ראיתי לפני כמה חודשים מתכון לפיצה שמכינים את הגבינה (משקדים) האמת לא היה נראה מסובך אבל לא ניסתי
מצרפת את המתכון
פיצה טבעונית עם גבינת שקדים נמתחת (אורי שביט)
הכל בפיצה הזו הכי קל ומהיר שאפשר – הבצק, שרק מוסיפים מים ומעט שמן והוא כבר מוכן; הרוטב, שפשוט מערבבים בקערה אחת; ואפילו הגבינה, שמכינים תוך דקות בלי הכנות מיוחדות.
חומרים ל-6 פיצות
לבצק:
1 ק"ג קמח שמרים פיצה "סוגת"
620 גרם (1/2 2 כוסות) מים
20 גרם (1/2 1 כפות) שמן זית
לרוטב:
400 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו מיובש
למוצרלה שקדים:
1 כוס שקדים מולבנים (אין צורך להשרות!)
1/2 כוס קמח טפיוקה
2 כפות שמרי בירה
1 כף מיץ לימון
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת שום
2 כוסות מים
תוספות (בוחרים או מוסיפים מה שאוהבים):
פטריות פורטובלו פרוסות
בצל סגול פרוס
זיתי קלמטה מגולענים
עלי בזיליקום טריים
+ מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים את הקמח לקערת מיקסר או קערה רגילה ומוסיפים מים. לשים בעזרת וו לישה או בידיים כ-5 דקות, מוסיפים שמן וממשיכים ללוש עוד דקה.
+ מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך 15 דקות.
+ מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומתפיחים במשך 45-60 דקות.
+ בינתיים מכינים רוטב עגבניות: מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב.
+ מכינים את הגבינה: טוחנים את כל החומרים בבלנדר לבלילה חלקה. מעבירים לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה 3-4 דקות, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לצמיגית ונמתחת. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
+ מכניסים לתנור אבן אפייה או תבנית אפייה ומחממים ל-250 מעלות.
+ מרכיבים את הפיצה: משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך – אפשר לעשות את זה ישר על נייר האפייה אם רוצים.
+ מורחים את הבצק בשכבה דקה של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים נקיים. מניחים בכפית תלוליות של גבינת שקדים ומוסיפים תוספות שאוהבים.
+ מעבירים את הפיצה לנייר אפייה ומניחים על האבן או התבנית החמים. אופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות, עד שהשוליים זהובים ופריכים. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.