ביקשתן- קיבלתן!
פטיפור פצפוצים ונוגט- פטיפור פטנט. הכנה מהירה וקלה
למה פטנט? בגלל טכניקת הציפוי הפשוטה....
לפטיפור
250 גרם שוקולד לבן
5 כפות אבקת נוגט
5 כפות שמן
2 כפות ריצ'
ממיסים את כל הנ"ל בסיר על אש נמוכה. מתקבל מעין ממרח לא נוזלי.
מסירים מהאש ומעבירים לקערת מיקסר.
מוסיפים 3 כוסות פצפוצי אורז. מערבבים היטב במיקסר עד שהמחית מתערבבת לחלוטין עם הפצפוצים.
דוחסים מהתערובת לתבניות שקעים. מהדקים היטב בעזרת גב של כפית.
מעבירים להקפאה למשך לפחות 20 דקות.
מחלצים מהשקעים. מניחים בצד על השיש. מנקים את תבנית השקעים. מייבשים היטב.
ממיסים בסיר 250 גרם שוקולד לבן או מריר + 4 כפות שמן לשוקולד לבן ו-2 כפות שמן למריר.
ממלאים שוקולד בשקעים עד לגובה של בערך 1/3.
דוחסים את הפטיפור חזרה לשקעים. השוקולד יעלה בקצוות וייצור ציפוי דקיק לפטיפור. לא להיבהל מהשוקולד ש"בורח" בצדדים מעבר לשקעים. זה שוקולד מיותר. אפשר להעביר את השוקולד הזה לשקע אחר בעזרת כפית. כך דוחסים פטיפור לתוך כל שקע. מסירים את עודפי השוקולד מהתבנית ומעבירים בשנית להקפאה. מקפיאים לפחות 15 דקות.
מחלצים את הפטיפורים.
אם הקצוות לא חלקות כתוצאה משוקולד ש"גלש" מעבר לדפנות כמו בתמונה כאן:
מגרדים בעדינות בעזרת סכין חדה ולא משוננת את העודפים.
אפשר לסיים כאן או להמשיך לקשט.
אופן הקישוט בהודעה הבאה.
פטיפור פצפוצים ונוגט- פטיפור פטנט. הכנה מהירה וקלה
למה פטנט? בגלל טכניקת הציפוי הפשוטה....
לפטיפור
250 גרם שוקולד לבן
5 כפות אבקת נוגט
5 כפות שמן
2 כפות ריצ'
ממיסים את כל הנ"ל בסיר על אש נמוכה. מתקבל מעין ממרח לא נוזלי.
מסירים מהאש ומעבירים לקערת מיקסר.
מוסיפים 3 כוסות פצפוצי אורז. מערבבים היטב במיקסר עד שהמחית מתערבבת לחלוטין עם הפצפוצים.
דוחסים מהתערובת לתבניות שקעים. מהדקים היטב בעזרת גב של כפית.
מעבירים להקפאה למשך לפחות 20 דקות.
מחלצים מהשקעים. מניחים בצד על השיש. מנקים את תבנית השקעים. מייבשים היטב.
ממיסים בסיר 250 גרם שוקולד לבן או מריר + 4 כפות שמן לשוקולד לבן ו-2 כפות שמן למריר.
ממלאים שוקולד בשקעים עד לגובה של בערך 1/3.
דוחסים את הפטיפור חזרה לשקעים. השוקולד יעלה בקצוות וייצור ציפוי דקיק לפטיפור. לא להיבהל מהשוקולד ש"בורח" בצדדים מעבר לשקעים. זה שוקולד מיותר. אפשר להעביר את השוקולד הזה לשקע אחר בעזרת כפית. כך דוחסים פטיפור לתוך כל שקע. מסירים את עודפי השוקולד מהתבנית ומעבירים בשנית להקפאה. מקפיאים לפחות 15 דקות.
מחלצים את הפטיפורים.
אם הקצוות לא חלקות כתוצאה משוקולד ש"גלש" מעבר לדפנות כמו בתמונה כאן:
מגרדים בעדינות בעזרת סכין חדה ולא משוננת את העודפים.
אפשר לסיים כאן או להמשיך לקשט.
אופן הקישוט בהודעה הבאה.