עוגה מדהימה ! טעימה ברמות!
המתכון מ"פיית העוגיות"
מתכון לא קשה
מפורט וברור
כדאי לכם לנסות
מעתיקה לטובת מי שזה חסום אצלה:
טארט תפוזים איטלקי
החומרים:
לריבת תפוזים מהירה:
6 גרם (כפית גדושה) פקטין
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
300 מ"ל (כוס ורבע) מיץ תפוזים סחוט טרי
לקלתית:
115 גרם חמאה, רכה
50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר
1 כף שטוחה דבש
1 ביצה
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית דבש
קורט יפה של מלח
200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח
25 גרם (2 כפות יפות) קורנפלור
2 גרם (שליש כפית) אבקת אפייה
למלית:
70 גרם חמאה
1/2 כפית מחית וניל או תמצית טובה
60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
35 מ"ל (3 כפות) מיץ תפוזים, סחוט טרי
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
60 גרם (חצי כוס פחות כף) קמח
70 גרם (שלושת רבעי כוס) שקדים משובבים
40 גרם (רבע כוס דחוסה) צימוקים בהירים
40 גרם (רבע כוס דחוסה) קליפות תפוז מסוכרות
20 גרם (2 כפות) סוכר
לעיטור:
100 גרם (שני שליש כוס דחוסה) קליפות תפוז מסוכרות
אבקת סוכר, לפידור
כלים:
תבנית פאי או רינג 24 ס"מ
אופן ההכנה:
לריבת תפוזים מהירה:
מערבבים בקערה קטנה פקטין יחד עם כמה כפות מכמות הסוכר.
מבשלים את יתרת הסוכר יחד עם מיץ התפוזים בסיר קטן ומביאים לרתיחה חזקה.
מוסיפים לסיר את הפקטין בהדרגה תוך עירבוב, ומבשלים על להבה בינונית תוך בעבוע נמרץ ועירבוב למשך 8-10 דקות להסמכה. בתום הבישול התערובת נראית דלילה מכדי ליצור ריבה ויותר נראית כמו סירופ סמיך,
אבל תוך 5 דקות היא תתייצב ותסמיך היטב. מצננים להתייצבות, וטורפים לקבלת מרקם ריבתי.
שומרים את הריבה מכוסה בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
לקלתית:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה, אבקת סוכר, דבש וקליפת לימון מגוררת.
מוסיפים ביצה ומלח ומערבבים לתערובת חלקה. לסיום מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים יחד רק עד לקבלת בצק.
מעבירים לקירור לשעתיים לפחות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק הגדול במעט מגודל התבנית,
ומרפדים את תבנית הטארט, תחתית ודפנות. מנקבים במזלג ומעבירים להקפאה לחצי שעה-שעה.
מרדדים את יתרת הבצק על משטח מקומח ליצירת טבעות הבצק לעיטור, וקורצים ממנו עיגול בקוטר של כ-18 ס"מ.
קורצים בתוך עיגול הבצק 3 עיגולים נוספים, אחד בתוך השני, במרווחים פחות או יותר זהים בין עיגול לעיגול,
לקבלת מראה של לוח מטרה. אפשר להשתמש בחותכנים או לסמן בסכין סביב צלחת או כל כלי בגודל דומה.
(אני השתמשתי בעיגולים בקוטר של- 12 ס"מ, 7 ס"מ ו-2.5 ס"מ).
מעבירים לקירור או הקפאה קצרה להתייצבות, ומסירים בעדינות את העיגול האמצעי והשני להם לא נזדקק.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות,
מכסים את קלתית הטארט בנייר אפייה או בניילון נצמד, ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות.
אופים את הקלתית 10-12 דקות באפייה עיוורת, ועוד כמה דקות באפייה רגילה רק עד שהקלתית מזהיבה קלות. מצננים.
אופים בנפרד את עיגולי הבצק לקישוט 10-12 דקות להזהבה. משאירים את התנור דולק ועוברים להכנת המלית.
למלית:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה עם וניל ואבקת סוכר כמה דקות לקרם רך.
מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים והחלמונים, לסירוגין עם הקמח ומערבלים לתערובת חלקה.
מוסיפים שקדים קצוצים, צימוקים וקליפות תפוז מסוכרות ומקפלים להטמעה.
מעבירים לקערה בינונית, שוטפים ומנגבים היטב את קערת המערבל.
מקציפים במערבל את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן ויציב, ומקפלים לתוך הבלילה.
מערבבים את הריבה לריכוך, ומושחים את הקלתית בשכבה דקה של ריבה (בערך שליש מכמות הריבה).
יוצקים את המלית ואופים 35 דקות כך שהמלית מקבלת צבע זהוב-שחום. מצננים היטב.
מחממים מעט את יתרת כמות הריבה ומושחים על הטארט.
לפני ההגשה מנפים על גבי עיגולי הבצק אבקת סוכר בנדיבות, ומניחים על הטארט. מפזרים סביב קליפות תפוז מסוכרות.
המתכון מ"פיית העוגיות"
מתכון לא קשה
מפורט וברור
כדאי לכם לנסות
מעתיקה לטובת מי שזה חסום אצלה:
טארט תפוזים איטלקי
החומרים:
לריבת תפוזים מהירה:
6 גרם (כפית גדושה) פקטין
300 גרם (כוס וחצי) סוכר
300 מ"ל (כוס ורבע) מיץ תפוזים סחוט טרי
לקלתית:
115 גרם חמאה, רכה
50 גרם (חצי כוס פחות כף) אבקת סוכר
1 כף שטוחה דבש
1 ביצה
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
1/2 כפית דבש
קורט יפה של מלח
200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח
25 גרם (2 כפות יפות) קורנפלור
2 גרם (שליש כפית) אבקת אפייה
למלית:
70 גרם חמאה
1/2 כפית מחית וניל או תמצית טובה
60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
35 מ"ל (3 כפות) מיץ תפוזים, סחוט טרי
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
60 גרם (חצי כוס פחות כף) קמח
70 גרם (שלושת רבעי כוס) שקדים משובבים
40 גרם (רבע כוס דחוסה) צימוקים בהירים
40 גרם (רבע כוס דחוסה) קליפות תפוז מסוכרות
20 גרם (2 כפות) סוכר
לעיטור:
100 גרם (שני שליש כוס דחוסה) קליפות תפוז מסוכרות
אבקת סוכר, לפידור
כלים:
תבנית פאי או רינג 24 ס"מ
אופן ההכנה:
לריבת תפוזים מהירה:
מערבבים בקערה קטנה פקטין יחד עם כמה כפות מכמות הסוכר.
מבשלים את יתרת הסוכר יחד עם מיץ התפוזים בסיר קטן ומביאים לרתיחה חזקה.
מוסיפים לסיר את הפקטין בהדרגה תוך עירבוב, ומבשלים על להבה בינונית תוך בעבוע נמרץ ועירבוב למשך 8-10 דקות להסמכה. בתום הבישול התערובת נראית דלילה מכדי ליצור ריבה ויותר נראית כמו סירופ סמיך,
אבל תוך 5 דקות היא תתייצב ותסמיך היטב. מצננים להתייצבות, וטורפים לקבלת מרקם ריבתי.
שומרים את הריבה מכוסה בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
לקלתית:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה, אבקת סוכר, דבש וקליפת לימון מגוררת.
מוסיפים ביצה ומלח ומערבבים לתערובת חלקה. לסיום מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים יחד רק עד לקבלת בצק.
מעבירים לקירור לשעתיים לפחות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק הגדול במעט מגודל התבנית,
ומרפדים את תבנית הטארט, תחתית ודפנות. מנקבים במזלג ומעבירים להקפאה לחצי שעה-שעה.
מרדדים את יתרת הבצק על משטח מקומח ליצירת טבעות הבצק לעיטור, וקורצים ממנו עיגול בקוטר של כ-18 ס"מ.
קורצים בתוך עיגול הבצק 3 עיגולים נוספים, אחד בתוך השני, במרווחים פחות או יותר זהים בין עיגול לעיגול,
לקבלת מראה של לוח מטרה. אפשר להשתמש בחותכנים או לסמן בסכין סביב צלחת או כל כלי בגודל דומה.
(אני השתמשתי בעיגולים בקוטר של- 12 ס"מ, 7 ס"מ ו-2.5 ס"מ).
מעבירים לקירור או הקפאה קצרה להתייצבות, ומסירים בעדינות את העיגול האמצעי והשני להם לא נזדקק.
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות,
מכסים את קלתית הטארט בנייר אפייה או בניילון נצמד, ומניחים מעל משקולות אפייה או קטניות יבשות.
אופים את הקלתית 10-12 דקות באפייה עיוורת, ועוד כמה דקות באפייה רגילה רק עד שהקלתית מזהיבה קלות. מצננים.
אופים בנפרד את עיגולי הבצק לקישוט 10-12 דקות להזהבה. משאירים את התנור דולק ועוברים להכנת המלית.
למלית:
בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה עם וניל ואבקת סוכר כמה דקות לקרם רך.
מוסיפים בהדרגה את מיץ התפוזים והחלמונים, לסירוגין עם הקמח ומערבלים לתערובת חלקה.
מוסיפים שקדים קצוצים, צימוקים וקליפות תפוז מסוכרות ומקפלים להטמעה.
מעבירים לקערה בינונית, שוטפים ומנגבים היטב את קערת המערבל.
מקציפים במערבל את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן ויציב, ומקפלים לתוך הבלילה.
מערבבים את הריבה לריכוך, ומושחים את הקלתית בשכבה דקה של ריבה (בערך שליש מכמות הריבה).
יוצקים את המלית ואופים 35 דקות כך שהמלית מקבלת צבע זהוב-שחום. מצננים היטב.
מחממים מעט את יתרת כמות הריבה ומושחים על הטארט.
לפני ההגשה מנפים על גבי עיגולי הבצק אבקת סוכר בנדיבות, ומניחים על הטארט. מפזרים סביב קליפות תפוז מסוכרות.