קינוחים יש בחירות!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אלו המועמדים:

מועמד מטעם מפלגת הפירות:
פאי קרם וניל ותותים עם גנאש תות ורוטב תות
IMG_4426_1024x682.jpg


IMG_4434_1024x682.jpg


ומועמד מטעם מפלגת השוקולד:
שכבות עוגה, קרם וניל וקרם חמאת בוטנים קראנצ'ית בגנאש שוקולד
IMG_4439_1024x682.jpg
IMG_4435_1024x682.jpg


במה תבחרו?
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
אכול מזה וגם מזה אל תנח ידך.

אם בכל זאת חייבים לבחור,
אז אני ממפלגת הפירות (בטח אם קוראים להם תותים)
 

מיגו דאי בעי שתיק

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
המשתמש נחסם
הקלפיות נסגרו או שאפשר עדיין להצביע?
אם אפשר אז אני מצביעה לתותים לראשות כי לזה צריך מראה יפה ואת השוקלד למועצה כי לזה צריך פנימיות וזה נראה טעים...:p
אגב. שתיהם מדהימים (באמת!)
 

החיים טובים

סטודנטית לעיצוב פנים בסטייל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
אני מצביעה לפאי תותים!

שתיהם אלופים, אלופה אחת!

מחכה למתכונים...
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עוגת שכבות קרם וניל, קרם חמאת בוטנים וגנאש שוקולד מריר

IMG_4437_1024x682.jpg


היא רק נראית מורכבת
אבל היא הכי קלה שיש
באמת!

כשאני צריכה משהו שנראה מרשים מאוד אבל אין לי זמן-
זה הסוג שאני מכינה. ותמיד הן מתקבלות בקריאות של "וואו", העוגות האלו

אז אם גם אתן רוצות "וואו", תכינו
קל
זמין
וביס ----- "וואו"

וכמו שאני מבקשת לאחרונה, עכשיו בזמן מלחמה, כאב, סבל וצרות, כשתברכו על הברכה של העוגה הזו- כוונו לזכות עמ"י, כולו, אלו שבצרה ובשביה, בישיבה, בקרב, בחזית ובעורף. החולים והסובלים- כולם
והלוואי שמשיח כבר יבוא ויגאל אותנו מכל הסבל הנוראי הזה.

מתכון:

לעוגת הבסיס:

4 ביצים M מופרדות
3/4 כוס סוכר
קמצוץ מלח
1/2 כוס קמח
1 כף גדושה פודינג וניל

לקרמים:
375 מ"ל ריצ'
1 כוס קרם וניל [או פטיסייר, מחנויות למוצרי אפיה, או בהכנה ביתית, העליתי בעבר מתכון]
1.5 כוסות חמאת בוטנים קראנצ'ית- עם שברי בוטנים.

לגנאש:
125 מ"ל ריצ'
150 גרם שוקולד מריר

[אם רוצים הרבה גנאש כדאי להכין יותר-]


הכנה:

מתחילים בהכנת העוגה:
הכנה:
מקציפים חלבונים עם קמצוץ מלח. כשמתקבל קצף קל מוסיפים סוכר בהדרגה תוך כדי ערבול במהירות הגבוהה ביותר עד שמתקבל קצף בוהק ונוקשה.
מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את יתר הרכיבים, בערבול במהירות נמוכה ממש.

שוטחים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה
מניחים בתבנית תנור ואופים ב 180 מעלות כ-15-18 דקו עד שהעוגה יבשה.

מוציאים מהתנור ומקררים.

מכינים גנאש:
ממיסים יחד ריצ' ושוקולד תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם שוקולד חלק ומבריק. אפשר להמיס יחד במיקרו בפולסים של חצי דקה ולערבב ושוב חצי דקה ולערבב עד שמוכן.

שמים בצד שיתקרר מעט [לא במקרר]

מכינים קרמים:
מקציפים ריצ' לקצפת יציבה.
מחלקים ל 1/3 ו 2/3
ל 1/3 מוסיפים קרם וניל
ל 2/3 מוסיפים חמאת בוטנים

מרכיבים את העוגה

חותכים את העוגה ל-3 חלקים שווים, לרוחב

מורחים מעט גנאש לא חם על שכבת עוגה אחת. מורחים שכבה ממש דקה. אפילו חצי שקופה זה בסדר, שלא יהיה מדי מתוק
מעל לגנאש מורחים מהקרם חמאת בוטנים שכבה של כחצי סנטימטר.
מכסים בשכבת עוגה נוספת. שוב מורחים מעט גנאש והפעם מעל לגנאש מורחים מהקרם עם הוניל.
שוב מניחים שכבת עוגה, אחרונה, מורחים גנאש ומורחים שוב מהקרם עם החמאת בוטנים

את הגנאש הנותר משאירים בצד בינתיים

מקפיאים את העוגה עד שהקרם העליון קפוא כמעט לחלוטין, כדי שיהיה אפשר לצקת מעליו את הגנאש שנותר בלי שיתערבב עם הקרם.

הגנאש בינתיים כבר התקשה -מדי. מכניסים למיקרו להמסה של 20-30 שניות ולא יותר.
מערבבים היטב
יוצקים מעל העוגה ומאפשרים זליגה של הגנאש לצדדים
IMG_4436_1024x682.jpg


רצוי להניח את העוגה על רשת כדי להפטר בקלות מעודפי הגנאש.


מקפיאים. מוציאים מההקפאה כ-20 דקות לפני ההגשה. פורסים בסכין חדה בתנועות חיתוך עדינות.

IMG_4435_1024x682.jpg
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה