יש כזה שם???
משתמש מקצוען
בס"ד
ביקשו ממני לפרסם ולהכניס לכאן:
ישנה הלכה, שלא בכל הבתים ידועה, והיא שפת שנילושה בחלב - שעשו אותה בכמות גדולה - אסורה באכילה, שמא יבואו לאוכלה עם בשר, הפרטים של סוגיא זו ארוכים, כמה נקרא כמות גדולה וכו' (יעוי' בשו"ע יו"ד סי' צז ס"א).
אך בכל אופן זאת יש להתריע ולהודיע, כי לפעמים מחוסר שימת לב גורמים לכמות גדולה של לחמניות להאסר, וכגון כשמכינים לחמניות שום, יש להקפיד לחתוך את השום (שהוא דבר חריף) בסכין פרווה ולא בסכין חלבי או בשרי. וכמו"כ יש ליזהר שלא למרוח חמאה על הלחמניות.
כמובן שבכל שאלה יש לעשות שאלת רב, לכתחילה ובדיעבד, אך את עצם ההלכה ראוי להודיע ולהזהיר, וזאת לאחר שמבירור שערכנו, עלה כי נשים רבות לא מודעות להלכה זו.
[מי שמעוניין לכתחילה כן לאפות לחמניות חלביות, צריך לעשות היכר ושינוי קודם האפיה (כמו שנהוג במאפיות לעשות בורקס חלבי, בצורת 'משולש'), וכגון שיחרוט על הלחמניה אותיות "חלבי", כך שמענו מהגאון הגדול הרב יצחק זילברשטיין שליט"א].
ביקשו ממני לפרסם ולהכניס לכאן:
ישנה הלכה, שלא בכל הבתים ידועה, והיא שפת שנילושה בחלב - שעשו אותה בכמות גדולה - אסורה באכילה, שמא יבואו לאוכלה עם בשר, הפרטים של סוגיא זו ארוכים, כמה נקרא כמות גדולה וכו' (יעוי' בשו"ע יו"ד סי' צז ס"א).
אך בכל אופן זאת יש להתריע ולהודיע, כי לפעמים מחוסר שימת לב גורמים לכמות גדולה של לחמניות להאסר, וכגון כשמכינים לחמניות שום, יש להקפיד לחתוך את השום (שהוא דבר חריף) בסכין פרווה ולא בסכין חלבי או בשרי. וכמו"כ יש ליזהר שלא למרוח חמאה על הלחמניות.
כמובן שבכל שאלה יש לעשות שאלת רב, לכתחילה ובדיעבד, אך את עצם ההלכה ראוי להודיע ולהזהיר, וזאת לאחר שמבירור שערכנו, עלה כי נשים רבות לא מודעות להלכה זו.
[מי שמעוניין לכתחילה כן לאפות לחמניות חלביות, צריך לעשות היכר ושינוי קודם האפיה (כמו שנהוג במאפיות לעשות בורקס חלבי, בצורת 'משולש'), וכגון שיחרוט על הלחמניה אותיות "חלבי", כך שמענו מהגאון הגדול הרב יצחק זילברשטיין שליט"א].