רק התורה תנצח!!
משתמש צעיר
אה!!!כן, אבל כזאת הלכה...
שתעודד את הבנות לקום יותר מוקדם...
אני ממש שמחה לשמוע שזה מה שמעודד את הבנות אצלכן לקום מוקדם.
בכל אופן- מי שזה חשוב לה (אני) תקום כדי לא להפסיד זמן תפילה לא כדי לומר את הברכות
אה!!!כן, אבל כזאת הלכה...
ספרדיות -כל הברכות ללא חתימת הברכה בשם ומלכותרק לבנות ונראה לי שרק לספרדים (אם ידוע לך אחרת אשמח לשמוע)
אנחנו חסידים וגם נוהגים כךרק לבנות ונראה לי שרק לספרדים (אם ידוע לך אחרת אשמח לשמוע)
זוכרת שלימדנו אותנו את זה בסמינר וזה היה לי מאד מוזרכן, אבל כזאת הלכה...
לי חסר ידע כשאין זמן להתפלל ארוך מה חשוב לומר קודם מה אח''כ- בעיקר בפסוקי זדמרה
אמר רבי אלכסנדרי אמר רבי יהושע בן לוי המתפלל צריך שיפסיע שלש פסיעות לאחוריו ואחר כך יתן שלום אמר ליה רב מרדכי כיון שפסע שלש פסיעות לאחוריו התם איבעיא ליה למיקם משל לתלמיד הנפטר מרבו אם חוזר לאלתר דומה לכלב ששב על קיאו
צודק. אבל אם אני לא טועה בזכרוני כתוב שאם ניכר שזה למטרה מסויימת (למשל אם צריכים את הסידור כדי לענות קדושה או כל סיבה אחרת) אז אפשר לחזור מיד.הלכה שהגמרא מתבטאת עליה בחריפות ורבים אינם יודעים כלל - לחכות מעט לאחר הג' פסיעות קודם שחוזרים למקום, ורק אז לחזור בחזרה. (זכור לי שהמינימום הוא כדי הילוך ד' אמות אבל לא בדקתי עכשיו).
מוצרף הציטוט מהגמרא:
בבלי יומא דף נג:
על זה לא שמעתי.ליטאים-אחרי זמן תפילה בנות אומרות רק ברכות השחר ושמע ישראל.
(הבנות לא חייבות תפילת שחרית, וזה יכול להיות ברכה לבטלה)
תברר ותופתעעל זה לא שמעתי.
בטוח??
כי לא נראה לי
גנבת לי את המילים מהפה! ממש הלכתי לכתוב את מה שהתחדש לי לאחרונהשבקדושה "ברוך כבוד ה' ממקומו" לא כורעים אלא מגביהים עקבים.
המעניין הוא, שזה השתרש רק אצל נשים. כולל ותיקות וכבודות
ואם תציצו לעזרת גברים- לא תמצאו אפילו גבר אחד שנוהג לכרוע במקום הזה
עוד הלכה שנשים לא מקפידות שעדיף לעמוד בחזרת השץ בחזרה על מילות התפילה עצמה ולא בשעת פתיחת הארוןגנבת לי את המילים מהפה! ממש הלכתי לכתוב את מה שהתחדש לי לאחרונה
אכן רוב הנשים בביה"כ כורעות, ואף גבר לא!
רמ"א קכה סעיף בלתת מיקום
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: