הפרוייקט הבא

חוי חרצית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
סלט נלסון

2 מלפפון חי פרוס לפרוסות דקות
2 מלפפון חמוץ פרוס לפרוסות דקות
2 ביצים קשות, לחצות לחצי ולפרוס לפרוסות
רצועות בצל סגול
תיבול:
מלח, מעט שמן זית, כף מיונז
לערבב לפני הגשה
אני מכינה את זה בשבת אז אין לי תמונה אבל אם חשוב נכין ונצלם בחול

את בטוחה שאין בזה בעיה של לש?
כי אני שאלתי השבוע רב בקשר לחציל בטחינה
הכנתי טחינה בערב שבת ורציתי לערבב את החציל המטוגן בטחינה בשבת. והרב אמר שזה בעייתי
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
את יכולה לזלף בלי לערבב. אותו אפקט.
תודה ל @גלוריה הניקית החשובה והיקרה שהעירה את תשומת ליבי שבמקרים מסויימים גם הזילוף עצמו של הנוזל על המאכל, נחשב כחלק ממלאכת לש האסורה בשבת.
על כל אחת להוועץ עם רבותיה.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
ניקית חשובה ויקרה העירה את תשומת ליבי שבמקרים מסויימים גם הזילוף עצמו של הנוזל על המאכל, נחשב כחלק ממלאכת לש האסורה בשבת.
על כל אחת להוועץ עם רבותיה.
אכן.
זו הסיבה שלא מכינים אצלנו סלט ביצים בשבת.
 

זה בדיוק

משתמש פעיל
לגבי השום שנמכר קלוף ,מוכרים אותו קלוף ומשאירים לו את הראש ולכן אין בזה בעיה של לינת לילה.
 

מלכי שפירא

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
שלום לכולן.
אני עוקבת כבר זמן מה אחרי האשכול השימושי הזה,
והבטחתי לעצמי גם להעלות משהו שירגע קצת העומס
@hbecker אני מקווה שהולך פה גם חלבי (כי רק לזה יש לי תמונה) אולי אעלה בהמשך בלי תמונות את כל החצילים וכו'

סלט חסה יווני + רוטב פטרוזיליה/שום
לסלט:
חסה
נבטים סיניים
עגבניות שרי
גבינה בולגרית (אני כותשת בכותש שום החלבי)
בטטה מקולפת מטוגנת במחבת
מעט כרוב סגול
-אפשר כמובן להוסיף מה שרוצים, זו רק ההעדפה שלי..

לרוטב פטרוזיליה: (אצלי בא לשימוש בעוד הרבה חוץ מהסלט הזה, רוטב ממש מוצלח)
3/4 כוס מיונז
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
2 שיני שום
כפית מלח
2 כפיות חרדל
חצי חבילה פטרוזיליה
---בבנלדר..

לשים בנדיבות מעל הסלט :) בתיאבון!
IMG_1934.JPG


זו הגרסה החלבית שבה אני שמה רוטב שום,
וזו הגרסה הפרווה שאני מכינה גם יחד עם נגיסי סלומון לארוחת צהרייםזה כבר באשכול של סלומונים אם קיים בכלל + רוטב פטרוזיליה:
צפה בקובץ המצורף IMG_1912.JPG
IMG_1912.JPG
 

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
סלט חדש אצלי וטעיםםםם
יותר סגנון מזרחי

לחתוך 3 פלפלים בצבעים שונים לקוביות. (אדום כתום וירקרק)
להוסיף פלפל חריף קטן חתוך
לטגן אותם עם מכסה על אש בינונית
כשמשחימים מעט להוסיף קופסה או אפילו חצי קופסה זיתים, פפריקה אדומה מרוקאית, מעט מלח, כף רסק וכף מים.
לערבב
ומוכן!
 

דרך חדשה

משתמש מקצוען
שאלה:
האם את כל הסלטים (כמובן לא כרוב וחסה) אפשר להכין מחר לשבת בכמות גדולה וישארו לי טריים וטובים עד חג הסוכות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
שאלה:
האם את כל הסלטים (כמובן לא כרוב וחסה) אפשר להכין מחר לשבת בכמות גדולה וישארו לי טריים וטובים עד חג הסוכות?
לטים מבושלים ודאי אפשר
טריים אני חושבת שתלוי איך הם
אולי כדאי להכין את הכל ואת הרוטב בנפרד ובחג לערבב עם הרוטב
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
מחפשת מתכון מומלץ לסלט עם תירס גמדי
 

מלכת שבא

משתמש מקצוען
סלט זיתים ממש טעים ומצוין בהקפאה:

2-3 בצלים גדולים - לטגן. (כדאי בשמן זית, בגלל הזיתים).
להוסיף 2-3 שיני שום פרוסות.
לטגן להשחמה.
להוסיף:
1-2 פלפלים אדומים פרוסים (או פטריות משימורים. לדעתי עם פלפלים מוצלח יותר).
קופסת קטנה רסק עגבניות + מים בכמות הקופסה (או קצת יותר. תרגישו חופשי).
11/2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
פלפל שחור
קופסת זיתים פרוסים
אפשר - עלי דפנה (לא ניסיתי).
לבשל.
הערה: כמויות התיבול הן אחרי כמה ניסיונות. אפשר לשנות בהתאם לטעם.
אני מכינה ומקפיאה בכוסות (כי אני הצרכנית היחידה של סלטים בביתי).
הוא מעולה בהקפאה.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_0153.JPG
    IMG_0153.JPG
    KB 882.1 · צפיות: 82

צ'אלמרית

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני עוברת פה על המתכונים
ממש אחד אחד!!
hbecker לפני שאני גומרת לעבור על הכל הוצאת איזה חוברת מסודרת שאני יוכל להדפיס מהמתכונים פה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אני עוברת פה על המתכונים
ממש אחד אחד!!
hbecker לפני שאני גומרת לעבור על הכל הוצאת איזה חוברת מסודרת שאני יוכל להדפיס מהמתכונים פה?
לא.
בעז"ה המתכונים עם התמונות יאספו לחוברת.

מתי?
כנראה לקראת סוף חשוון
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
לא.
בעז"ה המתכונים עם התמונות יאספו לחוברת.

מתי?
כנראה לקראת סוף חשוון
הידד!
חכי לי.
אחרי סוכות יהיו לי הרבה אופציות.
פשוט עכשיו אני מסונדלת רק עם סלטים לא חמוצים.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
הידד!
חכי לי.
אחרי סוכות יהיו לי הרבה אופציות.
פשוט עכשיו אני מסונדלת רק עם סלטים לא חמוצים.
מחכה
גם למשלוח טעימות
כתובת אתן לך במייל כשהכל יהיה ארוז ומוכן. תעדכני
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
הידד!
חכי לי.
אחרי סוכות יהיו לי הרבה אופציות.
פשוט עכשיו אני מסונדלת רק עם סלטים לא חמוצים.
למה מסונדלת.
רוב הסלטים שאני מכינה תמיד הם ללא חומץ או מיץ לימון, ואני מכינה המון ומגווון.
כל סלטי החצילים למיניהם אני לעולם לא הורסת עם חומץ. ויש עשרות אפשרויות.
סלטי קישואים
קונפי שום (מתקתק לגמרי)
סלטי פטריות. מלאא סוגים
סלטי חסה עם רטבים.
שרי
גזר למיניהם.
כרוב מכל הסוגים
הרטבים לחסה ולכרוב לא מכילים אצלי כלל חומץ או מיץ לימון...
בקיצור... שבתות שלמות אני מסתדרת בלי 2 הרכיבים הללו, ומלכתחילה!.
מה שכן, אם תגידי שגם שום אתם לא משתמשים, אז המצב הרבה יותר מורכב, אם כי עדיין יש הרבה הרבה מה להכין סלטי לכתחילה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  1  פעמים

לוח מודעות

למעלה