg


מתכון בעז"ה מחר.


גם אלו, ללא גלוטן
לכבוד שבת קודש.
ברכתם המוציא
IMG_6345_800x600.jpg


IMG_6347_800x600.jpg
 

veredb

עיצוב ועריכה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
מוכנה לאכול גם חצי קפוא
ועכשיו אפשר בבקשה לזרז את המתכון
עוד שניה יום רביעי והשבת נכנסת מוקדם
חן חן על ההבנה
נשמח גם למתכון השני
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מוזר לי כי רק על חמשת מיני דגן מברכים המוציא ובכולם יש גלוטן
מה מכיל הקמח הזה?
הוא עשוי מחיטה שבודדו ממנו את הגלוטן
העליתי לך תמונה בהודעה קודמת
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה!
הוא בטוח לשימוש לחולי צליאק?
לרובם
אני לא מספיק מבינה
אבל אני יודעת שלרובם זה ממש בסדר
יש קצת שעדין לא מאוזנים [או משהו כזה] ולהם אולי זה אסור
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תבנית עגולה קוטר 26 ס"מ

לבסיס:
2 ביצים
1 כוס סוכר
1/2 כוס קקאו
3/4 כוס קמח ללא גלוטן. אני השתמשתי במולינו לעוגות
1/2 כפי אבקת אפיה
1/2 כוס שמן

למלית:
1 ריצ' 250 מ"ל
3 כפות פודינג וניל
150 גרם שוקולד מריר

למסגרת ובין השכבות:
עוגיות פינגרס ללא גלוטן
מים מהולים במעט קפה
קרוקנט אגוזי לוז

לגנאש:

125 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס ריצ'


הכנה:
שמים את רכיבי הבסיס בקערה. בעזרת מטרפה ידנית טורפים לבלילה אחידה וחלקה.
יוצקים לתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים ב 180 מעלות כ-18 דקות להתייצבות.

מקררים

מלית:
מקציפים את הריץ' לקצף יציב.
מוסיפים פודינג וניל.
מורחים מעט מהקרם על הבסיס.
חותכים את הפינגרס לחצאים ומסדרים במסגרת סביב שולי התבנית כשהצד העגול של הפינגרס כלפי הדפנות.

מורחים מקרם הוניל לגובה של כ 1/3 מגובה הפינגרס שבמסגרת.
שוברים את הפינגרס הנותרים לחתיכות. טובלים בקפה ומסדרים מעל לקרם הוניל. מפזרים מעט קרוקנט

ממיסים את השוקולד המריר ומוסיפים ליתרת הקרם. מורחים על שכבת הפינגרס. משאירים גובה לגנאש.
מקפיאין כחצי שעה

ממיסים ריצ' ושוקולד מריר לגנאש חלק.
ממתינים שלא יהיה רותח ממש ויוצקים על שכבת מוס השוקולד. מפזרים קרוקנט

מקפיאים.
מוציאים מההקפאה כמה דקות לפני ההגשה

IMG_6354_800x600 - Copy.jpg
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
או שעשית את המתכון שרשום על האריזה?
כי עשיתי את המתכון ולא יצא משהו ולא גבוה ויפה כמו שלך..
אשמח אם תוכלי להשיב לי.
הכנתי את המתכון שעל האריזה עם קצת יותר שמן ולשתי טוב טוב
התפחתי עם מגבת לחה וחמה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
לא שעדין לא מאוזנים.
יש כאלה שרגישים גם למולינו
לי הסבירה מישהי שלמי שהמספרים עדיין לא מאוזנים זה אסור
אולי זה גם וגם?
זו דווקא מישהי שמאוד מבינה בצליאק. היא בתוך זה עומק
אולי לא הבנתי נכון אבל אני כמעט בטוחה שזה מה שאמרה לי

בכל מקרה ברור שזה לא מתאים לכולם


זה מה שכתבה לי:
מולינו יש דעות של רופאים שלחכות לבדיקות נקיות, ואנחנו לצערי עוד לא שם,
גם ככה אני מעדיפה לא להכנס לזה ואח"כ לחזור אחורה זה יהיה הרבה יותר קשה
 
נערך לאחרונה ב:

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
לי הסבירה מישהי שלמי שהמספרים עדיין לא מאוזנים זה אסור
אולי זה גם וגם?
זו דווקא מישהי שמאוד מבינה בצליאק. היא בתוך זה עומק
אולי לא הבנתי נכון אבל אני כמעט בטוחה שזה מה שאמרה לי

בכל מקרה ברור שזה לא מתאים לכולם


זה מה שכתבה לי:
מולינו יש דעות של רופאים שלחכות לבדיקות נקיות, ואנחנו לצערי עוד לא שם,
גם ככה אני מעדיפה לא להכנס לזה ואח"כ לחזור אחורה זה יהיה הרבה יותר קשה
זה הולך ככה (בגדול)
רוב הצליאקים - לא רגישים למולינו - אבל יש אחוז קטן של צליאקים - שגם המולינו אסור להם..
איך יודעים את זה?
קודם כל מתנזרים מהכל- מכל קמח שהוא כולל המולינו (תהליך שאצל חלק הוא מהיר וחלק הוא איטי..)
אחרי שהבדיקות תקינות...
אפשר לנסות את המולינו , ולבדוק אם אחרי תקופה של אכילת מולינו - הבדיקות עדין תקינות - סימן שאפשר להמשיך איתו..
אם זה משבש את הבדיקה - דהיינו המולינו לא טוב לצליאקי..
(מכיון שלהרבה הרבה צליאקים המולינו טוב, לא חושבת שכדאי לוותר על הניסוי הזה...)
יש כאלו שעושים תהליך הפוך..
מתנזרים מכל הקמחים - אבל מולינו כן מכניסים - ומחכים לבדיקות תקינות...
אם הבדיקות לאחר תקופה טובות - או מראות על שיפור משמעותי - ממשיכים עם המולינו, ואם לא אז מורידים בצער גם אותו...

תלוי בגישה של הרופא...

מדובר אך ורק על המולינו הכחול - שבירכתו המוציא ,
שאר קמחי המולינו - הם שהכל , וכמה שידוע לי מותר אותם לכולם,
והמהפך באיכות ובטעם האוכל הוא משמעותי...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
זה הולך ככה (בגדול)
רוב הצליאקים - לא רגישים למולינו - אבל יש אחוז קטן של צליאקים - שגם המולינו אסור להם..
איך יודעים את זה?
קודם כל מתנזרים מהכל- מכל קמח שהוא כולל המולינו (תהליך שאצל חלק הוא מהיר וחלק הוא איטי..)
אחרי שהבדיקות תקינות...
אפשר לנסות את המולינו , ולבדוק אם אחרי תקופה של אכילת מולינו - הבדיקות עדין תקינות - סימן שאפשר להמשיך איתו..
אם זה משבש את הבדיקה - דהיינו המולינו לא טוב לצליאקי..
(מכיון שלהרבה הרבה צליאקים המולינו טוב, לא חושבת שכדאי לוותר על הניסוי הזה...)
יש כאלו שעושים תהליך הפוך..
מתנזרים מכל הקמחים - אבל מולינו כן מכניסים - ומחכים לבדיקות תקינות...
אם הבדיקות לאחר תקופה טובות - או מראות על שיפור משמעותי - ממשיכים עם המולינו, ואם לא אז מורידים בצער גם אותו...

תלוי בגישה של הרופא...

מדובר אך ורק על המולינו הכחול - שבירכתו המוציא ,
שאר קמחי המולינו - הם שהכל , וכמה שידוע לי מותר אותם לכולם,
והמהפך באיכות ובטעם האוכל הוא משמעותי...
עשית לי סדר
לא שאני באמת זקוקה לזה, ב"ה אין כאן צליאקים. רק שאדע בשביל אחרים.

אז בכל מקרה אם המולינו בעייתי זה רק הכחול?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלב

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת זְכוֹר יְהוָה לְדָוִד אֵת כָּל עֻנּוֹתוֹ:ב אֲשֶׁר נִשְׁבַּע לַיהוָה נָדַר לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ג אִם אָבֹא בְּאֹהֶל בֵּיתִי אִם אֶעֱלֶה עַל עֶרֶשׂ יְצוּעָי:ד אִם אֶתֵּן שְׁנַת לְעֵינָי לְעַפְעַפַּי תְּנוּמָה:ה עַד אֶמְצָא מָקוֹם לַיהוָה מִשְׁכָּנוֹת לַאֲבִיר יַעֲקֹב:ו הִנֵּה שְׁמַעֲנוּהָ בְאֶפְרָתָה מְצָאנוּהָ בִּשְׂדֵי יָעַר:ז נָבוֹאָה לְמִשְׁכְּנוֹתָיו נִשְׁתַּחֲוֶה לַהֲדֹם רַגְלָיו:ח קוּמָה יְהוָה לִמְנוּחָתֶךָ אַתָּה וַאֲרוֹן עֻזֶּךָ:ט כֹּהֲנֶיךָ יִלְבְּשׁוּ צֶדֶק וַחֲסִידֶיךָ יְרַנֵּנוּ:י בַּעֲבוּר דָּוִד עַבְדֶּךָ אַל תָּשֵׁב פְּנֵי מְשִׁיחֶךָ:יא נִשְׁבַּע יְהוָה לְדָוִד אֱמֶת לֹא יָשׁוּב מִמֶּנָּה מִפְּרִי בִטְנְךָ אָשִׁית לְכִסֵּא לָךְ:יב אִם יִשְׁמְרוּ בָנֶיךָ בְּרִיתִי וְעֵדֹתִי זוֹ אֲלַמְּדֵם גַּם בְּנֵיהֶם עֲדֵי עַד יֵשְׁבוּ לְכִסֵּא לָךְ:יג כִּי בָחַר יְהוָה בְּצִיּוֹן אִוָּהּ לְמוֹשָׁב לוֹ:יד זֹאת מְנוּחָתִי עֲדֵי עַד פֹּה אֵשֵׁב כִּי אִוִּתִיהָ:טו צֵידָהּ בָּרֵךְ אֲבָרֵךְ אֶבְיוֹנֶיהָ אַשְׂבִּיעַ לָחֶם:טז וְכֹהֲנֶיהָ אַלְבִּישׁ יֶשַׁע וַחֲסִידֶיהָ רַנֵּן יְרַנֵּנוּ:יז שָׁם אַצְמִיחַ קֶרֶן לְדָוִד עָרַכְתִּי נֵר לִמְשִׁיחִי:יח אוֹיְבָיו אַלְבִּישׁ בֹּשֶׁת וְעָלָיו יָצִיץ נִזְרוֹ:
נקרא  18  פעמים

אתגר AI

תקווה לעתיד טוב יותר • אתגר 17

לוח מודעות

למעלה