דרוש מתכון יש לך טעם נוסטלגי???

חיבה יתרה

משתמש מקצוען
תפוחי אדמה מרוסקים (לא פירה) עם חמאה
בצק שמרים של עוגה ומעליו רסק עגבניות וזיתים
קראנו לו פיצה
אם למישהו יש מתכון יותר מאודה לו!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
אתם מעלים זכרונות וטעמים
או מתכונים??

מתכון לדיסת סולת יש לי ואני מכינה בימות החורף הקרים.....
נוקעלאך- מכינה תמיד כתוספת לבשר ביום טוב
פשטידת אטריות עם פירות- מכירים?
עוגת ג'רבו - לפורים ושמחת תורה
כרוב ממולא (קאפוסטו)


היתה לי סבתא הונגריה עסיסית
הייתי יושבת לידה כשהיתה מבשלת ומגישה לה את המוצרים
הרבה מזכרונות הילדות כרוכים בדמותה..

אעלה מתכונים אם רוצים
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
קוראים לזה קְטָעָה...
עוד מעט אשאל את אמא שלי מה המקור ומתכון מדוייק,
אבל ברעיון, זה מתחיל כמו כל המאכלים הטוניסאים, מטגנים שמן, מוסיפים פפריקה על השמן עד שהיא מתחילה לרוץ, ככה אומרים אצלינו, ואז מים רותחים. מניחה שמוסיפים גם קצת רסק עגבניות, פלפל חריף, וכמיטב המסורת - הרבה שום...
לתוך המים תולשים חתיכות בצק מבצק דליל יחסית.
וואו, המרק של החורף...
וואי נכון...
זה היה השם.
וזה היה טעים
 

mirif

משתמש מקצוען
אני מתגעגעת לעוגת תפוחים מדהימה ונוסטלגית עם קצף אפוי למעלה... (אולי היו בה גם אגוזים וצימוקים? לא זוכרת ברור)
אי פעם בעבר הרחוק סבתא שלי ז"ל היתה מכינה אותה. אם למשהו יש מתכון דווקא עם תפוחים אשמח.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
זה לא רק התירס, זה נראה לי כל הירקות.
העגבניות למשל, היו פעם עסיסיות, מלאות טעם, הייתי לוקחת עגבניה, שוטפת, אוכלת. ככה, שלמה.
היום? לא טעים! אם לא מתבלים אותה היא לא טעימה.
חוש הטעם נחלש עם הגיל
זאת מציאות ביולוגית
אפשר לקרוא על כך גם בכתבה המצורפת
 

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
חוש הטעם נחלש עם הגיל
זאת מציאות ביולוגית
אפשר לקרוא על כך גם בכתבה המצורפת

כתבה נחמדה.
אבל אני עדין לא חושבת שהזדקנתי כל כך עד כדי איבוד הטעם.
יותר סביר להניח שההדברה וכל החומרים הסינטטיים שמזבלים את האדמה הורסים את הטעם של העגבניה.
(לא נראה לי שמשהו בימינו מזבל את האדמה ב"זבל" של פרות).
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אובדן הטעם בירקות נובע מהנדסה גנטית וריסוס ולאו דווקא מפגיעה בחוש הטעם שלנו.
ולכן ירקות שגידלנו בעצמנו בגינה תמיד יהיו יותר טעימים ופחות יפים.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כתבה נחמדה.
אבל אני עדין לא חושבת שהזדקנתי כל כך עד כדי איבוד הטעם.
יותר סביר להניח שההדברה וכל החומרים הסינטטיים שמזבלים את האדמה הורסים את הטעם של העגבניה.
(לא נראה לי שמשהו בימינו מזבל את האדמה ב"זבל" של פרות).
יכול להיות
בכל מקרה אם קונים עגבניות טורקיות מקירור באושר עד, לא יודע כמה ניתן לצפות לטעם איכותי.
יש חנויות של חקלאים שמוכרים תוצרת אורגנית, הירקות אמנם מאוד טעימים, אבל לא תמיד בפער גדול כפי שמצופה.
אובדן הטעם בירקות נובע מהנדסה גנטית וריסוס ולאו דווקא מפגיעה בחוש הטעם שלנו.
ולכן ירקות שגידלנו בעצמנו בגינה תמיד יהיו יותר טעימים ופחות יפים.
גידול ירקות בגינה לא הופך אותן ללא מהונדסות.
מה גם שהינדוס לא הופך אותן ללא טעימות.
כל עגבניית שרי שאי פעם טעמת היא מהונדסת.. ויש בתוכן טעימות יותר ויש פחות.
המרחק בין הקטיף לאכילה עושה הבדל גדול.
הטעמים שלעשבי תיבול שנקטפו הרגע, והטעמים של עשבי תיבול שמגיעים בשקית, הם שונים באופן דרמטי.
אני מניח שאותו כלל חל גם על ירקות שנקטפו הרגע, לעומת ירקות שהמתינו בסבלנות במקרר של אושר עד.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@יואל ארלנגר - קקטוס דבריכם האמורים נכונים ביותר לגבי עגבניות ופירות. כבר הרחבנו על כך בעבר בפורום בנוגע ליתרון של שימורי עגבניות תוצרת איטליה- ששם קוטפים את העגבניה במועד ההבשלה המדויק והיא לא מאבדת את הכרתה ומרקמה במקררים.
אך השאלה היא האם נכון הדבר גם לגבי ירקות?
כי מלפפון או חציל שגדלו בגינה ביתית יהיו משמעותית פחות יפים ויותר טעימים ולדעתי לא מדובר בתוצאה של מועד הקטיף בלבד אלא בריסוס והעדפה של זנים מסוימים. נראה לי.
 

מונטיפיורי

משתמש פעיל
אני מתגעגעת למרחק חמוץ / חריף - מאכל סיני
היה אפשר לקנות אותו במסעדה סינית ההיתה בתחילת ר' עקיבא.
לא נראה לי שאפשר להכין אותו ביתי..
 

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אולי שכל אחת תציין מאיזה שנה היא..:rolleyes:

מישום מה קשה לי לזהות.;)
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
אני מתגעגעת למרחק חמוץ / חריף - מאכל סיני
היה אפשר לקנות אותו במסעדה סינית ההיתה בתחילת ר' עקיבא.
לא נראה לי שאפשר להכין אותו ביתי..
הווו כל מה שנמכר במסעדה הזו בלתי ניתן לחיקוי.
אני עד היום מבכה את הסגירה שלה.
הלואי שמישו ילמד אותי להכין את הנודלס שלהם, ואת נגיסי העוף בציפוי שומשום.
יש לי מתכונים לשניהם, זה לא זה...
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הווו כל מה שנמכר במסעדה הזו בלתי ניתן לחיקוי.
אני עד היום מבכה את הסגירה שלה.
הלואי שמישו ילמד אותי להכין את הנודלס שלהם, ואת נגיסי העוף בציפוי שומשום.
יש לי מתכונים לשניהם, זה לא זה...
הייתי בטוחה שרק אני מתגעגעת
עקיבא פקין קראו לה, לא?

ההורים שלי לקחו אותי לכבוד הבת-מצווה :)
אם אני זוכרת טוב, היו שם 3 מרקים על הדלפק, מרק תירס היה שם, ונתנו צלחות עמוסות. או שככה היה מראה בעיניים שלי?
היה שם בקר עם אפונת שלג מוקפצים. מאז לא זכיתי לטעום את זה שוב.
היה אורז מטוגן, נראה לי ונודלס עם ירקות
משם יש לי אהבה לכל המטבח מהמזרח הרחוק, ממשיכה להנחיל הלאה

אם מישהו מכיר את הבעלים, נשמח לקבל טלפון כדי לקבל מתכונים ;)
 

סמולטוק

משתמש מקצוען
הייתי בטוחה שרק אני מתגעגעת
עקיבא פקין קראו לה, לא?

ההורים שלי לקחו אותי לכבוד הבת-מצווה :)
אם אני זוכרת טוב, היו שם 3 מרקים על הדלפק, מרק תירס היה שם, ונתנו צלחות עמוסות. או שככה היה מראה בעיניים שלי?
היה שם בקר עם אפונת שלג מוקפצים. מאז לא זכיתי לטעום את זה שוב.
היה אורז מטוגן, נראה לי ונודלס עם ירקות
משם יש לי אהבה לכל המטבח מהמזרח הרחוק, ממשיכה להנחיל הלאה

אם מישהו מכיר את הבעלים, נשמח לקבל טלפון כדי לקבל מתכונים ;)
זאת המסעדה הכי אהובה אלי, וכנראה תמיד תהיה...
איך אהבתי לראות את הסיני מקפיץ את הנודלס והעוף בווק :)
אם תמצאי פרטים תעדכני :)
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
זאת המסעדה הכי אהובה אלי, וכנראה תמיד תהיה...
איך אהבתי לראות את הסיני מקפיץ את הנודלס והעוף בווק :)
אם תמצאי פרטים תעדכני :)

האהבה שלי, ועכשיו גם של הילדים היא אגרול למשל-אבל עם הרוטב-חמוץ מתוק דווקא, מגיעה משם, אוי כמה טעים היה הבצק השומני הזה-אנחה.
הבעיה שלי שאם אני מחליטה להיכנס לזה חזק, עד שלא יהיו לי מתכונים, אני פשוט לא ארגע...

בא נתחיל, מי היו הבעלים של המסעדה המיתולוגית?
תעשו לי רשימה של מאכלים שאתן זוכרות משם, אני אתחיל:
מרק תירס
מוקפץ בקר
נודלס מוקפצים
אורז מטוגן
אגרול ירקות

בעז"ה אני אצ'פר פה את הפורום במתכונים+תמונות אם אני אגיע ליעד.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  6  פעמים

לוח מודעות

למעלה