Rachel Greenstein
משתמש סופר מקצוען
רציתי להכין משהו מתוק לאורח-נטול-גלוטן
אבל הכיורים היו עמוסים בכלים. לא היתה בהם שום פינה להניח סיר נוסף או קערה או מקצף.
גם לא התחשק לי להתחיל להעמיס כלים חדשים בכיור בחדר האמבטיה...
במצבים כאלה דחוקים באות ההברקות הכי נחמדות:
את המתכון קוששתי פה איפשהו,
אבל צורת ההכנה היתה השראה.
חטיפי חלבה לעצלנים. בלי ללכלך כלים.
כמויות: בערך. חפשו פה הפורום כי כאמור הרעיון למתכון מכאן.
לתוך תבנית ח"פ שופכים טחינה גולמית ודבש בכמות שווה, בהתאם לגודל התבנית.
(השלולית לא צריכה לכסות את כל התבנית.)
מתכינים לתנור לכמה דקות על חום בינוני.
מוציאים מהתנור כשכל העסק מבעבע ונוזלי.
מערבבים עם מרית סיליקון, זה יסמיך ויראה כמו חלבה מומסת.
שופכים על זה פצפוצי אורז מלא, מגבשים עם המרית, מיישרים מלמעלה (שקית ניילון מולבשת על היד ממש יעילה פה)
שולחים את המרית לכיור
ואת התבנית למקפיא.
אל תנסו לחתוך עם סכין, שוברים עם הידיים לחתיכות חמודות.
זהו
ויש גם בוריאציית שוקולד-חמאת בוטנים:
במקום טחינה ודבש, מניחים בתבנית חבילת שוקולד מריר (או 2, שוב תלוי בגודל התבנית) וכמה כפות חמאת בוטנים.
ההמשך אותו דבר.
בתאבון!
אבל הכיורים היו עמוסים בכלים. לא היתה בהם שום פינה להניח סיר נוסף או קערה או מקצף.
גם לא התחשק לי להתחיל להעמיס כלים חדשים בכיור בחדר האמבטיה...
במצבים כאלה דחוקים באות ההברקות הכי נחמדות:
את המתכון קוששתי פה איפשהו,
אבל צורת ההכנה היתה השראה.
חטיפי חלבה לעצלנים. בלי ללכלך כלים.
כמויות: בערך. חפשו פה הפורום כי כאמור הרעיון למתכון מכאן.
לתוך תבנית ח"פ שופכים טחינה גולמית ודבש בכמות שווה, בהתאם לגודל התבנית.
(השלולית לא צריכה לכסות את כל התבנית.)
מתכינים לתנור לכמה דקות על חום בינוני.
מוציאים מהתנור כשכל העסק מבעבע ונוזלי.
מערבבים עם מרית סיליקון, זה יסמיך ויראה כמו חלבה מומסת.
שופכים על זה פצפוצי אורז מלא, מגבשים עם המרית, מיישרים מלמעלה (שקית ניילון מולבשת על היד ממש יעילה פה)
שולחים את המרית לכיור
ואת התבנית למקפיא.
אל תנסו לחתוך עם סכין, שוברים עם הידיים לחתיכות חמודות.
זהו
ויש גם בוריאציית שוקולד-חמאת בוטנים:
במקום טחינה ודבש, מניחים בתבנית חבילת שוקולד מריר (או 2, שוב תלוי בגודל התבנית) וכמה כפות חמאת בוטנים.
ההמשך אותו דבר.
בתאבון!