דרוש מתכון כדורי פיצה

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון מוווווושלם שנמס בפה,
אבל ההכנה קצת לוקחת זמן, כי זה להכין גם בצק, גם מילוי וגם רוטב.
אם את מעוניינת כתבי לי ואכתוב לך את המתכון.
 

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
זה באמת המתכון

כדורי פיצה:

לבצק:
2 ורבע כפיות שמרים
כף סוכר
כוס מים פושרים
2 כפות שמן
3 כוסות קמח
3/4 כפית מלח

לרוטב פיצה:
רסק
תבלין פיצה
זיתים חתוכים דק- מי שלא אוהב לא חייב, מוסיף הרבה
גבינה צהובה

לרוטב:
100 גר' חמאה
2 שיני שום קצוצים דק
כפית אורגנו
אבקת שום ואבקת בצל
פלפל שחור ופפריקה מתוקה

ההכנה:
ערבבי את כל החומרים לבצק וצרי 20 כדורים שווים
הכיני רוטב פיצה ללא הגבינה הצהובה
מעכי כל כדור לפיתה והניחי במרכז מעט מהרוטב ומעל קצת גבינה צהובה, סגרי את הפיתה היטב לכדור והניחי בתבנית במרחק קטן אחד מהשני (נראה לי תבנית A4)
המיסי את החמאה וערבבי את כל החומרים לרוטב
הברישי את הרוטב מעל הכדורים והכניסי לתנור על 180 מעלות עד שמזהיב

נא לשמור לי מעט...:p
תשתפו איך יצא ותעלו תמונה בשביל לגרות קצת עצלניות שאין להן כח להכין...

בתאבון!!
 

saralulu

משתמש מקצוען
זה באמת המתכון

כדורי פיצה:

לבצק:
2 ורבע כפיות שמרים
כף סוכר
כוס מים פושרים
2 כפות שמן
3 כוסות קמח
3/4 כפית מלח

לרוטב פיצה:
רסק
תבלין פיצה
זיתים חתוכים דק- מי שלא אוהב לא חייב, מוסיף הרבה
גבינה צהובה

לרוטב:
100 גר' חמאה
2 שיני שום קצוצים דק
כפית אורגנו
אבקת שום ואבקת בצל
פלפל שחור ופפריקה מתוקה

ההכנה:
ערבבי את כל החומרים לבצק וצרי 20 כדורים שווים
הכיני רוטב פיצה ללא הגבינה הצהובה
מעכי כל כדור לפיתה והניחי במרכז מעט מהרוטב ומעל קצת גבינה צהובה, סגרי את הפיתה היטב לכדור והניחי בתבנית במרחק קטן אחד מהשני (נראה לי תבנית A4)
המיסי את החמאה וערבבי את כל החומרים לרוטב
הברישי את הרוטב מעל הכדורים והכניסי לתנור על 180 מעלות עד שמזהיב

נא לשמור לי מעט...:p
תשתפו איך יצא ותעלו תמונה בשביל לגרות קצת עצלניות שאין להן כח להכין...

בתאבון!!
יש לי כמה שאלות על המתכון...

לגבי הבצק: מה גודל הכוס?

לגבי הרוטב פיצה: כשאת כותב רסק מהי הכמות, וחוץ מהרסק ותבלין פיצה שאני מבינה ששמים לפי הטעם לא שמים עוד משהו כמו מלח סוכר וכו׳?
ומהי הכמות של הגבנ״צ?

ברוטב: אין מלח?
אבקת בצל מה הכוונה?

סורי על עומס השאלות, אני אוהבת מתכונים מדויקים וחשוב לי שיצא טעים כדי שאוכל לשמור לך אם ישאר... ;)
 

זבנג

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי כמה שאלות על המתכון...

לגבי הבצק: מה גודל הכוס?

לגבי הרוטב פיצה: כשאת כותב רסק מהי הכמות, וחוץ מהרסק ותבלין פיצה שאני מבינה ששמים לפי הטעם לא שמים עוד משהו כמו מלח סוכר וכו׳?
ומהי הכמות של הגבנ״צ?

ברוטב: אין מלח?
אבקת בצל מה הכוונה?

סורי על עומס השאלות, אני אוהבת מתכונים מדויקים וחשוב לי שיצא טעים כדי שאוכל לשמור לך אם ישאר... ;)
לבצק כשלא כתוב לי איזה כוס אני עושה בערך בין ח"פ לרגיל- כלומר קצת יותר מח"פ (הכי הרבה יוצא דביק קצת, תוסיפי טיפה קמח)
לרוטב פיצה נראה לי צריך 100 גר' תעשי מקסימום חסר תערבבי עוד קצת רסק עם תבלין פיצה- ולא חסר שום תבלין נוסף, גבינה צהובה את חותכת איזה חתיכה לא גדולה ולא קטנה 3/3 או 4/4 ס"מ ;)
ברוטב למעלה לא חסר מלח כי השום קצת ממליח אותו, אבקת בצל את לא חייבת, אצלנו אין...

בכיף על השאלות- אצלי הכיף זה דווקא מתכונים עם משקל- בדיוק 234 גר' קמח... ואוי ואבוי עם נפל בטעות גרם נוסף...
אבל אחרי כמה פעמים של הכנת מתכון מסויים הבורג אצלי טיפה משתחרר ואפשר לעשות עם כוסות. :cautious:
 

tuehh

משתמש רשום
וואוו!! זה פשוט יצא מושלם!!
IMG_1047.JPGIMG_1052.JPG
 

יוני יולי

משתמש רשום
אני מכינה לחמניות פיצה , מוארכות , דומה לכדורי פיצה ,
ובמילוי רוטב פיצה מיוחד ( דומה לשל פיצה אורי ) וגבינ''צ
הבצק הוא בצק קלאסי של חלות ,
ולרוטב :
5 כפות רסק עגבניות
3 כפות מיונז
2 שיני שום
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
כפית א, שום
כף סוכר
כפית מלח
אורגנו ( בשפע ) , צילי גרוס ,פפריקה
לטחון בבלנדר יד .
בהצלחה !
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה