דרוש מידע יש לך מיקסר דאבו?

חיה וקיימת

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לי יש דאבו כבר חמש שנים.
מרוצה עד הגג.
לשה בו בכיף בצק משלוש ק"ג קמח, שמה טיימר והולכת לעיסוקי.
הוא יושב טוב ויציב על השיש ולא צריך לעשות לו בייבי סיטר כמו למיקסרים האחרים.
יוצא לי בצק שמרים חלומי לעוגות, וחלות מקסימות מקמח מלא.

מקציפה 10 ביצים בבת אחת לטורטים.
הקצף סמיך ועמיד שאין דברים כאלה.

מדובר במיקסר מקצועי שעושה עבודה מעולה.
צורת העבודה שלו שונה מאוד מבמיקסרים הקלאסיים ולא סתם הם מביאים מדגימה.

נכון שכשמכינים בצק גדול יש צורך מדי פעם לדחוף את הבצק ולתת לו "עידוד" כדי שיסתובב אבל לדעתי זה חיסרון מינימלי לעומת היתרונות האדירים שלו.

חשוב לא לשמן את הבצק במהלך הלישה. השמן מחליק את הקערה והבצק לא נילוש.
ממליצה מאוד להשקיע למי שאופה הרבה.
משפחה שמכינים בה בחושה אחת לשבת ומדי פעם עוגיות תסתדר גם עם המיקסרים הפשוטים.

ולפותחת האשכול וגם למאוכזבות:
מדובר במכשיר מעולה שמהווה יד ימיני במטבח המאוד מאוד פעיל שלי.
חשוב לדעת איך להשתמש בו וחבל שלא תיהנו ממנו.
אשמח לענות בפרטי על שאלות ספציפיות.

השאלה המרכזית איך את שמה את כל הדברים והולכת
בלי שכל האזור יתמלא קמח ושביבי בצק
בתחילת הלישה אני מדברת
אדרבה אם יש עוד טיפים
תגמלי חסד עם כולנו
 

חלב

משתמש מקצוען
השאלה המרכזית איך את שמה את כל הדברים והולכת
בלי שכל האזור יתמלא קמח ושביבי בצק
בתחילת הלישה אני מדברת
אדרבה אם יש עוד טיפים
תגמלי חסד עם כולנו

המדגימה לימדה אותי את השיטה המומלצת שלהם שאיתה הקמח לא עף:
מניחים בקערה את כל החומרים מלבד הקמח והמלח.
מפעילים את המיקסר ומתחילים להוסיף בכל פעם כמות קטנה (בערך כמות של רבע ק"ג) של קמח עד שכל הקמח נספג בבצק.
מהרגע שכל הקמח נספג בבצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כשמונה דקות.

אני מכינה בשיטה דומה אבל קצת אחרת:
מכינה בצק עם כל החומרים מלבד המלח וחצי מכמות הקמח.
מתקבל בצק דליל שאותו אני לשה במהירות בינונית במשך כחמש דקות.
מכבה את המיקסר, משאירה למנוחה של 10 דקות, מוסיפה את המלח, מפעילה את המיקסר על המהירות הכי נמוכה ותוך כדי פעולה מוסיפה את יתרת הקמח.
כשכל הקמח נספג לשה עוד כעשר דקות, מנוחה של עשר דקות ולישה נוספת.

טיפ חשוב נוסף שכבר כתבתי:
לא להוסיף שמן בזמן הלישה. זה פוגע ביכולת התנועה של הבצק. אני מוסיפה שמן רק בשניות האחרונות של הלישה וכך הבצק מצופה בשמן ואינו נדבק לקערת/אשפתון ההתפחה.
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
המדגימה לימדה אותי את השיטה המומלצת שלהם שאיתה הקמח לא עף:
מניחים בקערה את כל החומרים מלבד הקמח והמלח.
מפעילים את המיקסר ומתחילים להוסיף בכל פעם כמות קטנה (בערך כמות של רבע ק"ג) של קמח עד שכל הקמח נספג בבצק.
מהרגע שכל הקמח נספג בבצק מוסיפים את המלח ולשים עוד כשמונה דקות.

אני מכינה בשיטה דומה אבל קצת אחרת:
מכינה בצק עם כל החומרים מלבד המלח וחצי מכמות הקמח.
מתקבל בצק דליל שאותו אני לשה במהירות בינונית במשך כחמש דקות.
מכבה את המיקסר, משאירה למנוחה של 10 דקות, מוסיפה את המלח, מפעילה את המיקסר על המהירות הכי נמוכה ותוך כדי פעולה מוסיפה את יתרת הקמח.
כשכל הקמח נספג לשה עוד כעשר דקות, מנוחה של עשר דקות ולישה נוספת.

טיפ חשוב נוסף שכבר כתבתי:
לא להוסיף שמן בזמן הלישה. זה פוגע ביכולת התנועה של הבצק. אני מוסיפה שמן רק בשניות האחרונות של הלישה וכך הבצק מצופה בשמן ואינו נדבק לקערת/אשפתון ההתפחה.

איזה דגם יש לך?
 

איקס-עיגול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
יש לי מיקסר דאבו כמעט שנה. ואני מאוכזבת בגדול!
בתיאוריה - הוא יכול ללוש בצק של 5 ק"ג [3 ק"ג קמח]. יכול, אבל זהו שזה רק בתיאוריה. הקערה מסתובבת אבל וו הלישה עומד והבצק לא זז!
ניסיתי בצק של 1 ק"ג קמח. ניסיתי של קילו וחצי. ניסיתי של 2, 2.5 ו 3. הכל אותו הדבר.
את צריכה המון 'לעזור' למיקסר לסובב את הבצק בתוך הקערה, אחרת הקערה מסתובבת והבצק עומד על מקומו ולא נילוש.
בנוסף, כשאת לשה בצק של 2.5 ק"ג קמח - הוא מעיף המון קמח בכל הסביבה. [אם אמצא תמונה של המיקסר בפעולה - אעלה לך]
אני כל כך מצטערת שקניתי את המיקסר אחרי קריאת המלצות בטוקבקים. מסתבר שהרוב כנראה טוקבקים בתשלום...
הסרטתי פעם איך זה נראה בזמן לישה.
שאלתי חברה שיש לה גם את אותו המיקסר - וזה נראה אצלה אותו הדבר. קערה מסתובבת, בצק שלא זז, ואשה שצריכה לעזור למיקסר ללוש את הבצק.
לאחרונה שמתי לב, שאם אני מכניסה את כל הנוזלים בהתחלה, יחד עם שאר החומרים, ומערבבת, ורק אחרי הערבוב מוסיפה את הקמח בבת-אחת, ומתחילה ללוש מבלי להוסיף שום דבר אחרי שמוסיפים את הקמח, אני צריכה לעזור פחות למיקסר. רק כמה 'דחיפות' של הבצק [במקום עזרה צמודה כל זמן הלישה]
אני יודעת שיש כאלו שכן ממליצים, אולי הם שילמו בנוסף למחיר היקר - עוד 200 ש"ח להדרכה של נציגה שמגיעה אלייך הביתה ומדריכה אותך איך ללוש בצק.
אני אישית ויתרתי על התענוג הזה, היות ולא התכוננו כלכלית לזה. גם ככה המחיר של המיקסר היה באיזור ה 5 אלף. ולא נראה לנו מוצדק להוסיף עוד 200 ש"ח בשביל לדעת להשתמש במוצר.
השקיעו במנוע חזק, ובקערת נירוסטה יציבה - לא יכלו לוודא שכל אחד יוכל להשתמש במוצר - מבלי לעבור הדרכה אישית??
[היה לי לפני כן מיקסר בוש, כמה ששנאתי אותו שהחלקים שלו שבירים, ואני צריכה לעמוד ולהחזיק את המכסה בזמן הלישה, אחרת הוא העיף את הבצק לכל עבר. עדיין - הוא לש את הבצק כמו שצריך, והבצק יצא מעולה!]
מצטרפת לנ"ל,
מנסיון של אמי, היא אכן לשה את הבצק לפי ההוראות שכתבו כאן אבל עדין המיקסר מאכזב מאד, ההתעסקות איתו היא כמעט כמו לישת הבצק ביד
3 קילו בצק לא נכנס בכלל.
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
יכול להיות שיש הבדל בין הדגמים?
ולכן הדעות כל כך קוטביות לכאן ולכאן.
 

לילי 1

משתמש מקצוען
אשכול מועיל מאוד
תודה לכל הכותבות
(יש לי חלום אחד פחות עכשיו. להשקיע חצי שעה בלישה ולהשאר עם מטבח מלוכלך? תודה, הבת 9 שלי עושה את זה חינם)
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
הייתי היום בחנות.
המוכר טען שבדכ אלו שלא מרוצים מהדאבו זה אלו שויתרו על על ההדרכה.

ועוד הוא אמר שאם אני לא חייבת 3 קילו.
אין שום ענין בדאבו.
ושהבוש עושה 2 ורבע קילו בכיף.

הוא הראה לי שתי דגמים חדשים של הבוש שהמוט מגיע מלמעלה כמו הקנווד ומאד המליץ על זה.
משהי מכירה? יודעת?
 

beni123

משתמש חדש
צריך להתרגל למיקסר דאבו.

לפחות בהתחלה - להקפיד (!) להכניס קודם את כל הנוזלים ואז את היבשים. בשלב ראשון - גליל הלישה (אם משתמשים בו ולא בוו הלישה) צמוד לדופן ואחרי שהקמח הוכנס כולו או רובו והבצק מתחיל להתגבש, יש להרחיק את גליל הלישה מהדופן (המרחק - לפי כמות הבצק. יש לכוונו כך שמצד אחד ילחץ על הבצק ומצד שני לא "יעוף" פנימה בקפיצות).

מניסיון - ניתן ללוש איתו 200 (כן - מאתיים) גרם קמח ומשם לעלות .... רק צריך להתרגל וכמו שאמרתי - לפחות עד שלומדים אותו להתחיל עם הנוזלים ורק אז היבשים.
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
בהתחלה, כתבת את זה
לשה בו בכיף בצק משלוש ק"ג קמח, שמה טיימר והולכת לעיסוקי.

בהודעה אח"כ את זה
אני מכינה בשיטה דומה אבל קצת אחרת:
מכינה בצק עם כל החומרים מלבד המלח וחצי מכמות הקמח.
מתקבל בצק דליל שאותו אני לשה במהירות בינונית במשך כחמש דקות.
מכבה את המיקסר, משאירה למנוחה של 10 דקות, מוסיפה את המלח, מפעילה את המיקסר על המהירות הכי נמוכה ותוך כדי פעולה מוסיפה את יתרת הקמח.
כשכל הקמח נספג לשה עוד כעשר דקות, מנוחה של עשר דקות ולישה נוספת.

איך את מסבירה את זה?
זה הרי כל כך לא נשמע מהתיאור שאת משאירה אותו לבד
נשמע שאת מתעסקת סביבו המון
 

אורחת לרגע

משתמש מקצוען
לי יש את הגלגול הקודם של דאבו, מהימים שעוד קראו לו מג'יק מיל, אחותי היתה בלונדון לפני 22 שנה, ורצתה להביא לעצמה ולאמא שלי קנווד, אבל כולם שם אמרו לה, קנווד זה צעצוע, קני מג'יק מיל (שעלה כפול).
היא הביאה אותו לאמא שלי, אבל היא לא הסתדרה איתו (כל התלונות שרשום למעלה) עד שזנחה אותו לאנחות, באחד הערבי פסחים אמרתי לה: "בשביל מה הוא תופס לך מקום בארון המטבח" וכשאמרה שהיתה זורקת אבל זה בל תשחית, ביקשתי לחמוד אותו.
הוא עלה לחדר שלי עד שהתחתנתי ואז עבר דירה יחד איתי.
בד"כ עושה רק קילו בצק, ומרוצה מאד, כשעושה הפרשת חלה באמת קצת מפצ'קנת עם נוזלים אליהם מוספים היבשים לאט לאט, אבל בסה"כ מרוצה מאד.
קצף עשיתי גם מ-9 חלבונים, אבל את הערבוב בתנועות קיפול כמובן בקערה אחרת.
לאחרונה גיליתי שטורטים מ-5-6 ביצים, אחרי ההקצפה מנמיכה את המהירות למינימום (והיא ממש מהירות נמוכה), ואז מוסיפה רטובים ויבשים לסירוגין, והקצף לא נופל (בבוש לדוג' המהירות הנמוכה לא מספיק נמוכה בשביל זה.)
 

חלב

משתמש מקצוען
בהתחלה, כתבת את זה


בהודעה אח"כ את זה


איך את מסבירה את זה?
זה הרי כל כך לא נשמע מהתיאור שאת משאירה אותו לבד
נשמע שאת מתעסקת סביבו המון

משאירה אותו לבד ללישה הממושכת של 10 דקות.
 
  • תודה
Reactions: srp

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  26  פעמים

לוח מודעות

למעלה