יאפצ'ק: קוגל תפו"א עם בשר, מישהו יודע איך מכינים את זה?

MySend

משתמש צעיר
מאד תלוי היכן מכינים את זה,
הכי טוב במחבת (זה יאפצ'ק אמיתי) / בסיר שיש יציקה זה יוצא ממש מעולה / סיר טפלון / תנור (קצת יותר יבש, אבל ניתן להוסיף מים באמצע האפיה זה נהיה יותר רטוב)

10 תפו"א בינוני גדול - לגרד דק
4-5 ביצים
ניתן להוסיף בצל, לפי בחירה.
2 מלח כפיות גדושות
לפזר פלפל שחור
(יש כאלה ששמים קמח בשביל שלא יהי' שחור - לא חובה)
שמן בתוך בעיסה
להרתיח את הסיר עם שמן ושהשמן רותח לשפוך את התפו"א.

ניתן להוסיף מים תוך כדי בישול שיהי' רך ופוכדיק (שזה ממש יאפצ'ק)
לבשל את זה שעה וחצי, לחכות שיתקרר (ניתן להניח על שמרטוט רטוב את הסיר מיד לאחר הבישול בשביל שהקוגל ייפרד מהסיר, ולא יידבק) ואז להפוך לצד שני. לעוד שעה בישול.

בקיצור מעדן מלכים!!

נ.ב. עצה שאנחנו משתמשים בה הרבה פעמים, לפעמים יש סירים שהטפלון כבר משופשף שנדבק הקוגל ולא ניתן להפוך,
לקחת נייר פרגמנט להתאים אותו בערך לעיגול הסיר, לגזור חצי בעיגול שהוא מקופל לארבע ואז שזה נפתח זה עיגול שלם, לקפל אותו בחזרה ולגזור משושלים קטנים שיהי חורי אוורור בכדיי שיהי' בישול מוצלח.
 

liga

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מאד תלוי היכן מכינים את זה,
הכי טוב במחבת (זה יאפצ'ק אמיתי) / בסיר שיש יציקה זה יוצא ממש מעולה / סיר טפלון / תנור (קצת יותר יבש, אבל ניתן להוסיף מים באמצע האפיה זה נהיה יותר רטוב)

10 תפו"א בינוני גדול - לגרד דק
4-5 ביצים
ניתן להוסיף בצל, לפי בחירה.
2 מלח כפיות גדושות
לפזר פלפל שחור
(יש כאלה ששמים קמח בשביל שלא יהי' שחור - לא חובה)
שמן בתוך בעיסה
להרתיח את הסיר עם שמן ושהשמן רותח לשפוך את התפו"א.

ניתן להוסיף מים תוך כדי בישול שיהי' רך ופוכדיק (שזה ממש יאפצ'ק)
לבשל את זה שעה וחצי, לחכות שיתקרר (ניתן להניח על שמרטוט רטוב את הסיר מיד לאחר הבישול בשביל שהקוגל ייפרד מהסיר, ולא יידבק) ואז להפוך לצד שני. לעוד שעה בישול.

בקיצור מעדן מלכים!!

נ.ב. עצה שאנחנו משתמשים בה הרבה פעמים, לפעמים יש סירים שהטפלון כבר משופשף שנדבק הקוגל ולא ניתן להפוך,
לקחת נייר פרגמנט להתאים אותו בערך לעיגול הסיר, לגזור חצי בעיגול שהוא מקופל לארבע ואז שזה נפתח זה עיגול שלם, לקפל אותו בחזרה ולגזור משושלים קטנים שיהי חורי אוורור בכדיי שיהי' בישול מוצלח.
לא הבנתי, איפה הבשר?
 

זהבה גרין

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בסיר בישול איטי זה הכי טוב

מטגנים בצל מוסיפים בשר פלאנקן (שריר) מטגנים מעט
ואז מוסיפים את התפוחי אדמה מרוסקים כמו לקוגל
תבלינים לפי הטעם שלכם
מבשלים למשך 15-20 שעות בסיר בישול איטי

מעדן מלכים
יש גם אפשרות יותר קלה
לוקחים מספר פרוסות קוגל תפו"א (מוכנים כבר) מניחים בתוך שקית קושרים ושמים בתוך הסיר של הטשולנ'ט בערב שבת ומשיאירים את זה עד הבוקר בסעודה
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מטגנים בצל עד להשחמה קלה, מוסיפים בשר ומנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר מגיר נוזלים, מתבלים במלח ופלפל.

מגרדים במגרדת גסה 4-5 תפו"א, מוסיפים 3 ביצים, 1-2 כפיות מלח ואת הבקר, מערבבים היטב.
אני אופה בסיר שיש שמתאים לתנור:
פורסים תפו"א לפרוסות דקות ומניחים על תחתית הסיר, שופכים את הבלילה עליהם ומכסים אותה בפרוסות נוספות של תפו"א.
מכסים ומעבירים לאפיה של כמה שעות בתנור חם.

אצלנו מכינים במקום הטשולנט בשבת.
 

צפורן

משתמש מקצוען
מטגנים בצל עד להשחמה קלה, מוסיפים בשר ומנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר מגיר נוזלים, מתבלים במלח ופלפל.

מגרדים במגרדת גסה 4-5 תפו"א, מוסיפים 3 ביצים, 1-2 כפיות מלח ואת הבקר, מערבבים היטב.
אני אופה בסיר שיש שמתאים לתנור:
פורסים תפו"א לפרוסות דקות ומניחים על תחתית הסיר, שופכים את הבלילה עליהם ומכסים אותה בפרוסות נוספות של תפו"א.
מכסים ומעבירים לאפיה של כמה שעות בתנור חם.

אצלנו מכינים במקום הטשולנט בשבת.
תודה.
כמה בשר?
איזה סוג?
אחרי האפיה את שמה על הפלטה עד הבוקר?
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה.
כמה בשר?
איזה סוג?
אחרי האפיה את שמה על הפלטה עד הבוקר?
בשר - אני שמה לפי העין, לפי כמות הסועדים.
לגבי הסוג - אני עדיין בניסוי ותעיה. במקור - הכנו עם בשר עגל מחו"ל. כאן - הולכת לנסות בשר ראש.
בערב שבת מעבירה לפלטה עד ההגשה בבוקר.

בהצלחה
 

זהר מושקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
סליחה על ההקפצה
@גולדס
מטגנים בצל עד להשחמה קלה, מוסיפים בשר ומנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהבשר מגיר נוזלים, מתבלים במלח ופלפל.

מגרדים במגרדת גסה 4-5 תפו"א, מוסיפים 3 ביצים, 1-2 כפיות מלח ואת הבקר, מערבבים היטב.
אני אופה בסיר שיש שמתאים לתנור:
פורסים תפו"א לפרוסות דקות ומניחים על תחתית הסיר, שופכים את הבלילה עליהם ומכסים אותה בפרוסות נוספות של תפו"א.
מכסים ומעבירים לאפיה של כמה שעות בתנור חם.

אצלנו מכינים במקום הטשולנט בשבת.
מקווה שאת כאן
באיזה שכבה את מוסיפה את הבשר?
שמה שעל הפלטה עד שבת בבוקר?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה