מאפים חלות כמו במאפיה - רכות, לא מתפוררות, קריספיות מבחוץ.

אימוג'י

משתמש מקצוען
צפה בקובץ המצורף 1463808
צפה בקובץ המצורף 1463809

הבצק הוא הבצק הרגיל,
אם תרצו אותו בכייף.

הטיפ שלי הוא יותר לאופן והמהלך -
אחרי הלישה של כעשר דקות במקסר,
מכסה בניילון נצמד ומגבת לחצי שעה בערך,
בנתיים נותנת לתנור להתחמם על טורבו 50 מעלות.
מורידה את הניילון לשה עם היד ונותנת עוד עשר דקות מנוחה.
ועכשיו שלב הקליעה, מחלקים את הבצק לחלקים , אני שוקלת, כאן בתמונה עשיתי קליעה של שש, אבל כל קליעה תתקבל בברכה.

לאחר הקליעה מכניסים את התבנית לתנור שמחומם על 50 מעלות בערך לעשרים דקות חצי שעה, כשאת בודקת שהחלות עולות ותופחות עד לגובה הרצוי והמקסימלי.
אחרי שהחלות קיבלו תפיחה יפה בתנור, מעלים את המעלות ל 230 , ותותנים לחלות אפייה של כ 10 דקות רבע שעה, כמובן עם השגחה שהן משחימות יפה ולא נשרפות.
הקטע הזה של ההתפחה בתנור נותנת לחלות רכות מטריפה וחלות שלא מתפוררות.
טעם משגע!! ממליצה מאד.
הצלחות רבות,
ושכל הברכות יהיו חלות על ראש כולנו!!


צפה בקובץ המצורף 1463815
יצא מושלם!
הזוי שחלק חלות עישתי כמו שאמרת וחלק לא

הבדל היה הזויי..........

תודה רבה !
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
תודה רבה!
הכנתי את המתכון הרגיל שלי עם צורת ההתפחה שלך
יצא וואו!
 

כן:) זה אפשרי!

משתמש פעיל
מצורף- עיצוב חלה עגולה, למי שרצתה
בהצלחה!
 

קבצים מצורפים

  • עיצוב חלה עגולה.jpg
    עיצוב חלה עגולה.jpg
    KB 555 · צפיות: 99

מירי11111

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
@רוחי בלבוחי

הכנתי את החלות, המתכון עם הפטנט (כולל תוספת קפה לביצה (אצלי זה ביצה שלמה עם סוכר ושמן))

היית סקפטית...
להתפיח בתנור..... נו נו..

יצא שלמות!!!!!!!

איכשהו מפסח החלות יוצאות לי נוראיות....



והפעם פשוט חוסל!!!!!
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי

הכנתי את החלות, המתכון עם הפטנט (כולל תוספת קפה לביצה (אצלי זה ביצה שלמה עם סוכר ושמן))

היית סקפטית...
להתפיח בתנור..... נו נו..

יצא שלמות!!!!!!!

איכשהו מפסח החלות יוצאות לי נוראיות....



והפעם פשוט חוסל!!!!!
אייזה יופי!! שמחה מאד בשבילך!!
 

זה הצליל

משתמש רשום
images

אבל בסוג של התבניות שמבפנים זה זהב ובחוץ שחור.
תבנית קצת יותר קשיחה.

כמובן שהתבנית עומדת על תבנית תנור
מאוד ענין אותי לקנות תבנית לחלות ולא מצאתי את זה בשום מקום
עד שמצאתי זה היה במחיר שלא משתמע לאוזן....
ראיתי את התבנית הח''פ הזאת אבל מאד התלבטתי אם זה לא מפריע לאפיה שזה אלומיניום
כי פעם שמעתי שזה יכול לא לאפות טוב מלמטה...
יש פה מישהי שניסתה וראתה תוצאות???????
אני ממש אשמח(y)
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
מאוד ענין אותי לקנות תבנית לחלות ולא מצאתי את זה בשום מקום
עד שמצאתי זה היה במחיר שלא משתמע לאוזן....
ראיתי את התבנית הח''פ הזאת אבל מאד התלבטתי אם זה לא מפריע לאפיה שזה אלומיניום
כי פעם שמעתי שזה יכול לא לאפות טוב מלמטה...
יש פה מישהי שניסתה וראתה תוצאות???????
אני ממש אשמח(y)
אם את שמה את הח''פ על תבנית תנור אין שום בעיה.
שימי לב לא לשים את התבנית הח''פ על הרשת אלא רק על תבנית תנור.
אני אופה הרבה עם ח''פ, לא נצפתה בעיה.
 

שירהפ

משתמש מקצוען
@רוחי בלבוחי
ניסיתי להתפיח בתנור על 50 מעלות החלות תפחו לרוחב ולא לגובה
יצאו חלות גדולות מאד אבל יחסית שטוחות הן היו טעימות ורכות מאד אבל המראה לא היה יפה כמו שאני רגילה,
בכללי בכל התקופה האחרונה אם אני לא מכניסה את החלות בתוך כמה דקות לתנור הן תופחות ואז צונחות.
ונהיות שטוחות.
אני אופה שנים חלות ועד היום לא קרה לי
יש לך אולי מושג או רעיון מה יכול לגרום לזה? הקמח? השמרים?
 

רוחי בלבוחי

משתמש סופר מקצוען
@רוחי בלבוחי
ניסיתי להתפיח בתנור על 50 מעלות החלות תפחו לרוחב ולא לגובה
יצאו חלות גדולות מאד אבל יחסית שטוחות הן היו טעימות ורכות מאד אבל המראה לא היה יפה כמו שאני רגילה,
בכללי בכל התקופה האחרונה אם אני לא מכניסה את החלות בתוך כמה דקות לתנור הן תופחות ואז צונחות.
ונהיות שטוחות.
אני אופה שנים חלות ועד היום לא קרה לי
יש לך אולי מושג או רעיון מה יכול לגרום לזה? הקמח? השמרים?
את שמה בתבנית? אולי בגלל שאין להן תוחם הן מתפרסות לרוחב.
 

תרנגולת

משתמש פעיל
תפחו לרוחב במקום לגובה -בתנור לפני זה הבצק היה מצוין אולי מדי הרבה התפחה?
ופרורים יצאו כמובן אחרי האפיה כשהחלנו בשבת בסעודה....
 

שירהפ

משתמש מקצוען
את שמה בתבנית? אולי בגלל שאין להן תוחם הן מתפרסות לרוחב.
לא בתבנית , בתבנית תנור רגילה יש לי בבית גם תבנית אחת של חלות אבל מזמן הפסקתי לאפות איתה
אני אופה תמיד רגיל בתבנית.
אבל אף פעם לא היתה לי את הבעיה הזאת
זה משטתח גם אם אני אתפיח את זה קצת לפני האפיה,
פשוט התחלתי להכניס מיד לתנור בלי לחכות, אני אופה על 100 מעלות כ10 דקות, ואחכ על 200 10 דקות ובסוף עוד על 180 מעלות. החלות יוצאות מצוינות ויפות אבל זה מוזר.
 

שירהפ

משתמש מקצוען
תפחו לרוחב במקום לגובה -בתנור לפני זה הבצק היה מצוין אולי מדי הרבה התפחה?
ופרורים יצאו כמובן אחרי האפיה כשהחלנו בשבת בסעודה....
הבצק מעולה, זה כנראה אומר מידי התפחה אבל זה מוזר
כי זה קורה גם בהתפחה בחוץ ולא אחרי המון זמן,
אני שנים אופה חלות ולא היה קורה
ולכן מנסה להבין מה יכול לגרום לזה.
אם אני משאירה את החלה לתפוח בחוץ היא תופחת יופי
ואז כשמזיזים אותה צונחת...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  14  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה