המתכון ברצף בלי התמונות
דעלקעלעך של דודה חייצ'ו | 72 יחידות מיני מהאתר דלישס של ברוכי קופטייל
מרכיבים:
לבצק
350 גר' קמח תופח
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 גביע שמנת חמוצה
1 כף סוכר
1 חלמון
למלית:
500 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
100 גר' חמאה רכה
2 ביצים
1 כוס סוכר
4 סוכר וניל
1/2 כוס קמח
תבנית שקעים קטנים
אופן ההכנה:
מעבדים בידיים או במעבד מזון את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, ומקררים לפחות 3 שעות.
מכינים בינתיים את המלית.
מערבבים היטב את כל חומרי המלית ושומרים במקרר
מכינים את הגביניות
מרדדים את הבצק לעלה דק מאוד, בעובי 2 מ"מ.
חותכים לריבועים בעזרת קורצן או סכין, קוביות בגודל 7*7 ס"מ.
בעזרת שק זילוף או כפית מניחים במרכז הריבוע תלולית מכובדת של הגבינה. סוגרים את הגביניות:
מניחים בתבנית שקעים, לא דוחפים את העוגיה לתוכה,
שמים במרכז ולאט לאט במשך האפיה העוגיה תחליק פנימה,
אופים בתנור על חום של 180 מעלות כ15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת טיפה, או שהקצוות מזהיבות מעט,
מוציאים מהתנור ומצננים, מקררים היטב מניחים בכלי הגשה,
בוזקים אבקת סוכר בשפע, ומגישים.