מאפים טיפים לקוגל ירושלמי- אנא שתפו==

מצב
הנושא נעול.

מירי סלומון

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
אפשר טיפ מה לא לעשות?
בדיוק שבוע שעבר רציתי לנסות את כישורי ולהכין קוגל.
התחלתי להכין את הקרמל ואז רציתי להוסיף מים.....
רציתי לקצר תהליכים.... ושמתי מים רותחים:eek:
מי שהכינה פעם.... מבינה מה הולך לי....
הכל השפריץ.... גלש ועשה המון המון בלאן....:mad:
 

אסתיס

משתמש מקצוען
ANH
אפשר טיפ מה לא לעשות?
בדיוק שבוע שעבר רציתי לנסות את כישורי ולהכין קוגל.
התחלתי להכין את הקרמל ואז רציתי להוסיף מים.....
רציתי לקצר תהליכים.... ושמתי מים רותחים:eek:
מי שהכינה פעם.... מבינה מה הולך לי....
הכל השפריץ.... גלש ועשה המון המון בלאן....:mad:



שמים את האטריות ישירות על הסוכר השחום, ורק אז מוסיפים את המים, האטריות מונעות את ההתזה.
כך גם חוסכים סירים וגם לא משפריץ כלום.
 

secret

משתמש סופר מקצוען
טיפ מקסים ששמעתי!

נראה שלא משנה כ"כ תהליך ההכנה,
מה שחשוב זה לא להוסיף את הביצים כשהתערובת חמה!
זה מבשל אותן וגורם שהתערובת לא תתגבש.

אני מחכה שהאטריות המבושלות יתקררו,
מידי פעם מערבבת כדי שהם לא ידבקו.

כשמתקרר מוסיפה את הביצים והתערובת נדבקת חזק באפיה כמו הקוגלים המקצועיים.

בנוסף אני מכסה את התבניות כדי שהשכבה העליונה לא תתייבש.
 

אסתיס

משתמש מקצוען
טיפ מקסים ששמעתי!

נראה שלא משנה כ"כ תהליך ההכנה,
מה שחשוב זה לא להוסיף את הביצים כשהתערובת חמה!
זה מבשל אותן וגורם שהתערובת לא תתגבש.

אני מחכה שהאטריות המבושלות יתקררו,
מידי פעם מערבבת כדי שהם לא ידבקו.

כשמתקרר מוסיפה את הביצים והתערובת נדבקת חזק באפיה כמו הקוגלים המקצועיים.

בנוסף אני מכסה את התבניות כדי שהשכבה העליונה לא תתייבש.

אכן, כך אני עושה:
משחימה שמן וסוכר, כששחום מוסיפה אטריות ומיד את המים הרותחים, מוסיפה מלח, סוכר ופלפל שחור בנדיבות.
מקררת.
מערבבת מידי פעם.
מוסיפה בייצים,
ואופה בכיסוי כפול של נייר אפיה ונייר כסף,
עד להתיצבות והשחמה.
פשוט וקל, וטעיםםם!
 

נעמיתוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
טיפ למים שלא יתיזו..
שימי את הסיר בתוך הכיור, אפשרי על גבי מעמד כלשהו, כסי במכסה, השאירי פתח קטן, שפכי את המים, ומיד כסי א הסיר.
הכל רותח וקופץ,
אך את מוגנת.
 

בייביליס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אכן, כך אני עושה:
משחימה שמן וסוכר, כששחום מוסיפה אטריות ומיד את המים הרותחים, מוסיפה מלח, סוכר ופלפל שחור בנדיבות.
מקררת.
מערבבת מידי פעם.
מוסיפה בייצים,
ואופה בכיסוי כפול של נייר אפיה ונייר כסף,
עד להתיצבות והשחמה.
פשוט וקל, וטעיםםם!
רק לי הקרמל מתמלא בגושים ולא מצליח?
 

בייביליס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מוסיפה טיפ משלי ........אחרי כמה נסניונות כושלים, ואחד טוב,

להוסיף לקראת סוף האפייה לשפוך סילאן מעל הקוגל.
 
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  3  פעמים

לוח מודעות

למעלה