מאפה נוסטלגי, כבד וחם
שמתאים בדיוק לארוחה בימים קרים וחורפיים.
לצערי אין לי תמונה כי הפשטידה לא יציבה עדיין, אשתדל להעלות בהמשך.
אבל הריח שהיא הפיצה, והטעם המעולה- ממליצה בחום!
לפשטידה:
5 תפו"א גדולים
5 ביצים
גבינה צהובה
לרביכה:
2 כוסות חלב
50 גר' חמאה
2 כפות קמח
2 ביצים
מבשלים את התפו"א בשלימותם על קליפתם והביצים בסיר אחד.
מצננים, מקלפים, ופורסים לפרוסות.
בתבנית בינונית מסדרים שכבות תפו"א,בוזקים מלח, ומעל שכבה של ביצים קשות, ממליחים כנ"ל.
מעל מניחים פרוסות/גבינה צהובה מגוררת.
אישית, המרתי את הגבינה הצהובה בקוטג' - הרגיש לי שיהיה מדי כבר ומשמין עם גבינה צהובה.
אם נשארו עוד תפו"א וביצים- מסדרים בצורה יפה מלמעלה.
בינתיים מכינים את הרביכה:
בסיר מבשלים את החלב, חמאה וקמח עד לרתיחה.
מורידים מהאש, וטורפים 2 ביצים, מלח ופלפל שחור.
שופכים על הפשטידה,
ואופים כ 45 דקות, עד להשחמה נאה וליצירת "קרום" שחום.
לחתיכות נאות, יש להשאיר את הפשטידה בתנור עד להצטננות, יהיה קל יותר לפרוס אותה.
שמתאים בדיוק לארוחה בימים קרים וחורפיים.
לצערי אין לי תמונה כי הפשטידה לא יציבה עדיין, אשתדל להעלות בהמשך.
אבל הריח שהיא הפיצה, והטעם המעולה- ממליצה בחום!
לפשטידה:
5 תפו"א גדולים
5 ביצים
גבינה צהובה
לרביכה:
2 כוסות חלב
50 גר' חמאה
2 כפות קמח
2 ביצים
מבשלים את התפו"א בשלימותם על קליפתם והביצים בסיר אחד.
מצננים, מקלפים, ופורסים לפרוסות.
בתבנית בינונית מסדרים שכבות תפו"א,בוזקים מלח, ומעל שכבה של ביצים קשות, ממליחים כנ"ל.
מעל מניחים פרוסות/גבינה צהובה מגוררת.
אישית, המרתי את הגבינה הצהובה בקוטג' - הרגיש לי שיהיה מדי כבר ומשמין עם גבינה צהובה.
אם נשארו עוד תפו"א וביצים- מסדרים בצורה יפה מלמעלה.
בינתיים מכינים את הרביכה:
בסיר מבשלים את החלב, חמאה וקמח עד לרתיחה.
מורידים מהאש, וטורפים 2 ביצים, מלח ופלפל שחור.
שופכים על הפשטידה,
ואופים כ 45 דקות, עד להשחמה נאה וליצירת "קרום" שחום.
לחתיכות נאות, יש להשאיר את הפשטידה בתנור עד להצטננות, יהיה קל יותר לפרוס אותה.