חלבי חורפית, חמה וטעימה- פשטידת תפו"א וביצים קשות

תמרוווש

משתמש סופר מקצוען
מוזיקה ונגינה
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מאפה נוסטלגי, כבד וחם
שמתאים בדיוק לארוחה בימים קרים וחורפיים.
לצערי אין לי תמונה כי הפשטידה לא יציבה עדיין, אשתדל להעלות בהמשך.
אבל הריח שהיא הפיצה, והטעם המעולה- ממליצה בחום!

לפשטידה:
5 תפו"א גדולים
5 ביצים
גבינה צהובה
לרביכה:
2 כוסות חלב
50 גר' חמאה
2 כפות קמח
2 ביצים

מבשלים את התפו"א בשלימותם על קליפתם והביצים בסיר אחד.
מצננים, מקלפים, ופורסים לפרוסות.
בתבנית בינונית מסדרים שכבות תפו"א,בוזקים מלח, ומעל שכבה של ביצים קשות, ממליחים כנ"ל.
מעל מניחים פרוסות/גבינה צהובה מגוררת.
אישית, המרתי את הגבינה הצהובה בקוטג' - הרגיש לי שיהיה מדי כבר ומשמין עם גבינה צהובה.
אם נשארו עוד תפו"א וביצים- מסדרים בצורה יפה מלמעלה.

בינתיים מכינים את הרביכה:
בסיר מבשלים את החלב, חמאה וקמח עד לרתיחה.
מורידים מהאש, וטורפים 2 ביצים, מלח ופלפל שחור.
שופכים על הפשטידה,
ואופים כ 45 דקות, עד להשחמה נאה וליצירת "קרום" שחום.

לחתיכות נאות, יש להשאיר את הפשטידה בתנור עד להצטננות, יהיה קל יותר לפרוס אותה.
 

(:Chavy

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
מאפה נוסטלגי, כבד וחם
שמתאים בדיוק לארוחה בימים קרים וחורפיים.
לצערי אין לי תמונה כי הפשטידה לא יציבה עדיין, אשתדל להעלות בהמשך.
אבל הריח שהיא הפיצה, והטעם המעולה- ממליצה בחום!

לפשטידה:
5 תפו"א גדולים
5 ביצים
גבינה צהובה
לרביכה:
2 כוסות חלב
50 גר' חמאה
2 כפות קמח
2 ביצים

מבשלים את התפו"א בשלימותם על קליפתם והביצים בסיר אחד.
מצננים, מקלפים, ופורסים לפרוסות.
בתבנית בינונית מסדרים שכבות תפו"א,בוזקים מלח, ומעל שכבה של ביצים קשות, ממליחים כנ"ל.
מעל מניחים פרוסות/גבינה צהובה מגוררת.
אישית, המרתי את הגבינה הצהובה בקוטג' - הרגיש לי שיהיה מדי כבר ומשמין עם גבינה צהובה.
אם נשארו עוד תפו"א וביצים- מסדרים בצורה יפה מלמעלה.

בינתיים מכינים את הרביכה:
בסיר מבשלים את החלב, חמאה וקמח עד לרתיחה.
מורידים מהאש, וטורפים 2 ביצים, מלח ופלפל שחור.
שופכים על הפשטידה,
ואופים כ 45 דקות, עד להשחמה נאה וליצירת "קרום" שחום.

לחתיכות נאות, יש להשאיר את הפשטידה בתנור עד להצטננות, יהיה קל יותר לפרוס אותה.
שמו ההונגרי הוא רוקוט קומפלי
באמת מאכל לימים כאלו
וואו עשית לי דודא לזה!!!!
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
מאפה נוסטלגי, כבד וחם
שמתאים בדיוק לארוחה בימים קרים וחורפיים.
לצערי אין לי תמונה כי הפשטידה לא יציבה עדיין, אשתדל להעלות בהמשך.
אבל הריח שהיא הפיצה, והטעם המעולה- ממליצה בחום!

לפשטידה:
5 תפו"א גדולים
5 ביצים
גבינה צהובה
לרביכה:
2 כוסות חלב
50 גר' חמאה
2 כפות קמח
2 ביצים

מבשלים את התפו"א בשלימותם על קליפתם והביצים בסיר אחד.
מצננים, מקלפים, ופורסים לפרוסות.
בתבנית בינונית מסדרים שכבות תפו"א,בוזקים מלח, ומעל שכבה של ביצים קשות, ממליחים כנ"ל.
מעל מניחים פרוסות/גבינה צהובה מגוררת.
אישית, המרתי את הגבינה הצהובה בקוטג' - הרגיש לי שיהיה מדי כבר ומשמין עם גבינה צהובה.
אם נשארו עוד תפו"א וביצים- מסדרים בצורה יפה מלמעלה.

בינתיים מכינים את הרביכה:
בסיר מבשלים את החלב, חמאה וקמח עד לרתיחה.
מורידים מהאש, וטורפים 2 ביצים, מלח ופלפל שחור.
שופכים על הפשטידה,
ואופים כ 45 דקות, עד להשחמה נאה וליצירת "קרום" שחום.

לחתיכות נאות, יש להשאיר את הפשטידה בתנור עד להצטננות, יהיה קל יותר לפרוס אותה.
הכנתי אתמול משהו בסגנון אבל יותר פשוט-
במתכון שלי במקום הרביכה זה שמנת חמוצה עם מלח ופלפל.
שכבות של תפו"א, בצים קשות, שמנת חמוצה, גבינ"צ, ושוב תפו"א ביצים, שמנת, גבינ"צ, תפו"א ופרוסות גבינ"צ
אני מבשלת את התפו"א כשהם כבר פרוסים כדי שיהיה מהר יותר
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  27  פעמים

לוח מודעות

למעלה