בשרי חזה עוף ממולא בירקות

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אפשר לעשות גם עם פרגית עוף במידה ויש לכם פרגית ארוכה (שוק וירך ביחד)
מטגנים רבה בצל כשהו שקוף מוסיפים קוביות של כל ירק ישן שיש, פטריות, פלפל אדום, גזר, קישוא,דלעתמוסיפים תבלינים מלח, פלפל שחור, טיפה גריל עוף וטיפה כמון, מטגנים עד שכל הירקות רכים ומוכנים לאכילה, זאת מפני שהאפייה קצרה והירקות צריכים להיות מוכנים מראש. דופקים את החזה הכי דק שאפשר אבל שלא יקרע כי המילוי יברך ממנו, עכשיו הפטנט שמקל על העבודה: לקחת קערית קטנה, להכניס פנימה את החזה הדפוק ולמלא בכף גדושה מילוי, סוגרים את הקצוות כלפי פנימה והופכים את הקערית על תבנית עם נייר פרגמנט (אפשר לראות בתמונה את התהליך) עכשיו מערבבים בכוס קצת שמן זית ודבש או סילאן ואופים בחום לא מאוד גבוה 25 דקות עד שמשחים קצת, לא להגזים באפייה שהחזה לא יהיה לנו יבש מבחוץ.

חזה במילוי.jpg


חזה במילוי.jpeg


חזה ממולא (2).jpeg


חזה ממולא (1).jpeg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
ולנו מכינות היום לשבת חלות, אם נשאר בצק מיותר, ואם נשאר קצת בשחר טחון אפשר לעשות לחמניות בשר ממש טעימות. ככה שוב מטגנים כל ירק מתאים שיש בהרבה בצל, מכניסים בשר טחון ומטגנים עם הירקות עד שיהיה מוכן וישנה את הצבע לאפור כהה, עושם עיגולי בצק קטנים מניחים את העיגול בכף היד ומכניסים כף קטנה של מילוי, סוגרים ומכדררים בידיים שיהיה סגור טוב והמיצים לא יברחו באפייה, מורחים כמו בחלות ביצה ושומשום שחור או לבן, אופים עד שמשחים יפה מבחוץ.

חלה בשר.jpeg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אנשים מבוגרים אוהבים מרק גם כשבחוף צפוי מזג אוויר חם מאוד, הכי הם אוהבים מרק עוף עם אטריות אבל מכיון שזה לא הכי בריא להם שומרים את זה לחגים, כל השנה מגישים מרק ירקות עשיר. מרק ירקות כל אחת יודעת להכין הטיפ בשביל לקבל צבע כהה ומושך לעיין הוא להתחיל בטיגון/אידוי של הבצל ואחכ של הירק כמו פטרוזליה כוסברה, הם נותנים למרק בסוף צבע יפה, וגם לפני שמוסיפים למרק מים קודם מאדים את כל הירקות עד שהם מוציאים את כל הנוזלים זה מעשיר ומדגיש את הטעם שלהם במרק, ודבר אחרון אם רוצים לרסק אז רק בבלנדר מקל ומעט זמן זה שומר ל מראה שירקות ולא נראה כמו דייסה אחידה. בתמונה נראה שיש קטניות אבל לא, הכל אך ורק ירקות שונים.

מרק לשבת.jpeg
 

*טובית*

משתמש מקצוען
אנשים מבוגרים אוהבים מרק גם כשבחוף צפוי מזג אוויר חם מאוד, הכי הם אוהבים מרק עוף עם אטריות אבל מכיון שזה לא הכי בריא להם שומרים את זה לחגים, כל השנה מגישים מרק ירקות עשיר. מרק ירקות כל אחת יודעת להכין הטיפ בשביל לקבל צבע כהה ומושך לעיין הוא להתחיל בטיגון/אידוי של הבצל ואחכ של הירק כמו פטרוזליה כוסברה, הם נותנים למרק בסוף צבע יפה, וגם לפני שמוסיפים למרק מים קודם מאדים את כל הירקות עד שהם מוציאים את כל הנוזלים זה מעשיר ומדגיש את הטעם שלהם במרק, ודבר אחרון אם רוצים לרסק אז רק בבלנדר מקל ומעט זמן זה שומר ל מראה שירקות ולא נראה כמו דייסה אחידה. בתמונה נראה שיש קטניות אבל לא, הכל אך ורק ירקות שונים.

צפה בקובץ המצורף 1440043
גלי לנו אילו ירקות?
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
אפשר לעשות גם עם פרגית עוף במידה ויש לכם פרגית ארוכה (שוק וירך ביחד)
מטגנים רבה בצל כשהו שקוף מוסיפים קוביות של כל ירק ישן שיש, פטריות, פלפל אדום, גזר, קישוא,דלעתמוסיפים תבלינים מלח, פלפל שחור, טיפה גריל עוף וטיפה כמון, מטגנים עד שכל הירקות רכים ומוכנים לאכילה, זאת מפני שהאפייה קצרה והירקות צריכים להיות מוכנים מראש. דופקים את החזה הכי דק שאפשר אבל שלא יקרע כי המילוי יברך ממנו, עכשיו הפטנט שמקל על העבודה: לקחת קערית קטנה, להכניס פנימה את החזה הדפוק ולמלא בכף גדושה מילוי, סוגרים את הקצוות כלפי פנימה והופכים את הקערית על תבנית עם נייר פרגמנט (אפשר לראות בתמונה את התהליך) עכשיו מערבבים בכוס קצת שמן זית ודבש או סילאן ואופים בחום לא מאוד גבוה 25 דקות עד שמשחים קצת, לא להגזים באפייה שהחזה לא יהיה לנו יבש מבחוץ.

צפה בקובץ המצורף 1440004

צפה בקובץ המצורף 1440003

צפה בקובץ המצורף 1440005

צפה בקובץ המצורף 1440001
זה יהיה טעים גם שבת בבוקר או יתייבש?
תודה
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
אפשר לעשות גם עם פרגית עוף במידה ויש לכם פרגית ארוכה (שוק וירך ביחד)
מטגנים רבה בצל כשהו שקוף מוסיפים קוביות של כל ירק ישן שיש, פטריות, פלפל אדום, גזר, קישוא,דלעתמוסיפים תבלינים מלח, פלפל שחור, טיפה גריל עוף וטיפה כמון, מטגנים עד שכל הירקות רכים ומוכנים לאכילה, זאת מפני שהאפייה קצרה והירקות צריכים להיות מוכנים מראש. דופקים את החזה הכי דק שאפשר אבל שלא יקרע כי המילוי יברך ממנו, עכשיו הפטנט שמקל על העבודה: לקחת קערית קטנה, להכניס פנימה את החזה הדפוק ולמלא בכף גדושה מילוי, סוגרים את הקצוות כלפי פנימה והופכים את הקערית על תבנית עם נייר פרגמנט (אפשר לראות בתמונה את התהליך) עכשיו מערבבים בכוס קצת שמן זית ודבש או סילאן ואופים בחום לא מאוד גבוה 25 דקות עד שמשחים קצת, לא להגזים באפייה שהחזה לא יהיה לנו יבש מבחוץ.

צפה בקובץ המצורף 1440004

צפה בקובץ המצורף 1440003

צפה בקובץ המצורף 1440005

צפה בקובץ המצורף 1440001
באיזה חום לאפות? תודה!
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
גלי לנו אילו ירקות?
הכל, דלעת בטטה כרישה כרוב כרובית גזר קישוא שורשים ירק את הכרישה לא טוחנים זורקים בסוף הבישול.
זה יהיה טעים גם שבת בבוקר או יתייבש?
תודה
זה מיועד לשבת בבוקר אם מחממים על מיחם בשקיות קשורות זה ישאר עסיסי.
באיזה חום לאפות? תודה!
150/160 מעלות עד חצי שעה
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
אחרון חביב: נודלס מוקפץ עם ירקות , שופכים על חבילת נודלס מים רותחים בקערה גדולה, במחבת מקפיצים כרוב גזר קישוא פטריות שעועית קפואה בצל, עד שחצי מוכן, מוסיפים מלח פלפל טריאקי וסויה אפשר צ'ילי חריף לטעם חריף או דבש לטעם מתוק יותר, מסננים את הנודלס מוסיפים למחבת לעוד כמה דקות וזה מוכן.
IMG_20230810_182203.jpg
IMG_20230810_185543.jpg
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
@המטבח של סימא
את שופעת!!!
אחד יותר מהשני!
גילוי נאות אין כאן "אני" יש טבח שפעם היה לו מחברות מלאות כתמים של אוכל ולפי האספקה של הפרודוקטים הוא היה אומר מה להכין, היום יש לו מחשב והוא מדפיס משם רצפטים לפי ימים וזה מה שמכינים. יש כמובן גם חיים מעבר לעבודה אבל רק בזמנים מיוחדים משקיעים במטבח.
 

L_M

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי

יעל זלמנוביץ

משתמש מקצוען
אפשר לעשות גם עם פרגית עוף במידה ויש לכם פרגית ארוכה (שוק וירך ביחד)
מטגנים רבה בצל כשהו שקוף מוסיפים קוביות של כל ירק ישן שיש, פטריות, פלפל אדום, גזר, קישוא,דלעתמוסיפים תבלינים מלח, פלפל שחור, טיפה גריל עוף וטיפה כמון, מטגנים עד שכל הירקות רכים ומוכנים לאכילה, זאת מפני שהאפייה קצרה והירקות צריכים להיות מוכנים מראש. דופקים את החזה הכי דק שאפשר אבל שלא יקרע כי המילוי יברך ממנו, עכשיו הפטנט שמקל על העבודה: לקחת קערית קטנה, להכניס פנימה את החזה הדפוק ולמלא בכף גדושה מילוי, סוגרים את הקצוות כלפי פנימה והופכים את הקערית על תבנית עם נייר פרגמנט (אפשר לראות בתמונה את התהליך) עכשיו מערבבים בכוס קצת שמן זית ודבש או סילאן ואופים בחום לא מאוד גבוה 25 דקות עד שמשחים קצת, לא להגזים באפייה שהחזה לא יהיה לנו יבש מבחוץ.
האם אפשר להכין את זה מהיום לליל שבת?
ומה ניתן להוסיף ליד שלא יהיה מידי יבש?
 

קינוח חלבי

משתמש רשום
אפשר לעשות גם עם פרגית עוף במידה ויש לכם פרגית ארוכה (שוק וירך ביחד)
מטגנים רבה בצל כשהו שקוף מוסיפים קוביות של כל ירק ישן שיש, פטריות, פלפל אדום, גזר, קישוא,דלעתמוסיפים תבלינים מלח, פלפל שחור, טיפה גריל עוף וטיפה כמון, מטגנים עד שכל הירקות רכים ומוכנים לאכילה, זאת מפני שהאפייה קצרה והירקות צריכים להיות מוכנים מראש. דופקים את החזה הכי דק שאפשר אבל שלא יקרע כי המילוי יברך ממנו, עכשיו הפטנט שמקל על העבודה: לקחת קערית קטנה, להכניס פנימה את החזה הדפוק ולמלא בכף גדושה מילוי, סוגרים את הקצוות כלפי פנימה והופכים את הקערית על תבנית עם נייר פרגמנט (אפשר לראות בתמונה את התהליך) עכשיו מערבבים בכוס קצת שמן זית ודבש או סילאן ואופים בחום לא מאוד גבוה 25 דקות עד שמשחים קצת, לא להגזים באפייה שהחזה לא יהיה לנו יבש מבחוץ.

צפה בקובץ המצורף 1440004

צפה בקובץ המצורף 1440003

צפה בקובץ המצורף 1440005

צפה בקובץ המצורף 1440001
כמה זמן אופים את החזה ממולא שלא יתיבש?
ואיזה רוטב יכול להתאים לזה?
 

2475

משתמש רשום
פטנט קל ופרקטי מהקמפוס הקולינרי- למי שרוצה למלא פרגית / חזה עוף:
לשטוח חזה עוף/פרגית על ריבוע ניילון נצמד, להניח בפנים את המילוי. לתפוס בקצוות של הניילונצמד וליצור כדור מהפרגית/חזה עוף, כשהניילונצמד עדיין בידיים עושים קשר (יוצא בעצם כדור עוף ממולא שעטוף בניילון, עם קשר חזק מעל)
את הכדור הנ"ל מכניסים לסיר מים רותחים למשך 5 דק'. אחרי 5 דק' מוציאים, מורידים את הניילון אבל הכדור לא מתפרק. מניחים בתבנית כשהחיבור למעלה וממשיכים כרגיל.
מקווה שהובנתי.....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  20  פעמים

לוח מודעות

למעלה