חברה סיפרה לי שבעל מאפיה אמר לה שכדי שהחלות יצאו ממש אוריריות

אסטרונאוטית

משתמש פעיל
נכתב ע"י ELFISH;n4900364:
זה מונע "התפשטות" של החלה? כי כשאני אופה בתבנית רגילה החלה מתפשטת לרוחב במקום לגובה וזה לא יפה

את יכולה לאפות את זה בתוך תבנית ברזל מאורכת משהו כמו בגודל אינגליש קייק רחב, כך זה נשמר הצורה של החלה
 

ירושלמית0

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י חיה יוכבד;n4901322:
כמה שמרים את שמה לקילו ? ניהנתי מהשיטה שלך !!!!! סוג דבר שלא גומרים להתקדם בו (אפיית חלות )

תודה
אני שמה 2 כפות שטוחות שמרים יבשים על 1 ק"ג קמח
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י blueberry;n4901076:
אשמח לדעת למה אצלי אחרי התפחה של שעה, החלות מאבדות מצורתן.
אני שמה 3/4 קובית שמרים לק"ג קמח.
חדוי, את מתפיחה במקרר או בתנור?

מיד לאחר הקליעה,
מושחת בביצה+מעט מים לדילול
זורה פרג/שומשום
ומיד מכניסה למקרר-כאמור לא מכוסה.
 

פונפונית אדומה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
החלות של אמא שלי- אין לזה מתחרים.
בעיקר באווריריות...
והטיפ- אכן. להתפיח אחרי הקליעה.
אבל לא לגמרי-
להתפיח כחצי שעה בקערה.
עוד חצי שעה- אחרי חלוקה ל'כדורים' במספר הנדרש.
ועוד חצי שעה- אחרי הקליעה.
יוצא- דליקטס דליקטס.
ואגב- היא אופה את זה בתבניות אמריקאיות הגבוהות- שזה גם מוסיף לזה מאוד. כי בתבנית רגילה- זה מתפרס על התבנית ומאבד מהאווריריות...

בתאבון!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י blueberry;n4901076:
אשמח לדעת למה אצלי אחרי התפחה של שעה, החלות מאבדות מצורתן.
אני שמה 3/4 קובית שמרים לק"ג קמח.
חדוי, את מתפיחה במקרר או בתנור?
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
וואו, חדוי
הן נראות מדהים
אני חייבת לנסות
אפשר לקבל את כל המתכון?
 

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
חדוי, נראה מעולה.
אשמח להסבר מדויק יותר:
עד כה הבנתי שאת לשה, קולעת מידית, ביצה ושומשום ולמקרר.
ומה הלאה?
זה תופח בקור?
הבצק לא מתייבש אם הוא לא מכוסה?

המון תודות.
 

מימי99

משתמש רשום
השבוע אפיתי את החלות עפ''י המתכון של העני בקר (ממש דייקתי שעות מידות חום וכו')
כמות השמרים גדולה יחסית והחלות יצאו לשם ולתפארת-לא זכור לי מחמאות כאלו!

ועוד מקמח מלא
העני תודה!
מומלץ!
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י blueberry;n4901812:
וואו, חדוי
הן נראות מדהים
אני חייבת לנסות
אפשר לקבל את כל המתכון?

נכתב ע"י שושן צחור;n4901818:
חדוי, נראה מעולה.
אשמח להסבר מדויק יותר:
עד כה הבנתי שאת לשה, קולעת מידית, ביצה ושומשום ולמקרר.
ומה הלאה?
זה תופח בקור?
הבצק לא מתייבש אם הוא לא מכוסה?

המון תודות.

בשמחה!

חלות לכ' ש"ק

[האשה היא הכהנת הגדולה בביתה!
והפרשת חלה היא כנגד אחד מהתפקידים של הכהן הגדול]

החמרים:

5 כפיות מלח
2+1/2 ק"ג קמח
2 כוסות סוכר
5 כפות שמרים יבשים

*כוס=200 מ"ל

*אני לשה את הבצק בידיים ולא במיקסר,

יוצא יותר טעים!
[כנראה לפום צערא אגרא....]

1. הכניסי לקערה את כל המוצרים לפי הסדר,
ערבבי בכף מלמעלה את השמרים עם הסוכר והקמח,
הקפידי שלא יגע במלח.
2. צקי 7 כוסות מים פושרים
ו-4 כפות חומץ
לושי עד שלא יהי' עקבות של קמח בקערה.
3. הוסיפי 1+1/3 כוסות שמן
המשיכי ללוש עד שלא יהי' עקבות שומניות בקערה.
4.כסי ב-2 שקיות נילון להתפחה,
הורידי מעט ע"י תפיפות והתפיחי שוב
חזרי שוב על פעולה זו
5. הפרישי חלה.
6.חלקי את הבצק ל-4
וכל חלק ל-2
קבלת 8 חלקים,
כדררי אותם,
6.7 חלקים אני מייעדת ל-6 חלות,
8. את 2 החלקים שנותרו אני מחלקת כל חלק ל-3
ואז כל חלק ל-2
קיבלתי מחלק אחד -6 חלקים
כפול 2=12 חלקים.
אותם אני קולעת ללחמניות.-[יש עניין שיהי' על השולחן י"ב חלות כנגד לחם הפנים]
9.בכוס אני טורפת ביצה +מעט מים לדילול ומושחת מיד את כל החלות והלחמניות לפני שהן מספיקות לתפוח!
זורה פרג/שומשום ומיד מאחסנת במקרר ללא כל כיסוי.
10.כל זה אני מכינה ביום חמישי בערב
וביום שישי בבוקר אני מוציאה מהמקרר,
משהה כ-10 דק' בטמפרטורת החדר-לא הכרחי!
ומכניסה לתנור מחומם מראש ל-220 מעלות לצבע שחום ויפה.
11.מנמיכה את הטמפרטורה ל-190 מעלות ואופה את הלחמניות לצבע יותר בהיר,
בודקת את החלק התחתון אם הוא צבע יפה ואז מוציאה.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ועוד טיפ קטן למי שמעוניינת:
לאחר הקליעה אני מקפלת את קצוות החלה הסגורים מתחת לחלה,
החלה טיפה מתקצרת,
אבל מקבלת גובה
ושיק יפה יותר
בהצלחה!
מקווה שהועלתי..
 

blueberry

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
תודה רבה!!
אני מעריכה את ההשקעה בהקלדה ובפירוט
מקווה בעז"ה לנסות השבוע. נעדכן אותך..
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
זה בעיה שאי אפשר להרים את החלה דרך המסך ולשקול את האווריריות...

באותה מידה אני יודעת מקונדיטור גדול שבדיוק להיפך.
שכל הורדה של הבצק (לא סתם כמובן) גורמת לפיזור נכון יותר של בועות האוויר בבצק וממילא לתפיחה טובה ומראה מהוקצע.

בשיטה שלנו:
מעבדים את הבצק עיבוד ממושך.
מתפיחים כשעה - מורידים.
שעה נוספת - קולעים.
בתהליך הקליעה משטחים היטב את הבצק - מוציאים את האוויר.
וממתינים להכפלת הנפח.

אח"כ מכניסים את החלות לתנור מחומם נמוך ולאחר כ-10 דקות עולים לחום גבוה.
ב"ה החלות מעולות!!

שמרים יבשים:
בקיץ 2 כפות - כ50 גר' , ל- 2 ק"ג.
ובחורף 3 כפות - כ75 גר' ל-2 ק"ג.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
צודקת!
אם כי לגבי הכמות של השמרים,
אכן הייתי מכינה בכמויות שציינת,
אבל הרגשתי במשך השנים שהריכוז שלהם משום מה פחת,
והיות בחברה לא הכחישו
אז התחלתי להוסיף עוד קצת.

לעומת זאת בשמרים טריים
הכמויות שציינת אכן נכונות!

ואגב,
מי שזמנה בידה
ישנה עדיפות להתססה מוקדמת של השמרים היבשים+כפית סוכר+מים פושרים.
ועוד טיפ,
המרת חלק מהסוכר לדבש,
גם מוסיפה מאד לאווריריות של החלות.
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
טוב,
זה כבר קשור לארגון,

ביום חמישי צהריים אני מבשלת את הדגים-קרפיון-כך שלקראת ערב אפשר להכניס לקירור
[אוהבים אצלי רוטב קרוש].

בערב אני מעמידה את יתר הדברים,
ומכיון שהם רותחים אין ממילא אפשרות להכניס אותם למקרר,
כך שבלילה יש לי מדף וחצי ל-3 תבניות של החלות.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  7  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה