מאפים חלות גבוהות

נחמה וובר

נחמה וובר סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום
לדעתי שווה מאד להשתמש בשמרים טריים, הבדל עצום בטפיחה
טופח לגובה ולא נפתח בטפיחה אחרי הקליעה..
בהצלחה רבה
מעניין
מעולם לא ניסיתי
אבל לא נראה לי אנסה עכשיו, בדיוק קניתי חבילה גדולה של שמרים...
 

מרגלית100

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
הכי טוב תבניות לחלות, כמו שכבר אמרו כאן, אני קונה בחנות חד פעמי ומשתמשת איתם שנה שלימה מפסח לפסח.
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
כמה רעיונות!!!
בעז"ה אשתדל ליישם
רק שאלה, שמעתי כמה פעמים שבצק עם ביצה גורם לחלות להיות במרקם דחוס, לא הרגשת?
ויוצא לך חלות יפהפיות!!! כמו של מקצוענים ממש (רוצה לכתוב נראה קנוי. לא רוצה לפגוע, אבל היה נראה לי החלות הקנויות עם מראה בלי מתחרים עד שאני רואה את שלך, משורטט ויפה).
תודה רבה על המחמאות. ב"ה אני באמת משקיעה בחלות שלי אז זה כיף לשמוע :)
לגבי דחוס- חושבת שהחלות יוצאות מאד אווריריות וטעימות ב"ה.
אני כן אציין שכשעשיתי מחלק מהבצק לחמניות- יצא פחות טעים מהלחמניות הרגילות שלי שזה בצק קלאסי בלי ביצים. אין לי הסבר למה זה ככה.
מה שכן, בחלות זה ממש לא פגם בטעם או במרקם האוורירי. אולי בגלל הרידוד וההתפחה הארוכה זה יוצא אוורירי למרות הביצים, ובכל אופן יציב ותופח לגובה.

וכמו שאמרו כאן- להגיד לכבוד שבת קודש ולהתפלל שיצא יפה וטעים, משתדלת לעשות את זה על כל דבר שמכינה.

בהצלחה רבה!
 

אסתיס

משתמש מקצוען
הכי טוב תבניות לחלות, כמו שכבר אמרו כאן, אני קונה בחנות חד פעמי ומשתמשת איתם שנה שלימה מפסח לפסח.
החלות לא נדבקות לך לתבנית??
אצלי נדבק ..
וואי.. ממש נקרעות לי כשאני מחלצת אותם מהתבניות,
ואני משמנת טוב.

היו לי תבניות מסוימות שלא נדבקו, אבל לא זוכרת איזה מותג ולא מצליחה למצוא שוב משהו כזה.
למרות שאני קונה את החזקות, זה לא עוזר.
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
מעניין
מעולם לא ניסיתי
אבל לא נראה לי אנסה עכשיו, בדיוק קניתי חבילה גדולה של שמרים...
דבר דומה ששמעתי- להשאיר שמרים בארון ולא במקרר. לאחרונה אני עושה את זה, לא יודעת אם משנה במשהו או לא.
מה שכן- רק שמרים שלא היו במקרר עדיין.
 

נחמה וובר

נחמה וובר סוכנת ביטוח
מנוי פרימיום
תודה רבה על המחמאות. ב"ה אני באמת משקיעה בחלות שלי אז זה כיף לשמוע :)
לגבי דחוס- חושבת שהחלות יוצאות מאד אווריריות וטעימות ב"ה.
אני כן אציין שכשעשיתי מחלק מהבצק לחמניות- יצא פחות טעים מהלחמניות הרגילות שלי שזה בצק קלאסי בלי ביצים. אין לי הסבר למה זה ככה.
מה שכן, בחלות זה ממש לא פגם בטעם או במרקם האוורירי. אולי בגלל הרידוד וההתפחה הארוכה זה יוצא אוורירי למרות הביצים, ובכל אופן יציב ותופח לגובה.

וכמו שאמרו כאן- להגיד לכבוד שבת קודש ולהתפלל שיצא יפה וטעים, משתדלת לעשות את זה על כל דבר שמכינה.

בהצלחה רבה!
ואת שמה דבש בבצק?
תינוקות מתחת גיל שנה לא יכולים לאכול את זה...
 

חיה בד

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
גם לי היה יוצא שטוח
מה שהכי עוזר זה לשטוח חתיכת בצק לגלגל לכיוון הקצר ולא הארוך שתצא רצועה קצרה
ואז למשוך ב2 הצדדים וכך באמצע יותר רחב ורק בצדדים צר
בהצלחה!!!
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
ואת שמה דבש בבצק?
תינוקות מתחת גיל שנה לא יכולים לאכול את זה...
וואו, באמת שכחתי מזה... דווקא נזהרתי מאד לא לתת לילדה דבש, אבל שם לא זכרתי. ב"ה מעולם לא קרה שום דבר... עכשיו היא כבר מעל שנה בכל מקרה.
אגב, פעם שאלתי רופא על זה שנתתי לה בטעות דבש, הוא התחיל לצחוק ואמר שזה שטויות. לא לוקחת אחריות כמובן...
בכל מקרה, לדעתי גם עם אותה כמות של סוכר יצא מצוין. חושבת שהעיקר הוא הערבוב של השמרים המים והסוכר מראש.
בהצלחה רבה!
 

;) MA BU

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
מקווה שהשאלה במקום פה...
מה הדרך להוציא לחמניות הכי אווריריות (גם אחרי שיעברו הקפאה והפשרה)??????
 

ללדת אחרת

משתמש פעיל
החלות שלי היו ממש גבוהות ויפהפיות בתור בצק, אבל כשהתחילו להיאפות נהיה להן קשה לסחוב והן נשכבו לנוח בצדדים. ולא בגלל שהתעייפו מההתפחה, אלא כמו שתיארו כאן - תפוחות לרוחב. ראיתי שהצעתן לקלוע 6, אז זהו שזאת היתה קליעת שש דווקא. רעיונות אחרים אולי? כבר ניסיתי את שיטת הוספת גליל בצק מתחת לקליעה, וגם את חוסר האחידות של גלילי הבצק. לא קשור.
 

frida bergman

משתמש חדש
כשמכינה חלות לשבת יוצא לי בדרך כלל חלות טעימות רכות ואווריריות ברוך ה'.
יש לי מתכון ממש טעים
רק מה, הם במקום לתפוח לגובה הם תופחות לרוחב. גם לגובה אבל בעיקר לרוחב.
כשמשווה חלות של מאפיה לאלו הביתיות רואים ממש הבדל.
יש פתרון לזה?
הבטחתי לחמותי להכין חלות לשבת וממש רוצה שהפעם כן יתפח לגובה.
כשמכינה חלות לשבת יוצא לי בדרך כלל חלות טעימות רכות ואווריריות ברוך ה'.
יש לי מתכון ממש טעים
רק מה, הם במקום לתפוח לגובה הם תופחות לרוחב. גם לגובה אבל בעיקר לרוחב.
כשמשווה חלות של מאפיה לאלו הביתיות רואים ממש הבדל.
יש פתרון לזה?
הבטחתי לחמותי להכין חלות לשבת וממש רוצה שהפעם כן יתפח לגובה.
תצמידי אותם יותר אחד לשני
 

ילילי

משתמש מקצוען
החלות שלי היו ממש גבוהות ויפהפיות בתור בצק, אבל כשהתחילו להיאפות נהיה להן קשה לסחוב והן נשכבו לנוח בצדדים. ולא בגלל שהתעייפו מההתפחה, אלא כמו שתיארו כאן - תפוחות לרוחב. ראיתי שהצעתן לקלוע 6, אז זהו שזאת היתה קליעת שש דווקא. רעיונות אחרים אולי? כבר ניסיתי את שיטת הוספת גליל בצק מתחת לקליעה, וגם את חוסר האחידות של גלילי הבצק. לא קשור.
תפיחת יתר.
החלות תופחות משמעותית בתנור.
כשמגיעים לתפיחת יתר הגובה יורד והחלות תופחות לצדדים.

ככה מהניסיון האישי שלי.
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
כבר כתבו לך חלק,
1. לקלוע מ4 או שש, ויותר עבה באמצע וקצר.
2. לשים קודם על 220 מעלות לעשר דקות ואז על
170 לעוד רבע שעה.
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
@תמלול זריז

כמה גרם בצק כל חלה שבתמונה?
האמת, לא יודעת.
איך את עושה עגול את הסיומת של החלה? לי הקצוות יוצאות לא כ"כ יפה..
דוחפת ללמטה בד"כ, לפעמים קצת "לשה" את הקצוות שיתאחדו עד הסוף.
ואגב, לפעמים גם לי לא יוצא כ"כ יפה הקצוות (וגם החלות בכלל), רק שאת זה לא צילמתי ;)
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
וואו, באמת שכחתי מזה... דווקא נזהרתי מאד לא לתת לילדה דבש, אבל שם לא זכרתי. ב"ה מעולם לא קרה שום דבר... עכשיו היא כבר מעל שנה בכל מקרה.
אגב, פעם שאלתי רופא על זה שנתתי לה בטעות דבש, הוא התחיל לצחוק ואמר שזה שטויות. לא לוקחת אחריות כמובן...
בכל מקרה, לדעתי גם עם אותה כמות של סוכר יצא מצוין. חושבת שהעיקר הוא הערבוב של השמרים המים והסוכר מראש.
בהצלחה רבה!
בלת"ק.
דבש שעבר אפייה לא מסוכן.
 

ניק ללא שם

משתמש רשום
התפתחות הגלוטן בבצק הוא הדבר הכי משמעותי בתפיחה והאווריריות של החלות.
ישנם שני סוגי גלוטן, האחד אחראי להתמצקות של הבצק ולתפיחה טובה לגובה, השני אחראי לאלסטיות של הבצק שימתח ולא יקרע. בכל הקמחים יש את שתי הגלוטנים הללו, הכל שאלה של מינון.

קמח חיטה מכיל מינון גבוה של הסוג העמילני שתופח לגובה
קמח כוסמין מכיל מינון גבוה של הסוג השני ולכן הוא יותר מתאים לפיצות ולכל מיני דברים שצריך למתוח.

הדרך הכי טובה טובה שהתפיחה תהיה לגובה ולא לרוחב, זה לישה טובה ואיכותית!

גם כשהבצק נראה מוכן לשים עוד כמה דקות.
אחרי עשר דקות מנוחה לשים שוב.

הלישה תורמת להתפתחות של הגלוטנים, ואז הבצק עמיד יותר יציב יותר גמיש יותר ואלסתי יותר.


שמחתי לעזור
נא לעדכן אם עזר
 
נערך לאחרונה ב:

ניק ללא שם

משתמש רשום
איך את עושה עגול את הסיומת של החלה? לי הקצוות יוצאות לא כ"כ יפה..
אחרי שמסיימים לקלוע את החלה, חותכים את הקצוות (לא עם סכין, עם הידיים) ומחזירים את השאריות לקערת הבצק.
הדרך הכי יפה לחלה, זה להניח את הידיים על שתי קצות החלה, שלא כל היד תיגע בחלה רק הקצה התחתון של כף היד (התנוחה היא כמו שמודדים גודל, הובנתי?) ואז התנועה היא כמו סכין קדימה אחורה ולוחצים פנימה לאט לאט תוך כדי תנועה, עד שהקצוות נחתכות לגמרי.
ואז יש לחלה מראה טבעי יפייפה.
 

עובדת מהבית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
אני ממליצה על שיטה אחרת
שמעתי מאדם בעל נסיון רב באפיה
שהוא טוען לגבי תפיחה לאחר לישה,קליעת צורות ואז תפיחה נוספת-שהתהליך הזה הורס את מרקם החלה
כי הבצק תפח,וכשמתעסקים איתו אז הוא צונח ובהתפחה השניה הוא כבר לא כל כך תופח.
הפיתרון-(מניסיון!)
לאחר הלישה לתת לבצק לנוח עשר דקות
לקלוע צורות,יוצא קטן
להניח בתבנית לחלות ולהתפיח שעה וחצי
ביצה ולתנור-החולה יוצאות גבוהות ומרשימות!
לכבוד שבת קודש
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה