מידע שימושי דג מושט טעים יש דבר כזה?

יראת

משתמש מקצוען
דג מושט, טעים כמעט בכל האופנים (ובלבד שלא יהיה טפל או תיבול מוגזם). אהוב על כולם.
שאלת השאלות, לגבי אפיית מושט, האם לשים מים או להיפך לייבש לחלוטין - ורק שמן (כך יוצא יותר קריספי)
והאם לאפות בגריל 15 דקות או ב 200-220 כ 25 דקות
 

חושב מחדש

משתמש מקצוען
מה זה פלפל צ'ומה?

פלפלצ'ומה זה תבלין טריפולטאי, ברמת העיקרון אפשר להכין אותו בבית, אבל אנחנו קונים מוכן, הוא מורכב ממספר תבלינים, יש לו חריפות מאד מעניינת...
והוא טעים ברמות אחרות.

אני אישית אוהב אותו כמעט בכל מאכל.
וזה מאתר פרג [לא פרוג]
https://www.tavlineypereg.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=64&catId=3


ואם כבר לינקים...
אז זה לינק ללימון כבוש, הוא מתאים לכמה דברים, ויש לשים אותו במינון נמוך יחסית
https://www.tavlineypereg.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=66&catId=3
 

חשוב

משתמש פעיל
טיפ נוסף למושט ולכל דג!
אני לא מבשלת את המושט \ סלמון לפני שבת
אלא מניחה את הדג בכניסת שבת על הפלטה ואחרי חצי שעה בערך מעלה על כלי.
יוצא רך ברמות!!!
סלמון קפוא יוצא רך ממש ממש כמו סלמון טרי!!

באופן אישי אני משתמשת למושט ברוטב של עוז תלם לחרימה, אני לא מוסיפה פלפל חריף וכך זה יוצא פיקנטי.

https://www.thekitchencoach.co.il/מתכון-חריימה-דג-טריפולטאי/
 

משה מנחם

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
קודם כל חייבים להשרות את הדג 20 דק' במיץ לימון כדי להוציא ממנו את טעם הלווי.
מתכון פצצה קל וטעיייםםם

מערבבים בצלחת
צילי מתוק
אבקת שום
קצת חרדל
הרבה תבלין דג

שוטפים את הדג מהלימון מורחים בנדיבות מהרוטב
אופים על 200 כ 15 דק' פתוח

מעדןן!!!
זה היה תשובה בשבילי?
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
לעניות דעתי...
להוסיף חתיכות של בצל עגבניה וגמבא + קצת מים, שיהיה עם רוטב עסיסי.
אצלינו אוהבים פחות את הירקות עם המושט.
הדג באפיה של 200 מעלות 15/20 דקות נותר עסיסי מאד.
כמובן לא עם כמות גדולה של רוטב כמו עם ירקות.
 

גילול

משתמש מקצוען

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
דג מושט, טעים כמעט בכל האופנים (ובלבד שלא יהיה טפל או תיבול מוגזם). אהוב על כולם.
שאלת השאלות, לגבי אפיית מושט, האם לשים מים או להיפך לייבש לחלוטין - ורק שמן (כך יוצא יותר קריספי)
והאם לאפות בגריל 15 דקות או ב 200-220 כ 25 דקות
אפייה בתכנית רגילה ללא מים 20 דקות בדיוק להכניס לתנור חם.
שום כתוש-שמן תבלינים מלח וכוסברה קצוצה לטבול את הדג יוצא מושלם.
 

עמוד-זהב

משתמש רשום
עימוד ספרים
דג מושט בקלי קלות:
א. קני מושט ללא עור!! (או שתורידי את העור בעצמך...)
ב. שימי בתבנית קוביות בצל ומעליהן את חתיכות המושט כשהן מופשרות לגמרי.
ג. פזרי מעל כל חתיכה מלח וכן רוטב: חרדל, דבש / סילאן, פפריקה ופלפל שחור
ד. הכניסי לתנור לאפיה של 1/2 - 3/4 שעה.
ה. הוציאי מהתנור ושפכי מעט לימון.
הגישי חם!!
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אוהבים אצלי מושט (גם סלמון...) אשמח לקבל מתכון טעים טעים!
כזה שמכינים ולא נשאר פירור...

תודה :)

אם בפילה מושט עסקינן אז זו ההמלצה שלי:
א. להשרות כ- 10 דקות במים עם לימון ומלח ולשטוף.

ב. לערבב בקערה קטנה:
1. שמן קנולה (בערך כף לכל חתיכת דג).
2. שיני שום כתושות (שן לכל חתיכת דג)
3. צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
4. מלח, פלפל לבן (אם אין אפשר שחור), חצי כפית כורכום.

ג. להניח בתבנית ולאפות מכוסה כ20-25 דקות ב-180 מעלות
להסיר את הכיסוי ולאפות כ5-10 דק' נוספות.
מגישים בלווית אורז לבן.

קל וטעים!
 

חשוב

משתמש פעיל
א. קני מושט ללא עור!! (או שתורידי את העור בעצמך...)


לא מתערבת... אבל אין איזה בעיה עם הדגים שצריכים לראות שיש להם קשקשים?
 

דונג

משתמש צעיר
יוצא מאד טעים במיוחד לאחר שמשרים לילה,אני מכניסה לתנור חצי שעה לפני שבת ומשאירה כך עד הסעודה.
שמן זית ,מים שיחסה חצי מגובה הדג,גריל דג,שום בנדיבות,מלח בכמות יפה,משרה לילה ,באפיה זה מכוסה עם נייר כסף כחצי שעה,יוצא רך וטעים אפשר להוסיף גם מיונז וחרדל נותן טעם מענין
בתאבון!
 

נחום10

משתמש מקצוען
יש תבלין לדג מבושל שמוכרים באושר -עד בפתח תקווה שמים ממנו כמה כפיות פלוס ,שמן ,כפית מלח, וכפית סוכר וטובלים בו את חתיכות הדג, ושמים בתנור 8 דקות על 250 מעלות [ לא להשים יותר, הדג מתייבש] ותלקקו אח"כ את האצבעות. עונג שבת אמיתי .
 

רקפת3

משתמש סופר מקצוען
מתכון > דג סלמון ברוטב בטטות (סגנון מתקתק)

מרכיבים:

2 פרוסות סלמון
2 בצל (רצועות דקיקות)
בטטה גדולה (פרוסה לרצועות קטנות)
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף סילאן
כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור

אופן ההכנה:

פורסים את הבצל לרצועות דקיקות, מטגנים עם שמן ולאחר 5 דק' טיגון מוסיפים את הסילאן וממשיכים לטגן עד לחצי הזהבה.
מוסיפים רצועות בטטה וממשיכים לטגן עד לריכוך מלא של הבטטה והבצל.
מוסיפים את כל שאר התבלינים ומערבבים.
מניחים את שני פרוסות הסלמון על תבנית, שופכים את רוטב הבטטות מעל פרוסות הדגים ומכניסים לתנור ל-20 דק', לא יותר, כדי למנוע ייבוש.

בהצלחה.
מה הכוונה רצועות בטטה? מקלות? קילופים?
זה אמור לצאת רוטב? הבטטה מתרסקת?
 

בימבמבום

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
בגדול מושט צריך כמה שפחות זמן אפיה \ בישול, אחרת הוא מתייבש ו"מת",
זמן האפיה הוא תלוי תנור...
מתכון טעיםםם של 5 דקות הכנה:
פרורי לחם בצלחת,
שמן,
מלח,
תבלינים (פלפל שחור \ שום \ כורכום \ מה שאוהבים)
להדביק שכבה טובה על הדג, ולשלוח לתנור, השכבה של הפירורים שומרת עליו שישאר עסיסי,
יוצא טעים מאוד!!!!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכז

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לִשְׁלֹמֹה אִם יְהוָה לֹא יִבְנֶה בַיִת שָׁוְא עָמְלוּ בוֹנָיו בּוֹ אִם יְהוָה לֹא יִשְׁמָר עִיר שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר:ב שָׁוְא לָכֶם מַשְׁכִּימֵי קוּם מְאַחֲרֵי שֶׁבֶת אֹכְלֵי לֶחֶם הָעֲצָבִים כֵּן יִתֵּן לִידִידוֹ שֵׁנָא:ג הִנֵּה נַחֲלַת יְהוָה בָּנִים שָׂכָר פְּרִי הַבָּטֶן:ד כְּחִצִּים בְּיַד גִּבּוֹר כֵּן בְּנֵי הַנְּעוּרִים:ה אַשְׁרֵי הַגֶּבֶר אֲשֶׁר מִלֵּא אֶת אַשְׁפָּתוֹ מֵהֶם לֹא יֵבֹשׁוּ כִּי יְדַבְּרוּ אֶת אוֹיְבִים בַּשָּׁעַר:
נקרא  34  פעמים

אתגר AI

אחרי החגים • אתגר 13

לוח מודעות

למעלה