דגים דגים לשבת קודש- הבו גיוונים!

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
חוץ מסלמון שהולך אצלי בכל הצורות, וגעפילטע- אמיתי, יש רעיונות נוספים?
מאז עידן הסלמון הפך המושט לסוג ב', טונה קפואה -קצת כבד מדי. מה עוד?
 

הההה

משתמש רשום
אשמח למתכונים של סלמון טעימים!
בלי רוטב טריאקי צילי...
.
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
זה הסוד?
אז בנוסף לפרוסות כדאי לקנות גם ראשים?
אם את קונה קרפיון/ כסיף שלם - לכאורה את משלמת על הראש והעצם. לא?
את יכולה גם לבקש בחנות אם יש להם עצמות וראשים. הרבה אנשים מבקשים שיטחנו את הדג בלי עצם/ שיזרקו את העצמות. בד"כ נותנים את זה בחינם
לתשומת לב - הראשים בחשש לנגיעות. אצלינו זורקים אותם לאחר הבישול
 

לא מאוחר

משתמש מקצוען
אם את קונה קרפיון/ כסיף שלם - לכאורה את משלמת על הראש והעצם. לא?
את יכולה גם לבקש בחנות אם יש להם עצמות וראשים. הרבה אנשים מבקשים שיטחנו את הדג בלי עצם/ שיזרקו את העצמות. בד"כ נותנים את זה בחינם
לתשומת לב - הראשים בחשש לנגיעות. אצלינו זורקים אותם לאחר הבישול
אכן אבל על ראש אחד, ואת כתבת הרבה ראשים...
איך מסתדרים אחרי זה עם כל העצמות המופרדות???
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
אכן אבל על ראש אחד, ואת כתבת הרבה ראשים...
איך מסתדרים אחרי זה עם כל העצמות המופרדות???
אצלינו מסתפקים בראש אחד, בד"כ, ובהרבה עצמות (מבקשים בחנות. בד"כ יש לו, או שוא אומר שיגיעו מאוחר יותר והוא ישמור)
לא הבנתי את השאלה לגבי העצמות. את שואלת מה עושים איתם? מפרידים את הבשר שצמוד לעצמם, ומשליכים את העצמות עצמן לפח
 

לא מאוחר

משתמש מקצוען
לא הבנתי את השאלה לגבי העצמות. את שואלת מה עושים איתם? מפרידים את הבשר שצמוד לעצמם, ומשליכים את העצמות עצמן לפח
את העצמות שמקבלים מהחנות. זו חתיכת עצם אחת ארוכה?
אם זה חתיכות, צריכים לחפש אותם אחר כך בין הבצל והגזר?
 

POKER

משתמש פעיל
עריכה תורנית
עימוד ספרים
אשמח למתכונים של סלמון טעימים!
בלי רוטב טריאקי צילי...
א. למרוח שמן זית מלמעלה, ומלח פלפל שחור גרוס.
ב. למרוח שמן זית מלמעלה, מלח, פלפל שחור, ורוזמרין.
ג. כנ"ל, (ללא רוזמרין) ולעשות שכבה של גרעינים או אגוזי מלך וכדו' כיד ה' הטובה.... טחונים דק דק.
ד. כנ"ל עם שום וכוסברה קצוצה.
 

מצליחה

משתמש מקצוען
איך זוכים לציר דג קרפיון קרוש?
הרבה עצמות וראשים
הרבה עור של קרפיון.
יותר מאשר עצמות.
בראשים יש עור, וגם בפרוסות.
אם תבקשו מהדייג רק עור של קרפיון (בד"כ טוחנים את הדג ללא עור ועצמות, אז פשוט לבקש את העור בנפרד)
ותכניסו למי הבישול, יצא לכם רוטב קרוש.
(אפילו אם לא תבשלו ראשים ופרוסות, רק טחון).
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכח

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אַשְׁרֵי כָּל יְרֵא יְהוָה הַהֹלֵךְ בִּדְרָכָיו:ב יְגִיעַ כַּפֶּיךָ כִּי תֹאכֵל אַשְׁרֶיךָ וְטוֹב לָךְ:ג אֶשְׁתְּךָ כְּגֶפֶן פֹּרִיָּה בְּיַרְכְּתֵי בֵיתֶךָ בָּנֶיךָ כִּשְׁתִלֵי זֵיתִים סָבִיב לְשֻׁלְחָנֶךָ:ד הִנֵּה כִי כֵן יְבֹרַךְ גָּבֶר יְרֵא יְהוָה:ה יְבָרֶכְךָ יְהוָה מִצִּיּוֹן וּרְאֵה בְּטוּב יְרוּשָׁלִָם כֹּל יְמֵי חַיֶּיךָ:ו וּרְאֵה בָנִים לְבָנֶיךָ שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל:
נקרא  23  פעמים

לוח מודעות

למעלה