פרווה הילדים שלי מאד אוהבים פיצה, רק ש......

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ש- 2 מהם אלרגיים לחלבי ,
והאחרים משגעים לי ת'שכל שאכין להם פיצה, בינתיים לא עובר את מפתן דלתנו.
שמעתי שיש סוג של גבינה צהובה פרווה, טופו אולי? או תחליף אחר?
מי תדע לכוון אותי למוצר המדויק?
ולאמר לי עד כמה הוא אכיל?
תודה רבה!
 

מתעניינת:)

משתמש מקצוען
ש- 2 מהם אלרגיים לחלבי ,
והאחרים משגעים לי ת'שכל שאכין להם פיצה, בינתיים לא עובר את מפתן דלתנו.
שמעתי שיש סוג של גבינה צהובה פרווה, טופו אולי? או תחליף אחר?
מי תדע לכוון אותי למוצר המדויק?
ולאמר לי עד כמה הוא אכיל?
תודה רבה!
עד כמה הם אלרגים? אני בעבר עם ילדה אלרגית הייתי מכינה בתנור אחד פיצה חלבית ושניה עם זיתים וכאלה, תלוי ברמת האלרגיה, אצלה זה לא סיכן
 

החיים מצחיקים :)

משתמש מקצוען
ראיתי לפני כמה חודשים מתכון לפיצה שמכינים את הגבינה (משקדים) האמת לא היה נראה מסובך אבל לא ניסתי
מצרפת את המתכון

פיצה טבעונית עם גבינת שקדים נמתחת (אורי שביט)​

הכל בפיצה הזו הכי קל ומהיר שאפשר – הבצק, שרק מוסיפים מים ומעט שמן והוא כבר מוכן; הרוטב, שפשוט מערבבים בקערה אחת; ואפילו הגבינה, שמכינים תוך דקות בלי הכנות מיוחדות.

חומרים ל-6 פיצות

לבצק:
1 ק"ג קמח שמרים פיצה "סוגת"
620 גרם (1/2 2 כוסות) מים
20 גרם (1/2 1 כפות) שמן זית

לרוטב:
400 גרם עגבניות מרוסקות
2 כפות רסק עגבניות
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו מיובש

למוצרלה שקדים:
1 כוס שקדים מולבנים (אין צורך להשרות!)
1/2 כוס קמח טפיוקה
2 כפות שמרי בירה
1 כף מיץ לימון
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת שום
2 כוסות מים

תוספות (בוחרים או מוסיפים מה שאוהבים):
פטריות פורטובלו פרוסות
בצל סגול פרוס
זיתי קלמטה מגולענים
עלי בזיליקום טריים

+ מתחילים בהכנת הבצק: מעבירים את הקמח לקערת מיקסר או קערה רגילה ומוסיפים מים. לשים בעזרת וו לישה או בידיים כ-5 דקות, מוסיפים שמן וממשיכים ללוש עוד דקה.
+ מעבירים את הבצק לקערה משומנת במעט שמן זית, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך 15 דקות.
+ מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומתפיחים במשך 45-60 דקות.
+ בינתיים מכינים רוטב עגבניות: מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב.
+ מכינים את הגבינה: טוחנים את כל החומרים בבלנדר לבלילה חלקה. מעבירים לסיר ומבשלים תוך כדי טריפה 3-4 דקות, עד שהתערובת מסמיכה והופכת לצמיגית ונמתחת. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
+ מכניסים לתנור אבן אפייה או תבנית אפייה ומחממים ל-250 מעלות.
+ מרכיבים את הפיצה: משטחים את כדורי הבצק על המשטח המקומח בעזרת הידיים או במערוך – אפשר לעשות את זה ישר על נייר האפייה אם רוצים.
+ מורחים את הבצק בשכבה דקה של רוטב עגבניות ומשאירים שוליים נקיים. מניחים בכפית תלוליות של גבינת שקדים ומוסיפים תוספות שאוהבים.
+ מעבירים את הפיצה לנייר אפייה ומניחים על האבן או התבנית החמים. אופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות, עד שהשוליים זהובים ופריכים. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.
 

יש לך כנפי רוח

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
גם לי יש אלרגי לחלבי במשפחה- ברמה מסכנת חיים
אני מכינה לו פיצה טונה מושקעת עם תוספות שהוא אוהב (ובימים שאני ממש נדיבה גם קינוח כבקשתו- סופלה, עוגיות הפתעה וכו'
ולאחרים פיצה רגילה חלבית
הוא נהנה מהתשומת לב האישית והם נהנים מפיצה
 

הארז

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
f_61af4744bdcd3_1638876996.jpg

 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
ש- 2 מהם אלרגיים לחלבי ,
והאחרים משגעים לי ת'שכל שאכין להם פיצה, בינתיים לא עובר את מפתן דלתנו.
שמעתי שיש סוג של גבינה צהובה פרווה, טופו אולי? או תחליף אחר?
מי תדע לכוון אותי למוצר המדויק?
ולאמר לי עד כמה הוא אכיל?
תודה רבה!
יש כמה סוגים, וכשרויות שונות.
מעולם לא טעמתי.
אנחנו ניסינו שלושה סוגים - משהו על בסיס קוקוס שמכרו ברמי לוי, הכשר בדץ בית יוסף..הריח היה גרוע. כבר לא זוכרת את שמו.
עוד אחד נקרא 'משומשו' מוכרים ביש, כשרות בדץ ירושלים, ריח סביר.
השישי של תנובה , אלטרנטיב. ריח יותר טוב.
שני הסוגים - תמונות לעיל.
לבן שלי לא כל כך אכפת הסוג.
כשאנחנו קונים פיצה לכל המשפחה, אנחנו עושים לו פיצה אישית על בסיס פיתה עם אחד מהנ"ל.
 

joelly

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
אה, ולפיצה האט יש פיצות טבעוניות.
כשרות- לפני השמיטה היה קהילות, בשמיטה עבר לר. ירושלים מהדרין.
 

נעליים

משתמש מקצוען
ש- 2 מהם אלרגיים לחלבי ,
והאחרים משגעים לי ת'שכל שאכין להם פיצה, בינתיים לא עובר את מפתן דלתנו.
שמעתי שיש סוג של גבינה צהובה פרווה, טופו אולי? או תחליף אחר?
מי תדע לכוון אותי למוצר המדויק?
ולאמר לי עד כמה הוא אכיל?
תודה רבה!
לי יש גם 2 ילדים אלרגיים
הכנתי יותר מפעם עם ה"משו משו" כמו התנונה של @הארז ויצא מצוין
לא הרגשתי הבדל (מניקה תינוקת אלרגית)


ופיצה מהחנות לא עובר את הדלת כמעט
 

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
גם לי יש שני אלרגיים לחלב והיתה תקופה שהיינו קונים גבינה על בסיס טופו.
הריח היה נורא והילדים לא רצו לשבת לידם כשהם אכלו את זה.
בעלי היה דוקא יושב לידם ואפילו אוכל קצת כדי לתת להם הרגשה טוב.
עד שפעם אחת הוא נכנס למטבח כשהם אכלו את זה ושאל "מי הוריד פה נעליים?"
הריח באמת מזכיר גרביים משומשות.
 

אינסוף

משתמש מקצוען
לי יש אלרגי לחלב וגם לטונה (ולעוד כמה)
אני מכינה לו פיצה ובמקום גבינה צהובה שופכת מעל ביצה קצת מקושקשת
אבל באון שהצהוב והלבן מעורבבים ועדיין נכר 2 צבעים צומעל תוספות זיתים, עגבניות, פטריות בצל וכד' כל מה שרגילים לפזר מעל פיצה
מתקבל מראה חביב והוא אוהב זאת מאד
 

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
תודה לכולם!!!!
נקפוץ ל"יש" לחפש את הנ"ל.
נראה אם יאהבו.
למרות שהפחד העיקרי שלי זה שבטעות יחליפו בין המנות, או שיתרגלו שזה מותר להם- על הקטן יותר,
טוב, ד' יעזור הלאה.
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני משתמשת בגבינה הצהובה הטבעונית והיא בסדר גמור,
למרות ששלי בגלל שהחלבי עשה לו לא טוב, הוא בכלל לא אוהב גבינה צהובה ומעדיף בלי- רק רסק ותוספות.
הכנתי יום 1 כמה מגשים עם פיצה ותוספות, אפיתי, חתכתי למשולשים והקפאתי כל משולש בשקית נפרדת.
ואז כשאני מכינה פיצה משפחתית אני מפשירהלו מנה- שתיים ומחממת קצת בתנור, יוצא מעולה.
(עשיתי את זה בגלל שיש לי בצק חלבי מעולה ואני מעדיפה אותו למשפחתי)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תודה לכולם!!!!
נקפוץ ל"יש" לחפש את הנ"ל.
נראה אם יאהבו.
למרות שהפחד העיקרי שלי זה שבטעות יחליפו בין המנות, או שיתרגלו שזה מותר להם- על הקטן יותר,
טוב, ד' יעזור הלאה.
מהניסיון שלי, ילדים מבינים ונזהרים מאד. מגיל ממש קטן.
וגם, סביר להניח שייראו הבדל כלשהו.
אנחנו לפעמים מפרידים את השולחן לאזורים - חלבי ולא חלבי, או שהילד האלרגי אוכל על פלייסמנט. או שאנחנו אוכלים בשולחן אחד ובכל זאת לא נוגע :)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  20  פעמים

לוח מודעות

למעלה