• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
מין המשך לקטע הזה.

הכול התחיל כשהסתכלתי במראה ואמרתי לעצמי: "די, תתאפס על עצמך. אתה נראה כמו בורקס עם מילוי כפול!"

אז נרשמתי למכון כושר, קניתי בגדים ספורטיביים שאמורים לגרום לך להיראות כמו כוכב ג'אז, ובפועל גורמים לך להיראות כמו סופגנייה בחנוכה.

המכון היה עולם חדש ומוזר. אנשים הזיעו שם בהתלהבות, כאילו מישהו שילם להם על זה. נכנסתי באי נוחות, חיפשתי מכשיר פשוט – לא משהו מוגזם כמו ההליכון הזה שנראה כמו תחנת חלל – ומצאתי אופניים סטטיות. פשוט, נכון?

התיישבתי. הדוושות היו נעימות, והתחלתי לדווש. הרגשתי כאילו אני על הטור דה פראנס – רק בלי הצרפתים והנוף. אחרי דקה בערך, המסך מולי צייץ: "שרפת 3 קלוריות!"

שלוש קלוריות. שלוש. זה אפילו לא שלוק של קפה.

אמרתי לעצמי: "אוקיי, זו רק ההתחלה. ממשיכים!"

עכשיו, חשוב לציין שהמסך הזה גם הראה לי את משקלם של שאר החברים שלי לאימון. מאחוריי היה מישהו על מסילה שנראה כאילו הוא רודף אחרי הפיצה שלו, ובצד עמד איזה בריון שמתאמן על משקולות ששוקלת כמשפחת בני-ברקים שלמה. אני, לעומת זאת, התאמנתי באומץ רב על לעבור את הקלוריה החמישית.

אחרי עשר דקות, המסך צייץ שוב: "שרפת 12 קלוריות!"

עכשיו הבנתי. אני אתחזק בשיטה שלי – בדיוק כמו המילואימניקים שאני מכיר: "יש קפה?"

אני מגיע הביתה, מזיע כאילו סיימתי מרתון (בפועל רק רכבתי 15 דקות באופניים הסטטיות). אשתי מסתכלת עלי ואומרת, "מה קרה? נראה כאילו חטפת התקף חרדה במדבר."

"אל תזלזלי!" אני נוהם, "שרפתי 12 קלוריות היום!"

היא הרימה גבה. "אתה יודע שפרוסת לחם קל שווה 35 קלוריות, נכון?"

"זה לא העניין", ניסיתי להצטדק. "אני עכשיו בספורט, עכשיו!"

אבל בינינו, היא צדקה. אחרי מקלחת וארוחת ערב (שכללה בערך 800 קלוריות), הבנתי שאני צריך לתכנן את האימונים בצורה יותר... אפקטיבית.

אז למחרת בבוקר, מצויד בטבלת אקסל חדשה ומוטיבציה של אצן אולימפי, חשבתי להעלות הילוך.

...

אני מגיע בקרוב. יש לי תכנית מסודרת: חימום, כוח אימון, הליכה על המסילה, אולי אפילו קפיצה בחבל – הכול כדי לוודא שאני שורף מספיק קלוריות כדי לכפר על פיצה אחת לפחות.

המדריך ניגש אלי. בחור שרירי מדי, שבטח אוכל ביצים לארוחת בוקר ובודק את הדופק שלו כל שעה.

"איך הולך, גבר?"

"בסדר", אני עונה, "היום אני עובד קשה יותר."

"מעולה!" הוא מחייך. "באיזה מכשיר אתה מתכנן להתאמן?"

"המסילה", אני משיב בגאווה.

אני עולה על המסילה ומתחיל לצעוד. היא נראית פשוטה - עד שאתה לוחץ על הכפתור הלא נכון.

ככה, בטעות, אני מוצא את עצמי על מהירות של 12 קמ"ש, ורגליי מתחיל לרוץ כאילו מישהו רודף אחרי. אני מנסה להאט את הקצב, לוחץ על כל הכפתורים, אבל במקום זה אני מגביר את השיפוע. עכשיו אני רץ בעלייה!

"תלחץ על עצור!" צועק המדריך מהצד, בזמן שאני נאבק על חיי.

בסוף, אחרי שנראה כאילו אני משתתף באודישנים ל"המתאגרף 8: הקרב על המסילה," המסילה נעצרת. אני מתגלגל לרצפה, מזיע כמו ברווז במיקרוגל, והמדריך מתכופף כדי לעזור לי לקום.

"אל תדאג", הוא אומר. "כולם מתחילים ככה."

...

אני מספר לאשתי על היום שלי.

"אתה יודע שזה נראה כאילו אתה מנסה להרוג את עצמך?" היא שואלת.

"זו רק ההתחלה", אני מתעקש. "מחר אני מוסיף גם תרגילי כוח."

אבל למחרת...

...

אנסה את מכשיר המשקולות.

אני מרים את הידיות בעדינות, אבל משהו שם מתעקש לא לזוז. אני מנסה בכל כוחי, ומה שאני מקבל את זה מבט מזלזל מאיזה בחור שכנראה נולד בחדר כושר.

"בוא, תן לי להראות לך איך עושים את זה", הוא אומר בקול עמוק מדי.

הוא מרים אותו בפשטות, כאילו הוא עשוי מסוכריות גומי.

אני מסתכל עליו, ואז על עצמי, ואז חזרה עליו, ומחליט - אולי הגיע הזמן להתרכז באכילת עוגיות...

...

אני יושב בבית עם פחית גלידה, בוהה בפרוג. על המסך מופיע פרסומת: "התחל עכשיו! מנוי למכון כושר ב-50% הנחה!"

אני צוחק בקול.

"מה מצחיק?" אשתי שואלת.

"פשוט הבנתי," אני אומר, "שכושר זה כמו סושי."

"מה זאת אומרת?"

"כולם אומרים שזה ונפלא, אבל זה רק גורם לך להרגיש מסכן עם עצמך."

ואז שלפתי עוגייה מהאריזה ואמרתי בקול מלא ניצחון:

"אני מתאמן על להיות מאושר – וזה גם שרף קלוריה אחת!"
...
"נו?..."

-"מה נו?!"

"איפה הפאנץ'?!"

-"איפה ה...מה?"

"פאנץ', פאנץ'. נו... תפנית, קאצ', יוצר-הומור..."

-"למה שאני אכתוב פאנץ'?"

"לא יודע, חשבתי שכל הטורים ההומוריסטים צריכים להיות עם פאנץ'."

-"זה טור הומוריסטי?"

(הלה מתחיל לגמגם.).

-"אה הא! תפסתי אותך! אתה שמח לאידי!"

"מה פתאום. פשוט... אה...".

-"עכשיו, בגלל שצחקת עלי, אני בכוונה יפרסם את הטור כשהוא בלי פאנץ'!".

...

וככה טורנו נשאר בלי פאנץ', וכך יישאר, עד ביאת גואל (או פאנץ') אמן ואמן... :p

נערך לאחרונה ב:

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

החלטתי להתמסר לספורט. כלומר, לא לריצה או משקולות – אני לא כזה קיצוני – אלא למשהו פשוט יותר. הליכה. משהו עם קצב. בקצב של אריה רעב שמביט בג'ירפה קצת איטית.

אז קניתי נעלי ספורט מקצועיות. (אחותי: "מצחיקות איך שהן עולות על הרגל, כמו צב עם פנסים...") המוכר הבטיח שהן ישנו לי את החיים לטובה, ואני האמנתי לו. אחרי הכל, הוא לא נראה כמו מישהו שהולך הרבה.

בבוקר הראשון, אחרי ששפכתי חצי כוס קפה על הנעליים החדשות, יצאתי בצעד קליל. בתחילה הכול הלך חלק. הרחובות היו שקטים, השמש עוד ישנה, ואני הרגשתי כמעט כמו מתעמל אולימפי.

ואז, בערך בקילומטר השני, הבנתי שלמעשה אני לא מתעמל אולימפי, אלא בעיקר מתעמל בהישרדות. הפקקים התחילו להתעורר, והכביש נראה כמו המשחק מחשב הזה שבו אני הדמות שצריכה לא להידרס.

אחרי שעה, הגעתי הביתה. התיישבתי על הספה עם חיוך קטן, כמו גיבור שעבר מסע אפי. פתחתי את החיפוש כדי לבדוק כמה קלוריות שרפתי.

המונה הראה: 37 קלוריות.

מה?! הסתכלתי שוב, אולי פספסתי איזה אפס.

לא. שלושים ושבע. זה אפילו לא עוגייה. זה חצי עוגייה.

אז עכשיו אני אוכל שתי עוגיות, בכל פעם שאני יוצא להליכה. ככה אני לפחות שומר על איזון.

המשכתי עם שיטת ה"הליכה-שתי עוגיות" שלי במשך שבועיים, אבל כמו כל משטר אימונים טוב, גם הוא דרש ממני להעלות את הרף.

בפעם הראשונה שהוספתי עוגייה שלישית, הרגשתי מסופק, כאילו גיליתי את סוד החיים. חשבתי: אם שתי עוגיות מחזיקות אותי בקצב סביר, עוגייה שלישית יכולה להכניס אותי למצב ספרינטר.

אבל אז, יום אחד, הלכתי יותר מדי רחוק.

זה התחיל בבוקר רגיל. הנעליים עלי, העוגיות בתיק, ואני צועד ברחוב כמו איזה ספורטאי אולימפי בדימוס. אחרי קילומטר בערך, שלפתי עוגייה ראשונה. החיים היו יפים כרגיל.

בקילומטר השני, הגעתי לעוגייה השנייה. תחושת ההצלחה הציפה אותי – המון קלוריות נשרפו היום! אולי אפילו 40!

אבל בקילומטר השלישי... זה קרה.

אני יודע שזה יישמע מוגזם, אבל אני מבטיח לכם שזה קרה: מרפי חזר ובגדול, מסמן לי בעיניו על דוכן שווארמה גדול ובשרני.

האף שלי זיהה אותו לפני העיניים שלי. הריח הזה – של בשר צלוי, צ'יפס חם ופיתה מושלמת – פגש אותי כמו חבר ותיק שבא להחזיר אותי לימי הישיבה הקטנה.

בזמן הזה הייתי כבר עייף מרוב הליכה, מתנשם ומתנשף כאילו טיפסתי על האוורסט. דוכן השווארמה קרא לי. צעדתי אליו בהחלט של סיירת מובחרת, וכבר הזמנתי שווארמה בלאפה עם צ'יפס – אם כבר, אז כבר.

"אתה בטוח?" שאל אותי המוכר, כאילו ידע על הדיאטה והעוגיות.

"בטח בטוח. אני מתאמן", עניתי, כאילו השווארמה היא חלק מתוכנית האימונים שלי.

היא הייתה טעימה. טעימה מדי. ובסוף הארוחה, כשעמדתי שם עם ידיים שומניות ופרצוף מרוצה, קלטתי שמשהו השתנה.

המד צעדים שלי צייץ.
הצצתי בו: שמונה קלוריות נשרפו.

הסתכלתי למטה - לא הבנתי איך זה אפשרי.
אך אז שמתי לב שהפסקתי ללכת מהרגע שהגעתי לדוכן.

המסקנה הייתה ברורה: או שאני מפסיק ללכת לגמרי, או שאני מוסיף שווארמה לכל הליכה.

למחרת, עשיתי מנוי לחדר כושר.
לפחות יש מזגן – וגם מכונות אוטומטיות עם חטיפים 😏.

פרק ראשון​

הגיבור, האלגוריה, והעץ שנפל ביער (אבל אף אחד לא שמע)

"תקשיב," אמר המפקד הגדול, וקרץ כמו סוכן מכירות של טוסטרים משולשים. "זה המשימה הכי חשובה שלנו, ואתה, בדיוק אתה, נבחרת!"

ג'ון-דון, הלוחם הכי ממוצע ביחידה, שעמד במקרה במקום הלא נכון בזמן הלא נכון, הרים גבה אחת (הוא עבד עליה שעות במראה כדי להשיג את זה). "אני?" שאל.

"כן, אתה. כי אם לא אתה, אז מי? ג'נסי מהנהלת חשבונות? היא כבר לא יכולה לעזוב את הדיפלומה שלה באקסל."

המשימה? להציל את העולם. הבעיה? הם לא ידעו איך העולם בסכנה בכלל.

"פשוט תצא החוצה," אמר המפקד והושיט לג'ון מברשת שיניים (מנוערת היטב) ופק"ל קפה, "ותמציא משהו מגניב. ההיסטוריה תחכה לך."

ג'ון יצא, פגש עץ, ושאל אותו: "תגיד, יש לך רעיון איך להציל את העולם?"
העץ לא ענה. (כמובן, הוא עץ).

אז ג'ון החליט שזהו: עליו ללמוד איך לדבר עם עצים, אחרת המשלוח הבא של משחות השיניים יחזיר את הנבואה לעולם.

ובינתיים, בעיר הקרובה, נרשמו שניים מהדברים הבאים:
  1. פיצוץ במפעל טופו, מה שהביא למהומות חמורות בין אוכלי בשר לטבעונים.
  2. אישה אחת שהחליטה לצאת למסע בעקבות מתכון לסופלה "שאף אחד עוד לא טעם" – אבל היה חשד שהוא יהרוס את החלל, המרחב והזמן.
ולפני שתשאלו, כן, כל העלילות האלה מחוברות. השאלה היא איך?

הערות (כי זה פרודיה, אז גם הערות נכנסות):
  • הגיבור הוא קלישאה מודעת לעצמה – כי הוא יודע שהוא ממוצע מדי לסיפור הזה.
  • העלילה מוגזמת בכוונה, כי "היפרבולה" היא הדרך הכי טובה להפיל את הקוראים מצחוק.
  • וכמובן, יש פתח לכל סגנון: מתח (מה יקרה לעולם?), קומיקס (למה למען ה' הוא מדבר עם עצים?), דרמה (מי יאמין בו?).

המשך יבוא בע"ה...
נכתב בהשראת
לופ הנפלא של @מסוגל

ספירת העומר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

אתגר AI

תספרו 50... תזכורת • אתגר 252

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק צה

א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי:
נקרא  7  פעמים

לוח מודעות

למעלה