• משתמשים יקרים!
    הערב בין השעה 19:00 ל 21:00 יתכן והאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

תנו לי ביקורת הופ הופ טראללה 🎉🎉

אילה וויג

AYALA WEIG
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
גדלתי בשנה :love:
הפסקה קטנה מכל הניו בורנים הממיסים
לטובת התינוקת שלי
שלא ברור איך
אבל כבר חוגגת שנהo_O

טעימה קטנטנה מסשן טעים במיוחד🎂
צילום אילה וויג (1).jpg
צילום אילה וויג (2).jpg
צילום אילה וויג (8).jpg
צילום אילה וויג (3).jpg
צילום אילה וויג (5).jpg
צילום אילה וויג (7).jpg
צילום אילה וויג (11).jpg
צילום אילה וויג (9).jpg
צילום אילה וויג (12).jpg
צילום אילה וויג (13).jpg
צילום אילה וויג (14).jpg
צילום אילה וויג (15).jpg

עדינה טהלר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
איזה כיף להגיב הראשונההההההההה
שני איך גדלת ככה מהר???
סט מאלףף, יצירתי, גוונים ממכרים
דיוק מהפנט, שילוב פרפרי מנצחחח
ושיק מושלם שיש רק לך!!
מליון נחת מהנסיכה המאלפת הזאת

צילום בסטייל אחר

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
רק שאלה אחת לאחר שאין לי פשוט תגובה על היופי הזה
מאחורה זה רקע? או בלונים אמיתייים?

נמש =)

מנהלת קהילת צלמים
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
איזו מהממת שהיא!
תמונות יפיפיות ליפה קטנה.

Flash - צילום ומדיה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
איזה איבזור מושלם!!!
תפיסות וזוויות מדהימות
(חלק מהתמונות הייתי מאירה יותר - אפשר גם בעיבוד..., למשל השלישית והשישית)
חוץ מזה הכל מושלם!!!
סטיילינג מאלף
מאיפה השמלה?

אלישבע שפירא

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
וואו אילה היא דורשת ביסים רציניים ומהר!!!
דבש נוטף!!
תמונות מטריפות וממיסות לא פחות מהניו שלה....

מירי הורוויץ

צלמת ילדים ומשפחה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אמאלה אילה!!
איך כבר עברה שנה?
והיא מההמת!!
תמונות יפות, נקיות
אהבתי!!

נחמי פרקש

צילום חוויתי לילדים ומשפחות
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
אילה שני הזאת נסיכה!
המתיקות גומרת, זה לא תקין!!
בלי עין הרע!

הביצוע שלך בחגיגה הזו נדירה!
ההשקעות שלך ביופי הזה לא נגמרות...
זה שווה!

משגע!

שולמית ה.

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
וואו!!!!!
תמונות נדירותת!!!!
סטיילינג מיוחדד!!!!!
השילוב צבעים מהמםם!!!!
והיא מתוקה ברמותת!!!!!
לא לאמין שהיא כבר בת שנה!

Ella

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
D I G I T A L
וואו אילה
היא בובה אמיתית
נראה שנהנתה מכל רגע
תמונות יפהפיות

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
איזה מאלפת קטנה
הפרפרים יפים! ממש אהבתי את הקונספט הזה

אילה וויג

AYALA WEIG
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
תודה לכן על התגובות !
איזה כיף שאהבתן
איזה כיף להגיב הראשונההההההההה
שני איך גדלת ככה מהר???
סט מאלףף, יצירתי, גוונים ממכרים
דיוק מהפנט, שילוב פרפרי מנצחחח
ושיק מושלם שיש רק לך!!
מליון נחת מהנסיכה המאלפת הזאת
תודה עדינה !
כיף לשמוע ממך
רק שאלה אחת לאחר שאין לי פשוט תגובה על היופי הזה
מאחורה זה רקע? או בלונים אמיתייים?
זה רקע מודפס מאלי אקספרס
איזה איבזור מושלם!!!
תפיסות וזוויות מדהימות
(חלק מהתמונות הייתי מאירה יותר - אפשר גם בעיבוד..., למשל השלישית והשישית)
חוץ מזה הכל מושלם!!!
סטיילינג מאלף
מאיפה השמלה?
תודה לך !
לוקחת לצומת ליבי
השמלה מאלי אקספרס

מעלה לטובת כולן -
הרקע -
https://s.click.aliexpress.com/e/_olHSzGb
וזה השמלה -
https://s.click.aliexpress.com/e/_oFjkqxV
והמגש של העוגה-
https://s.click.aliexpress.com/e/_okeiRAR
הפרפרים שעל העוגה-
https://s.click.aliexpress.com/e/_opO0Edp
והנר-
https://s.click.aliexpress.com/e/_oFmxdh5

ואז הזר שלה בראש אני הכנתי:) אז אין לי קישור.

ראנד

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
היא בובה ושילוב הגוונים מושלם
תמונות יפיפיות!!!
את בטוחה שחלפה שנה?!?!?!:sneaky:

מעלה לטובת כולן -
הרקע -
https://s.click.aliexpress.com/e/_olHSzGb
וזה השמלה -
https://s.click.aliexpress.com/e/_oFjkqxV
והמגש של העוגה-
https://s.click.aliexpress.com/e/_okeiRAR
הפרפרים שעל העוגה-
https://s.click.aliexpress.com/e/_opO0Edp
והנר-
https://s.click.aliexpress.com/e/_oFmxdh5

ואז הזר שלה בראש אני הכנתי:) אז אין לי קישור.
איזה פירגונים, מהממת!!

נחמי מישור

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אילה היא פשוט מטריפהה
תמונות בליגה
הכל אצלך מדויק עד הפרט האחרון
אלופית

נערך לאחרונה ב:

PNINA-ZILUM

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
סט מושלם ומתאים לנסיכה היפה!
הרבה נחת ןשמחה!

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

אז אחרי ש @רוחי בלבוחי נתקלה בסירופ פירות יער בשעת שוטטות בסופר, קנתה [כנראה לא עמדה בפני תחנוני הסירופ], והעלתה מתכון שדרוג לגלידה, נתקלתי אני באח של הסירופ הזה, גם מוצר חדש, מיותר לומר שלא עמדתי בפני הדמעות המלוחות של כל כך של הסירופ הזה, והוספתי לעגלה.

רגע,
תכירו:
1728507203782.pngטעים להכיר!

מה עשיתי איתו?
חלק ממנו נכנס לגלידה, הגיוני, לא?

בכמות נוספת שלו ידעתי שאני רוצה להכין עוגה.
היו עוד כמה דברים שידעתי:
1. זו תהיה עוגה בחושה
2. זו תהיה עוגה פשוטה, כי זה מה שבאמת אוהבים אצלינו
3. זו תהיה עוגה ללא מיקסר, כי התעצלתי להוציא אותו מהארון
4. זו תהיה עוגה שתניב כמות גדולה
5. זו תהיה עוגה עם מינימום כלים
6. זו תהיה עוגה טעימה--- רציתי.

אז מה מכל הנ"ל התקיים?
1. היא בחושה
2. היא פשוטה, אפילו לא פוטוגנית
3. המיקסר עדיין בארון
4. יצאו לי כ-80 קוביות, זו כמות גדולה, לא?
5. קערה ומטרפה
6. נתנו לילדה קטנה לטעום, היא ביקשה עוד. ולמה ילדה קטנה? עשי"ת, יש בה קאן סיני גרוס, וכו'......

טוב, אחרי כל הנאום הזה.
תמונה, שוב, העוגה לא מאוד פוטוגנית. לכאורה יכולתי להוציא אותה יפה יותר, אבל צילמתי כאן היום כל כך הרבה דברים וזו היתה האחרונה, והסבלנות שלי כבר היתה ממני והלאה..
IMG_9547_682x1024.jpg1

מתכון
תבנית תנור

8 ביצים
1 כוס סוכר
1/3 כוס סכור חום כהה
1 כוס שמן
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס תחליף חלב, או מים
2 כוסות סירופ קרמל מלוח
1 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס פקאן סיני גרוס

טורפים ביצים שלימות עם סוכר לבן לתערובת תפוחה ואורירית.
מוסיפים שמן בקילוח דק
מוסיפים תחליף חלב וקמח ואבקת אפיה לסירוגין.
טורפים לתערובת אחידה וחלקה, מחלקים ל-2
למחצית אחת מוסיפים 1/2 כוס סירופ קרמל מלוח ויוצקים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.

למחצית השניה מוסיפים 1 כוס סירופ קרמל מלוח וסוכר חום. מתקבלת תערובת כהה קצת יתר מהמחצית הראשונה.
משיישים את התערובת הכהה יותר לתוך הבהירה שבתבנית.

מזלפים פסים של חצי כס סירופ קרמל מלוח ומפזרים שוקולד צי''פס ופקאן סיני גרוס

אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה

חלק מסירופ הקרמל מלוח ישקע באפיה לתחתית העוגה ויהפוך אותה לרטובה ונימוחה ממש.
רק שנה חלפה מערב החגים תשפ"ד.
עמדנו אז, בישלנו, אפינו, הכנו, אפילו התרגשנו. עוד שנה חלפה. ותבוא עוד אחת והלוואי לברכה.
עמדנו בראש השנה וביום כיפור, ביקשנו, התפללנו, המלכנו את בורא העולם עלינו, זכרנו שהוא יחיד ואין בלתו, תקענו בשופר ורעדו הלבבות.

בני אשכנז שבינינו, ומיעוט מבני ספרד, בכו ברגע השיא של תפילות ראש השנה ויום הכיפורים. "בְּרֹאשׁ הַשָּׁנָה יִכָּתֵבוּן. וּבְיוֹם (צוֹם) כִּפּוּר יֵחָתֵמוּן. מִי יִחְיֶה. וּמִי יָמוּת. מִי בְקִצּוֹ. וּמִי לֹא בְקִצּוֹ...מִי בַחֶרֶב...מִי יָנוּחַ. וּמִי יָנוּעַ. מִי יִשָּׁקֵט וּמִי יִטָּרֵף. מִי יִשָּׁלֵו. וּמִי יִתְיַסָּר"
ובהמשך בסדר זכרונות "וְעַל הַמְּדִינוֹת בּוֹיֵאָמֵר אֵיזוֹ לַחֶרֶב, וְאֵיזוֹ לַשָּׁלוֹם..."

האם הקדשנו למילים אלו מחשבה מיוחדת מעבר לתפילה בכל שנה? האם היה מישהו בינינו שחשב שהמילים הנוראות האלו תקבלנה השנה משמעות מוחשית כל כך? תקומנה ותעמודנה מולנו, עקובות מדם, משמיעות קול זעקה ואזעקה, עטופות בכאב, צער, יגון, סבל שמילים מתגמדות מולו? האם היה אי מישהו מתוכנו שהעלה בציורו, בדמיונו, את המשמעות שתהיה למילים האלו כשנקרא אותן בשנה זו, שנת תשפ"ה?

אני לפחות, לא העליתי בדמיוני עד כמה המילים האלו תכאבנה לנו השנה יותר מכל שנה. עד כמה אביט בהן ובליבי תרבוץ אבן כבדה של "מדוע לא בכיתי יותר בשנה שעברה במילים האלו?"

כי בא שמחת תורה, החג שבו רקדנו עם התורה, תורת חיים, היום שבו שרנו להקב"ה "אמת אתה הוא ראשון, אמת אתה אחרון ומבלעדך אין לנו מלך גואל ומושיע", החג שהשמחה בו פורצת גבולות ועולה עד לכסא הכבוד, ושבת משוש ליבנו ונהפך לאבל מחולנו..."

מי פילל אז, בעת שעמדנו בעזרת הנשים והתרגשנו מול עזרת הגברים הרוקדת ושרה בהתלהבות, מול ספרי התורה, והילדים הנרגשים בקפיצת "משה אמת ותורתו אמת", מול הקטנטנים שהצטופפו תחת הטליתות ב"כל הנערים", שהשנה הזו תהיה שנה של כאב, אובדן, סבל, טירוף הדעת, נדודים, עקירה, ארעיות, רעש תותחים וקולות מרגמה וטילים, בכי מספדים, לוויות דבר יום ביומו, שבי, ייסורים, דמעה ודמע, נדודי שינה
של הורים שליבם בשבי, אזעקות בלי סוף, שכול, וריח חריף של דם.

ואם לא די בכל אלו, קפץ עלינו רוגזם של שונאי הדת, המבקשים לעקור את השורש הרוחני, לפגוע בציפור הנפש של העם היהודי, לומדי התורה. ברוח החיה ומחייה, המגנה ומאצילה מכוחותיה על לוחמי הקרב בחזית. לפלג, להעמיק את הקרע העמוק כבר כל כך, לשסוע שסע, לקרוע את האחדות, ליטול מהעם היהודי את ה"כאיש אחד בלב אחד".

לא אשת דברים אני, אישה ככל נשות ישראל. אבל הלב, לב יהודי. לב שנושא בעול יחד עם כולם את הכאב, את חלקי הצער המשותף של העם כולו, ואת החלקים של ציבור לומדי התורה.
וככזו, תקבלנה כל אותן המילים שאמרנו בשנה שעברה, שבכינו בהן כבכל שנה, משמעות עמוקה יותר. אמיתית. מציאותית. כזו שעומדת לנו מול העיניים, יושבת לנו בלב, מכה בנו בכדי לעורר אותנו.

אין לי ספק כי בשנה זו, בעת שנעמוד בתפילות ראש השנה ויום כיפור, יעמדו לנו בראש כל אותם האסונות הקשים שפקדו את העם שלנו בשנה החולפת, תשפ"ד. נשמע את קול הבכי, את קול הזעקה, המספד, את קולות המלחמה, מלחמת הרשע מול העם הנבחר, ומלחמת הרוח. נרגיש את הסבל, את הכאב. ומי מתוכנו שנעקר מביתו, שחווה את הכאב מקרוב ממש, יחיה את המילים האלו בעוצמה חזקה אף יותר.

והלוואי ונזכה שתהיה השנה הזו שנה טובה, שנה מתוקה, שנה של בשורות טובות, שנה של ישועות לכלל ולפרט, שנה של שקט ושלווה, שנה של מגורי קבע, שנה של מנוחת הנפש והדעת, שנה של ברכה ושפע, שנה שיתקבלו בה התפילות, שנה שלא נזדקק בה להתעורר בדרכים קשות, שנה של גאולה אמיתית, שנה שיירפא בו הלב הפועם בקרב העם שלנו, שנה שבה ייהפך אבלינו למחול.
שנה בה "ידעו כל עמי הארץ כי ה' הוא האלוקים"
------
אני נרגשת להגיש לכם את החוברת הזו.
החוברת מאגדת בתוכה מתכונים מכל הסוגים. כאלו שיוכלו להרכיב להם ארוחות חג משובחות. אבל מעבר לזה, זו חוברת שמאגדת בתוכה את הלב ואני מקווה שתרגישו אותו בין הרכיבים, הוראות ההכנה, והתמונות.

מאמצים רבים הושקעו בחוברת.
היא לא היתה מתוכננת. לא היתה לי תכנית להוציא חוברת השנה. עומס החיים. עומס הלב מהמתרחש סביבנו, חוסר השלווה שעוטף אותנו, כל אלו ועוד היו מקלות בגלגלי העשייה, ולא חשבתי להתחדש בחוברת נוספת השנה.
אלא שאז, יצא לי להתקשר למישהי בענין שאינו נוגע כלל למתכונים. אבל זו, ברגע ששמעה מי מעבר לקו, זרקה לי משפט שמולו לא יכולתי לעמוד. "וואי, כל שנה אני מחכה לחוברת מתכונים שלך. הם בשימוש אצלי כל הזמן. והמדור ללא גלוטן, עליו אני מודה במיוחד, אני והבת שלי, נטולת הגלוטן". דברנו מה שדברנו. סגרתי את הטלפון וידעתי, אני לא מוותרת, גם לא השנה. יהא העומס אשר יהיה, חוברת תהיה.
וישנה, ב"ה.

אז תודה לך אישה יקרה שהיית השמן שהניע בסופו של דבר את גלגלי העשייה.

בשמי ובשם כל נשות עמ"י באשר הן שהחוברת הזו בידיהן.

ורק בקשה קטנה יש לי.
בעת שתכינו מתכונים מתוך החוברת הזו, תתפללו לשלום החטופים, להשבתם הביתה, להבאתם לקבר ישראל של אלו שאינם עוד בין החיים. לחזרתם הביתה לשלום של החיילים הלוחמים בחזית, להצלחתם של חיילי הרוח שבישיבות ובכוללים שכח תורתם ותפילותיהם מזינים את חיילי החזית..

ואם יורשה לי, בקשו במיוחד עבור אלו הקרובים לליבי,
גדעון בן אירית
עמוס בן אירית
משה נחום בן פנינה פעסיל
מיטל בת פרח

שיחזרו הביתה לשלום.
------
כמה הערות:
-בחוברת הושקעו מאמצים רבים, אך טעויות אנוש עלולות ליפול בה. אני מתנצלת עליהם מראש.
-כל המתכונים במדידה של כוסות חד פעמי לשתיה קרה, 180 מ"ל אלא אם כן צוין אחרת
-השתדלתי לרשום בראש כל מתכון מהם תנאי האחסון האופטימאליים שלו, לתועלת כולם
-החוברת ניתנת להעברה לאנשים פרטיים. בהעברה לקבוצות יש לקבל אישור ממני. העברה בלי אישור לקבוצה היא גזל. בבקשה, אל תגרמו לי עוגמת נפש, ואל תעבירו לקבוצות מבלי לקבל את אישורי.
------

תודה מיוחדת לאסנת זליגר, שכנה מתוקה במיוחד שהתנדבה לצלם לי את עוגת הבאונטי עוגת שכבות הקוקוס ללא גלוטן וסלט החומוס. צלמת אלופה. 0533142607

שנה טובה ומתוקה.

העני
שיתוף - לביקורת שכן רע-ש!
א.
שעת לילה מאוחרת, בני הבית נמים את שנתם, ואתה מדמדם.. את שנתך. לפתע דפיקות בדלת, טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק טוק...! (בפועל יותר מעצבן לשמוע את הדפיקות מאשר לקרוא את כל ה-20 טוק טוק...)

אתה ניגש להציץ בקוקר (עינית) ורואה חזות מטושטשת.
לבוש בפיג'מה, ואין לך מושג את מי תגלה כשתפתח את הדלת, אולי את רב השכונה.. או סתם אדם מכובד שלא היית רוצה להתראות בפניו במדי לילה. וללבוש בגדים לא בא בחשבון, אז אתה נשאר במטה.
אך הדפיקות לא מרפות וקצב הנקישות עולה בכמה סולמות... מה שמאלץ אותך לעלות על מדים רגילים.
בכל זאת, אם יהודי דופק באישון לילה מסתבר שזה עסק רציני, כמו הצלת נפש אחת מישראל, ואפילו שתיים.

אתה ניגש לפתוח את הדלת בדחילו ורחימו, דרוך לגלות מיהו הדופק.. שגרם לך להתלבש?
מתברר שהשכן מקומה-4 בא להחזיר לך עכשיו את 2 השקלים שלקח ממך בשחרית! איזה יופי...!

ב.
שעת מנוחת צהרים. בלילה הקודם השינה שלך נקטעה בגלל השכן מקומה-4.
וממש הרגע אתה הולך לחרוף כמה שעות טובות לפצות על השעות האבודות. בחדר שורר שקט מופתי וכבר הפכת צד במיטה. אבל אז בדיוק נשמעות דפיקות נמרצות בדלת.
יותר מאלף טוקטוקים בקצב מסחרר, גורמים לך לקום בעצבנות, ולצמצם מרחק מהדלת הנדפקת.

אתה פותח את המסכנה, ומגלה שמדובר בשני זאטוטים קטנים שדורשים את המסמרים שהבן שלך לקח להם (לטענתם..) לבניית 'המחנה'..
מעצבן, משגע, מטריף, כל מילת תיאור בהקשר שלילי תואמת כשורה את המצב. ואם לא היית אנטישמי. היית קולע את שניהם בפאות אוזנם ומשלחם בנימוס להוריהם. אבל אתה מנומס. ופורע את חובך מבנך השובב.

ג.
שעת לילה שקטה במיוחד, אתה שקוע בשיחת טלפון ראשונה עם המלמד של הבן - שמספר שהוא מתנהג באלימות, ופתאום - דפיקות בדלת. טוק טוק טוק, מלווה ברעש קל של גרירת חפץ מתכתי.

אתה עוזב את השיחה, פותח את הדלת עם הטלפון, ורואה שכן שמחזיק מברג ענק.
"סליחה על ההפרעה, אתה יכול להלוות לי פטיש? זה הדבר היחיד שחסר לי כדי לפרק את הארון הישן שלי".
"לא אין לי פטיש!". סוגר את הדלת ומסנן: "למזלך!"
והמכובד מעבר לאפרכסת שואל, "מה אמרת?"

ד.
שעה מאוחרת, דפיקות בדלת מעירות אותך מהשינה.
השכן מקומה-3 מחכה מעבר לדלת עם מבט מודאג:
"סליחה על ההפרעה, אבל יש לך אולי מלח+ביצים? בדיוק באתי להכין חביתה וגיליתי שנגמר לי".
לאחר שנתת לו וסגרת את הדלת. אתה מהרהר לעצמך: "חביתה? בשתיים בלילה? הלוואי שיחטוף צרבת!"

ה.
שעת בוקר מוקדמת, השמש בקושי זרחה, הציפורים חורפות, והדפיקות בדלת מתחילות בקצב אחיד. טוק טוק טוק.
אתה מנסה להתעלם, אבל הדפיקות לא פוסקות.

מתוך שינה מעורפלת אתה קם וניגש לדלת, מציץ בעינית, ורואה אדם עם קופסת קרטון.
אתה פותח את הדלת בחצי עין עצומה, והברנש מכריז בהתלהבות: "המשלוח שהזמנת הגיע!".
רק אתה לא הזמנת כלום...
מתברר שזה תבניות ביצים לשכן מקומה 3...

ו.
שעת בוקר מוקדמת, אתה מתארגן בזריזות ליציאה להספיק את המניין המהיר.
טוק טוק טוק טוק טוק!

השכן מקומה-3 מחכה לך עם כוס ביד:
"היי, אפשר קצת קפה? אני לא יכול להתחיל את הבוקר בלעדיו".
אתה שוקל ברצינות אם לזרוק עליו ביצים.. או להשאיר כוסות חד-פעמיות מחוץ לדלת.
"מתי הבנדיט הזה ישן?!", אתה שואל את עצמך.

ז.
שעה מאוחרת, דפיקות קלות אבל עיקשות בדלת.
אתה פותח, ורואה את השכן המבוגר מקומת הקרקע.
"סליחה, אבל נראה לי שמישהו אצלכם מזיז רהיטים. זה מפריע לקרוא את העיתון".
אתה מסתכל על הסלון - שום דבר לא זז כבר שנים...

ח.
שעה לא ברורה בלילה, אתה שומע את הדפיקות אבל לא ברור מהיכן.
אתה מתלבש בזריזות, פותח את הדלת, ואין אף אחד.
אבל... על הרצפה יש פתק:
"הייתי חייב לבדוק אם אתה ער. תודה. השכן מקומה-3..."

אז מה באמת הפתרון לטרדנים כאלה?
כי הפתרון הקונבנציונאלי - לתלות על הדלת פתק בנוסח:
ין לדפוק בשעות 2-4 בצהרים, ומ-11 בלילה" -
לא נמצא יעיל אל מול נוקש טרדן, שסבור שדפיקתו היא יוצאת מהכלל....
אז מה כן?

לפניכם מספר אופציות להרחיק את הדפקנים הדווקנים...
אפשר למשל לתלות על הדלת שלט "זמני קבלת קהל" גדול ומעוצב - בנוסח:
"אנחנו ישנים בשעות 11 בלילה עד 7 בבוקר. ובצהרים בשעות 2 עד 4. בשאר השעות אנחנו מתעלמים בכוונה. תודה על ההבנה!"
ואל תשכחו להוסיף אייקון של מנעול ענק לחיזוק המסר.

במצב ואתם אדיבים או גרים עם שכנים רגישים במיוחד, כתבו את הנוסח הבא:
"אנחנו כל כך מצטערים על חוסר המענה! כדי לוודא שמקרה כזה לא יקרה שוב, בבקשה כתבו את הבעיה שלכם בפתק, העבירו אותו בתחתית הדלת ותלכו לישון –אל חשש בבוקר כבר נעדכן אתכם".

או: "אתם דופקים בשעה מאוחרת? הדלת שלנו עלולה להיעלב! חזרו מחר והיחסים יישארו תקינים".
וגם: "דלת זו אינה תומכת בדפיקות לילה וצהרים. אנא נסו להקיש קלות ביום בהיר אחר".

ואולי אתם בעניין של שלט מפתיע: "נא לא לדפוק! במקום זאת, שלחו לנו הודעה טלפונית. נענה מיד... או כשנתעורר".
או: "דיירי הבית ישנים עכשיו! דפיקות בשעות אלו יתועדו ויובילו לדיון בוועד הבית על מהות השפיות. תודה על שיתוף פעולה!"

במקרה ואתם מתגוררים בשכנות לליקויי ראיה, או שכנים שעושים ראש קטן ומצלצלים בפעמון, החליפו את הפעמון במתג מזויף עם שלט "לחצו כאן לשירות". כשהם לוחצים, שימו הקלטה של צפצוף ואחריו: "השירות כרגע לא זמין. תודה על הפניה!"
אפשר גם להתקין רמקול קטן מעל הדלת שיאמר: "הדיירים עסוקים כרגע במשהו מאוד חשוב. נסו שוב ביובל הבא".

ואם כלו כל האפשרויות, תמיד אפשר לחשוב מחוץ לקופסה. להתקין דלת דו-כיונית! איך זה עובד אתם שואלים?
כשמישהו דופק בשעה מאוחרת, הדלת מסתובבת ומפנה אותו חזרה למדרגות עם הודעה: "קבע את ביקורך בשעה יותר ראויה. תודה!".

ואם תליתם פתקים ושלטים מכל הסוגים, החלפתם את מתג הפעמון, העמדתם רמקול, התקנתם דלת דו-כיונית, ואף הצמדתם מכתזי"ת קטנה שכל דפיקה משגרת שפריץ מים לעבר הדופק (ככל שהשעה פחות נוחה, השפריץ יותר חזק), ועדיין זה לא עזר, אז קבלו עצת זהב.. רק רגע, אני שומע מישהו עומד במפתן הבית.
"רותי תפתחי את הווילון. תראי מה רוצים השכנים..."
העיקר שלא ידפקו!

מקווה שהועלתי. בהצלחה!

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה