מתרגשת לשתף אתכם במתכון המושלם שלי
לקח לי זמן לגבש את כל העניינים כדי לדעת מה הדרך המדוייקת להגיע למרק המושלם
ושמחה לתת לכם את זה כאן בדרך ברורה ומדוייקת על מגש של כסף..
מה צריך?
סיר גדול
קערה גדולה
עצמות עוף/גרונות/כנפיים/חזה עוף (לנמנעים משומן של עוף..)
שקית בד לבישול
ירקות:
2 תפו"א
2 בצל
2 קישואים (כמה שיותר קטנים)
3 גזר
חתיכה בינונית של דלעת
(עדיף בלי בטטה היא מכתימה ומתפוררת)
1 עגבניה שלמה (כן כן!! בבקשה, לא לוותר בשום אופן!)
כוסברה/סלרי/פטרוזילה קצוץ דק דק
אופציה שניה למים נקיים לגמרי: שקית בד לבישול מלאה ב: עגבניה ועשבי תיבול שלמים
אופן ההכנה:
1. ממלאים את הסיר ב3/4 מים ומרתיחים על על להבה גבוהה בקוטר רגיל עד שהמים רוקדים.
2. עד שהמים ירתחו נקלוף את כל הירקות ונחתוך מקסימום ל2-3.
רק אחרי שהמים רותחים בסיר מתחילים לטפל בעוף:
3. שמים את העוף בקערה גדולים ומערים עליו מים*1 רותחים מניחים אותו במים דקה שתיים עד שנהפך לצבע לבנבן
4. מחליפים את המים הרותחים במים רותחים חדשים
5. לאחר דקה מוציאים את העוף מהמים מכניסים לשקית בד לבישול, (לא לחכות שיתקרר אפשר להיעזר במלקחיים) וזורקים מייד למים הרותחים בסיר*2
6. מורידים את האש לעוצמה נמוכה ומחכים שיהיו מעט קצף, לא בטוח שיהיה כי את רוב הניקוי עשינו לפני, אבל במידה ויש נוציא בזהירות בעזרת כף גדולה
7. מתבלים בקורט מלח*3 וקורט כורכום
8. זורקים את כל הירקות לתוך הסיר פרט לירוקים
9. לאחר שעה של בישול על להבה נמוכה בקוטר רגיל, נעביר לגז הכי קטן ואש נמוכה לעוד שעתיים ונכבה את האש.
10. בסוף הבישול נוסיף את הירוקים ונסגור את הסיר ל10 דקות
11. לאחר 20 דקות אפשר להכניס לקירור*4 עד שבת ולחמם על להבה גבוה בגז הכי קטן עד שמגיע לרתיחה ואז - לפלטה.
קניידלך פשוט ואותנטי: (כמות של 25 כדורים בערך)
הרכיבים:
הכינו סיר נוסף בגודל בינוני של מים רותחים עם מלח ופלפל
כוס קמח מצה (שתיה חמה)
כוס מים רותחים
1 ביצה
כף שמן
קורט כורכום
מלח ופלפל
ההכנה:
שופכים את הקמח מצה ומעליו את המים הרותחים
מחכים שיתקרר מעט ומוסיפים את הביצה ומערביים יחד במהירות (שלא תהיה לנו חביתה)
ומוסיפים את יתר החומרים
מתבלים ומכניסים לקירור 10 דקות (או כמה דקות במקפיא)
מכדררים ומכניסים לסיר הקטן
עדיף את הסיר של הקניידלך לשים כך על הפלטה ולא להכניס למרק כדי שישאר נקי וצח
שתפו איך היתה לכם הלגימה, בטוחה שיהיה לכם לעונג שבת (וסתם יום של חג!)
הערות שוליים:
*1. תזהרו לא לשים מים רותחים ישר מקומקום או מיניבר כי זה יעשה אותו לבשרי אלא השתמשו בכלי להעברת המים.
*2. חשוב לטפל בעוף מיד לאחר יציאתו מהמים הרותחים. אם משאירים אותו באוויר, חיידקים יכולים להתחיל להתפתח ולגרום נזק לתבשיל ולבטן
*3. לא חייבים לשים מלח, אפשר להציע בסעודה להוסיף כמה שרוצים
*4. אין מה לחשוש מנזק למקרר עשיתי את זה עשרות פעמים והכל בסדר זה חשוב למניעת החמצה של המרק
לקח לי זמן לגבש את כל העניינים כדי לדעת מה הדרך המדוייקת להגיע למרק המושלם
ושמחה לתת לכם את זה כאן בדרך ברורה ומדוייקת על מגש של כסף..
מה צריך?
סיר גדול
קערה גדולה
עצמות עוף/גרונות/כנפיים/חזה עוף (לנמנעים משומן של עוף..)
שקית בד לבישול
ירקות:
2 תפו"א
2 בצל
2 קישואים (כמה שיותר קטנים)
3 גזר
חתיכה בינונית של דלעת
(עדיף בלי בטטה היא מכתימה ומתפוררת)
1 עגבניה שלמה (כן כן!! בבקשה, לא לוותר בשום אופן!)
כוסברה/סלרי/פטרוזילה קצוץ דק דק
אופציה שניה למים נקיים לגמרי: שקית בד לבישול מלאה ב: עגבניה ועשבי תיבול שלמים
אופן ההכנה:
1. ממלאים את הסיר ב3/4 מים ומרתיחים על על להבה גבוהה בקוטר רגיל עד שהמים רוקדים.
2. עד שהמים ירתחו נקלוף את כל הירקות ונחתוך מקסימום ל2-3.
רק אחרי שהמים רותחים בסיר מתחילים לטפל בעוף:
3. שמים את העוף בקערה גדולים ומערים עליו מים*1 רותחים מניחים אותו במים דקה שתיים עד שנהפך לצבע לבנבן
4. מחליפים את המים הרותחים במים רותחים חדשים
5. לאחר דקה מוציאים את העוף מהמים מכניסים לשקית בד לבישול, (לא לחכות שיתקרר אפשר להיעזר במלקחיים) וזורקים מייד למים הרותחים בסיר*2
6. מורידים את האש לעוצמה נמוכה ומחכים שיהיו מעט קצף, לא בטוח שיהיה כי את רוב הניקוי עשינו לפני, אבל במידה ויש נוציא בזהירות בעזרת כף גדולה
7. מתבלים בקורט מלח*3 וקורט כורכום
8. זורקים את כל הירקות לתוך הסיר פרט לירוקים
9. לאחר שעה של בישול על להבה נמוכה בקוטר רגיל, נעביר לגז הכי קטן ואש נמוכה לעוד שעתיים ונכבה את האש.
10. בסוף הבישול נוסיף את הירוקים ונסגור את הסיר ל10 דקות
11. לאחר 20 דקות אפשר להכניס לקירור*4 עד שבת ולחמם על להבה גבוה בגז הכי קטן עד שמגיע לרתיחה ואז - לפלטה.
קניידלך פשוט ואותנטי: (כמות של 25 כדורים בערך)
הרכיבים:
הכינו סיר נוסף בגודל בינוני של מים רותחים עם מלח ופלפל
כוס קמח מצה (שתיה חמה)
כוס מים רותחים
1 ביצה
כף שמן
קורט כורכום
מלח ופלפל
ההכנה:
שופכים את הקמח מצה ומעליו את המים הרותחים
מחכים שיתקרר מעט ומוסיפים את הביצה ומערביים יחד במהירות (שלא תהיה לנו חביתה)
ומוסיפים את יתר החומרים
מתבלים ומכניסים לקירור 10 דקות (או כמה דקות במקפיא)
מכדררים ומכניסים לסיר הקטן
עדיף את הסיר של הקניידלך לשים כך על הפלטה ולא להכניס למרק כדי שישאר נקי וצח
שתפו איך היתה לכם הלגימה, בטוחה שיהיה לכם לעונג שבת (וסתם יום של חג!)
הערות שוליים:
*1. תזהרו לא לשים מים רותחים ישר מקומקום או מיניבר כי זה יעשה אותו לבשרי אלא השתמשו בכלי להעברת המים.
*2. חשוב לטפל בעוף מיד לאחר יציאתו מהמים הרותחים. אם משאירים אותו באוויר, חיידקים יכולים להתחיל להתפתח ולגרום נזק לתבשיל ולבטן
*3. לא חייבים לשים מלח, אפשר להציע בסעודה להוסיף כמה שרוצים
*4. אין מה לחשוש מנזק למקרר עשיתי את זה עשרות פעמים והכל בסדר זה חשוב למניעת החמצה של המרק