דגי מושט

הבית של הנדל"ן

משתמש סופר מקצוען
אני מחפש מתכון מוצלח לדגי מושט
יש לי כמה מתכונים אך הפעם אני עורך אירוע
ואני מחפש משהו יותר טעים מהרגיל
מתכון בלי הרבה קישקושים משהו מתובל טוב וטעים
אם יש למשהו מתכון טוב אודה לו מאוד מאוד
 

רחלי טל

משתמש מקצוען
הנה המתכון שלי למושטים- אהוב מאד וחגיגי:

משרים את המושטים בקערה עם מיץ לימון
בינתיים-
מקפיצים במחבת עם שמן זית:
כ-2 פלפלים
קופסא פטריות חתוכות
כ-2 בצל

מתבלים לפי הטעם במלח ופלפל,משדרג מאד להוסיף פטרוזיליה או כוסברה קצוצה תוך כדי טיגון.

שוטחים את הירקות בתבנית
מכינים מעין רוטב מ5 כפות שמן זית+3 שיני שום כתושות+ מעט יין לבן+ מלח +פלפל+מעט פפריקה חריפה
מניחים את הדגים על הירקות,
מורחים את הרוטב על הדגים
מעלים קצת מהירקות על הדגים כך שיקבלו את הטעם והצבע היפה של הירקות

אופים בתנור כ-30 דקות- לא מכוסה.
אצלנו משוגעים על המתכון הזה ולא משאירים ממנו פרור
 

מתמחה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
בבקשה -
דגים מרוקאים אמיתיים:
להשרות את הדגים במים, לימון ומלח כשעה - להורדת טעם הלוואי של הדג.
לטגן כמה שיני שום, רצועות גמבה ופלפל חריף,
להוסיף תבלינים - פפריקה מתוקה, מעט כורכום.
להוסיף שמן בנדיבות (מרוקו...)
להטביל את הדגים ברוטב מ-2 הצדדים,
לבשל על אש נמוכה.
לקראת סוף הבישול להוסיף מלח וכוסברה קצוצה.

שבת שלום
בהצלחה!!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_1306.JPG
    3.3 MB · צפיות: 14

גרפיקאית ח

משתמש רשום
עיצוב גרפי
מתכון מדהים לדגי מושט, קלי קלות, מתובל וטעים במיוחד!!!!!!!!
לגרד שיני שום במגרדת דקה, להוסיף לזה מלח, ותבלין גריל דג, שמן זית, לערבב כל החומרים,
לבול כל חתיכה בתערובת, לשטוח על תבנית להכניס לתנור...
יוצא פצצה!!!!!!!!
 

סטודיו ישר

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
לאדות במחבת הרבה זמן
בצל
פלפלים ועגבניות
שוטחים בתבנית ומערבבים רוטב-
חרדל מיונז שום כתוש מלח פללפל פטרוזילליה קצוצה
מעט רוטב סויה מעט מים שמן ומיץ לימון(טיפה)

בהצלחה
 

כוכה

משתמש פעיל
דגים טעימים מאוד! אמי הכינה אותם לפי המתכון שלי לסעודת ברית, כולם התלהבו...
משרים את הדגים במיץ לימון כשעה,
שמים בתבנית הרבה בצל חתוך לחצאי עיגול- כך שכל התבנית תהיה מכוסה.
מעל מניחים את הדג לאחר שטיפה מרובה מהמיץ לימון.
שופכים לכוס- 1/2-3/4 כוס שמן, יין (עדיף לבן אבל אם אין, אפשר כל סוג שהוא) כפית מלח, תבלינים מכל הבא ליד- כמה שיותר הרי זה משובח, א. מרק פטריות, א. מרק בצל, אם יש רוטב שום דבש- להוסיף כפית, אם לא אפשר להוסיף כפית דבש, לערבב את הכל ביחד, לשפוך על הדג, להחדיר את הרוטב לדג,
לחתוך לעיגולים 3-4 שיני שום, לזרוק מעל, לחתוך פלפלים בכמה צבעים ולפזר מעל, מעל הכל לשפוך רוטב סיני.
לאפות בחום של 180 ל20 דק' ועוד 10 דק' צלייה,
זהו, חגיגה לפה ולעיניים!!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה