לא חושבת שזה מקובל לסגור עם החתן והכלה על זה.ועד כמה מקובל (או שבכלל לא) לסגור מראש עם איזה סכום הזוג יוצא וכל שאר הכסף לכיסוי החתונה?
לא חושבת שזה מקובל לסגור עם החתן והכלה על זה.ועד כמה מקובל (או שבכלל לא) לסגור מראש עם איזה סכום הזוג יוצא וכל שאר הכסף לכיסוי החתונה?
התכוונתי לסגור עם הורי החתן לא עם החתן והכלה בעצמם.לא חושבת שזה מקובל לסגור עם החתן והכלה על זה.
איך האוכל בדודאים ואיך האולם? מכבד מספיק עבור חילונים שמגיעים מרחוק?אחותי התחתנה בדודאים לפני חצי שנה
תעשו חשבון של 200 שח למנה פחות או יותר כפול 350 מוזמנים (חצי חצי בין הצדדים)
תוסיפו את כל השאר שכתבו פה, גם כן חצי חצי כמו פרחים, צלם , מוזיקה
הזוג קיבל 70 אלף שח בערך
אבל, תשימו לב שאחים ואחיות של הורי הכלה הם חילונים (כולל דודים רחוקים) שהם נוהגים לשים בדרך כלל הרבה כסף...
אני לדוגמא, אחותה, שמתי 400 (כולנו אברכים)
נראה לי זהו
אם יש עוד שאלות אני יענה בשמחה
המעטפות הרי מגיעות לחתן ולכלה אז איך הכסף יעבור להורים אם לא יסכמו איתם על זה?התכוונתי לסגור עם הורי החתן לא עם החתן והכלה בעצמם.
כי לפי מה שבררתי אמרו לי שההורים נושאים בהוצאות החתונה והזוג מקבל את המעטפות.
וזה לא נראה לי הגיוני, בפרט שבצד שלנו החילונים שמים סכומים גדולים במעטפות.
כי הבת שלי לא רוצה להיות שונה. ילדים של בעלי תשובה בכל הסיפור של משפחה מורחבת ואירועים משפחתיים (אין אצלנו...) זה נושא מאוד רגיש אצלם והם סוף סוף רוצים להרגיש באירוע שלהם "כמו כולם".לא מבין למה צריך להיצמד למה מקובל - למה לא לסכם לי מה שנראה לכם?!
לא התכוונתי לנקודה הזו,כי הבת שלי לא רוצה להיות שונה. ילדים של בעלי תשובה בכל הסיפור של משפחה מורחבת ואירועים משפחתיים (אין אצלנו...) זה נושא מאוד רגיש אצלם והם סוף סוף רוצים להרגיש באירוע שלהם "כמו כולם".
לדוגמה: הצעתי לה לוותר על אירוסין באולם (הצד החילוני לא מגיע לזה וגם לשבת חתן לא) ולעשות יותר מכובד כי לי זה ממש פאדיחות להביא את המשפחה שלי לאולמות שיצא לי להיות בהם שחרדים מחתנים בהם.... והיא רוצה להיות כמו כולם. יש כאן מורכבות שהיא פחות יכולה להכיל. המטרה שלנו זה לנסות למצוא את העמק השווה בין הקיצוניות שכולם יהיו מרוצים. ולהערך לכך כלכלית....
אז בעצם הסוג הראשון זה מי שאין לו יכולות כלכליות גבוהות והסוג השני יש לו יכולות כלכליות גבוהות יותר?יש 2 סוגי אנשים
הסוג הראשון-המטעפות הולכות לכיסוי האולם והמנות וכו ואם נשאר (בד"כ לא)אז הזוג מקבל
והסוג השני-המעטפות הולכות לזוג בשלמותן וההורים מתחלקים בהוצאות
הכל תלוי ביכולות הכלכליות של כל משפחה...
מעטפות זה לא תלוי בציבור החרדי אלא תלוי במשפחה הספציפית שלכם...אז איך יודעים? פשוט שואלים את הצד השני כמה שמים אצלם?
ועד כמה מקובל (או שבכלל לא) לסגור מראש עם איזה סכום הזוג יוצא וכל שאר הכסף לכיסוי החתונה?
תראי לי זוג חרדי ספרדי סטנדרטי שקבל סכום כזה ממתנות חתונה שניתנו להורים שלוהזוג קיבל 70 אלף שח בערך
מעולה ומומלץאיך האוכל בדודאים ואיך האולם? מכבד מספיק עבור חילונים שמגיעים מרחוק?
חשוב לי שיהיה מכובד אבל לא שיא המפואר ומנות ב- 350.
אנחנו ☺תראי לי זוג חרדי ספרדי סטנדרטי שקבל סכום כזה ממתנות חתונה שניתנו להורים שלו
התיאור שלך מאד לא סטנדרטיץ
חסר פה גם מידע, האם ההורים נתנו לזוג סכום לדירה או שסיכמו שמתנות החתונה הן תהיינה הסכום שהם נותנים?
כך אכן נהוג בציבור הכללי. אבל אנחנו בעלי תשובה יש פער בין מה שנהוג בציבור הכללי והחרדי.בציבור הכללי הזוג משלם את ההוצאות ומקבל את המתנות
מעניין לשמוע שיש כאלו שההורים משלמים את החתונה והזוג מקבל את המתנות...
זו השאלה! בהתחשב בכך שיש פער גדול בין משפחת הורי הכלה (חילוני ודת"ל) לבין משפחת הורי החתן (חרדים ספרדים).או איך לחלק את הכסף בין ההורים לכיסוי ההוצאות ובין הזוג?
אנחנו לא מתכננים לתת דירה אבל רוצים שהם יצאו עם סכום להתחיל את החיים ולמנף אותו....אבל תקחו בחשבון שאצל הספרדים לא מתחייבים על סכום לדירה כמו אצל האשכנזים (אפילו לא חצי מהסכום...)
והסכום המצטבר שזוג ספרדי מקבל- הוא פחות מזוג אשכנזי
אוקיי, לא חלקתי על נכונות העובדות שנתנה פה @שיראז ברור לי שמה שהיא כתבה אכן היהאנחנו ☺
בנוסף לסכום לדירה...
אבל תקחו בחשבון שאצל הספרדים לא מתחייבים על סכום לדירה כמו אצל האשכנזים (אפילו לא חצי מהסכום...)
והסכום המצטבר שזוג ספרדי מקבל- הוא פחות מזוג אשכנזי
מי נותן דירה? אף אחד, או כמעט אף אחדאנחנו לא מתכננים לתת דירה אבל רוצים שהם יצאו עם סכום להתחיל את החיים ולמנף אותו....
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
14.05
ט"ז אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל
המסלול המקיף!
18.05
כ' אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עימוד תורני
מותאם לאברכים!
22.05
כ"ד אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב ואדריכלות פנים
המסלול המקיף ותכנים
24.06
ל' סיוון
הטבת ענק לירושלמים!
קורס בוטים ואוטומציות למתכנתים
מתכנתים וגם ירושלמים? פרוג בשיתוף פעולה עם מרכז כיוון ירושלים בהנחות ענק בלעדיות - ולמספר מקומות מוגבל!
קורס מקוצר ומפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום אירועים וסטודיו
המסלול לגברים
תהילים פרק צה
א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי: