דגים דג מושט/ אמנון בתנור...

אמרלד

משתמש פעיל
היי.
אשמח לקבל רעיונות לגיוון, איך ועם מה ניתן לאפות את הדג.
לאו דווקא מתכונים, אלה יותר הרכיבים שאתן שמות.....
תודה מראש! :)
 

welcome

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני עושה אותו עם תבלין דג פפריקה כרכום מלח והרבה שמן....
מניחה את המושט בתבנית ומורחת אותו בתבלינים
מפזרת מעל פטרוזיליה ופלפל צ'ילי חריף
בתאבון
 

ציפורה ב.

משתמש מקצוען
בבקשה:
אפשר להכין מראש פרוסות פלפל מכל מיני צבעים: כתום/אדום/ירוק בהיר/ירוק כהה
להניח על תבנית אפיה ניר אפיה
מעל להניח את המושטים
ולמעל כל דג להניח פרוסות של פלפל בגיוון
להכין רוטב:
מלח + פלפל שחור+ר.עגבניות+ מעט רוטב צ'ילי+ שמן זית
לערבב היטב ולשפוך מעל הפלפל והדג
ולאפות למשך 20 דקות.
עוד רעיון טעים:
לשפוך בסיר : 4 שיני שום ושמן זית
להניח את הדגים ושפוך מסביב : 1 כף פפריקה מתוקה+ 1 כפית מלח + שמן זית
ומעט פלפל שחוראפשר לבשל על אש נמוכה או לחילופין בתנור למשך 30 דקות.
בהצלחה
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
חריימה
רסק עגבניות עם תיבול ואפונה
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מתכון קל וטעים מאד:

1. משרים את הדגים במים + מלח+ מיץ לימון ל-10 דקות.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. מערבבים בקערה:
שיני שום כתושות (שן שום על כל דג).
צרור כוסברה קצוץ דק.
שמן קנולה (כף וחצי על כל דג)
1/2 כפית כורכום.
מלח ופלפל.
4. מורחים את הדגים היטב בתערובת הנ"ל ומניחים בתבנית.
5. אופים עם כיסוי 20 דקות ועוד 5-7 דקות ללא כיסוי.

טעים מאד להגיש לצד אורז לבן או פירה.
 

אמרלד

משתמש פעיל
טוב, אנסה את כל ההצעות... [ נשמע טעים....:rolleyes:]
ממש תודה רבה!!!
 

לב זהבה

משתמש מקצוען
יש לי משהו מעניין.
לטגן הרבה בצל ושום עם מלח ומעט שמן, להוסיף חרדל ומעט רוטב סויה.
לשים כמות נדיבה מעל הדג ולאפות בתנור. יוצא מעדן.
אם יש לך ממש מעט מנות ניתן לשים במחבת אחרי ההכנה ולתת לו להתבשל עוד עד שהדג מלבין (לשים את הדג במחבת כשהעור כלפי מעלה כדי שהטעם יכנס טוב)
 

ציפורה ב.

משתמש מקצוען
נזכרתי
אפשר לאפות את המושט עם המון המון ירקות כיד הדימיון הטובה
קחי כל ירק שעוד רגע ויהיה בל תשחית
חתכי חתיכות קטנות
ופזרי מעל המושטים וכל דג שהוא כולל קרפיון/דניס/סלומון
ואם את אוהבת מעט פיקנטי הוסיפי כמה פלפל שיפקה זה עושה המון
כמובן תבלינים שאתם אוהבת להשתמש והמון המון בצל
יוצא טעים, חוסך שאלות, וחוסך קניות כי עושים ממה שיש בבית [יש שעושים עם שימורים של אפונה וגזר ותירס]
הכל ענין של טעם
תעשו תהנו ותטעמו שווה
יום טוב
 

רחלי98

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני את המושט שלי
לאמצע שבוע...
בצל ועגבניות חתוך דק (לא קוביות)
מעל שמה את המושטים (אוהבת את הבלי עור)
בקערה: שמן, פפריקה מרוקאית בשמן, פלפל שחור גרוס, פטרוזיליה יבשה גריל דג ומלח
קצת מים חמים ושופכת על הדגים, "מעסה אותם טוב ומעבירה קצת מהבצלים והעגבניות מעליהם...
ולתנור.

לשבת בד"כ
מטגנת בסיר רחב שום וגמבה טוב מעל את הדגים ומעל שופכת קערה עם שמן עם תבלינים כנ"ל וכוס מים חמים.
מעל מפזרת כוסברה טריה.

יוצא מעדן!!

חמותי השבוע הכינה מושט עם סומק-יצא פצצה
צריכה לבקש ממנה מתכון :rolleyes:
 

חיוש חיותה

משתמש פעיל
מטגנת בצל, קוביות בטטה, קוביות עגבניה, פלפלים לרצועות, קישוא, גזר מתבלת במלח ופלפל.
מניחה את הירקות המטוגנים בתבנית, מניחה מעל את הדג- מורחת עליו רסק עגבניות עם מעט קטשופ ותבלינים לאפות כחצי שעה עד שהדג מוכן
 

מ. י.

משתמש מקצוען
מורחת על כל דג:
מעט מיץ לימון
שמן זית
מלח
פלפל
שום כתוש
פפריקה
גריל דג
עוטפת כל דג בנפרד בנייר כסף אטום ואופה 40 דקות.
יוצא ליגה!

(מומלץץ להכין את הדגים ורק אחרי כמה שעות לאפות)
 

יוני קאהן

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
אז כך חותכים את הדג באמצע מכנסים לבתוכו 1. בצל מטוגן 2. פלפלים 3. שמים בצידי הדג חתיכות של בטטות (מומלץ) 4. מלך גס 5. שמן זית (עדיפות) 6. פפריקה פלפל שחו אבקת שום שיהיה לכבוד שבת קודש
 

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
להשרות את הדג במים ולימון כחצי שעה
אח"כ למלוח קצת מלח ב2 הצדדים
וכן למרוח שום כתוש על 2 הצדדים
לשים טיפה שמן על הנייר לאפייה
ומלמעלה קצת פלפל שחור וקצת תבלין לדג
וכן טיפה שמן מלמעלה

להניח מעל 2 עלי פטרוזליה ופרוסת לימון ללא הקליפה.

לגלגל את הדג בנייר לאפיה כמו סוכריה
לאפות בתנור כ20 דקות על חום 180 מעלות
בתאבון.
 

קבצים מצורפים

  • 20190913_170036.jpg
    20190913_170036.jpg
    1.3 MB · צפיות: 72

מ. י.

משתמש מקצוען
להשרות את הדג במים ולימון כחצי שעה
אח"כ למלוח קצת מלח ב2 הצדדים
וכן למרוח שום כתוש על 2 הצדדים
לשים טיפה שמן על הנייר לאפייה
ומלמעלה קצת פלפל שחור וקצת תבלין לדג
וכן טיפה שמן מלמעלה

להניח מעל 2 עלי פטרוזליה ופרוסת לימון ללא הקליפה.

לגלגל את הדג בנייר לאפיה כמו סוכריה
לאפות בתנור כ20 דקות על חום 180 מעלות
בתאבון.
מה הענין של הנייר אפיה?
 

פרות הדר

משתמש פעיל
כל דג עוטפת בשמן זית, פלפל שחור ומלח
מעל כולם שופכת בצל מאודה
ובשקית מזלפת קטשופ
יוצא מעדןןןןן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמד

א לְדָוִד בָּרוּךְ יְהוָה צוּרִי הַמְלַמֵּד יָדַי לַקְרָב אֶצְבְּעוֹתַי לַמִּלְחָמָה:ב חַסְדִּי וּמְצוּדָתִי מִשְׂגַּבִּי וּמְפַלְטִי לִי מָגִנִּי וּבוֹ חָסִיתִי הָרוֹדֵד עַמִּי תַחְתָּי:ג יְהוָה מָה אָדָם וַתֵּדָעֵהוּ בֶּן אֱנוֹשׁ וַתְּחַשְּׁבֵהוּ:ד אָדָם לַהֶבֶל דָּמָה יָמָיו כְּצֵל עוֹבֵר:ה יְהוָה הַט שָׁמֶיךָ וְתֵרֵד גַּע בֶּהָרִים וְיֶעֱשָׁנוּ:ו בְּרוֹק בָּרָק וּתְפִיצֵם שְׁלַח חִצֶּיךָ וּתְהֻמֵּם:ז שְׁלַח יָדֶיךָ מִמָּרוֹם פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִמַּיִם רַבִּים מִיַּד בְּנֵי נֵכָר:ח אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:ט אֱלֹהִים שִׁיר חָדָשׁ אָשִׁירָה לָּךְ בְּנֵבֶל עָשׂוֹר אֲזַמְּרָה לָּךְ:י הַנּוֹתֵן תְּשׁוּעָה לַמְּלָכִים הַפּוֹצֶה אֶת דָּוִד עַבְדּוֹ מֵחֶרֶב רָעָה:יא פְּצֵנִי וְהַצִּילֵנִי מִיַּד בְּנֵי נֵכָר אֲשֶׁר פִּיהֶם דִּבֶּר שָׁוְא וִימִינָם יְמִין שָׁקֶר:יב אֲשֶׁר בָּנֵינוּ כִּנְטִעִים מְגֻדָּלִים בִּנְעוּרֵיהֶם בְּנוֹתֵינוּ כְזָוִיֹּת מְחֻטָּבוֹת תַּבְנִית הֵיכָל:יג מְזָוֵינוּ מְלֵאִים מְפִיקִים מִזַּן אֶל זַן צֹאונֵנוּ מַאֲלִיפוֹת מְרֻבָּבוֹת בְּחוּצוֹתֵינוּ:יד אַלּוּפֵינוּ מְסֻבָּלִים אֵין פֶּרֶץ וְאֵין יוֹצֵאת וְאֵין צְוָחָה בִּרְחֹבֹתֵינוּ:טו אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁכָּכָה לּוֹ אַשְׁרֵי הָעָם שֶׁיֲהוָה אֱלֹהָיו:
נקרא  20  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה