מאפים יש לי פחד מג'לטין

camara

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
הסבר פשוט
שוקלים 5 גרם מים קרים לכל גרם גלטין
למשל 5 גרם גלטין 25 גרם מים קים
שמים קודם את המים אח"כ מוסיפים את הגלטין מערבבים היטב
שמים במקרר כדי שהגרגרים יתנפחו ויספגו את המים
אם את מוסיפה לתערובת חמה מוסיפים ככה
אם לתערובת קרה
ממיסים במיקרוגל
או בתור כלי עם מים
אפשר להכין כמות גדולה ולשמור במקרר ואז לשקול
למשל עם כתוב במתכון 6 גרם גלטין מכפילים ב6 36 גרם מהנוזל...
מקווה שעזרתי
 

טליהבא

משתמש מקצוען
אין מה לפחד מג'לטין רק כשאתן מחממות ת אותו במיקרו ממש מעט כי כשהוא נשרף נהיה לו ריח לא נעים
אם משתמשים בו נכון אין לו שום טעם או ריח !
 

bnoya

משתמש מקצוען
בכלל ממליצה להכין אותו בלי לנסות לרחרח. תוותרו על העניין.
בתהליך ההטמעה שלו חשוב להטמיע באיטיות וללא בבת אחת כדי למנוע גושים ותמיד מומלץ לטחון בבלנדר מוט. לא נעים לגלות גוש ג'לי באמצע המוס....
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כפי שפירטה כריזמה מסת הג'לטין היא ביחס של 5 מ"ל מים לכל 5 גר' ג'לטין
אני אישית לא ממליצה לחמם אותו במיקרו' אלא להוסיף אותו לתערובת שיש לייצב כשהיא חמה מאד אבל לא רותחת- זה הורס את הג'לטין.
מוסיפים וטורפים היטב.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה