• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

ו...שוב פעם, מיחזור משכנתא!

יעקב רווח

ייעוץ משכנתאות
מנוי פרימיום
כן זה לבד רק השאלה האם דרך יועץ יוכל להיות יותר טוב בהרבה או הבדל קטן שלא שווה יועץ בשביל זה תודה
לא חושב ששווה לשלם ליועץ במקרה שלך
עצה חינם ממני😊 תנסה לקצר תקופה אפילו בשנה שנתיים חיסכון גדול בעלות זניחה של כמה שקלים עוד חודש

אורי אורי

משתמש רשום
לא חושב ששווה לשלם ליועץ במקרה שלך
עצה חינם ממני😊 תנסה לקצר תקופה אפילו בשנה שנתיים חיסכון גדול בעלות זניחה של כמה שקלים עוד חודש
עלתה אפשרות כזאת שלקצר בשנתיים וחצי (אגב במסלול כזה הוא כל שנתיים וחצי אין אפשרות לקצר בשנה או שנתיים) אבל זה היה בתוספת של 250 ש"ח לחודש שאני לוקח למשך 15 שנה זה קצת הרבה מידי 3450 כהיום ובזמן שזה משתנה כל שנתיים וחצי ואינני יודע כמה זה יהיה אז הריבית אבל בכל אופן תודה רבה על כל הלווי והביטחון שנתת לי זה נתן לי את הכוח להתעקש עם בנק לא היה קל תודה

יעקב רווח

ייעוץ משכנתאות
מנוי פרימיום
עלתה אפשרות כזאת שלקצר בשנתיים וחצי (אגב במסלול כזה הוא כל שנתיים וחצי אין אפשרות לקצר בשנה או שנתיים) אבל זה היה בתוספת של 250 ש"ח לחודש שאני לוקח למשך 15 שנה זה קצת הרבה מידי 3450 כהיום ובזמן שזה משתנה כל שנתיים וחצי ואינני יודע כמה זה יהיה אז הריבית אבל בכל אופן תודה רבה על כל הלווי והביטחון שנתת לי זה נתן לי את הכוח להתעקש עם בנק לא היה קל תודה
שמחתי לעזור :)

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

רבות דובר במרחבי הפורום על אודות השקעה ממונפת, ובפרט בסביבת ריבית גבוהה.
השאלה שלפנינו דומה אך שונה.
לעזריאל יש משכנתא בת כ- 9 שנים, סכום ההחזר החודשי הינו כ-5500 ש"ח, לתקופה של בין 16-29 שנים נוספות. עד עכשיו הוא לא מיחזר אותה משום שחלקה היא בריבית מעולה שאינה בנמצאת בימים אלו.
אולם כעת משנחשף לשוק ההון, עלתה בליבו השאלה האם נכון יהיה למחזר את המשכנתא לטווח המקסימלי של 30 שנה אפילו בריבית יקרה, ובכך להפחית בהחזר החודשי עבור המשכנתא המקורית, ולהוסיף עליה ככל שיתאפשר במסגרת ההחזר החודשי היום, כאשר הסכום הנוסף יושקע במדד המוביל, וכשיגיע לסכום סילוק המשכנתא יפרע את כולה, ובא לציון גואל.
להלן דוגמא לתהליך:
סכום יתרת המשכנתא כיום: 746,000 ש"ח, בהחזר חודשי של 5,500 ש"ח.
סכום המשכנתא החדשה: 1,000,000 ש"ח, החזר חודשי כ- 5,000 ש"ח.
יתרת זכות לאחר מיחזור המשכנתא: כ-240,000 ש"ח.
בחישוב תשואה סבירה, הסכום שיתקבל מההשקעה לאחר כ-15 שנה הוא 800,000 ש"ח, סכום שיספיק בריווח לכיסוי יתרת המשכנתא, ובנוסף קצת לשאר פיצוחים.
חשוב לציין שאמנם במיחזור המשכנתא ייאלץ להחליף ריבית מעולה בריבית גבוהה הרבה יותר, אבל בסוף התהליך ישלם הרבה פחות כסף בהרבה פחות זמן, משום שהכסף הנוסף עובד כל הזמן לטובתו.
החידוש ברעיון זה הוא שכאן מדובר על כסף שכבר משולם, כלומר עזריאל בכל מקרה משלם כל חודש את הסכום המדובר.
בנוסף הכסף מיועד למטרת סילוק המשכנתא בלבד, ולכן אין לחץ כ"כ מתי יגיע סך ההשקעה לכדי פדיון המשכנתא, אם זה יהיה לאחר 12 שנה או 17 שנה, העיקרון ברור.
אם כן יש בדבר בשורה גדולה להרבה מהזוגות העומדים בפני נטילת משכנתא, ומפחדים מהתחייבות גדולה ל-30 שנה, בצורה כזו ניתן למחזר לאחר כ- 7 שנים [צריך לעשות חישוב מדויק לדעת מהו הזמן המומלץ ביותר], ומשך שני ההחזר מתקצר להרבה פחות.
@מקצועי בלבד @השקעות R הון @ה. שלמה @דניאל נבון @כסף-חכם ושאר חכמי הפורום, האם פספסתי משהו?
  • תודה
Reactions: דאבל ו-תשב"ר2 //
27 תגובות
שלום לכולם. יש לי שאלה ואשמח לשמוע את חוות דעתכם.
הצטברו לי קרוב למאה אל''ש בבנק, ואני מתלבט מה לעשות איתם.
קצת רקע:
יש לי משכנתא של סביבות ה - 800000 ש''ח, ובשנתיים האחרונות בעקבות גל העלאות הריבית ההחזר החודשי התייקר בכאלף ש''ח מההחזר שהייתי משלם לפני כן ושאותו תכננתי לשלם כשלקחתי את המשכנתא.
פירוט כללי על רכיבי המשכנתא נכון לעכשיו:
290000 ש''ח קל''צ: 2.98 אחוז
332000 ש''ח פריים: 5.45 אחוז
119000 ש''ח משתנה כל 5 שנים צמודה למדד: 1.8 אחוז
הלוואה 42000 ש''ח: פריים + 2, ס''ה 8 אחוז. [לא ברור לי כל כך סוג ההלוואה, כי מצד אחד רשום שזה פריים + 2, מצד שני רשום שם מעל ההלוואה שזה ערוך לפי מדד ואת שער הדולר. אז לא הבנתי האם זה צמוד למט''ח או למדד או שזה פריים + 2].
[אגב, אשמח לשמוע חוו''ד על נתוני המשכנתא, האם הם טובים או שכדאי למחזר, ללא קשר לשאלתי העיקרית לגבי הפירעון].
יודגש, ב''ה יש לי אפשרות לשלם את המשכנתא, כן יעזור השי''ת הלאה. אני רק מציג את המצב של התייקרות ההחזר החודשי, וההתלבטות שנוצרה בעקבות זה.
מלבד הדירה שב''ה יש לי אין לי בכלל חסכונות לטווח ארוך לחתונות ילדים וכדומה, מלבד החסכונות לכל ילד מהמדינה.
ועכשיו אני מתלבט מה לעשות במאה אל''ש שהצלחתי ב''ה לחסוך בעו''ש. האם לפרוע עם זה חלק מהמשכנתא, כמובן שהכיוון הוא לפרוע את הרכיב הכי יקר במשכנתא שהוא ככל הנראה הפריים שמאוד התייקר לאחרונה. או לחילופין להמשיך לשלם את המשכנתא ובכסף הזה לפתוח קרן השתלמות או קופת גמל ולנעול את הכסף לשנים הקרובות שיעבוד קצת בשבילי.
יש לי עוסק פטור ולכן אני זכאי לפתוח קרן השתלמות, מה שלצערי לא עשיתי עד כה. כמובן שאני לא יכול להשקיע את כל המאה אל''ש מיידית בקרן כי יש תקרה של סביבות ה20000 בשנה, אבל כבר עכשיו אוכל להשקיע 40000 ש''ח עבור השנים 2024 ו2025, ואת שאר הכסף אוכל להשקיע בקופת גמל כזאת או אחרת.
ואם כבר מדברים אז איפה הכי מומלץ לפתוח קרן השתלמות או קופת גמל, באיזו חברה ובאיזה מסלולים. כמובן כיוונים כלליים של חוכמת ההמונים, לא ייעוץ רישמי ומקצועי. מה בתכלס מניב את התשואות הגדולות של ה8 אחוז בשנה שכל כך מדובר לאחרונה? וכמובן מה לגבי ההכשרים, באיזה חברות יש כשרות טובה?
ועוד שאלה, כמה אחוז מס משלמים על הרווח בקופת גמל, במקום אחד ראיתי כתוב 25 אחוז ובמקום אחר ראיתי כתוב 35 אחוז.
אשמח לקבל עצות וטיפים, במיוחד מבעלי ידע ונסיון.
תודה רבה.
הייתה זו אחת התעלומות הגדולות בשכונה.

זה התחיל ב"שבת יארצייט" של הרה"ק ר' ישעיה'לה מקרעסטיר זיע"א. באי בית הכנסת השכונתי, לא האמינו למראה עיניהם. על השולחנות הערוכים לסעודה שלישית, הוערמה סעודה מלכותית כיד המלך.

את הלחמניות העבשות, החליפו הפעם חלות ויז'ניץ חינניות. במקום שיירי סלטים שנאספו מן השולחן בביתו של הגבאי, נחה לה ערכת סלטים אישית ויוקרתית ליד כל מקום ומקום. מלאי ענק של דגים מעושנים סודרו ביד אומן על מגשים מפוארים, בקבוקי קוקה קולה חצי קפואים פוזרו בשפע על השולחנות וקעריות פיצוחים שכנו להם בסדר מופתי מתכוננות לגריסה הרעשנית שתיכף תתחיל.

כאשר סיפר הגבאי מיהו העומד מאחורי הסעודה, הוחלפה הפליאה בתדהמה. התברר, שלא אחר מאשר ר' נוחעם מימן את כל ההוצאות הכבירות.

"אבל מאיפה הכסף?" – נשאל ר' נוחעם על ידי כמה חסרי טקט. הוא מצידו מילא את פיו מים, מתעקש לא להוציא לחברים את העיניים.

הנושא כמעט ונשכח, עד שיום אחד הופיע ר' זיידל הקשיש לבית הכנסת, עם קלנועית חשמלית יוקרתית.

את ר' זיידל הכירו כל תושבי השכונה. יהודי מבוגר ונכה, שתלאות חייו עשו אותו חולני במיוחד. בשכונה הייתה תורנות קבועה בין מתנדבים, שהובילו אותו על גבי כיסא הגלגלים למחוז חפצו.

אך הפעם, לא נזקק ר' זיידל למתנדב. את הקלנועית שעטופה הייתה עדיין בניילון מרשרש, הוא הוביל לבדו, שמח וצוהל.

"תתחדש ר' זיידל!" – איחלו לו בטוב לב כל המי ומי. "הכל בזכות ר' נוחעם הנדיב" – סיפר ר' זיידל בהתרגשות – "הוא הבטיח לי שהוא יממן את זה".

ושוב חזרה לה הסצנה על עצמה. החברים מנסים להבין מהיכן העושר הפתאומי, אך ללא הועיל. ר' נוחעם לא מוכן לנדב מידע.

אלא שכל התחמקויותיו של ר' נוחעם, לא הועילו לו ביום פקודה...

היה זה כאשר זלמן, יהודי עני ותשוש נפש, הגיע לבית הכנסת, כאשר פיו מלא שיר ושבחה על ר' נוחעם. "הוא שמע שאני שואל שהתקלקלה לי מכונת הכביסה והוא הבטיח לי שהוא ימכור בשבילי מכונה אחרת" – סיפר לכולם בשפתו העילגת.

"הפעם, הוא לא יתחמק!" – סיכמו ביניהם כמה מה'חברה', מתכננים לאלץ אותו לגלות את הסוד.

בין שאיפת סיגריה אחת לרעותה, הם ניגשו אל ר' נוחעם, חוסמים לו את הגישה. "אם אתה לא מספר לנו מאיפה הכסף" – הם איימו בקריצה – "אתה לא חוזר היום הביתה!". לר' נוחעם לא נותרה ברירה...

"תראו" – הוא התגמגם – "אני התעשרתי."

"אתה באמת התעשרת???" – כמו בתיאום, שאלו כולם יחד.

"לא ממש התעשרתי" - סייג ר' נוחעם – "אני הולך להתעשר. האמת היא, שלא ממש להתעשר, אבל אני בהחלט הולך להרוויח הרבה מאוד כסף".

ר' נוחעם התחיל לפרט. הוא סיפר על ההצעה המדהימה, שקיבל מחברת השקעות.

ההצעה באמת הייתה קוסמת. הוא יקנה דירה במחיר של 2,000,000 ₪, ימכור אותה כאשר תהיה מוכנה, או אז יעמוד כבר שוויה על 2,500,000 ₪. וכך תוך שלוש שנים קיבלנו רווח של חצי מיליון ₪.

"ואיך בדיוק תשיג את הכסף לתשלום?" – התעקש אי מי.

"רגע, תן לי לגמור להסביר" – היסה אותו ר' נוחעם – "זה עסקה של 10/90. דהיינו, שכרגע אני משלם רק 200,000 ₪, שאותם אני מקבל בהלוואה מחברת האשראי, ואת השאר אני צריך להשלים רק לאחר קבלת המפתחות."

"ואיך תשיג אז את הכסף?" – ההוא לא התכוון להרפות.

"מה זאת אומרת?!" – הזדעק ר' נוחעם – "אמרתי כבר שאז אני מוכר וגורף את הרווח!".​
* * *​

העסקה יצאה לפועל!

בהתרגשות אין קץ, הגיע ר' נוחעם לטקס חתימת החוזה. לאחר הטקס הושיט ר' נוחעם את הצ'ק למזכירה של עורך הדין, עליה משורבט הסכום – 10,000 ₪.

ר' נוחעם מיהר לטפל בנושא ההלוואה. לאחר התמקחות מול חברות האשראי, גייס ר' נוחעם הלוואה על סכום של 460,000 ₪, כאשר הריבית שהצליח להשיג, הייתה רק 10%.

200,000 ₪ הלכו לקבלן, ו – 100,000 ₪ לחברת ההשקעות, דמי תיווך וטיפול.

כעבור מספר ימים אף שילם את מס הרכישה, 160,000 ₪ טבין ותקילין.

מספר חודשים עברו, החברים בבית הכנסת הזכירו לר' נוחעם, שהגיע הזמן להגיש בקשה ל"מענק עבודה". ר' נוחעם כבר רגיל היה לתהליך. כל שנה הם עושים זאת, הוא ואשתו, מקבלים כ- 15,000 ₪ עבור כל אחד מהם.

הפעם אבל, משהו השתבש. החלונית שקפצה, בישרה לו שהוא אינו זכאי, זאת משום שיש לו יותר מדירה אחת.

"נו שוין!" – מלמל לעצמו ר' נוחעם – "מה זה 30,000 ₪ מול רווח של חצי מיליון..."​
* * *​

השנים חלפו ביעף.

לאחר כשלוש שנים, הגיע סוף סוף הרגע הנכסף, המפתח נמסר. יחד עימו הוא קיבל גם תזכורת, על כך שתוך שלושה חודשים, עליו להשלים את יתרת הסכום.

אלא שר' נוחעם, הוא לא החברה'מן היחיד, וכל הפרויקט היה מלא בדירות למכירה. חברת ההשקעות לא שכנעה רק אותו, מאות מ'אנשי שלומנו' ביצעו את אותה עסקה חלומית...

לקוח, כמובן, לא נמצא...

כאשר כמעט ותמו שלושת חדשי החסד, הבין ר' נוחעם שעליו לקום ולעשות מעשה. הוא קבע פגישה עם יועץ משכנתאות ממולח, שתמורת שכר טרחה של 15,000 ₪, הוציא לו משכנתא על סכום של 1,500,000 ₪, בתשלומים חודשיים של 7,500 ₪.

בנוסף ערך סבב גמ"חים, במהלכו השיג סכום של 300,000 ₪, בכך הגיע למלוא הסכום שעליו לשלם לקבלן.
* * *

את השנה הנוראית שעברה על ר' נוחעם, קשה לתאר. תשלומי המשכנתא-הגמ"חים-חברת האשראי, היו הרבה מעבר ליכולתיו.

אך בסופו של דבר, הכל היה שווה! סוף סוף, נמצא הלקוח המיוחל! אמנם הוא שילם רק 2,300,000 ₪, אבל רווח של 300,000 ₪ גם הוא משהו...

כמובן שלמתווך צריך לשלם את שני האחוזים שלו, אך בשביל רווח כזה, שווה לשלם 46,000 ₪. כך גם לגבי ה – 10,000 ₪ לעורך דין.

ר' נוחעם מיהר לפרוע את חובותיו.

לחברת האשראי נשארה לו יתרת חוב של כ – 395,000 ₪. מתברר שמכל ה – 237,272 ₪ שהוא שילם במהלך השנים, רק כ – 65,000 ₪ הלכו לקרן, זאת בעוד שכ – 172,000 ₪ הלכו לריביות!

לבנק נשארה לו יתרה של 1,476,000 ₪. כך שמכל ה – 91,200 ₪ שהוא שילם במהלך השנה, 24,000 ₪ הלכו לקרן ו -67,000 ₪ הלכו לריביות.

לגמ"חים כמובן לא משלמים ריביות, כך שלפחות להם, שילם רק את הסכום שמעבר למה ששילם כבר.​
* * *​

כאשר ערך ר' נוחעם חישוב סופי, חשכו עיניו.

העסקה אמנם הכניסה לו 300,000 ₪, אך הוצאות העסקה היו לא פחות מ – 700,000 ₪. זאת כמובן, מבלי לחשב את הוצאות הסעודה, הקלנועית ומכונת הכביסה....

לקינוח, חיכתה לר' נוחעם מעטפה בתיבת הדואר. במכתב הופיעה דרישה לתשלום של מס שבח, בסכום של 75,000 ₪. "אל דאגה" – הרגיעו אותו ידידיו - "אפשר להביא חשבוניות ולהוריד את זה בחצי"...​
* * *​
יתכן שהמקרה שתואר, מוגזם ואינו משקף נכונה את כל השקעות הנדל"ן, אך המסר ברור...

"לא נכנסים למקום שלא יודעים כיצד לצאת ממנו" – אומר הפתגם.

אם בכל הנושאים מדובר באמרה נאה, הרי שבעסקאות נדל"ן מדובר בכלל מציל חיים!

לפני שנכנסים לעסקה, מתעלמים מהסנוור שמטעה אותנו ובודקים היטיב היטיב את כל נקודות היציאה! והכי חשוב, חובה שתהיה תוכנית חילופית למקרה שהתוכנית הראשונה תיכשל. כי בדרך כלל היא תיכשל...

ואם בכל זאת התאכזבתם מהכותרת, דעו לכם שעצה זו היא המתנה השווה ביותר שיכולתם לקבל אי פעם!!!​
_60e82c7a-9360-412c-9c24-d94d5e7bd63f.jpegהייתה זו אחת התעלומות הגדולות בשכונה.

זה התחיל ב"שבת יארצייט" של הרה"ק ר' ישעיה'לה מקרעסטיר זיע"א. באי בית הכנסת השכונתי, לא האמינו למראה עיניהם. על השולחנות הערוכים לסעודה שלישית, הוערמה סעודה מלכותית כיד המלך.

את הלחמניות העבשות, החליפו הפעם חלות ויז'ניץ חינניות. במקום שיירי סלטים שנאספו מן השולחן בביתו של הגבאי, נחה לה ערכת סלטים אישית ויוקרתית ליד כל מקום ומקום. מלאי ענק של דגים מעושנים סודרו ביד אומן על מגשים מפוארים, בקבוקי קוקה קולה חצי קפואים פוזרו בשפע על השולחנות וקעריות פיצוחים שכנו להם בסדר מופתי מתכוננות לגריסה הרעשנית שתיכף תתחיל.

כאשר סיפר הגבאי מיהו העומד מאחורי הסעודה, הוחלפה הפליאה בתדהמה. התברר, שלא אחר מאשר ר' נוחעם מימן את כל ההוצאות הכבירות.

"אבל מאיפה הכסף?" – נשאל ר' נוחעם על ידי כמה חסרי טקט. הוא מצידו מילא את פיו מים, מתעקש לא להוציא לחברים את העיניים.

הנושא כמעט ונשכח, עד שיום אחד הופיע ר' זיידל הקשיש לבית הכנסת, עם קלנועית חשמלית יוקרתית.

את ר' זיידל הכירו כל תושבי השכונה. יהודי מבוגר ונכה, שתלאות חייו עשו אותו חולני במיוחד. בשכונה הייתה תורנות קבועה בין מתנדבים, שהובילו אותו על גבי כיסא הגלגלים למחוז חפצו.

אך הפעם, לא נזקק ר' זיידל למתנדב. את הקלנועית שעטופה הייתה עדיין בניילון מרשרש, הוא הוביל לבדו, שמח וצוהל.

"תתחדש ר' זיידל!" – איחלו לו בטוב לב כל המי ומי. "הכל בזכות ר' נוחעם הנדיב" – סיפר ר' זיידל בהתרגשות – "הוא הבטיח לי שהוא יממן את זה".

ושוב חזרה לה הסצנה על עצמה. החברים מנסים להבין מהיכן העושר הפתאומי, אך ללא הועיל. ר' נוחעם לא מוכן לנדב מידע.

אלא שכל התחמקויותיו של ר' נוחעם, לא הועילו לו ביום פקודה...

היה זה כאשר זלמן, יהודי עני ותשוש נפש, הגיע לבית הכנסת, כאשר פיו מלא שיר ושבחה על ר' נוחעם. "הוא שמע שאני שואל שהתקלקלה לי מכונת הכביסה והוא הבטיח לי שהוא ימכור בשבילי מכונה אחרת" – סיפר לכולם בשפתו העילגת.

"הפעם, הוא לא יתחמק!" – סיכמו ביניהם כמה מה'חברה', מתכננים לאלץ אותו לגלות את הסוד.

בין שאיפת סיגריה אחת לרעותה, הם ניגשו אל ר' נוחעם, חוסמים לו את הגישה. "אם אתה לא מספר לנו מאיפה הכסף" – הם איימו בקריצה – "אתה לא חוזר היום הביתה!". לר' נוחעם לא נותרה ברירה...

"תראו" – הוא התגמגם – "אני התעשרתי."

"אתה באמת התעשרת???" – כמו בתיאום, שאלו כולם יחד.

"לא ממש התעשרתי" - סייג ר' נוחעם – "אני הולך להתעשר. האמת היא, שלא ממש להתעשר, אבל אני בהחלט הולך להרוויח הרבה מאוד כסף".

ר' נוחעם התחיל לפרט. הוא סיפר על ההצעה המדהימה, שקיבל מחברת השקעות.

ההצעה באמת הייתה קוסמת. הוא יקנה דירה במחיר של 2,000,000 ₪, ימכור אותה כאשר תהיה מוכנה, או אז יעמוד כבר שוויה על 2,500,000 ₪. וכך תוך שלוש שנים קיבלנו רווח של חצי מיליון ₪.

"ואיך בדיוק תשיג את הכסף לתשלום?" – התעקש אי מי.

"רגע, תן לי לגמור להסביר" – היסה אותו ר' נוחעם – "זה עסקה של 10/90. דהיינו, שכרגע אני משלם רק 200,000 ₪, שאותם אני מקבל בהלוואה מחברת האשראי, ואת השאר אני צריך להשלים רק לאחר קבלת המפתחות."

"ואיך תשיג אז את הכסף?" – ההוא לא התכוון להרפות.

"מה זאת אומרת?!" – הזדעק ר' נוחעם – "אמרתי כבר שאז אני מוכר וגורף את הרווח!".​
* * *​

העסקה יצאה לפועל!

בהתרגשות אין קץ, הגיע ר' נוחעם לטקס חתימת החוזה. לאחר הטקס הושיט ר' נוחעם את הצ'ק למזכירה של עורך הדין, עליה משורבט הסכום – 10,000 ₪.

ר' נוחעם מיהר לטפל בנושא ההלוואה. לאחר התמקחות מול חברות האשראי, גייס ר' נוחעם הלוואה על סכום של 460,000 ₪, כאשר הריבית שהצליח להשיג, הייתה רק 10%.

200,000 ₪ הלכו לקבלן, ו – 100,000 ₪ לחברת ההשקעות, דמי תיווך וטיפול.

כעבור מספר ימים אף שילם את מס הרכישה, 160,000 ₪ טבין ותקילין.

מספר חודשים עברו, החברים בבית הכנסת הזכירו לר' נוחעם, שהגיע הזמן להגיש בקשה ל"מענק עבודה". ר' נוחעם כבר רגיל היה לתהליך. כל שנה הם עושים זאת, הוא ואשתו, מקבלים כ- 15,000 ₪ עבור כל אחד מהם.

הפעם אבל, משהו השתבש. החלונית שקפצה, בישרה לו שהוא אינו זכאי, זאת משום שיש לו יותר מדירה אחת.

"נו שוין!" – מלמל לעצמו ר' נוחעם – "מה זה 30,000 ₪ מול רווח של חצי מיליון..."​
* * *​

השנים חלפו ביעף.

לאחר כשלוש שנים, הגיע סוף סוף הרגע הנכסף, המפתח נמסר. יחד עימו הוא קיבל גם תזכורת, על כך שתוך שלושה חודשים, עליו להשלים את יתרת הסכום.

אלא שר' נוחעם, הוא לא החברה'מן היחיד, וכל הפרויקט היה מלא בדירות למכירה. חברת ההשקעות לא שכנעה רק אותו, מאות מ'אנשי שלומנו' ביצעו את אותה עסקה חלומית...

לקוח, כמובן, לא נמצא...

כאשר כמעט ותמו שלושת חדשי החסד, הבין ר' נוחעם שעליו לקום ולעשות מעשה. הוא קבע פגישה עם יועץ משכנתאות ממולח, שתמורת שכר טרחה של 15,000 ₪, הוציא לו משכנתא על סכום של 1,500,000 ₪, בתשלומים חודשיים של 7,500 ₪.

בנוסף ערך סבב גמ"חים, במהלכו השיג סכום של 300,000 ₪, בכך הגיע למלוא הסכום שעליו לשלם לקבלן.​
* * *​

את השנה הנוראית שעברה על ר' נוחעם, קשה לתאר. תשלומי המשכנתא-הגמ"חים-חברת האשראי, היו הרבה מעבר ליכולתיו.

אך בסופו של דבר, הכל היה שווה! סוף סוף, נמצא הלקוח המיוחל! אמנם הוא שילם רק 2,300,000 ₪, אבל רווח של 300,000 ₪ גם הוא משהו...

כמובן שלמתווך צריך לשלם את שני האחוזים שלו, אך בשביל רווח כזה, שווה לשלם 46,000 ₪. כך גם לגבי ה – 10,000 ₪ לעורך דין.

ר' נוחעם מיהר לפרוע את חובותיו.

לחברת האשראי נשארה לו יתרת חוב של כ – 395,000 ₪. מתברר שמכל ה – 237,272 ₪ שהוא שילם במהלך השנים, רק כ – 65,000 ₪ הלכו לקרן, זאת בעוד שכ – 172,000 ₪ הלכו לריביות!

לבנק נשארה לו יתרה של 1,476,000 ₪. כך שמכל ה – 91,200 ₪ שהוא שילם במהלך השנה, 24,000 ₪ הלכו לקרן ו -67,000 ₪ הלכו לריביות.

לגמ"חים כמובן לא משלמים ריביות, כך שלפחות להם, שילם רק את הסכום שמעבר למה ששילם כבר.​
* * *​

כאשר ערך ר' נוחעם חישוב סופי, חשכו עיניו.

העסקה אמנם הכניסה לו 300,000 ₪, אך הוצאות העסקה היו לא פחות מ – 700,000 ₪. זאת כמובן, מבלי לחשב את הוצאות הסעודה, הקלנועית ומכונת הכביסה....

לקינוח, חיכתה לר' נוחעם מעטפה בתיבת הדואר. במכתב הופיעה דרישה לתשלום של מס שבח, בסכום של 75,000 ₪. "אל דאגה" – הרגיעו אותו ידידיו - "אפשר להביא חשבוניות ולהוריד את זה בחצי"...​
* * *​
יתכן שהמקרה שתואר, מוגזם ואינו משקף נכונה את כל השקעות הנדל"ן, אך המסר ברור...

"לא נכנסים למקום שלא יודעים כיצד לצאת ממנו" – אומר הפתגם.

אם בכל הנושאים מדובר באמרה נאה, הרי שבעסקאות נדל"ן מדובר בכלל מציל חיים!

לפני שנכנסים לעסקה, מתעלמים מהסנוור שמטעה אותנו ובודקים היטיב היטיב את כל נקודות היציאה! והכי חשוב, חובה שתהיה תוכנית חילופית למקרה שהתוכנית הראשונה תיכשל. כי בדרך כלל היא תיכשל...

ואם בכל זאת התאכזבתם מהכותרת, דעו לכם שעצה זו היא המתנה השווה ביותר שיכולתם לקבל אי פעם!!!​

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה