מאפים יש לך אופה לחם?

  • פותח הנושא bat 7
  • פורסם בתאריך

bat 7

משתמש סופר מקצוען
אני מהשמרניות -
יש לי מתכון אחד מוצלח,
ושבע שנים, אני עושה רק אותו :)
אז ראשית -
אשמח למתכוני לחם נוספים,
ושנית -
יודעת שיש בו עוד הרבה שימושים יצירתיים מחוץ ללחם.
מה עוד את עושה איתו?

וגם: טיפים טובים -
מה עושים שהלחם לא יתפורר?
שהוא לא ישקע?
מומחיות - קדימה.......
 

לילה אחד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
את מתכוונת דווקא למתכון שמתאים לאופה לחם?
אין לי מכשיר כזה, אבל מכינה המון פעמים לחם, במתכון של לחם ללא לישה, יוצא נהדר.
אפשר לאפות בתוך סיר שמתאים לתנור - ואז הוא מקבל צורה גבוהה ויפה ולא נופל. אפשר על התבנית של התנור - יוצא מצויין אבל נמוך יותר.
אם מעניין אותך - אשלח
 

bat 7

משתמש סופר מקצוען
את מתכוונת דווקא למתכון שמתאים לאופה לחם?
אין לי מכשיר כזה, אבל מכינה המון פעמים לחם, במתכון של לחם ללא לישה, יוצא נהדר.
אפשר לאפות בתוך סיר שמתאים לתנור - ואז הוא מקבל צורה גבוהה ויפה ולא נופל. אפשר על התבנית של התנור - יוצא מצויין אבל נמוך יותר.
אם מעניין אותך - אשלח
תודה!
אבל אני רוצה מתכונים דווקא למכשיר.
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
אנחנו מכינים רק את המתכון הבסיסי שמגיע בחוברת של המכשיר.
מגוונים בסוג הקמח, ובתוספות אם רוצים.

טיפים משלנו -
להוציא את להבי הלישה לפני האפיה, ובאותה הזדמנות לשים קלות את הבצק ומכניסים אותו "כדורי" יותר, כך הוא יוצא אחיד יותר.
בעלי אוהב לפני האפיה לפזר מעל שומשום או שיבולת שועל. זה יוצא נחמד.


לא חשבתי שיש פתרון לפירורים... זה ה-חסרון של הלחם הביתי. (גם חלות או לחמניות ביתיות מתפוררות הרבה יותר מהקנויות, לא?).





ועכשיו אני חושבת שיש לי משהו לאתגר - לחם ביתי :p
 

bat 7

משתמש סופר מקצוען
אנחנו מכינים רק את המתכון הבסיסי שמגיע בחוברת של המכשיר.
תפרטי לי?
כמדומני שבבסיסי כתוב אבקת חלב ועוד דברים.
מה זה כולל?
(אני עושה מתכון מעובד שקיבלתי מגיסתי)
את עושה על תוכנית אפיה מספר 1? איזה גודל של לחם?
ובתוספות אם רוצים.
איזה תוספות למשל?
להוציא את להבי הלישה לפני האפיה, ובאותה הזדמנות לשים קלות את הבצק ומכניסים אותו "כדורי" יותר, כך הוא יוצא אחיד יותר.
נשמע טוב!
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
תפרטי לי?
כמדומני שבבסיסי כתוב אבקת חלב ועוד דברים.
מה זה כולל?
(אני עושה מתכון מעובד שקיבלתי מגיסתי)
את עושה על תוכנית אפיה מספר 1? איזה גודל של לחם?

איזה תוספות למשל?

נשמע טוב!
מצרפת לך את המתכון מהחוברת (של מורפי ריצ'רד).
רוב המתכונים בחוברת מבוססים על המתכון הבסיסי הזה בשינויים קלים של סוג הקמח או תוספת כלשהי.
תוכניות - משתמשים כמעט רק ב1 לחם לבן או 2 צרפתי או 3 מלא.
גודל של לחם - בד"כ הגדול. אם יודעים שיאכל פחות מאיזו סיבה מסוימת מכינים את הבינוני.

תוספות - זיתים, בצל, בצל מטוגן, גרעינים למיניהם, פסטו, תבלין שום / שום כתוש. אחותי ניסתה גם תירס, לא אהבו.
אצלנו בבית מכינים בלי תוספות (רק שומשום או קוואקר מעל), כי אני אוהבת רק עם גרעינים, אבל לא מכינה את זה בגלל הילדים. אצל ההורים שלי כל מיני ניסויים לפי החשק...
בספר של אביגיל מייזליק יש מתכון שלא ניסיתי. מותר להעלות כאן צילום?


יש בחוברת גם מתכון לחלה, עם ביצים וחמאה. יצא זוועה.
אני מתכננת מתישהו לנסות להכין את הבצק הבסיסי הרגיל עם תוכנית לישה בלבד, ואז לקלוע לחלה.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_20200805_124334.jpg
    IMG_20200805_124334.jpg
    KB 821.8 · צפיות: 40

גלידה

משתמש מקצוען
גם לי יש מכשיר בבית בשפה הגרמנית, הייתי שמחה להשתמש במכשיר אבל אין לי כלל מושג איך,
אשמח מאד לקבל פירוט איך מכשיר כזה עובד ומה אמורים להפעיל שם ומה להכניס, וכך אולי אנסה להתאים למכשיר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כ

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב יַעַנְךָ יְהוָה בְּיוֹם צָרָה יְשַׂגֶּבְךָ שֵׁם אֱלֹהֵי יַעֲקֹב:ג יִשְׁלַח עֶזְרְךָ מִקֹּדֶשׁ וּמִצִּיּוֹן יִסְעָדֶךָּ:ד יִזְכֹּר כָּל מִנְחֹתֶךָ וְעוֹלָתְךָ יְדַשְּׁנֶה סֶלָה:ה יִתֶּן לְךָ כִלְבָבֶךָ וְכָל עֲצָתְךָ יְמַלֵּא:ו נְרַנְּנָה בִּישׁוּעָתֶךָ וּבְשֵׁם אֱלֹהֵינוּ נִדְגֹּל יְמַלֵּא יְהוָה כָּל מִשְׁאֲלוֹתֶיךָ:ז עַתָּה יָדַעְתִּי כִּי הוֹשִׁיעַ יְהוָה מְשִׁיחוֹ יַעֲנֵהוּ מִשְּׁמֵי קָדְשׁוֹ בִּגְבֻרוֹת יֵשַׁע יְמִינוֹ:ח אֵלֶּה בָרֶכֶב וְאֵלֶּה בַסּוּסִים וַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם יְהוָה אֱלֹהֵינוּ נַזְכִּיר:ט הֵמָּה כָּרְעוּ וְנָפָלוּ וַאֲנַחְנוּ קַּמְנוּ וַנִּתְעוֹדָד:י יְהוָה הוֹשִׁיעָה הַמֶּלֶךְ יַעֲנֵנוּ בְיוֹם קָרְאֵנוּ:
נקרא  2  פעמים

אתגר AI

זמן מסע • אתגר 47

לוח מודעות

למעלה