פרויקט נרחב ומקיף, על כל סוגי עוגות השמרים הקלאסיות מכל הסוגים,
עם המון טיפים והדרכה שלב אחר שלב
וגירסת הדפסה של המתכון
כאן בבלוג שלי
הכל על עוגת שמרים
צילום וסטיילינג: ברוכי קופטייל
עוגת שמרים פרווה | כ- 10 פסים
בצק:
- 1 ליטר מיץ
- 90 גר' שמרים
- 2.5 ק"ג קמח
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 5 כפיות מלח
- 2 חב' פודינג וניל
- 1 כוס קקאו
- 2 כוסות סוכר
- מעט שמן
- 1 מרגרינה רכה
- 1 שוקולד מריר רוזמרי מומס
- 4 כפות קקאו
- 3/4 כוס סוכר
- 1 סוכר וניל
- 500 מ"ל חלב סויה בטעם וניל/שקדים/קוקוס
- 3 כפות תמצית וניל
- 3 ביצים
- 75 גר' סוכר
- 2 כפות גדושות קורנפלור
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס מים
- מרתיחים את הסוכר עם המים עד לקבל נוזל שקוף (דקה במיקרו, אבל בכלי חסין)
- 2/3 כוס קמח
- 2/3 כוס סוכר
- 2 כפות שמן
- מערבבים מעט ומפוררים בידיים
אופן ההכנה:
- מכינים תערובת התפחה ממיץ ושמרים ומניחים בצד.
- מכניסים לקערה את הבצק.
- שופכים מעל את תערובת ההתפחה ומעבדים מעט את הבצק.
- מוסיפים את הביצים.
- וממשיכים לעבד.
- מוסיפים שמן וסוכר ומעבדים עוד 1-2 דקות.
- מוסיפים את המלח ומעבדים עוד כ 5 דקות.
- מעבירים להתפחה עד להכפלת הנפח.
- מערבבים את חומרי המלית.
- מחלקים את הבצק ל10-12 כדורים, מרדדים כל כדור לרולדה, מורחים מלית ומגלגלים.
- מעבירים לתבנית אינגליש קייק.
- אופים בחום של 180 מעלות כ30 דקות.
- לחמניות אישיות ושושנים אישיים אופים כ20 דקות.
- לגירסאות הנוספות עיינו למעלה בהוראות ובתמונות.
- אני אוהבת לאחסן את העוגות עטופות בניילון במקפיא ולחמם מעט במיקרו לפני ההגשה.
- חממו את כל חומרי המלית בסיר תוך כדי ערבוב מתמיד (תכינו את הידיים) עד שהמלית מסמיכה ורותחת, בודקים את זה ע"י 3 בועות שמנסות לעלות בקרם.
- מעבירים לקערה נקייה ומקררים היטב, כשהקרם מקורר שוברים אותו ע"י טריפה חזקה עם מטרפה עם כף עד שהמרקם קרמי ונעים.
נערך לאחרונה ב: