סלטים החצילים אוהבים לשתות שמן? שיסתדרו ביניהם!

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
יצא לכם לאחרונה לטגן כמות גדלה של חצילים?
מכינים מראש עם בקבוק או שניים של שמן?
לא עוד!
הנה שיטה שתחסוך לכם שמן ותקצר את זמן הטיגון בהרבה.

מטגנים כמות של מחבת בצורה רגילה ולאחר מכן מוציאים את החצילים לתוך צלחת או תבנית (ללא נייר סופג).
מניחים פרוסת חציל לא מטוגנת ומעליה פרוסה שיצאה עכשיו מהמחבת ומעליה שוב פרוסה לא מטוגנת וכן הלאה.
(אני הכנסתי בינתים עוד נגלה רגילה, כדי לחסוך זמן).

כיוון שחצילים לפני טיגון הם כמו ספוג, אז הם סופגים ביעילות רבה את השמן שיוצא עם החצילים וזה חוסך המון שמן וזמן.
לשם דוגמא: לאחר הסיבוב הראשון בצורה הרגילה, הייתי צריך למלא את המחבת שוב. ולאחר מכן טיגנתי עוד 7 סבבים בלי להוסיף שמן.
שבת שלום!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
מטגנים כמות של מחבת בצורה רגילה ולאחר מכן מוציאים את החצילים לתוך צלחת או תבנית (ללא נייר סופג).
מניחים פרוסת חציל לא מטוגנת ומעליה פרוסה שיצאה עכשיו מהמחבת ומעליה שוב פרוסה לא מטוגנת וכן הלאה.
(אני הכנסתי בינתים עוד נגלה רגילה, כדי לחסוך זמן).
עושה דבר דומה-
מטגנת פרוסות
ועל כל פרוסה מטוגנת מניחה פרוסה לא מטוגנת בתוך המחבת ש"תשתה" ממנה את השמן
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
ואחר כך הופכת וממשיכה לטגן או שזה כבר מיטגן מאליו?
אח"כ הופכת
שמה את הלא מטוגנת למטה ומעליה את המטוגנת שתשתה את שארית השמן
וכשהופכת שמה שוב נגלה של חצילים חיים
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אני אופה חצילים שנים (יכולה לספור על יד אחת כמה פעמים התפתיתי, טיגנתי והצרבת....)
חוסכת שמן, גז, וטאמס....
בפרט שאחרי האפיה, כשהתבנית עוד רותחת, רוב השמן מתנקז בתחתית התבנית, אני ממהרת לשלוף את הפרוסות\קוביות מהתבנית, לספוג את השמן ולהעביר אותן לקופסא לצינון, כך שמרבית השמן נשארת בכלל בתבנית

התוצאה-חצילים קלילים לעיכול ובלי תופעת לוואי של השמנה...
 

תשיעית

משתמש מקצוען
שמעתי טיפ שהופך את החצילים האפויים לדומים יותר במרקם למטוגנים:
מיד כשמוציאים את החצילים מהתנור - להכניס לשקית ולסגור היטב.
האפייה למעשה מייבשת, הרבה יותר מטיגון, והעיטוף יחד עם האדים החמים גורם לחצילים להתרכך ולחזור לעסיסיות.
 

הי אני אפרת

משתמש סופר מקצוען
מתכון פצצה שראיתי פה בעבר וניסיתי, 4 כפות שמן בלבד
חצילים ברוטב אדום:
חותכים קוביות קטנות:
1 חציל
1 גמבה אדומה
2-3 עגבניות
שמים בסיר קטן עם חצי סיר מים, 4 כפות שמן או 2 שמן ו2 שמן זית,
אפשר גם מעט שום.
מבשלים על אש נמוכה עד שהכל מצטמק ומתאחד.
מוסיפים מלח, פלפל שחור, ורסק עגבניות בנדיבות רבה.
מבשלים כ- 10 דקות.
טועמים ומשפרים תיבול.

כל הזמן לשים לב שהמים לא מתאדים לגמרי, אם נגמר יש להוסיף.
בהצלחה
 

צ'ייסר

משתמש מקצוען
מתכון פצצה שראיתי פה בעבר וניסיתי, 4 כפות שמן בלבד
חצילים ברוטב אדום:
חותכים קוביות קטנות:
1 חציל
1 גמבה אדומה
2-3 עגבניות
שמים בסיר קטן עם חצי סיר מים, 4 כפות שמן או 2 שמן ו2 שמן זית,
אפשר גם מעט שום.
מבשלים על אש נמוכה עד שהכל מצטמק ומתאחד.
מוסיפים מלח, פלפל שחור, ורסק עגבניות בנדיבות רבה.
מבשלים כ- 10 דקות.
טועמים ומשפרים תיבול.

כל הזמן לשים לב שהמים לא מתאדים לגמרי, אם נגמר יש להוסיף.
בהצלחה
מתכון פשוט מצוין
לטעמי דווקא השום מוסיף המון לטעםוגם לריח...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלא

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד יְהוָה לֹא גָבַהּ לִבִּי וְלֹא רָמוּ עֵינַי וְלֹא הִלַּכְתִּי בִּגְדֹלוֹת וּבְנִפְלָאוֹת מִמֶּנִּי:ב אִם לֹא שִׁוִּיתִי וְדוֹמַמְתִּי נַפְשִׁי כְּגָמֻל עֲלֵי אִמּוֹ כַּגָּמֻל עָלַי נַפְשִׁי:ג יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:
נקרא  44  פעמים

אתגר AI

ממה זה עשוי...? • אתגר 16

לוח מודעות

למעלה