חלבי גלידת שמנת משני מרכיבים - טרנד קפוא!

  • פותח הנושא java
  • פורסם בתאריך

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@שיר770 תכיני קולי דובדבנים ותגישי לצד גלידת וניל.


250 גרם דובדבנים מגולענים ושטופים

1/2 כוס סוכר

1 כף מיץ לימון סחוט טרי



בסיר קטן מערבבים דובדבנים, סוכר ומיץ לימון.

מחממים מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס, הדובדבנים מגירים ממיציהם ויש בעבוע חזק.

מנמיכים להבה ומבשלים 7-10 דקות עד שהפירות רכים מאוד ואפשר למעוך אותם עם כף תוך כדי ערבוב.

מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר או למעבד מזון וטוחנים לסירופ חלק.

אם רוצים מסננים את הסירופ דרך מסננת דקה ומצננים.
 

אנטיפטרוסה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
שווה להכין לבד. כל כך קל, שמיותר לשלם עליו כל כך הרבה כסף.
מצדדת בעד...
הכנתי לבד, היה קלי קלות, ויצא מרקם מעולה וטעם מדליק!!!
צריכה דחוף המלצות- מה היו התוספות הכי הכי מוצלחות לגלידה... עדיף בקצרה, למה הכנתי כמות רגילה ולא כפולה... אז אין אופציה למיליון טעמים;)
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מצדדת בעד...
הכנתי לבד, היה קלי קלות, ויצא מרקם מעולה וטעם מדליק!!!
צריכה דחוף המלצות- מה היו התוספות הכי הכי מוצלחות לגלידה... עדיף בקצרה, למה הכנתי כמות רגילה ולא כפולה... אז אין אופציה למיליון טעמים;)
אחד או שניים מהבאים:
* פקאן מייפל
* אוראו
* פיסטוק
* קפה
* לוטוס
* תותים
זה מה שזכור לי בשלוף מהמלצות כאן
 

אנטיפטרוסה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אחד או שניים מהבאים:
* פקאן מייפל
* אוראו
* פיסטוק
* קפה
* לוטוס
* תותים
זה מה שזכור לי בשלוף מהמלצות כאן
תודה על ההמלצות... בסוף סגרתי על 4 טעמים נבחרים:
שוקולד ופרורי עוגיות
ריבת חלב
קרוקרנט ונוגט
שוקולד קפה
-------
עוד לא קפוא, אבל לפי הליקוקים אפשר כבר לקבוע שזה מוששששש
תודה !!!
 

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
@java
אם את זוכרת, כתבתי כאן שהגלידה הראשונה שלי היתה עם טעם של חלב רתוח
(הכנתי וניל עם מלאאא שוקולד מגורר)

נשאר לי עוד מהחלב המרוכז,
והכנתי השבת עוד כמות כפולה -

שוקולד פקאן - סוףףףףף...
כף קקאו + כף קפה נמס (המלצה של @java )
+ חבילת שוקולד מגורר במעבד מזון (לא דק מידי)
+ אגוזי פקאן טבעי גרוס.
(בפעם הבאה אוסיף עוד קקאו. הצבע יצא מעט אנמי, אבל אני אוהבת ממש ממש שוקולדי....)
יצא עשיר ברמה אחרת....


פיסטוק - וכאן אני צריכה את @shira bira שתסביר לי איך היא הכינה גלידת פיסטוק.
הכנתי מחית פיסטוק מכאן
https://www.yehudit-aviv.co.il/ללא-גלוטן/מחית-פיסטוק/

והוספתי עוד שברי פיסטוק.
אבלל -----
--- טעם הפיסטוק מרוכז מידי. אולי הייתי צריכה לשים מעט פחות מחית.
--- הגלידה לא נצבעה בכלל. נשארה לבנה צחה. כן רציתי מעט צבע.
--- זה בכלל לא טעם של גלידת פיסטוק קנויה. ואני ממש אוהבת את הקנויה.
ז"א יצא מאוד מאוד טעים. אבל זה לא הקנוי.

הא.... והכי חשוב... לא מרגישים בכלל את טעם החלב הרתוח שהיה בפעם הראשונה.
כי הטעמים כל כך עשירים, כך שאין מצב להרגיש.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
--- טעם הפיסטוק מרוכז מידי. אולי הייתי צריכה לשים מעט פחות מחית.
--- הגלידה לא נצבעה בכלל. נשארה לבנה צחה. כן רציתי מעט צבע.
נראה לי שזה עניין של תיאום ציפיות.
אני השתמשתי במחית קנויה ואני אוהבת טעם פיסטוק מודגש.
לגבי הצבע- בעיני הוא זניח לטעם. אם כי אצלי היה צבע ירוק דהוי.
זה בכלל לא טעם של גלידת פיסטוק קנויה. ואני ממש אוהבת את הקנויה.
הגלידה הקנויה מכילה צבע מאכל ירוק וקשיו.
אני אישית לא אוהבת את הקנויה ולכן החלטתי להכין בעצמי אחרי שפעם טעמתי גלידת פיסטוק משובחת ואמיתית בגלידריה טובה.
 

עשרים ושתיים

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
אני רוצה להכין את הגלידה

מה שיש לי בבית לתוספות זה רק קקאו קפה ושוקולד

וממרח ריבת חלב..

איך ומה אני משלבת טעמים?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אני רוצה להכין את הגלידה

מה שיש לי בבית לתוספות זה רק קקאו קפה ושוקולד

וממרח ריבת חלב..

איך ומה אני משלבת טעמים?
את יכולה לשים רק טעם אחד.
ריבת חלב (בשיוש)/קפה/מוקה (קקאו + קפה)
אם את רוצה מאוד לשלב,
הייתי הולכת על קפה ריבת חלב, כדי לאזן טעמים.
 

תהילושש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
מתכון נראה מושלםםםםםםםם ברמות, וגם קליל!!!
לא עברתי על הכול, כי זה 29 עמודים........
אבל ניסיתי לעשות את זה פעם והיה לזה טעם מתוקקקקקק מאודדדדד, יש לזה סיבה? או שצריך להוריד או להוסיף משהו?
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אבל ניסיתי לעשות את זה פעם והיה לזה טעם מתוקקקקקק מאודדדדד, יש לזה סיבה? או שצריך להוריד או להוסיף משהו?
ניסית את הכמויות המדוברות כאן?
כי המינונים די טריקיים. אם תשימי מידי הרבה חלב יצא מתוק, מדי הרבה שמנת יצא קרחי.
עם כל הענווה, אני חושבת שהכמויות כאן מאוזנות, הן מבחינת מרקם והן מבחינת טעם.
ויעידו על כך 29 העמודים....
 

הני מושקוביץ

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
@java
הכנתי את הגלידה עם הצעתה של @shira bira להכניס גם דובדבנים מסוכרים
5 דק' עבודה ובמקפיא

תתכוננו לתמונות, אחרי שייקפא כמובן...
 

Exotic

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
השמנת שמדובר במתכון זה 250מ"ל? או 500מ"ל?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכג

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי אֶת עֵינַי הַיֹּשְׁבִי בַּשָּׁמָיִם:ב הִנֵּה כְעֵינֵי עֲבָדִים אֶל יַד אֲדוֹנֵיהֶם כְּעֵינֵי שִׁפְחָה אֶל יַד גְּבִרְתָּהּ כֵּן עֵינֵינוּ אֶל יְהוָה אֱלֹהֵינוּ עַד שֶׁיְּחָנֵּנוּ:ג חָנֵּנוּ יְהוָה חָנֵּנוּ כִּי רַב שָׂבַעְנוּ בוּז:ד רַבַּת שָׂבְעָה לָּהּ נַפְשֵׁנוּ הַלַּעַג הַשַּׁאֲנַנִּים הַבּוּז לִגְאֵיוֹנִים:
נקרא  9  פעמים

לוח מודעות

למעלה