וואי נכון...קוראים לזה קְטָעָה...
עוד מעט אשאל את אמא שלי מה המקור ומתכון מדוייק,
אבל ברעיון, זה מתחיל כמו כל המאכלים הטוניסאים, מטגנים שמן, מוסיפים פפריקה על השמן עד שהיא מתחילה לרוץ, ככה אומרים אצלינו, ואז מים רותחים. מניחה שמוסיפים גם קצת רסק עגבניות, פלפל חריף, וכמיטב המסורת - הרבה שום...
לתוך המים תולשים חתיכות בצק מבצק דליל יחסית.
וואו, המרק של החורף...
חוש הטעם נחלש עם הגילזה לא רק התירס, זה נראה לי כל הירקות.
העגבניות למשל, היו פעם עסיסיות, מלאות טעם, הייתי לוקחת עגבניה, שוטפת, אוכלת. ככה, שלמה.
היום? לא טעים! אם לא מתבלים אותה היא לא טעימה.
יכול להיותכתבה נחמדה.
אבל אני עדין לא חושבת שהזדקנתי כל כך עד כדי איבוד הטעם.
יותר סביר להניח שההדברה וכל החומרים הסינטטיים שמזבלים את האדמה הורסים את הטעם של העגבניה.
(לא נראה לי שמשהו בימינו מזבל את האדמה ב"זבל" של פרות).
גידול ירקות בגינה לא הופך אותן ללא מהונדסות.אובדן הטעם בירקות נובע מהנדסה גנטית וריסוס ולאו דווקא מפגיעה בחוש הטעם שלנו.
ולכן ירקות שגידלנו בעצמנו בגינה תמיד יהיו יותר טעימים ופחות יפים.
מעדן ירושלמי מתקופת הצנע...אבא שלי היה סוחט עגבניה, מערבב עם שמן זית טובל את הפרוסת לחם מוסיף זיתים וסוגר לסנדביץ'
הווו כל מה שנמכר במסעדה הזו בלתי ניתן לחיקוי.אני מתגעגעת למרחק חמוץ / חריף - מאכל סיני
היה אפשר לקנות אותו במסעדה סינית ההיתה בתחילת ר' עקיבא.
לא נראה לי שאפשר להכין אותו ביתי..
הייתי בטוחה שרק אני מתגעגעתהווו כל מה שנמכר במסעדה הזו בלתי ניתן לחיקוי.
אני עד היום מבכה את הסגירה שלה.
הלואי שמישו ילמד אותי להכין את הנודלס שלהם, ואת נגיסי העוף בציפוי שומשום.
יש לי מתכונים לשניהם, זה לא זה...
זאת המסעדה הכי אהובה אלי, וכנראה תמיד תהיה...הייתי בטוחה שרק אני מתגעגעת
עקיבא פקין קראו לה, לא?
ההורים שלי לקחו אותי לכבוד הבת-מצווה
אם אני זוכרת טוב, היו שם 3 מרקים על הדלפק, מרק תירס היה שם, ונתנו צלחות עמוסות. או שככה היה מראה בעיניים שלי?
היה שם בקר עם אפונת שלג מוקפצים. מאז לא זכיתי לטעום את זה שוב.
היה אורז מטוגן, נראה לי ונודלס עם ירקות
משם יש לי אהבה לכל המטבח מהמזרח הרחוק, ממשיכה להנחיל הלאה
אם מישהו מכיר את הבעלים, נשמח לקבל טלפון כדי לקבל מתכונים
פעם היתה לי סבתא...
וזה היה טעים
זאת המסעדה הכי אהובה אלי, וכנראה תמיד תהיה...
איך אהבתי לראות את הסיני מקפיץ את הנודלס והעוף בווק
אם תמצאי פרטים תעדכני
אל תחמיצו!!!
מנוי פרימיום באתר פרוג, יקפיץ את המוניטין שלך לקהל גדול שאסור לך להחמיץ!
ועכשיו בהזדמנות, מבצע פסח 10% הנחה ברכישת מנוי שנתי!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכג
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים: