דגים יש לכם מתכונים לדגים ללא תנור?

דאון

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אנחנו מאד אוהבים דגים כמו סלמון, פורל, מושט,
אבל אני רק יודעת איך מכינים אותם באפיה בתנור.
כרגע אין לי תנור, ואני אשמח לקבל רעיונות איך להכין דגים בצורה שונה -
לשבת, וגם לגיוון בארוחת הצהריים מדי פעם.
תודה רבה
 

דאון

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אני אשמח, תודה.
איך עושים את זה על פלטה?
כמה זמן?
 

tbh

משתמש מקצוען
אני מעדיפה סלומון מטוגן כשיש לי זמן לזה.
תיבול רגיל- מלח, פלפל, לימון- בקיצור, תבלינים 'אמיתיים' כאלו, שמן זית, משהו כמו 5 דקות על הצד עם עור ועוד 2 דקות בצד השני. יש לזה טעם אחר לגמרי מבתנור. טעים נורא
יש לי גם מתכון לסלומון חמוץ-מתוק, מבושל. אם זה מענין אני יכולה ללכת להעתיק.
פורל תמיד הכנתי רק שלם, בתנור. אם זה פילה אני לא רואה למה שלא ילך באותה צורה.
מושט אפשר גם להכין ככה במחבת. עדיף עם יותר לימון (מוציא את הטעם הדגי) והוא יוצא טוב יותר כשיש לו נוזל כלשהו.
אפשר גם להכין ממנו שניצל דג.
יש לי גם מתכון עם רסק עגבניות/פלפלים/עגבניות, שאחר כך מבשלים בתוכו.
ומתכון חרדל- דבש, מאמינה שאפשר לבשל אותו כי אני אופה אותו בסיר, סתם כי אין לי עצבים לבדוק אם נשרף.
 
נערך לאחרונה ב:

חיהל'ה1111

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
תיבול רגיל- מלח, פלפל, לימון- בקיצור, תבלינים 'אמיתיים' כאלו, שמן זית, משהו כמו 5 דקות על הצד עם עור ועוד 2 דקות בצד השני. יש לזה טעם אחר לגמרי מבתנור. טעים נורא
אותו הדבר במושט מטוגן
בלי להפוך צד
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
סלומון חמוץ מתוק
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס חומץ
פרוסות בצל
עלי דפנה, פלפל אנגלי
מוסיפים מים משוער שיכסה את הדגים
מביאים לרתיחה, מוסיפים את הדגים, מרתיחים שוב מבשלים 5 דקות ומורידים מהאש.
טעים חם או קר.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
יש לי מתכון נוסף של סלומון מבושל עם עגבניות, בצל וגמבה.
אם מעניין אני יכולה לחפש את המתכון
 

רחליז

משתמש פעיל
סלומון חמוץ מתוק
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס חומץ
פרוסות בצל
עלי דפנה, פלפל אנגלי
מוסיפים מים משוער שיכסה את הדגים
מביאים לרתיחה, מוסיפים את הדגים, מרתיחים שוב מבשלים 5 דקות ומורידים מהאש.
טעים חם או קר.
אני עושה את הרעיון הזה בצורה של "כבישה" מאד מתים לאכול קר בשבת בבוקר
לבשל את פרוסות הסלומון (כ6-8 מנות) 7 דקות במים ללא תיבול
לערבב בכלי: פרוסות בצל, חצי כוס מים מבישול הדג, חצי כוס חומץ, כפית מלח , כף פ.שחור, עלי דפנה ופלפל אנגלי
לשפוך על הדג בקופסא. לסגור ולקרר
טעים במיוחד אחרי כ48 ש'
אני מכינה בחמישי וזה בס"ד מעולה
 

רחליז

משתמש פעיל
אנחנו מאד אוהבים דגים כמו סלמון, פורל, מושט,
אבל אני רק יודעת איך מכינים אותם באפיה בתנור.
כרגע אין לי תנור, ואני אשמח לקבל רעיונות איך להכין דגים בצורה שונה -
לשבת, וגם לגיוון בארוחת הצהריים מדי פעם.
תודה רבה
כעקרון אני מכינה מושט על הגז בסיר רחב ושטוח עם התיבול שאני רגילה בתנור
1. צילי, קטשופ ותבלינים
2. סילאן, טריאקי ומעט גריל דג
וכד'......
 

רישל

משתמש פעיל
מחממים שמן זית במחבת
שמים את המושטים
מלמעלה זורים תבלינים - מלח, כמון, אבקת שום, / מלח, פפריקה, כורכום/ זעתר...
סוגרים עם מכסה ל 10-12 דקות
יוצא מצוין
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
סלמון צלוי במחבת עם שמן זית, שום, פטרוזיליה ויין לבן.
טעיםםם
 

פשוש

משתמש מקצוען
דגים הכי טעים בסיר!!!
קחי סיר שטוח כזה....
אני עושה בתנור רק מעצלנות....

אה.
ואפשר גם לטגן את המושט עם ביצה ופירורי לחם. הכי פשוט וקל.
(אותי אישית מגעיל השילוב של ביצה-דג. לוידעת למה. אז אני טובלת ברוטב צ'ילי קטשופ ותבלינים ואז בפירורי לחם ו... למחבת. טעים ומשמין!)
 

r.e.d.

משתמש מקצוען
אני מטגנת, בצל ושום
מוסיפה עגבניות
ותבלינים.
אח"כ מניחה את המושט.
מערבבת רסק עגבניות ומים
שופכת על הדגים מבשלת 40 דקות על אש נמוכה

בתאבון
 

נשמה טהורה

משתמש פעיל
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עריכה והפקת סרטים
בלתק
יש פיש אנד ציפס:
טיגון של המושט עשיתי פעם ויצא מוצלח מאוד.
המנת דגים הקבועה אצלי בבית בליל שבת זה מושט עם ירקות בסיר.
מטגנת בצל מוספיה ירקות קישוא גזר עגבניה אם רוצה חריף א פלפל חריף טרי מטבלת ברסק עגבניות במלח פלפל שום כוסברה אם יש תבלין לדג מבשלת עם אש נמוכה יוצא פצצה!
 

tbh

משתמש מקצוען
ס-ל-מון
ס-ל-מון
ס-ל-מון
ולא סלומון
חח סליחה, זה פשוט משגע אותי...;)

מבטאים סַלְמוֹן
יש יום אחד בחיים שמבינים שאין מה לשכנע את העולם לדבר תקין.
היום הזה הגיע אצלי כשניסיתי לבקש מגב, עם צירה, מהשכנים, ואף אחד לא הבין.
בכל מקרה, זה לא סלומון ולא סלמון. אין כלל מילה כזו בעברית. כך שאפשר לקרוא לזה מה שמתחשק. אלו שקוראים לזה סלמון, המקור הוא מאנגלית. ואלו שקוראים לזה סלומון, מאמינה שזה בגלל שיש שם סלומון- שלמה, וזה המילה הכי דומה שהכירו.
 

עקרת בית

משתמש צעיר
אצלי תנור זה עדיפות שניה וכשאין זמן,
והדג שהכי אהוב זה כמובן סלומון-
אוהבת להכין עם מלאא רוטב-
מטגנת הרבה סוגי ירקות-
קוביות של בצל, שום, פלפלים בצבעים, פלפל חריף, עגבניות, גזר, קישוא וכו...
(בלי שמן!)
אחרי שמתרכך מוסיפה תיבול ומים -הרבה- שייצא הרבה רוטב..
אישית אוהבת תיבול בקטנה מל"פ, קצת רסק עגבניות עם סוכר, פפריקות, גריל דג ואפשר קצת רוטב צ'ילי(פחות מתחברת)
ועם חלה- כולם מתלקקים----
בתיאבון
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה