דרוש מתכון דרושה עוגה משובחת

ללדת אחרת

משתמש פעיל
ואני מחפשת עוגה מיוחדת במינה
שתעמוד בכבוד מול כל עוגות השוקולד אגוזים שכולם חוגגים עליהן
ובתנאי אחד
ללא קקאו וללא שוקולד!
וכן קינוחים למיניהם כנל - שאפשר לפנק בהם את האורחים לסיום סעודות השבת
[והחגים אוטוטו]
ללא קקאו, חמאת קקאו, שוקוצ'יפס ובוודאי שלא שוקולד מריר :(
כמה אפשר לראות את כולם מתפנקים במוסים, בטילונים, בעוגות שוות, בחטיפי שוקולד וקליקים
ולהסתפק בבחושה קפה [כושית בלי קקאו] או בעוגת בצק פריך אוכמניות?
[הנערה אלרגית לקקאו ולכל מוצריו]
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
ואני מחפשת עוגה מיוחדת במינה
שתעמוד בכבוד מול כל עוגות השוקולד אגוזים שכולם חוגגים עליהן
ובתנאי אחד
ללא קקאו וללא שוקולד!
וכן קינוחים למיניהם כנל - שאפשר לפנק בהם את האורחים לסיום סעודות השבת
[והחגים אוטוטו]
ללא קקאו, חמאת קקאו, שוקוצ'יפס ובוודאי שלא שוקולד מריר :(
כמה אפשר לראות את כולם מתפנקים במוסים, בטילונים, בעוגות שוות, בחטיפי שוקולד וקליקים
ולהסתפק בבחושה קפה [כושית בלי קקאו] או בעוגת בצק פריך אוכמניות?
[הנערה אלרגית לקקאו ולכל מוצריו]
עוגת קוקוס, עוגת תפוחים, עוגת פרג, עוגיות תמרים, עוגת גבינה, עוגות אגוזים /שקדים
וכי חסרות עוגות ללא קקאו?
 

ללדת אחרת

משתמש פעיל
עוגת קוקוס, עוגת תפוחים, עוגת פרג, עוגיות תמרים, עוגת גבינה, עוגות אגוזים /שקדים
וכי חסרות עוגות ללא קקאו?
במחילה מהרשימה הנל...
ועם כל הכבוד לקונדיטוריות פה...
מה ההשוואה לעוגת קומות עם ליקר שוקולד קרם שוקולד עשיר זיגוג שוקולד מבריק?
 

ברכה ברלב

משתמש רשום
הגשתי את העוגת אננס, שהופיעה בפרוג, עשיתי בתבנית בינונית יצא נמוך הגשתי קוביות במנגטים, עוד רעיונות (אין לי מתכונים בפרוג יש הרבה) אפשר ממתק קורנפלקס, אבד לי מתכון אבל מאמינה שיש לחברות כאן, טרטלים במילוי קצפת ++ , עוגת טורט קפה עם קרם, גלידה , מוס פרות או קפה אני לעיתים מעדיפה בלי קקאו רק כדי לגוון,
 

לומדת 10

משתמש פעיל
shira bira@ אני גם רוצה את המתכון הנכסף.אשמח אם תשלחי ל מיילrw100200g
תודה מראש
 

.Etti G

משתמש פעיל
כתיבה ספרותית
הכנתי את העוגת חלבה ואגוזים, יצא מעולה!!
תודה @shira bira
בעלי התלהב על הטחינה:p
IMG-20230728-WA0020.jpeg

התמונה לא משהו...
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש לי מתכון לעוגת שכבות מ נ צ ח ת !!!
ולמה מנצחת?
כי היא קלה מאוד! (לא מיקסר, לא סיר, בקושי מטרפה וקערה)
מרשימה מאוד מאוד!
וטעימה מאוד מאוד מאוד!!כ
כבר העברתי את המתכון לעשרות חברות
/גיסות /שכנות והיא קוצרת מחמאות בלי סוף.
כשמכינים אותה בתבנית ענק, היא מתקבלת נמוכה ומתאימה להיחתך כמלבנים קטנים וכד' כמו פטיפור. ובתבנית בינונית לגובה רגיל של עוגה.
עוגת שכבות:
צפה בקובץ המצורף 597134

אם עושים אותה נמוכה, אין צורך לאפות קודם את הבצק לבד.
אופן ההכנה ברור:
ללוש לבצק פירורי וקצת דביק, לשטוח בתבנית.
באותה קערה לערבב את המילוי בעזרת מטרפה, לשפוך על הבצק ולאפות.
לאחר אפייה למרוח הציפוי.
כשמתקרר, נחתך סימטרי ויפה.
אם השוקולד מתקרר חזק, הוא נשבר קצת בחיתוך, אז כדאי להשאיר בטמפרטורת החדר עד להתייבשות השוקולד ואז לחתוך.
תעדכנו אם הכנתן/הצליח...
כמה זמן אפיה אחרי הוספת השכבה השניה?
תודה!
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
א. קודם כל נשבור את המיתוס לפיו חייבים שומן מוקשה. לא חייבים בהכרח :)
אפשר לתכנן עוגות שכבות מפוארות על בסיס דקואז' ,מרנג או שכבות טורט בצבעים שונים משולבות בקרמים שונים.
ב. אם בכל זאת רוצים בצק פריך אפשר להשתמש בשמן קוקוס או במתכון שדורש מעט מרגרינה.
אם תרצי יש לי מתכונים לעוגת אגוזים יפהפיה ועוגת קרלבסקי שדורשות 100 גר' בלבד.

פרט לזה יש לי מתכון לעוגת חמאת בטנים ושוקולד ללא מרגרינה וקלת הכנה מהסוג שכל מתבגר יאהב.
אפשר מתכון לעוגת חמאת בוטנים ושוקולד? תודה.
 

חן פלוס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עריכה והפקת סרטים
@shira bira
אולי אפשר כבר להעלות כאן את המתכון?
 

רבקה רייזל

משתמש פעיל
עוגת מוקה:
6 בייצים שלמות 3 כוסות סוכר
להקקציף 15-20 דקות על הכי גבוה
בינתיים לערבב 4 כפות קפה נמס+1,1/4 כוסות מים רותחים להוריד למהירות הכי נמוכה ולהוסיף לקצף ולהוסיף מעט יין מתוק או ליקר מעט (כף) תמצית וניל 1/2 כוס שמן 3,3/4 כוסות קמח +2 אבקת אפייה לאפות 40 דקות 180 מעלות ולקרר
לקרם
3 ביצים 1,1/4 מרגרינה ו1,1/2 כוסות סוכר 3 כפות קקאו שטוחות 3/4 כף קפה נמס מעט תמצית וניל לערבב בבלנדר עד שנהיה מימי למרוח מעל העוגה ולגרד שוקולד (עם מקלף)
בתאבון
32.png
32.png
32.png
32.png


אם את רוצה לשדרג
תאפי את הבלילה בתבנית תנור
כשמוכן תחתכי את העוגה לרוחב( 2 קומות)
ותמרחי מהקרם בין 2 השכבות
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
עוגת מוקה:
6 בייצים שלמות 3 כוסות סוכר
להקקציף 15-20 דקות על הכי גבוה
בינתיים לערבב 4 כפות קפה נמס+1,1/4 כוסות מים רותחים להוריד למהירות הכי נמוכה ולהוסיף לקצף ולהוסיף מעט יין מתוק או ליקר מעט (כף) תמצית וניל 1/2 כוס שמן 3,3/4 כוסות קמח +2 אבקת אפייה לאפות 40 דקות 180 מעלות ולקרר
לקרם
3 ביצים 1,1/4 מרגרינה ו1,1/2 כוסות סוכר 3 כפות קקאו שטוחות 3/4 כף קפה נמס מעט תמצית וניל לערבב בבלנדר עד שנהיה מימי למרוח מעל העוגה ולגרד שוקולד (עם מקלף)
בתאבון
32.png
32.png
32.png
32.png


אם את רוצה לשדרג
תאפי את הבלילה בתבנית תנור
כשמוכן תחתכי את העוגה לרוחב( 2 קומות)
ותמרחי מהקרם בין 2 השכבות
כל כך מגרה להכין, אבל נרתעת מביצים חיות בקרם.
 

לילי 1

משתמש מקצוען
@shira bira
אולי אפשר כבר להעלות כאן את המתכון?
מעלה מהאתר של נטלי לוין- עוגיונט
אני מכינה ככה
לשירה יש שינויים ושידרוגים

עוגת קפה, קוקוס ושוקולד​

נכתב על ידי נטלי לוין פורסם: דצמבר 27, 2010עודכן לאחרונה ב דצמבר 14, 2022 18.6K צופים
בתקופות עמוסות וכשאין לי המון זמן להשקיע, אני חוזרת לעוגות בחושות. הן קלות, מהירות ומכינים אותן בקערה אחת במרבית המקרים – והן נותנות מענה לימים בהם מתחשק לי משהו קטן ליד הקפה, אבל אין לי יותר מדי זמן פנוי. עוגת קפה זה תמיד פתרון מעולה.
העוגה הבאה היא אחת העוגות שאני חוזרת אליהן שוב ושוב, והיא תמיד סוחטת מחמאות ממי שטועם אותה. עוגת קפה, קוקוס ושוקולד עם שילוב מעולה של טעמים בעוגה שמכינים ב-5 דקות עבודה, והיא לחלוטין שווה את (חוסר) המאמץ. אתם חייבים לנסות!
מחפשים עוד מתכונים לעוגות בחושות? נסו את אלה: עוגת לימון וריבה | עוגת חלבה ושקדים | עוגת שיש שוקולד וחמאת בוטנים | עוגת לימון כמו בסטארבקס | עוגת תפוזים נוסטלגית של פעם

עוגת קפה, קוקוס ושוקולד | צילום: נטלי לוין

עוגת קפה, קוקוס ושוקולד | צילום: נטלי לוין

עוגת קפה, קוקוס ושוקולד

* מבוסס על מתכון של ערן שוורצברד שפורסם בתוכנית בערוץ האוכל, עם המון שינויים והתאמות שלי.
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס”מ
לעוגה:
200 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
125 מ”ל (1/2 כוס) שמן
2 ביצים
1 חלבון
קורט מלח
100 גרם (2/3 כוס) קמח לבן (ר’ הערות לגרסה ללא גלוטן)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת נס קפה
75 גרם (3/4 כוס) קוקוס טחון
50 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
לתערובת השוקולד:
50 גרם שוקולד מריר מומס
1 כפית אבקת נס קפה
60 מ”ל (1/4 כוס) חלב (או חלב סויה)


אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
  2. בקערה גדולה מניחים יחד סוכר, שמן, ביצים, חלבון ומלח, וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד שהתערובת אחידה.
  3. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את הקפה והקוקוס וממשיכים לטרוף רק עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
  4. מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר באופן אחיד בתערובת.
  5. בקערה נפרדת מערבבים יחד שוקולד מומס, קפה וחלב לתערובת אחידה.
  6. מעבירים שליש מתערובת העוגה אל תוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  7. מוזגים את תערובת העוגה אל תוך התבנית, ומעליה את תערובת השוקולד. בעזרת סכין או קיסם ארוך יוצרים דוגמת שיש.
  8. אופים את העוגה במשך 30-40 דקות עד שהיא מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים מעט בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

הערות הארות ותוספות:

  • העוגה נשמרת בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים.
  • אפשר להקפיא את העוגה עד כחודש.
  • גרסה פרווה: ממירים את החלב בחלב סויה באותה כמות במקום.
  • גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.
  • אם לא אוהבים קוקוס אפשר להמיר באגוזים או שקדים טחונים.
  • אם אוהבים טעם יותר שוקולדי מומלץ להוסיף עוד שוקולד קצוץ לתערובת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  36  פעמים

לוח מודעות

למעלה