בריאות הבו רעיונות להכנסת סידן לילדים לא ע''י מוצרי חלב

מאיר 4134

משתמש מקצוען


ובעיקרון ניתן גם לאכול אבקת קליפת ביצים וגרם קליפת ביצה מכיל כ380 מ"ג סידן אבל כמובן צריך לבשל היטב את הקליפות מחשש לסלמונלה. וכן לטחון היטב את הקליפות למניעת פצעים בוושט

(ומי שלוקח ברצינות את מה שהבאתי צריך לזכור שצריכה מופרזת של סידן לא בריאה כלל)


 
נערך לאחרונה ב:

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
טחינה(שומשום)
שקדים
מוצרי סויה למינהם,אפשר לקנות טופו מועשר בסידן
אצות
חומוס ,עדשים
בזילקום מיובש
(אני גם נמנעת מחלבי...)
אך לא לשכוח ע"מ לגרום לספיגה מיטבית בגוף לקחת שעתיים בין מוצרי עשירים בברזל(בשר) לסידן
 
נערך לאחרונה ב:

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
טחינה משומשום מלא יש בה פי 7 סידן מטחינה רגילה
כמו כן 2 כפות טחינה גולמית שוות ערך (בכמות הסידן)לכוס חלב של 200 מ"ל
 

~נעמי~

עיצוב גרפי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
פרסום וקופי
D I G I T A L
אצלי מאד אוהבים שוקולד טחינה. הוא עשוי עם שוקולד אמיתי ולא עם קקאו ואין לו טעם של טחינה! ממש טעים ובריא (יחסית, אבל לא הייתי מצפה שיסכימו כל יום טחינה)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
אגב, במוצרים של תנובה שהם תחליפי חלב (סויה וכד') יש תוספי סידן.
 

ישי.כ

משתמש פעיל
טחינה משומשום מלא יש בה פי 7 סידן מטחינה רגילה
כמו כן 2 כפות טחינה גולמית שוות ערך (בכמות הסידן)לכוס חלב של 200 מ"ל
הטחינה הגולמית העשויה משומשום מלא אמנם עשירה במינרלים שונים, אולם לטחינה יש גם חסרונות.

הטחינה כמו רוב סוגי השמנים הנצרכים כיום, מכילה חומצת שומן אומגה 6 ביחס גבוה בהרבה לאומגה 3 המצוי בה, בכף טחינה יש 4.4 גרם אומגה 6 ו- 0.1 גרם אומגה 3, כלומר יחס של 1:44 לטובת אומגה 6, כשרמת האומגה 6 גבוה מידי, הספיגה של האומגה 3 בגוף תפחת, ועקב כך יהיה לגוף חסרים באומגה 3 החיונית כל כך לגופנו, ובמיוחד לריפוי דלקות.

החומצה האוקסלית הנמצאת בשומשום המלא מעכבת ספיגה של מינרלים, היא נקשרת למינרלים שקיימים בזרע, דוגמת סידן וברזל, ומונעת מהם להיספג בגופנו. הנבטה של השומשום תבטל את החומצה הזו.

אם השומשום לא מונבט (רוב החברות רק משרים - טרום הנבטה), עדיף לאכול טחינה משומשום שאינו מלא, שמכילה כמות קטנה הרבה יותר של מינרלים, אך גם כמות קטנה הרבה יותר של חומצה אוקסלית.

בנוסף, הטחינה הגולמית הנמכרת כיום, לאחר שהשומשום שבה נשרה במים הוא עובר יבוש וקלייה בתנור, הקלייה הופכת את השומן הבלתי רווי שבו לשומן רווי המזיק לגופנו.

ל'חברת ירושלים לשומשום' יש טחינה איכותית הנקראת 'שומשום עוז', השומשום שבה עבר הנבטה, ובנוסף גרעיני השומשום שבה נטחנו ללא קליה, מה שאומר שהשומן שבה נשאר שומן טבעי ובלתי רווי.

אין לאכול טחינה גולמית בלי לדללה במים, מכיוון שהיא שומנית מידי, והשומן שבה עלול להדבק לדפנות המעי ויפריע לספיגת הוויטמינים והמינרלים שבמזון.
 
נערך לאחרונה ב:

ה' אוהב אותך

משתמש מקצוען
הטחינה הגולמית העשויה משומשום מלא אמנם עשירה במינרלים שונים, אולם לטחינה יש גם חסרונות.

הטחינה כמו רוב סוגי השמנים הנצרכים כיום, מכילה חומצת שומן אומגה 6 ביחס גבוה בהרבה לאומגה 3 המצוי בה, בכף טחינה יש 4.4 גרם אומגה 6 ו- 0.1 גרם אומגה 3, כלומר יחס של 1:44 לטובת אומגה 6, כשרמת האומגה 6 גבוה מידי, הספיגה של האומגה 3 בגוף תפחת, ועקב כך יהיה לגוף חסרים באומגה 3 החיונית כל כך לגופנו, ובמיוחד לריפוי דלקות.

החומצה האוקסלית הנמצאת בשומשום המלא מעכבת ספיגה של מינרלים, היא נקשרת למינרלים שקיימים בזרע, דוגמת סידן וברזל, ומונעת מהם להיספג בגופנו. הנבטה של השומשום תבטל את החומצה הזו.

אם השומשום לא מונבט (רוב החברות רק משרים - טרום הנבטה), עדיף לאכול טחינה משומשום שאינו מלא, שמכילה כמות קטנה הרבה יותר של מינרלים, אך גם כמות קטנה הרבה יותר של חומצה אוקסלית.

בנוסף, הטחינה הגולמית הנמכרת כיום, לאחר שהשומשום שבה נשרה במים הוא עובר יבוש וקלייה בתנור, הקלייה הופכת את השומן הבלתי רווי שבו לשומן רווי המזיק לגופנו.

ל'חברת ירושלים לשומשום' יש טחינה איכותית הנקראת 'שומשום עוז', השומשום שבה עבר הנבטה, ובנוסף גרעיני השומשום שבה נטחנו ללא קליה, מה שאומר שהשומן שבה נשאר שומן טבעי ובלתי רווי.

אין לאכול טחינה גולמית בלי לדללה במים, מכיוון שהיא שומנית מידי, והשומן שבה עלול להדבק לדפנות המעי ויפריע לספיגת הוויטמינים והמינרלים שבמזון.
נכון מאוד,
אם כך השיטה האידאלית היא לקנות שומשום אורגני להנביטו לטחון וכו'
וודאי שאכילת מזון קרובה ככל האפשר למקור עם כמה שפחות ידיים דרך -מה טוב...
אך אם תתחיל להסתכל כך על כל דבר זה לא ייגמר
גם שמן קנולה -יש המון אומגה 6 ועוד המון המון דברים
אבל מי שחי בתוך עמו צריך למצוא איזון כי לחיות אורגני ולהכין בבית לא מתאים לכולם
כמובן תודה על ההמלצה של הטחינה הנ"ל
למרות שאם באמת היו דואגים לבריאות היו מאחסנים בכלי זכוכית ולא פלסטיק שלך תדע אם הטחינה או לחילופין המכלים היו חמים בעת האחסון שאז יש פליטה של רעלים למזון וכו'
אבל זה לא סותר שגם הטחינה הרגילה עדיפה עשרת מונים ע"פ מאכלים אחרים
ולעניות דעתי (ולעניות עוד כמה ממומחים )עדיפה פי כמה ממוצרי חלב...
 

ישי.כ

משתמש פעיל
נכון מאוד,
אם כך השיטה האידאלית היא לקנות שומשום אורגני להנביטו לטחון וכו'
וודאי שאכילת מזון קרובה ככל האפשר למקור עם כמה שפחות ידיים דרך -מה טוב...
אך אם תתחיל להסתכל כך על כל דבר זה לא ייגמר
גם שמן קנולה -יש המון אומגה 6 ועוד המון המון דברים
אכן למי שיכול עדיף להשרות ואף להנביט את השומשום ולהכין טחינה בבית, הכניסו את השומשום לבלנדר, הוסיפו בכל פעם מים בכמות קטנה, וטחנו את השומשום עד לקבלת מרקם אחיד וטחון היטב והרי לכם טחינה בריאה כדי לשפר את טעמה הוסיפו תבלינים ועשבי תיבול.
1671747086211.png


הוראות הכנה:
  • רכשו שומשום מלא. וודאו שאינו קלוי! רצוי שיהיה אורגני.
  • שטפו היטב במים והשרו אותו למספר שעות.
  • אין צורך לייבש מכיוון שאנחנו מכינים טחינה טרייה.
  • הכניסו לבלנדר, הוסיפו מיץ לימון סחט טרי, מעט מים, שום, מלח ופלפל לפי הטעם ובלנדרו עד קבלת עיסה חלקה.
  • מדי כמה דקות חשוב לעצור את פעולת הבלנדר ולהחזיר חזרה למרכז הבלנדר את השומשום שנדבק לדפנות ולתחתית.
  • שחקו עם כמות המים לקבלת המרקם האהוב עליכם.
  • כדאי מאוד להוסיף פטרוזיליה או נבטי חמנייה לבלנדר, לקבלת טחינה ירוקה, עשירה בוויטמינים ונוגדי חמצון.
  • יש לחכות עד שהטחינה תתקרר.
  • הטחינה מחזיקה עד מספר ימים במקרר.
  • שומשום לבן נטחן מהר יותר משומשום מלא.

גם שמן קנולה -יש המון אומגה 6 ועוד המון המון דברים
אכן השמנים קנולה, סויה, חמנייה וכדו' לא מומלצים מהטעם שהם מכילים המון אומגה 6 ביחס לאומגה 3 (ומה שרושמים עליהם מכיל אומגה 3 זה הטעיית הציבור התמים), והם גם עברו חימום שהפך את השמן למחומצן.

כמובן שאין לדבר סוף, אבל כל אחד יעשה כפי יכולתו :)
 
נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  26  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה