הטחינה הגולמית העשויה משומשום מלא אמנם עשירה במינרלים שונים, אולם לטחינה יש גם חסרונות.טחינה משומשום מלא יש בה פי 7 סידן מטחינה רגילה
כמו כן 2 כפות טחינה גולמית שוות ערך (בכמות הסידן)לכוס חלב של 200 מ"ל
נכון מאוד,הטחינה הגולמית העשויה משומשום מלא אמנם עשירה במינרלים שונים, אולם לטחינה יש גם חסרונות.
הטחינה כמו רוב סוגי השמנים הנצרכים כיום, מכילה חומצת שומן אומגה 6 ביחס גבוה בהרבה לאומגה 3 המצוי בה, בכף טחינה יש 4.4 גרם אומגה 6 ו- 0.1 גרם אומגה 3, כלומר יחס של 1:44 לטובת אומגה 6, כשרמת האומגה 6 גבוה מידי, הספיגה של האומגה 3 בגוף תפחת, ועקב כך יהיה לגוף חסרים באומגה 3 החיונית כל כך לגופנו, ובמיוחד לריפוי דלקות.
החומצה האוקסלית הנמצאת בשומשום המלא מעכבת ספיגה של מינרלים, היא נקשרת למינרלים שקיימים בזרע, דוגמת סידן וברזל, ומונעת מהם להיספג בגופנו. הנבטה של השומשום תבטל את החומצה הזו.
אם השומשום לא מונבט (רוב החברות רק משרים - טרום הנבטה), עדיף לאכול טחינה משומשום שאינו מלא, שמכילה כמות קטנה הרבה יותר של מינרלים, אך גם כמות קטנה הרבה יותר של חומצה אוקסלית.
בנוסף, הטחינה הגולמית הנמכרת כיום, לאחר שהשומשום שבה נשרה במים הוא עובר יבוש וקלייה בתנור, הקלייה הופכת את השומן הבלתי רווי שבו לשומן רווי המזיק לגופנו.
ל'חברת ירושלים לשומשום' יש טחינה איכותית הנקראת 'שומשום עוז', השומשום שבה עבר הנבטה, ובנוסף גרעיני השומשום שבה נטחנו ללא קליה, מה שאומר שהשומן שבה נשאר שומן טבעי ובלתי רווי.
שומשום עוז - חברת ירושלים לשומשום
שומשום עוז נבוט אורגני מיוצר מגרעיני שומשום נבוטים שיתרונן רב על גרעין השומשום הרגיל. עוד לפני מאות שנים גילו שבשלב הנביטה נקשרים החלבונים למינרלים. תהליך זה מביא לכך שספיגת הסידן, הברזל ושאר המינרלים בגוף היא מירבית. חברת ירושלים פיתחה תהליך בלעדי לייצור טחינה מהשומשום הנבוט ללא קליה ובכבישה...www.somsom.co.il
אין לאכול טחינה גולמית בלי לדללה במים, מכיוון שהיא שומנית מידי, והשומן שבה עלול להדבק לדפנות המעי ויפריע לספיגת הוויטמינים והמינרלים שבמזון.
אכן למי שיכול עדיף להשרות ואף להנביט את השומשום ולהכין טחינה בבית, הכניסו את השומשום לבלנדר, הוסיפו בכל פעם מים בכמות קטנה, וטחנו את השומשום עד לקבלת מרקם אחיד וטחון היטב והרי לכם טחינה בריאה כדי לשפר את טעמה הוסיפו תבלינים ועשבי תיבול.נכון מאוד,
אם כך השיטה האידאלית היא לקנות שומשום אורגני להנביטו לטחון וכו'
וודאי שאכילת מזון קרובה ככל האפשר למקור עם כמה שפחות ידיים דרך -מה טוב...
אך אם תתחיל להסתכל כך על כל דבר זה לא ייגמר
גם שמן קנולה -יש המון אומגה 6 ועוד המון המון דברים
אכן השמנים קנולה, סויה, חמנייה וכדו' לא מומלצים מהטעם שהם מכילים המון אומגה 6 ביחס לאומגה 3 (ומה שרושמים עליהם מכיל אומגה 3 זה הטעיית הציבור התמים), והם גם עברו חימום שהפך את השמן למחומצן.גם שמן קנולה -יש המון אומגה 6 ועוד המון המון דברים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
4.06
כ"ז אייר
קורס משולב בינה מלאכותית
קורס פיתוח ובניית אתרים
קריירה מתקדמת, ביקוש עצום, וממוצע משכורות גבוה במיוחד!
מלגות גבוהות ומשתלמות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
4.06
כ"ז אייר
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
הכירו את טווינמושן
עם גל אקסלרוד
עולם מטורף משל הדמיות! ממשק חדשני שמאפשר לבצע הדמיה כמעט כמו משחק מחשב
לתלמידים ובוגרים בלבד!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קנ
א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ: