אחלה רעיוןאני חושב שכדאי להדפיס את מה שכתבו בפרוג ,ופשוט להעביר לה את זה,
היום הבן שלי פיספס בגן.
בהתחשב בזה שהוא רק בן 3, ונגמל לפני שבועיים - זה הגיוני בהחלט.
בדיוק בשביל זה השארתי שם שקית עם בגדים להחלפה. כמו שמקובל.
אלא מה? שעת ה'משבר' היתה 12.55 ולא ממש התחשק לעוזרת להחליף לו כי הוא לא רק הרטיב, אלא ממש ליכלך.
אז מה עושים? מחכים להורים.
איך? יש הרבה צורות לתת לילד לחכות במצב כזה. אבל אף אחת לא מקורית כמו של העוזרת בגן.
רק שתבינו, מדובר בילד רגיש מאוד וביישן בטרוף, שבקושי מעיז לדבר עם הגננות והחברים, ואם מישהו מסתכל עליו - הוא נאלם דום.
אז מה באמת היא עשתה לילד שהיא מודעת לאופיו?
היא הפשילה את המכנסיים והתחתונים עד לברכיים והעמידה אותו ליד פתח החדר, קרוב לכניסה.
ככה הוא עמד שם. חשוף, מלוכלך, מושפל.
הורים הגיעו לקחת את הילדים וכל אחד עובר ומסתכל עליו, כל ילד שעבר הצביע עליו. ילדים גדולים שהגיעו לקחת את אחיהם - נעמדו חסרי טקט ונעצו בו עיניים. חיכו לראות מה יקרה לו.
כשאחי נכנס לגן הוא חיכה שהילד יקפוץ עליו בהתרגשות מהאטרקציה שהדוד הגיע, אבל הילד לא יושב בריכוז.
הוא שאל את העוזרת איפה הוא, היא מצביעה לפינה בכניסה ואומרת 'הנה הוא'.
אחי העיד שבחיים הוא לא ראה את הבן העליז והמאושר שלי כל כך אומלל, עומד חיוור, מבוייש, עם עיניים קרועות ולא מעיז לזוז, עם ידיים מכסות על הרגליים, שלא יראו לו...
כששמעתי על זה - התקשרתי לעוזרת מיד, כולי זועמת. היא כנראה תיארה לעצמה למה התקשרתי, ולכן סיננה אותי כל אחרי הצהריים.
מחר אני אמורה להביא אותו מהגן, אז אני מתכוונת לתפוס איתה שיחה.
השאלה מה אני אומרת לה בצורה שהיא תבין מה עשתה ולא תחזור על משהו משפיל או אפילו מתקרב לקצה ההשפלה, ובצורה שאשלוט בעצמי ולא אוריד לה את הראש. כי במחילה מהביטוי הזה, אני כל כך כועסת ופגועה ומרחמת על הילד - שזה מה שמגיע לה!
ועוד דבר הכי חשוב - מה אני אומרת לילד? איך אני מדברת איתו ומורידה את מפלס הבהלה מהתקרית? כי כמו שאני מכירה את המתוק שלי - דבר כזה יהפוך אצלו לטראומה שמשאירה סימנים משבשי חיים.
אימהות, מה הייתן עושות?
אגב, סליחה על השיתוף הזה, אבל אני כל כל עצבנית וזועמת שהמקלדת כמעט נשברה מההקלדה....
התכוונתי רוצה לדון לכף זכות את המטפלת של הבן של מי שכתבה את הדיום הזהוואו מדהים.
אבל זה בידיוק מה שקרה לי עם הקטנה
במעון
עוד לא בת 3
יום אחד אני מגיעה ולא רואה אותה בריכוז
המטפלת אומרת לי היא שם.....
אני הולכת לכיוון מנו היא מצביעה ורואה תינקות עוד לא בת 3.. עם בגדים רטובים מכנייסם מופשלים עומדת ובוכה בכאב אמא אמא...ואיך שהגעתי היא התנפלה עליי היא היתה סמוקה כולה... ולא נרגעה שעה אח"כ!!!
זו לא השפלה???
וודאי שכן.
וגם אם אמא מוכיחה את הילדים שלה הכול זה בחופ ובאהבה וגם אם היא כועסת ומתמוטטת עדיין ילד מרגיש שזה דאגה ולא גננת שזורקת את הילד לשירותים עם מכנסיים רוטובות. לך תתפטל בעצמך....
אני כול הזמן מנסה לדון לכף זכות בסיפור הזה של מי שכתבה את הדיון וגם שלי ולא מוצאת...
אז מה עשיתי אתן שואלות???
המטפלת בידיוק עזבה את המעון... אני רק מחכה לראות מה יהיה הלאה....
נשמות ילדים בגיל הזה הינם רכות מאוד מאוד. וכן לדעתי יכולות להיות פגיעות נפשיות וחוויתי אפילו אחת כזו על אחד מילדי אבל זה לא המקום להרחיב ולא הזמן. לכן עעצתי לפנות בצורה עדינה לגננת וזהו ולתת לה תחושה שזה היה מזעזע ולא רוצים שיחזור על עצמו.. לא להאשים אלא לשתף... זה הרבה יותר נותם פתח להבנה ולתיקון לדעתי
אין כזה דבר!הסוף הוא שאין סוף. לצערי...
בגמילה אין כל התקדמות עדיין...
היום נתתי לגננת טפסים למלא בשביל לקבל אישור לפסיכולוגית התפתחותית (בעקבות הוראה של רופאת התפתחות).
לגבי משלוח המנות - השתתפתי עם כולן במשלוח הכללי (20 ש''ח. הזוי.) וזהו.
חכו, עכשיו יש פרשיה חדשה.
הילד אתמול סיפר לי בתמימות שהגננת עושה כואב באוזן. מתיחקור של עוד ילדים ע''י האימהות התברר שכולם עברו את זה, ידעו לתאר בדיוק את התנועה (צביטה סיבובית, קדימה ואחורה) ולציין שזה כואב.
כבר אין לי כוח! אמא אחרת הולכת לשטוף אותה היום. אני לא מעיזה להגיד לה כלום כדי שלא תתנכל לילד.
זה אותה סייעת צעירונת או שהפעם זו הגננת בכבודה ובעצמה?חכו, עכשיו יש פרשיה חדשה.
הילד אתמול סיפר לי בתמימות שהגננת עושה כואב באוזן. מתיחקור של עוד ילדים ע''י האימהות התברר שכולם עברו את זה, ידעו לתאר בדיוק את התנועה (צביטה סיבובית, קדימה ואחורה) ולציין שזה כואב.
כבר אין לי כוח! אמא אחרת הולכת לשטוף אותה היום. אני לא מעיזה להגיד לה כלום כדי שלא תתנכל לילד.
אז יש שם כזאת סייעת וכזאת גננת ה' ישמור תברחי עם הילד משם לאן שרק אפשר!!!!!!!הסוף הוא שאין סוף. לצערי...
בגמילה אין כל התקדמות עדיין...
היום נתתי לגננת טפסים למלא בשביל לקבל אישור לפסיכולוגית התפתחותית (בעקבות הוראה של רופאת התפתחות).
לגבי משלוח המנות - השתתפתי עם כולן במשלוח הכללי (20 ש''ח. הזוי.) וזהו.
חכו, עכשיו יש פרשיה חדשה.
אני רק מדמיינת מה היה קורה אם מקרים כאלו היו קורים במגזר אחר....חכו, עכשיו יש פרשיה חדשה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכ
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה: