כיריים גז או אינדוקציה???

חני צילום וגרפיקה

משתמש פעיל
צילום מקצועי
אשמח לדעת לגבי צריכה של החשמל בכיריים אינדוקציה, האם זה מייקר משמעותי את חשבון החשמל החודשי?
יש פה למישהו מידע בענין, סדר גודל למשפחה שמבשלת יום-יום.
 

עיצוב מטבחים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח לדעת לגבי צריכה של החשמל בכיריים אינדוקציה, האם זה מייקר משמעותי את חשבון החשמל החודשי?
יש פה למישהו מידע בענין, סדר גודל למשפחה שמבשלת יום-יום.
זה הרבה פחות מכיריים חשמל.
אל תשכחו שאתם לא משלמים על צריכה של גז ולא דמי מנוי.
 

styehoshua

משתמש מקצוען
זה הרבה פחות מכיריים חשמל.
אל תשכחו שאתם לא משלמים על צריכה של גז ולא דמי מנוי
בכל אופן נראה לי יותר יקר.
אני מבשלת יום יום ובשבת הייתי משאירה בלעך והחשבון שלי לא עבר את ה 200 ש"ח
הגז היה משותף לכמה בניינים הכולל כ 60 דיירים והייתי אחת משלושת המשתמשים הגדולים.( לפי נתוני חברת הגז כשאיימו לעזוב אותם)
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בכל אופן נראה לי יותר יקר.
אני מבשלת יום יום ובשבת הייתי משאירה בלעך והחשבון שלי לא עבר את ה 200 ש"ח
הגז היה משותף לכמה בניינים הכולל כ 60 דיירים והייתי אחת משלושת המשתמשים הגדולים.( לפי נתוני חברת הגז כשאיימו לעזוב אותם)
לא יתווסף לך 200 שקל לחשבון חשמל בגלל האינדוקציה...
לי לא נוסף שקל, אלא החשבון ירד
אבל קשה להשוות כי עברנו לדירה חדשה, גדולה יותר, עם יותר מכשירים, אבל חדשים יותר וחסכוניים בחשמל, וכן תאורת לדים בכל הבית.
כיריים אינדוקציה נקראות הכי חסכוניות מבחינת נצילות אנרגיה, דהיינו, הניצול של הכח שעליהן הם פועלות, הוא הכי טוב. כיריים גז נראה לי הכי בזבזניות.
 

styehoshua

משתמש מקצוען
ל
כיריים אינדוקציה נקראות הכי חסכוניות מבחינת נצילות אנרגיה, דהיינו, הניצול של הכח שעליהן הם פועלות, הוא הכי טוב. כיריים גז נראה לי הכי בזבזניות.

אני לא יודעת איך מחשבים את זה, נכון שבגז הרבה מהאנרגיה הולכת לאיבוד כי הסיר לא צמוד ללהבה ויוצא הרבה חום מהצדדים, ונכון שבקרמיות הולך לאיבוד כי כל השטח מתחמם ולפעמים הסיר קטן יותר ובאינדוקציה מתחמם בדיוק שטח הסיר. השאלה היא מה הפרש המחיר בין הרתחת סיר מים בגז להרתחת סיר מים באינדוקציה?! אם השיקול הוא כלכלי או אידיאולוגי.
לגבי החשבון מאד קשה לי לענות 200 שקל בחשבון לצערי לא מורגש צריך הפרש שיעבור לאלף הבא.
זה משהו שקשה לענות גם עברתי לבית הרבה יותר גדול אבל גם עשיתי מזגני VRF שאמורים ממש לחסוך.
עם כל זה אני ממליצה בחום על אינדוקציה ולפעמים חושבת למה לא עשיתי גם חלבי אינדוקציה.
גם מהבישול וגם מהנקיון אין על אינדוקציה!
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני לא יודעת איך מחשבים את זה, נכון שבגז הרבה מהאנרגיה הולכת לאיבוד כי הסיר לא צמוד ללהבה ויוצא הרבה חום מהצדדים, ונכון שבקרמיות הולך לאיבוד כי כל השטח מתחמם ולפעמים הסיר קטן יותר ובאינדוקציה מתחמם בדיוק שטח הסיר. השאלה היא מה הפרש המחיר בין הרתחת סיר מים בגז להרתחת סיר מים באינדוקציה?! אם השיקול הוא כלכלי או אידיאולוגי.
דווקא ההרתחה באינדוקציה היא מהירה באופן משמעותי לעומת הרתחה בכל דרך אחרת. מהיר יותר= זול יותר. כל הבישול באופן כללי מהיר יותר, אבל בהרתחת סיר מים זה ממש בולט.
איזה שיקול אידיאולגי שייך פה? אם איכות הסביבה, או בטיחות- אינדוקציה לוקחת בגדול.
ולגבי החלבי, אני קניתי כירה אינדוקציה ניידת, עולה בסביבות 250 שקלים, מאד נהנית! בסיום השימוש מכניסה למגירה.
 

styehoshua

משתמש מקצוען

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
לא חייב.


אין לך בכלל גז?
אצלי כבר לא שייך כי זה בילד אין אבל אני כן רוצה חציל קלוי וכד' רק שהגז פתאום נראה פרימיטיבי כזה ומעצבן לניקוי.
אין לי גז..
חציל תמיד קליתי בתנור בגריל.
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
אני לומדת בקורס פרופשנל שף, וכל השפיות אומרות פה אחד: האוכל הכי טעים צריך להתבשל על גז...
לי אישית יש בבית כיריים של גז, ובנוסף כירת אינדוקציה בודדה ניידת, שכל מטרתה טיגונים בלבד: 1. כי הכי קל לנקות אותה (אני מכסה את המסביב בנייר כסף ליתר ביטחון), 2. יש בה אפשרות לקבוע את טמפרטורת הטיגון , וכך לודא שהשמן לא נשרף, וגם לא יורד לטמפרטורה נמוכה מידי (ואז כל האוכל יוצא ספוג שמן).
למי שנורא אוהב חציל בטעם על האש, אגב, אפשר להוסיף מלח מעושן. אני קניתי בחנות למוצרי טבע... אפשר גם להשתמש בזה כדי להפוך חזה עוף לפסטרמה, אבל זה כבר לא שייך לפורום הזה ;)
 

פולני

משתמש פעיל
עימוד ספרים
ולגבי החלבי, אני קניתי כירה אינדוקציה ניידת, עולה בסביבות 250 שקלים, מאד נהנית! בסיום השימוש מכניסה למגירה.[/QUOTE]

@פקאן איזה חברה?
והאם נכנס לשקע רגיל?
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
ולגבי החלבי, אני קניתי כירה אינדוקציה ניידת, עולה בסביבות 250 שקלים, מאד נהנית! בסיום השימוש מכניסה למגירה.

@פקאן איזה חברה?
והאם נכנס לשקע רגיל?[/QUOTE]
חברת מידאה. נכנס לשקע רגיל.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אני לומדת בקורס פרופשנל שף, וכל השפיות אומרות פה אחד: האוכל הכי טעים צריך להתבשל על גז...
לי אישית יש בבית כיריים של גז, ובנוסף כירת אינדוקציה בודדה ניידת, שכל מטרתה טיגונים בלבד: 1. כי הכי קל לנקות אותה (אני מכסה את המסביב בנייר כסף ליתר ביטחון), 2. יש בה אפשרות לקבוע את טמפרטורת הטיגון , וכך לודא שהשמן לא נשרף, וגם לא יורד לטמפרטורה נמוכה מידי (ואז כל האוכל יוצא ספוג שמן).
למי שנורא אוהב חציל בטעם על האש, אגב, אפשר להוסיף מלח מעושן. אני קניתי בחנות למוצרי טבע... אפשר גם להשתמש בזה כדי להפוך חזה עוף לפסטרמה, אבל זה כבר לא שייך לפורום הזה ;)
אני עושה פסטרמה מחזה עוף. משתמשת במלח גס. מה זה המלח המעושן? איזה טעם הוא מוסיף? ממה הוא עשוי?

ולגבי הקורס, אני טוענת שעולם הבישול, גם המקצועי, עובר אט אט לאינדוקציה. השפיות שמלמדות בקורס היום שייכות לדור קודם. השפיות של הדור הבא ילמדו רק על אינדוקציה, וספרי ואתרי המתכונים, ירשמו דרגת חום לבישול בדיוק כמו שבמתכוני מאפים מופיע.
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
זה לא שאי אפשר לבשל על אינדוקציה- אלא שהאוכל יותר טעים לאחר בישול בגז (הטמפרטורה החלשה ביותר באינדוקציה היא עדיין חזקה בהרבה מגז).
אני משתמשת באינדוקציה למה שהיא מוצלחת בו- וחד משמעית ברוב הדברים הגז טוב יותר. שלא לדבר על מי שיש לו גנרטור- שאז גז בשבילו זה כמעט חובה.
אגב, גם הכיריים שלי של מידאה- ועלו 220 ש"ח.
לגבי השפיות של העתיד (אולי אני? ;)) הן כנראה גם יעדיפו גז...
בקמפוס הקולינרי מבשלים על אינדוקציה בלבד, מאילוצים טכניים, כך שגם השפיות הענתיקות מכירות אותה מצוין...
 

ענת לנדמן

משתמש פעיל
אגב, מלח מעושן הוא מלח שעבר עישון... מה שנותן לו את הטעם המעושן האופייני לפסטרמה.
 

secret

משתמש סופר מקצוען
יש כאן מישהו שנשבר לו הזכוכית? זה קורה הרבה?
בזאפ הרבה ביקורות זה שנשבר
יש לי כיריים גז על משטח זכוכית.
כשקניתי אותם ביררתי הרבה על הענין הזה,
ממה שהבנתי הן עלולות להישבר רק אם יש בהן סדק, ואז בזמן הבישול והחום הגבוה הסדק מתרחב והן נשברות.
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
זה לא שאי אפשר לבשל על אינדוקציה- אלא שהאוכל יותר טעים לאחר בישול בגז (הטמפרטורה החלשה ביותר באינדוקציה היא עדיין חזקה בהרבה מגז).
אני משתמשת באינדוקציה למה שהיא מוצלחת בו- וחד משמעית ברוב הדברים הגז טוב יותר. שלא לדבר על מי שיש לו גנרטור- שאז גז בשבילו זה כמעט חובה.
אגב, גם הכיריים שלי של מידאה- ועלו 220 ש"ח.
לגבי השפיות של העתיד (אולי אני? ;)) הן כנראה גם יעדיפו גז...
בקמפוס הקולינרי מבשלים על אינדוקציה בלבד, מאילוצים טכניים, כך שגם השפיות הענתיקות מכירות אותה מצוין...
אמנם אני לא שפית, אבל מנסיון די עשיר בבישול, לא מסכימה עם זה. בכיריים גז היה לי הרבה יותר קשה להגיע לטמפרטורה מדויקת מאשר באינדוקציה.
(לא הניידת של מידאה, היא חובבנית, מדברת על כיריים אמיתיות) וזה לא נכון שטמפ' החלשה באינדוקציה חזקה יותר מגז. להפך, בכיריים גז סטנדרטיות בעלות 4 להבות, הלהבה הקטנה בכלל לא קטנה כ"כ. וגם כשהיא מוקטנת היא די חזקה ולפעמים שרפה לי אוכל. באינדוקציה, ברגע שאת שולטת ומתמצאת בדרגות, יודעת איזו דרגה מדויקת מתאימה, מאכלים לא נשרפים. ויש גם את דרגה 1 שזה שמירת חום, מה שבכלל לא קיים בגז.
כל הנ"ל באינדוקציה גדולה ומקצועית. לא בניידת של מידאה. יש לי אותה, יש בה הרבה פחות דרגות והנמוכה יחסית חזקה.
 

styehoshua

משתמש מקצוען
זה לא שאי אפשר לבשל על אינדוקציה- אלא שהאוכל יותר טעים לאחר בישול בגז (הטמפרטורה החלשה ביותר באינדוקציה היא עדיין חזקה בהרבה מגז).

זה מעניין כי אני כאשה פשוטה שמבשלת יום יום צהריים מסתדרת יותר טוב עם אינדוקציה.
פחות נשרף לי פחות פשלות.
לגבי המסת שוקולד וכד' זה פשוט הרבה יותר קל ושוב אולי רק לאנשים פשוטים אבל לא נדבק נמס מהר וטוב יש טמפרטורה מאד מדויקת ונמוכה.
לגבי הטעם יתכן שאת צודקת אני לא מספיק רגישה בשביל להרגיש את ההבדל.

למי שנורא אוהב חציל בטעם על האש, אגב, אפשר להוסיף מלח מעושן. אני קניתי בחנות למוצרי טבע... אפשר גם להשתמש בזה כדי להפוך חזה עוף לפסטרמה, אבל זה כבר לא שייך לפורום הזה ;)

נשמח לקבל טיפים אולי תפני אותי לפורום מתאים.
 

אילת ח

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
בא לי לקנות לפסח אינדוקציה, לא יכולה לחשוב לחזור לגז, בפרט בפסח שיש מלא טיגונים ושמן....
 

אילה זייברט

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
לכריים אינדוקציה יש כמה יתרונות בולטים
הם מפסיקים לחמם את האוכל מיד עם הכיבוי
הם מרתיחים במהירות שיא
הם לא מושפעים מרוח
הם בטוחים יותר מכיוון שהם פועלים רק כשיש עליהם סיר
הם נוחים לניקוי וכמעט שלא נישרפים כיוון שרק הסיר מתחמם ומשטח הכיריים אינו מתחמם
כל האמור ביחד נותן לנו כלי יפהפה נח מאד ונקי לבישול
ממליצה בכל פה אילה זייברט מעצבת פנים מקצועית
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  15  פעמים

לוח מודעות

למעלה