דומה לראס אל חנות?מבושם ומעט מתקתק ואגוזי ועל כן משתלב נפלא עם בשר. שווה לנסות.
ושימי לב שבהרט זו למעשה תערובת תבלינים - שמכילה גם קינמון.
ויש כמה סוגים כמו: בהרט לקובה ובהרט לחמוצים.
לא חושבת שהטעם דומה.דומה לראס אל חנות?
(שגם הוא תערובת)
כן עם יותר חריפותרק אני לא הבנתי מה ההבדל בין זה לבין קישקע?
קישקע מכינים מקמח+שמן ומים ותבלינים. אז זה עשוי מסולת במקום.. זהו?
הוא כן קצת מזכיר ראס אל חנות.דומה לראס אל חנות?
(שגם הוא תערובת)
ההבדל די משמעותי בשל התבלינים וגם כי הקוקלה המקורית מכילה שומן כבש ולפעמים גם מעט בשר טחון.רק אני לא הבנתי מה ההבדל בין זה לבין קישקע?
קישקע מכינים מקמח+שמן ומים ותבלינים. אז זה עשוי מסולת במקום.. זהו?
הבהרט של ערביי ישראל שונה משל העיראקים אבל בבסיס הוא מכיל את הנ"ל ולפעמים גם ציפורן ומוסקט.הוא כן קצת מזכיר ראס אל חנות.
בעלי מכין לבד ממתכון שקיבל מאיזה ערבי
לא להאמין אבל זה עשוי מפלפל אנגלי, פלפל שחור וטיפלה קינמון
טוחנים הכל במטחנת תבלינים.
בחנויות מוסיפים לו גם הל וזה נותן לו הבל כזה..... (קשה לי להסביר
בכל מקרה, שמים ממנו מעט
וחמותי (ולכן גם אני) שמה בכל תבשיל בשרי
ובכל תיבול של בשר טחון
(חוץ ממרגז', קבבים חריפים שיש להם תיבול שונה לחלוטין)
אבל לא היה מילוי.
זה היה פשוט עיסה שיוצרים ממנה צורות מוארכות ומשליכים לסיר הרותח.
וזו עדיין קוקלה ככל הנראה.
מכירה כמה וכמה טוניסאים שמכינים את הקוקלה ללא בשר טחון/ שומן כבש.
רק סולת, שמן ותבלינים.
כמובן שהטעמים שונים עם או בלי.
בלי מילוי-סולת לבד זה הישר מהמטבח הטריפולטאי (לוב). וזה המאכל הפופלרי שלהם. (וזה יותר טעים מהתוניסאית לדעתי)יפה.
פשוט הכינו את העיסה רק בלי מילוי וזה אפשרי.
כי זה טעים מאוד גם ככה.
ואוכלים את זה ללא קשר לעדה או... מסוימת...
עובדה....
אהמממרק אני לא הבנתי מה ההבדל בין זה לבין קישקע?
קישקע מכינים מקמח+שמן ומים ותבלינים. אז זה עשוי מסולת במקום.. זהו?
בהרט בא מהמטבח העירקי - טעים מאד. תנסידומה לראס אל חנות?
הסוף של ראס אל חנות היה בהטלת וטו טוטלית של מישהו שלא הצליח בשום אופן להסתגל לטעם.בהרט בא מהמטבח העירקי - טעים מאד. תנסי
ראס אל חנות - מהמטבח המרוקאי.
שתיהם טעימים יש קצת דמיון אבל הטעם שונה.
לדעתי בהרט יותר טעים.
הראס אל חנות שונה באופן מהותי ולעיתים קיצוני מיצרן ליצרן. זה הרי לא מתכון אחיד אלא תערובת שכל אחד קובע לפי המתכון / האיזור ממנו הוא בא.הסוף של ראס אל חנות היה בהטלת וטו טוטלית של מישהו שלא הצליח בשום אופן להסתגל לטעם.
אני אתן קצת רווח בין פרשה לפרשה
אבל גזרתי ושמרתי.
תודה!
אני מחכה בסבלנות....נכון, אני עוד מעט יעלה מתכון
להגיד על מישהו שלא התרגל לטעם של ראס אל חנות זה בערך כמו להגיד שלא התחבר ל"תערובת תיבול לעוף"הסוף של ראס אל חנות היה בהטלת וטו טוטלית של מישהו שלא הצליח בשום אופן להסתגל לטעם.
על פניו באמת נראה שזו קוקלה-קציצת סולת. (המקור-מלוב-טריפולי)כשהייתי בישיבה, הטבחית היתה שמה בסיר הטשולנט מהו שנקרא בפי הבחורים: "קובבות".
זו היתה מין כזו קציצה מוארכת בצורת אליפסה, קצת בצקית, טעם מאד טוב. טעם מזרחי.
אני לא יודע אם מישהו מכיר את זה בשם הזה,
אבל אם מישהו יוכל לעזור לי בענין תבואנה עליו/עליה אלף ברכות.
אני משער שמדובר על מאכל מהמטבח המזרחי.
שונה לגמרי.רק אני לא הבנתי מה ההבדל בין זה לבין קישקע?
קישקע מכינים מקמח+שמן ומים ותבלינים. אז זה עשוי מסולת במקום.. זהו?
גם במתכון שהביאה כאן @אביטל שורץ וגם במתכון שהובא כאן על ידי @Harmonyapro , לא מוזכר שום.סולת, מים, שמן ושום בכמויות עם פפריקה
אני לא ממש מתמצאת במתכונים אחרים לקוקלה.גם במתכון שהביאה כאן @אביטל שורץ וגם במתכון שהובא כאן על ידי @Harmonyapro , לא מוזכר שום.
יכולה לתת מתכון עם כמויות בבקשה?
זה ההבדל בין המתכון הטריפולטאי לתוניסאי?
אני (בורה גמורה) חשבתי שזה ההבדל בין קישקע לקוקלה, חוץ מההבדל בסוג הקמח.
עוד משהו - רק במתכון של @Harmonyapro יש ביצים, זה עוד מרכיב שאין בקישקע.
אם לא הכרת מתכון מסוים זה לא הופך אותך לבורה גמורה...אני (בורה גמורה) חשבתי שזה ההבדל בין קישקע לקוקלה, חוץ מההבדל בסוג הקמח.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
2.04
כ"ג אדר ב'
השקה חגיגית
חדש בפרוג
קורס חדשנות AI ובינה מלאכותית
14 שיעורים מפוצצים תוכן על כלי הAI השונים ליצירת תמונות וויז'ואל, עריכת וידאו ומושן, כתיבה ורעיונות, אפיון ועיצוב אתרים ועוד המון!
ההרשמה נפתחה!
20.03
י' אדר ב'
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
26.03
טז' אדר ב'
פתיחת מסלול
מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
8.05
ל' ניסן
פתיחת מסלול
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
מלגות גבוהות!
9.05
א' אייר
ירושלמי?
יש לנו מלגה מטורפת עבורך! קורס במימון כמעט מלא!!
אוטומציות עסקיות, בוטים והטמעת מערכות מידע
ההרשמה בעיצומה
28.05
כ' אייר
פתיחת מסלול מורחב:
פיתוח ובניית אתרים
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכט
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרַי יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב רַבַּת צְרָרוּנִי מִנְּעוּרָי גַּם לֹא יָכְלוּ לִי:ג עַל גַּבִּי חָרְשׁוּ חֹרְשִׁים הֶאֱרִיכוּ (למענותם) לְמַעֲנִיתָם:ד יְהוָה צַדִּיק קִצֵּץ עֲבוֹת רְשָׁעִים:ה יֵבֹשׁוּ וְיִסֹּגוּ אָחוֹר כֹּל שֹׂנְאֵי צִיּוֹן:ו יִהְיוּ כַּחֲצִיר גַּגּוֹת שֶׁקַּדְמַת שָׁלַף יָבֵשׁ:ז שֶׁלֹּא מִלֵּא כַפּוֹ קוֹצֵר וְחִצְנוֹ מְעַמֵּר:ח וְלֹא אָמְרוּ הָעֹבְרִים בִּרְכַּת יְהוָה אֲלֵיכֶם בֵּרַכְנוּ אֶתְכֶם בְּשֵׁם יְהוָה: