דרוש מתכון דרוש מתכון לקוקלה

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
מבושם ומעט מתקתק ואגוזי ועל כן משתלב נפלא עם בשר. שווה לנסות.

ושימי לב שבהרט זו למעשה תערובת תבלינים - שמכילה גם קינמון.
ויש כמה סוגים כמו: בהרט לקובה ובהרט לחמוצים.
דומה לראס אל חנות?
(שגם הוא תערובת)
 

אביטל שורץ

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
דומה לראס אל חנות?
(שגם הוא תערובת)
הוא כן קצת מזכיר ראס אל חנות.
בעלי מכין לבד ממתכון שקיבל מאיזה ערבי
לא להאמין אבל זה עשוי מפלפל אנגלי, פלפל שחור וטיפלה קינמון
טוחנים הכל במטחנת תבלינים.
בחנויות מוסיפים לו גם הל וזה נותן לו הבל כזה..... (קשה לי להסביר
בכל מקרה, שמים ממנו מעט
וחמותי (ולכן גם אני) שמה בכל תבשיל בשרי
ובכל תיבול של בשר טחון
(חוץ ממרגז', קבבים חריפים שיש להם תיבול שונה לחלוטין)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
רק אני לא הבנתי מה ההבדל בין זה לבין קישקע?
קישקע מכינים מקמח+שמן ומים ותבלינים. אז זה עשוי מסולת במקום.. זהו?
ההבדל די משמעותי בשל התבלינים וגם כי הקוקלה המקורית מכילה שומן כבש ולפעמים גם מעט בשר טחון.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הוא כן קצת מזכיר ראס אל חנות.
בעלי מכין לבד ממתכון שקיבל מאיזה ערבי
לא להאמין אבל זה עשוי מפלפל אנגלי, פלפל שחור וטיפלה קינמון
טוחנים הכל במטחנת תבלינים.
בחנויות מוסיפים לו גם הל וזה נותן לו הבל כזה..... (קשה לי להסביר
בכל מקרה, שמים ממנו מעט
וחמותי (ולכן גם אני) שמה בכל תבשיל בשרי
ובכל תיבול של בשר טחון
(חוץ ממרגז', קבבים חריפים שיש להם תיבול שונה לחלוטין)
הבהרט של ערביי ישראל שונה משל העיראקים אבל בבסיס הוא מכיל את הנ"ל ולפעמים גם ציפורן ומוסקט.
 

נעמי

לעיצוב שמעיף גבוה
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אבל לא היה מילוי.
זה היה פשוט עיסה שיוצרים ממנה צורות מוארכות ומשליכים לסיר הרותח.
וזו עדיין קוקלה ככל הנראה.
מכירה כמה וכמה טוניסאים שמכינים את הקוקלה ללא בשר טחון/ שומן כבש.
רק סולת, שמן ותבלינים.
כמובן שהטעמים שונים עם או בלי.
יפה.
פשוט הכינו את העיסה רק בלי מילוי וזה אפשרי.
כי זה טעים מאוד גם ככה.
ואוכלים את זה ללא קשר לעדה או... מסוימת...
עובדה....
בלי מילוי-סולת לבד זה הישר מהמטבח הטריפולטאי (לוב). וזה המאכל הפופלרי שלהם. (וזה יותר טעים מהתוניסאית לדעתי)
אצלינו עושים את זה לבד, עם סולת, תבלינים ושומן כבש. אם אין שומן -לא עושים!
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
רק אני לא הבנתי מה ההבדל בין זה לבין קישקע?
קישקע מכינים מקמח+שמן ומים ותבלינים. אז זה עשוי מסולת במקום.. זהו?
אהמממ
אין כל קשר בין השניים.
הבדל של חומר יסוד, במקרה זה סולת מול קמח,
לא מסתכם בחומר היסוד, אלא בכמות השמן, באווריריות, בתיבול כמובן, בצורה שנזרקת לסיר...
זה כמו שהבדל בין לחם מקמח תירס לבין לחם מקמח רגיל לא מתבטא רק בסוגי הקמחים השונים....
 

רחלים

חומרי הוראה מדהימים, לבית, לגן ולכיתה ttps://www.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
דומה לראס אל חנות?
בהרט בא מהמטבח העירקי - טעים מאד. תנסי
ראס אל חנות - מהמטבח המרוקאי.

שתיהם טעימים יש קצת דמיון אבל הטעם שונה.
לדעתי בהרט יותר טעים.
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
בהרט בא מהמטבח העירקי - טעים מאד. תנסי
ראס אל חנות - מהמטבח המרוקאי.

שתיהם טעימים יש קצת דמיון אבל הטעם שונה.
לדעתי בהרט יותר טעים.
הסוף של ראס אל חנות היה בהטלת וטו טוטלית של מישהו שלא הצליח בשום אופן להסתגל לטעם.
אני אתן קצת רווח בין פרשה לפרשה ;)
אבל גזרתי ושמרתי.
תודה!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
הסוף של ראס אל חנות היה בהטלת וטו טוטלית של מישהו שלא הצליח בשום אופן להסתגל לטעם.
אני אתן קצת רווח בין פרשה לפרשה ;)
אבל גזרתי ושמרתי.
תודה!
הראס אל חנות שונה באופן מהותי ולעיתים קיצוני מיצרן ליצרן. זה הרי לא מתכון אחיד אלא תערובת שכל אחד קובע לפי המתכון / האיזור ממנו הוא בא.
אם יעלה מלפניכם, ממליצה על נסיון חוזר עם זה של פרג וכמובן להוסיף במתינות :)
 

גילגולונת

משתמש מקצוען
הסוף של ראס אל חנות היה בהטלת וטו טוטלית של מישהו שלא הצליח בשום אופן להסתגל לטעם.
להגיד על מישהו שלא התרגל לטעם של ראס אל חנות זה בערך כמו להגיד שלא התחבר ל"תערובת תיבול לעוף"
בכל חנות תבלינים זה אחרת לגמרי
וכשעושים את זה לבד זה גם לפי הטעם האישי בלבד.
כלומר, יכול להיות שמחר תטעמו בשר והוא יעוף על הטעם
והתיבול - ראס אל חנות.
 

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
כשהייתי בישיבה, הטבחית היתה שמה בסיר הטשולנט מהו שנקרא בפי הבחורים: "קובבות".
זו היתה מין כזו קציצה מוארכת בצורת אליפסה, קצת בצקית, טעם מאד טוב. טעם מזרחי.
אני לא יודע אם מישהו מכיר את זה בשם הזה,
אבל אם מישהו יוכל לעזור לי בענין תבואנה עליו/עליה אלף ברכות.
אני משער שמדובר על מאכל מהמטבח המזרחי.
על פניו באמת נראה שזו קוקלה-קציצת סולת. (המקור-מלוב-טריפולי)

וזה המתכון שאני מכירה לקוקלה.

3 ביצים
1/2 כוס שמן (לפי ח.פ קר)*
1/2 כף פפריקה
1/4 כוס מים
לערבב הייטב.
מוסיפים סולת בהדרגה ולשים הייטב תוך כדי עד שנוצרת תערובת קציצות רכה-אבל לא רכה מאד.

ממתינים כ3 דק' ולאחר מכן יוצרים קציצות מאורכות.
ומוסיפים לסיר של החמין רק כשהרוטב רותח.

ניתן להוסיף אותן לכל רוטב אדום.

המתכון הנ''ל מספי בד''כ ל 10 יחידות.

בתאבון!

*יש שמחליפים את השמן בשומן של עוף/בשר אני אישית אוהבת יותר את המתכון הזה-נקי יותר וטעים מאד!!
 

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
רק אני לא הבנתי מה ההבדל בין זה לבין קישקע?
קישקע מכינים מקמח+שמן ומים ותבלינים. אז זה עשוי מסולת במקום.. זהו?
שונה לגמרי.
הצבע מזכיר קצת אחד את השני אבל חוץ מזה שום דבר.
 

אסתי 15

משתמש מקצוען
סולת, מים, שמן ושום בכמויות עם פפריקה
גם במתכון שהביאה כאן @אביטל שורץ וגם במתכון שהובא כאן על ידי @Harmonyapro , לא מוזכר שום.
יכולה לתת מתכון עם כמויות בבקשה?
זה ההבדל בין המתכון הטריפולטאי לתוניסאי?
אני (בורה גמורה) חשבתי שזה ההבדל בין קישקע לקוקלה, חוץ מההבדל בסוג הקמח.
עוד משהו - רק במתכון של @Harmonyapro יש ביצים, זה עוד מרכיב שאין בקישקע.
 

Harmonyapro

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
גם במתכון שהביאה כאן @אביטל שורץ וגם במתכון שהובא כאן על ידי @Harmonyapro , לא מוזכר שום.
יכולה לתת מתכון עם כמויות בבקשה?
זה ההבדל בין המתכון הטריפולטאי לתוניסאי?
אני (בורה גמורה) חשבתי שזה ההבדל בין קישקע לקוקלה, חוץ מההבדל בסוג הקמח.
עוד משהו - רק במתכון של @Harmonyapro יש ביצים, זה עוד מרכיב שאין בקישקע.
אני לא ממש מתמצאת במתכונים אחרים לקוקלה.
ציינתי בהודעה לעיל שאני מכירה רק את האופציה בה מחליפים את השמן בשומן עוף או בשר.
אני (בורה גמורה) חשבתי שזה ההבדל בין קישקע לקוקלה, חוץ מההבדל בסוג הקמח.
אם לא הכרת מתכון מסוים זה לא הופך אותך לבורה גמורה...;)
לגבי הקישקע דווקא משום שאני מכירה גם את זה וגם את הקוקלה אני יכולה לומר לך שאומנם הם די מזכירים אחד את השני בצבע אבל הטעם שונה לגמרי. (וגם אופן ההכנה לפי דעתי בכ''א)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכט

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה:
נקרא  21  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה