• משתמשים יקרים!

    בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

עוגות/עוגיות בחושה שיש קרמל מלוח-

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אז אחרי ש @רוחי בלבוחי נתקלה בסירופ פירות יער בשעת שוטטות בסופר, קנתה [כנראה לא עמדה בפני תחנוני הסירופ], והעלתה מתכון שדרוג לגלידה, נתקלתי אני באח של הסירופ הזה, גם מוצר חדש, מיותר לומר שלא עמדתי בפני הדמעות המלוחות של כל כך של הסירופ הזה, והוספתי לעגלה.

רגע,
תכירו:
1728507203782.png
טעים להכיר!

מה עשיתי איתו?
חלק ממנו נכנס לגלידה, הגיוני, לא?

בכמות נוספת שלו ידעתי שאני רוצה להכין עוגה.
היו עוד כמה דברים שידעתי:
1. זו תהיה עוגה בחושה
2. זו תהיה עוגה פשוטה, כי זה מה שבאמת אוהבים אצלינו
3. זו תהיה עוגה ללא מיקסר, כי התעצלתי להוציא אותו מהארון
4. זו תהיה עוגה שתניב כמות גדולה
5. זו תהיה עוגה עם מינימום כלים
6. זו תהיה עוגה טעימה--- רציתי.

אז מה מכל הנ"ל התקיים?
1. היא בחושה
2. היא פשוטה, אפילו לא פוטוגנית
3. המיקסר עדיין בארון
4. יצאו לי כ-80 קוביות, זו כמות גדולה, לא?
5. קערה ומטרפה
6. נתנו לילדה קטנה לטעום, היא ביקשה עוד. ולמה ילדה קטנה? עשי"ת, יש בה קאן סיני גרוס, וכו'......

טוב, אחרי כל הנאום הזה.
תמונה, שוב, העוגה לא מאוד פוטוגנית. לכאורה יכולתי להוציא אותה יפה יותר, אבל צילמתי כאן היום כל כך הרבה דברים וזו היתה האחרונה, והסבלנות שלי כבר היתה ממני והלאה..
IMG_9547_682x1024.jpg
1


מתכון
תבנית תנור

8 ביצים
1 כוס סוכר
1/3 כוס סכור חום כהה
1 כוס שמן
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס תחליף חלב, או מים
2 כוסות סירופ קרמל מלוח
1 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס פקאן סיני גרוס


טורפים ביצים שלימות עם סוכר לבן לתערובת תפוחה ואורירית.
מוסיפים שמן בקילוח דק
מוסיפים תחליף חלב וקמח ואבקת אפיה לסירוגין.
טורפים לתערובת אחידה וחלקה, מחלקים ל-2
למחצית אחת מוסיפים 1/2 כוס סירופ קרמל מלוח ויוצקים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.

למחצית השניה מוסיפים 1 כוס סירופ קרמל מלוח וסוכר חום. מתקבלת תערובת כהה קצת יתר מהמחצית הראשונה.
משיישים את התערובת הכהה יותר לתוך הבהירה שבתבנית.

מזלפים פסים של חצי כס סירופ קרמל מלוח ומפזרים שוקולד צי''פס ופקאן סיני גרוס


אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה


חלק מסירופ הקרמל מלוח ישקע באפיה לתחתית העוגה ויהפוך אותה לרטובה ונימוחה ממש.
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
תודה הני
מתגעגעים לשו"ת שלך.
לכמה תבניות אינגליש זה מתאים?
 

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
אז אחרי ש @רוחי בלבוחי נתקלה בסירופ פירות יער בשעת שוטטות בסופר, קנתה [כנראה לא עמדה בפני תחנוני הסירופ], והעלתה מתכון שדרוג לגלידה, נתקלתי אני באח של הסירופ הזה, גם מוצר חדש, מיותר לומר שלא עמדתי בפני הדמעות המלוחות של כל כך של הסירופ הזה, והוספתי לעגלה.
ווי @ה. בקר
אני חייבת פעם אחת לבוא איתך לסופר כדי לשמוע את בכיות המוצרים החדשים שמתחננים על נפשם להיכנס למטבח שלך....
טוב- אפשר ממש להבין אותם!

ולגבי המתכון המצורף- אני ממש אוהבת עוגות כאלו קלות, כלום עבודה שנראות מעולה ומוציאות את כל הרוק.
השילוב של מתוק- מלוח, איך שזה טעים.
בהזדמנות זו- תודה על הכל, גמר חתימה טובה וחג סוכות שמח וטעים!
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
אז אחרי ש @רוחי בלבוחי נתקלה בסירופ פירות יער בשעת שוטטות בסופר, קנתה [כנראה לא עמדה בפני תחנוני הסירופ], והעלתה מתכון שדרוג לגלידה, נתקלתי אני באח של הסירופ הזה, גם מוצר חדש, מיותר לומר שלא עמדתי בפני הדמעות המלוחות של כל כך של הסירופ הזה, והוספתי לעגלה.

רגע,
תכירו:
צפה בקובץ המצורף 1795140טעים להכיר!

מה עשיתי איתו?
חלק ממנו נכנס לגלידה, הגיוני, לא?

בכמות נוספת שלו ידעתי שאני רוצה להכין עוגה.
היו עוד כמה דברים שידעתי:
1. זו תהיה עוגה בחושה
2. זו תהיה עוגה פשוטה, כי זה מה שבאמת אוהבים אצלינו
3. זו תהיה עוגה ללא מיקסר, כי התעצלתי להוציא אותו מהארון
4. זו תהיה עוגה שתניב כמות גדולה
5. זו תהיה עוגה עם מינימום כלים
6. זו תהיה עוגה טעימה--- רציתי.

אז מה מכל הנ"ל התקיים?
1. היא בחושה
2. היא פשוטה, אפילו לא פוטוגנית
3. המיקסר עדיין בארון
4. יצאו לי כ-80 קוביות, זו כמות גדולה, לא?
5. קערה ומטרפה
6. נתנו לילדה קטנה לטעום, היא ביקשה עוד. ולמה ילדה קטנה? עשי"ת, יש בה קאן סיני גרוס, וכו'......

טוב, אחרי כל הנאום הזה.
תמונה, שוב, העוגה לא מאוד פוטוגנית. לכאורה יכולתי להוציא אותה יפה יותר, אבל צילמתי כאן היום כל כך הרבה דברים וזו היתה האחרונה, והסבלנות שלי כבר היתה ממני והלאה..
צפה בקובץ המצורף 17951441


מתכון
תבנית תנור

8 ביצים
1 כוס סוכר
1/3 כוס סכור חום כהה
1 כוס שמן
3.5 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
1 כוס תחליף חלב, או מים
2 כוסות סירופ קרמל מלוח
1 כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס פקאן סיני גרוס


טורפים ביצים שלימות עם סוכר לבן לתערובת תפוחה ואורירית.
מוסיפים שמן בקילוח דק
מוסיפים תחליף חלב וקמח ואבקת אפיה לסירוגין.
טורפים לתערובת אחידה וחלקה, מחלקים ל-2
למחצית אחת מוסיפים 1/2 כוס סירופ קרמל מלוח ויוצקים בתבנית חד פעמית ענקית מרופדת בניר אפיה.

למחצית השניה מוסיפים 1 כוס סירופ קרמל מלוח וסוכר חום. מתקבלת תערובת כהה קצת יתר מהמחצית הראשונה.
משיישים את התערובת הכהה יותר לתוך הבהירה שבתבנית.

מזלפים פסים של חצי כס סירופ קרמל מלוח ומפזרים שוקולד צי''פס ופקאן סיני גרוס


אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה


חלק מסירופ הקרמל מלוח ישקע באפיה לתחתית העוגה ויהפוך אותה לרטובה ונימוחה ממש.
בדיוק אתמול הייתי בסופר ראיתי מרחוק משומה לא קניתי,
אבל חשבתי לעצמי שאם את היית רואה אותו הוא היה לוחש לך כזו לחישה שלא היית עומדת בתחנוניו:p:p:p
 

תמרוז

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
@ה. בקר הכנתי את העוגה, דבר ראשון תודה! העוגה יצאה 'נחמד'.
דבר שני, קצת התאכזבתי לא הרגישו בכלל את הסירופ, למרות שקניתי במיוחד את הסירופ שהמלצת (17.9 שח) והכנתי בדיוק כמו ההוראות. לא חשו בטעמו

הכנתי את העוגת קפה שלך, (מהחוברת אאל"ט,) יצאה מדהים! תודה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר הכנתי את העוגה, דבר ראשון תודה! העוגה יצאה 'נחמד'.
דבר שני, קצת התאכזבתי לא הרגישו בכלל את הסירופ, למרות שקניתי במיוחד את הסירופ שהמלצת (17.9 שח) והכנתי בדיוק כמו ההוראות. לא חשו בטעמו

הכנתי את העוגת קפה שלך, (מהחוברת אאל"ט,) יצאה מדהים! תודה.
כנראה כמו בכל דבר ענין של טעם. כאן אמרו שמרגישים בדיוק ברמה הרצויה.
לא כל אחד מתחבר לטעמים של כל העוגות שלי, ככה זה.
מצטערת בשבילך.
:(
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
ואיך הוא יצא בגלידה ?
לטעמי,
מהמם.
שמתי ממנו בגלידת וניל עם שברי פקאן סיני.
הכנתי גלידת וניל עם שברי פקאן סיני.
זילפתי מעל מהסירופ, בנדיבות ושיישתי פנימה לגלידה בעזרת סכין.

ושוב,
לא כל טעם, אהוב על כל אחד.
יש מגוון ענק של עוגות וקינוחים, יש אלו שאוהבים X, יש Y
יש כאלו שטעם מאוד מודגש הם לא אוהבים ויש שדווקא טען מודגש אוהבים.
אז אני מביאה מה שטעים לפי הטעם שלי, שלנו כאן בבית, כי זה פרמטר מדידת הטעם שלי.
אפפעם לא מתחייבת שאחרים יתחברו לטעמים כמונו.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

האמת?
אפילו 18 דקות :)
IMG_9644_1024x682.jpg


תבנית עגולה R10, מתאימה למיניקיטשן

מרפדים את התבנית בניר אפיה, רק בתחתית.

לבסיס:
1 חלמון
50 גרם מרגרינה מומסת
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
3 כפות מים

למלית שוקולד-חמאת בוטנים-
4 ביצים
200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס חמאת בוטנים, כדאי קראנצ'ית עם שברי בוטנים, אך לא חובה
1/3 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס קמח

לזילוף על המלית-
סירופ קרמל מלוח, לא חובה.

לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'


הכנה:
מערבבים בקערה את רכיבי הבסיס עד לקבלת בצק חלק ונח לעבודה. משטחים בתבנית העגולה מעל לניר האפיה. אין צורך לכסות דפנות, רק את התחתית בשכבת בצק דקה.

מפעילים את מכשיר המיניקיטשן על החום הגבוה ביותר ומכניסים את התבנית עם הבצק למכשיר.

בינתיים מכינים מילוי:
ממיסים שוקולד עם חמאת בוטנים ושמן במיקרו בסיבובים של חצי דקה עד דקה ומערבבים, עד שמתקבל קרם אחיד.
שמים בקערה ביצים וסוכר בקערה [אפשר אותה קערה בה הוכן הבצק ואין צורך לשטוף], טורפים במטרפה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המומס עם השמן וחמאת הבוטנים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים קמח ושוב טורפים לבלילה אחידה.

פותחים את מכשיר המיניקיטשן, בשלב זה התחתית תהיה תפוחה ואפויה חלקית, וצבעה יהיה בהיר. שופכים מעל התחתית את המלית.
מזלפים סירופ קרמל מלוח בזילוף סיבובי כמו ספירלה מעל למלית, לבחירה.

סוגרים את המכשיר ואופים עוד 8 דקות עד ששכבת המילוי מקבלת צבע בהיר יותר, מתבקעת מעט ורוטטת.
מוציאים מהמכשיר.
מקררים מעט.

מכינים ציפוי:
ממיסים שוקולד וריצ' לגנאש חלק ויוצקים על הפאי. בעזרת כפית מורחים את הציפוי על כל הפאי.
מקררים ומגישים קר.

אפשר לקשט איך שרוצים, אם רוצים :)
IMG_9648_1024x682.jpgIMG_9647_1024x682.jpgIMG_9646_1024x682.jpg


אפשר כמובן לאפות בתנור
משך האפיה יתארך.
יש לאפות את החתית כ-12 דקות לפני הוספת המלית.
אחרי הוספת המלית כ-15-18 דקות.
 תגובה אחרונה 
מרגישה כבר כמו תקליט שבור, כזה שנתקע וחוזר על אותם הדברים שוב ושוב,
אבל מה ל'שות ואכן שוב יש מקום לכתוב את אותם הדברים-
אז,
גם זו,
עוגה יפה,
קלה מאוד להכנה,
ללא צורך במיקסר,
טעימה,
מפיקה כמות גדולה,
מעולה לאירוח, ולסתם כך כשרוצים לכבד מישהו, או שבת או חג,
וגם סתם, כך, לפנק את בני הבית, ואת בחורי הישיבות היקרים, ששבים הלילה מהישיבה לבינהזמנים.
IMG_9550_682x1024.jpg

תבנית תנור

לבסיס:
2 כוסות קמח
1/2 כוסמסוכר
2 כפות קקאו
1/2 כוס שמן
2 חלמונים
2 כפות פיסטוק טחון
1/2 כוס ריצ'

לבחושה פיסטוק:
6 ביצים + 2 חלבונים שנותרו מהבסיס
1 ו 1/4 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
1/3 כוס מחית פיסטוק
2/3 כוס ריצ'
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס פיסטוק טחון

לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל ריצ'
1 כוס פיסטוק גרוס

הכנה:
מערבבים בקערה את רכיבי הבסיס לבצק אחיד. משטחים בשכבה אחידה [ודקה...] בתבנית מרופדת בניר אפיה.

באותה קערה טורפים בעזרת טרפה את רכיבי שכבת הבחושה פיסטוק עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים מעל לשכבת הבסיס.
אופים ב 180 מעלות 25-30 דקות עד שהעוגה יציבה.
מקררים

מכינים ציפוי:
ממיסים ריצ' ושוקולד מריר לגנאש אחיד וחלק ומורחים מעל לעוגה.
מפזרים פיסטוק גרוס
פורסים את העוגה כשהיא קפואה למחצה או לפחות כשהגנאש יבש לגמרי.
IMG_9549_682x1024.jpg
בזמן כזה,
מכינים עוגה קלה להכנה, מהירה, אבל--- טעימה.

אז כשנשמע שהמשיח בא, ותשעה באב יהפוך ליום חג, בעז"ה, עוד השנה, תכינו אותה.
היא מעולה.
טעימה
לא יבשה [אם לא תאפו אותה יותר מדי ותייבשו אותה...]

עוגת שיש קפה ושוקולד
IMG_9360_533x800.jpg

2 תבניות אינגליש

אין צורך במיקסר


6 ביצים
2 כוסות סוכר
1 כוס שמן
3 כוסות קמח
1 כוס חלב סויה [או חלב לחלבי, או מיץ תפוזים או מים]
2 אבקת אפיה
2 כפות גדושות קפה נמס
1/4 שמן
1/4 מים
2 כפות קקאו

טורפים ביצים שלימות בעזרת מטרפה יחד העם הסוכר, בקערה גדולה. מוסיפים שמן [1 כוס], טורפים. מוסיפים קמח, חלב סויה, אבקת אפיה, 2 כפות גדושות אבקת קפה נמס וטורפים לבלילה אחידה ללא גושים.
יוצקים 3/4 מהכמות ל-2 תבניות אינגליש מרופדות בניר אפיה.

לרבע הנותר מוסיפים את רבע הכוס הנוסף של השמן ושל המים ואת הקקאו.
מערבבים היטב.
מזלפים למרכז העוגה בפס לאורך העוגה- בשתי התבניות

אופים ב 180 מעלות חצי שעה.
לאחר חצי שעה בודקים אם העוגה יבשה. ברגע שהיא יבשה ועובר א מבחן הקיסם מוציאים מהתנור.


אפשר להכין בתבנית A4.
אפשר לזגג בזילופים של זיגוג קפה:
100 גרם אבקת סוכר
1 כף מים
1 כף שמן
1 כפית אבקת קפה נמס

IMG_9359_533x800.jpg



והלוואי ונזכה לאכול ממנה עוד השנה בחג תשעה באב.

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה