בשרי העיסה של הצולנט

שריתאליז

משתמש מקצוען
יש לי שאלה
כשמכינים צולנט צריך למעוך את העיסה?
כשאני מכינה בבית יוצא מאוד מוצלח בה אבל הילדים מזהים את השעועית והחומוס ובקנוי לא.איך עושים את זה בעצם?
תודה
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
משרה לפני הבישול?
השריה טובה גורמת לריכוך ואז בבישול הקטניות מתפרקות.
האמת ששמתי השבת מקופסאות שימורים שזה כבר מבושל.
בדכ אני עושה חמין של חיטה
ובעלי מאוד אוהב צולנט. ובקנוי שקונה הילדים גם אוכלים ונהנים.
והשבת בררו לי את כל השעועית וחומוסים אז ניסיתי להבין מה לא היה לפי הספר.
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
לתוצאה זריזה של עיסה הם מכניסים קמח.. באמת נראה לכם שזה כל הלילה על הפלטה?
וכדי שזה ינמס בעודו רך לא שמים הרבה מים ככך הכל נהיה גוש טשונט (להבדיל מחמין...)
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
לתוצאה זריזה של עיסה הם מכניסים קמח.. באמת נראה לכם שזה כל הלילה על הפלטה?
וכדי שזה ינמס בעודו רך לא שמים הרבה מים ככך הכל נהיה גוש טשונט (להבדיל מחמין...)
תודה על התשובה.
בזמן הבישול שמים קמח יחד עם הקטניות?
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
תודה על התשובה.
בזמן הבישול שמים קמח יחד עם הקטניות?​
אחרי הבישול. כשהקטניות רכות יחסית מוסיפים קמח ממשיכים לבשל עוד קצת ולערבב כל הזמן עד שנהיה קשה לערבב...
 

Yahalom

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
תמיד רציתי לדעת מה הסוד של אלו שמוכרים טשולנט, אז חוץ מהקמח, יש עוד משהו?
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מטגנת בצל אח"כ לוקחת קמח מערבבת פלוס תבלינים מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה, אבקת מרק ואבקת שום, מהרבבת עם מים אח"כ נותנת לבצק לתפוח כחצי שעה מכניסה לצ'ולנט החם הקמח מסביב נופל לצ'ולנט.
 

תמממממי

משתמש פעיל
מטגנת בצל אח"כ לוקחת קמח מערבבת פלוס תבלינים מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה, אבקת מרק ואבקת שום, מהרבבת עם מים אח"כ נותנת לבצק לתפוח כחצי שעה מכניסה לצ'ולנט החם הקמח מסביב נופל לצ'ולנט.
זה בתור הקוגל של הטשולנט?
או שהמים יהיו סמיכים יותר?
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מטגנת בצל אח"כ לוקחת קמח מערבבת פלוס תבלינים מלח פלפל שחור פפריקה מתוקה, אבקת מרק ואבקת שום, מהרבבת עם מים אח"כ נותנת לבצק לתפוח כחצי שעה מכניסה לצ'ולנט החם הקמח מסביב נופל לצ'ולנט.
איך הבצק אמור לתפוח?
את מכניסה שמרים או אבקת אפיה?
 

ברבור באגם

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
הוא למראית העין באמת לא נראה תופח אבל בשבת מרגישים את הקוגל יותר אוורירי ולא דחוס, עוד דבר חשוב כשמכניסים את הבצק חשוב שיהיה רטוב מכל הצדדים מהמים של הצ'ולנט.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  5  פעמים

לוח מודעות

למעלה