הכל על עוגת שמרים

ישראל44

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עימוד ספרים
3 (5).jpg
פרויקט נרחב ומקיף, על כל סוגי עוגות השמרים הקלאסיות מכל הסוגים,
עם המון טיפים והדרכה שלב אחר שלב
וגירסת הדפסה של המתכון

כאן בבלוג שלי
הכל על עוגת שמרים

6 (2).jpg

צילום וסטיילינג: ברוכי קופטייל

עוגת שמרים פרווה | כ- 10 פסים


בצק:

  • 1 ליטר מיץ
  • 90 גר' שמרים
  • 2.5 ק"ג קמח
  • 3 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 5 כפיות מלח
  • 2 חב' פודינג וניל
מלית קקאו קלה להכנה:

  • 1 כוס קקאו
  • 2 כוסות סוכר
  • מעט שמן
מלית שוקולד מושקעת:

  • 1 מרגרינה רכה
  • 1 שוקולד מריר רוזמרי מומס
  • 4 כפות קקאו
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 סוכר וניל
מלית וניל זריזה, מומלץ להכין יום לפני.

  • 500 מ"ל חלב סויה בטעם וניל/שקדים/קוקוס
  • 3 כפות תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 75 גר' סוכר
  • 2 כפות גדושות קורנפלור
ציפוי סירופ סוכר:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • מרתיחים את הסוכר עם המים עד לקבל נוזל שקוף (דקה במיקרו, אבל בכלי חסין)
פירורי שטרויזל:

  • 2/3 כוס קמח
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 כפות שמן
  • מערבבים מעט ומפוררים בידיים
2 (6).jpg

אופן ההכנה:

  • מכינים תערובת התפחה ממיץ ושמרים ומניחים בצד.
  • מכניסים לקערה את הבצק.
  • שופכים מעל את תערובת ההתפחה ומעבדים מעט את הבצק.
  • מוסיפים את הביצים.
  • וממשיכים לעבד.
  • מוסיפים שמן וסוכר ומעבדים עוד 1-2 דקות.
  • מוסיפים את המלח ומעבדים עוד כ 5 דקות.
  • מעבירים להתפחה עד להכפלת הנפח.
  • מערבבים את חומרי המלית.
  • מחלקים את הבצק ל10-12 כדורים, מרדדים כל כדור לרולדה, מורחים מלית ומגלגלים.
  • מעבירים לתבנית אינגליש קייק.
  • אופים בחום של 180 מעלות כ30 דקות.
  • לחמניות אישיות ושושנים אישיים אופים כ20 דקות.
  • לגירסאות הנוספות עיינו למעלה בהוראות ובתמונות.
  • אני אוהבת לאחסן את העוגות עטופות בניילון במקפיא ולחמם מעט במיקרו לפני ההגשה.
למלית וניל:

  • חממו את כל חומרי המלית בסיר תוך כדי ערבוב מתמיד (תכינו את הידיים) עד שהמלית מסמיכה ורותחת, בודקים את זה ע"י 3 בועות שמנסות לעלות בקרם.
  • מעבירים לקערה נקייה ומקררים היטב, כשהקרם מקורר שוברים אותו ע"י טריפה חזקה עם מטרפה עם כף עד שהמרקם קרמי ונעים.
21.gif
 
נערך לאחרונה ב:

aser

משתמש מקצוען
תודה על השיתוף. נראה מעולה!
רק משהו קטן מנסיוני...
במלית השמרים כדאי לשים אבקת סוכר במקום סוכר.
אני לא אוהבת שמרגישים בנגיסה את גרגרי הסוכר.
לכן אני שמה אבקת סוכר במקום...

ואני דווקא מאד אוהבת לנגוס ולהרגיש את הסוכר.......
 

אניתי

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ואיך עושים מילוי קינמון שיצא עשיר ומושלם?
 

תהילתך

משתמש סופר מקצוען
המשתמש נחסם
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר להכניס בתוך השוקולד גם אבקת טאמס למניעת צרבת?
 

ציפורים

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
נראה מעולה!!
אני בדיוק בדרך להכין שמרים לשבת,
ואנסה כמה טיפים שחידשת לי,
(אחרי הרבה שנים של אפיה...)
תודה!!
 

חינוך ברמה

משתמש רשום
אולי למישהי יש את מתכון לעוגת שמרים (קוקוש) שכבות דקות, כמו שמוכרים בחנויות?
כזו:
1699858796776.png
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  20  פעמים

לוח מודעות

למעלה